Arkadaşlar bu durum başına gelen var mı gelmişim 22 yşına güvenli internet ne alaka çok üzülüyorum bu duruma
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aslında en basic kullanım için oluşturulmuş bir güvenlik ağı. genel olarak ilk internet zamanları inanılmaz Definesiz sitelere erişim imkanı olduğu için buna bir dur denildi ve güvenlik sistemi olarak geliştirildi. özünde güvenlik protokolü uyguluyor girilen İP adresi betimleyip Verileri eşleştirip o veriye erişim izninin verilip verilmeyeceğini kararlaştırılıyor daha sonra bunu biraz daha paketleştirip bunu Güvenli İnternet olarak yaydılar. Abimlerin evinede bunu kurmuştum. daha iyi ve daha pratik ayrıca Virüs yeme ihtimalini oldukça düşürüyor. bence güzel.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBirkac basit uygulama ile aşılamayacak şey değil. Teknolojiden ve nasıl kullanılacağından tam olarak haberdar olan bir millet değiliz. Özellikle yaşı ileride olanlar. Birisi önermiştir baban da o diyen kişinin tavsiyesi üzerine öyle yapmış olabilir.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
33Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılGüvenmiyordur
00 Yorumla Güvenli internet = Dışarıdaki saldırganlardan Dos DDos veya Rat gibi saldırı uygulamalarından veya Keylogger bağlantılarından firewall attack gibi bir çok saldırıdan seni korur, şüpheli bulduğu internet adreslerine risk almamak adına bağlantıyı engeller, potansiyel bir tehditten scamden veya zorbalıktan seni sakındırır. Bide yasaklı siteleri engeller :D
00 YorumlaSen yanlış anladın muhtemelen. İnternetler güvenli genel olarak. Bu yüzden dümdüz bir şekilde öyle sitelere giriş yapılmıyor. VPN kullan ya da bakmak istediğin şeylerin yanına Twitter yaz çok takılma baban bilmeden yapmıştır
00 YorumlaKızım sana değil başkalarına güvenmiyor. Ama kontrolü yapsa daha. Söyleyene bak bende 2 kız var full açık. O ayri
00 YorumlaTek derdin bu mu knka. Herşeyin çözümü var. Ebevyn işte kaç yaşına gelirsen gel korumacilik iç güdüsü devam ediyor.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 608 cevap paylaştı.
+1 yılBaban p*rno izlemeni istemiyor. Allah'tan babamın öyle bildiği bir şey yok. Bizde her şey çatır çatır izleniyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİyi yapmış, ben de olsam büyle yaparım. Sorun güvenmemek değil, bazen öyle anlar olur ki insan iradesine hakim olamaz ve yasaklı sitelere giriş yapar. Bu yüzden gizemli İnternet en doğrusu.
139 Yorumla- +1 yıl
Evlenmeden seks yapma, p*rno izleme, mastürbasyon yapma eee ne yapacak bu insan? İnsanın biyolojik saati diye bir şey var. Ne yapacak yani seks isteği sadece evlendikten sonra mı gelecek? Bunu bir şekilde bastırıp, kanalize etmesi lazım ki kız/erkek gidip nikahsız seks yapmasın. Mastürbasyonla gidersin. Bunu da elinden alırsan kızının erkek arkadaş bulmasını kolaylaştırırsın.
Cevap sahibi+1 yılOlaya çok farklı bakıyorsun. p*rno izlemek hafızayı kürletiyor, ruhu daralıyor, insanı ilk dakikalarda hoş sonrasında küytğ hissettiriyor. Ben çom yaşadım bunu...
Bir de p*rno bağımlısı gibi bir şey çıkıyor ortaya.
Hem evlenmeden önce sürekli p*rno izlemek ve mastürbasyon yapmak evlendikten sonra eşinle yaptığında pek zevk alamaz duruma gelirsin. Bu söylediklerimin hepsi bilimsel. Kendim uydurmuyorum. Ben de kendime hakim olamıyorum ama yine de direniyorum bir şekilde. Hem biyolojik dediğin sistem de senin çabala doğal olan yollardan (rüyalanma) yine vücut bunu drngeliyor.- +1 yıl
YOOO KENDİN UYDURUYORSUN :D :D :D BİLİM BUNUN TAM TERSİNİ SÖYLÜYOR. Kadınların seks esnasında vajinal kaslarını kontrol edebilmesi, bunu kontrol etmeyi bilmesi çok önemli. Kendisini cinselliğe alıştırması çok önemli. Bunu hiç yapmadığı zaman ve yetiştiriliş itibariyle cinselliğe karşı ön yargılı olan kadınlarda ilk sekste vajinismus görülme ihtimali çok fazladır. Evli çiftlerde bu boşanmaya kadar gidiyor. Vajinismus tedavisinde doktor kadına nasıl mastürbasyon yaparak o vajinal kasları nasıl gevşetebileceğini kasılmalarını nasıl düzenleyeceğini ve zevk alabileceğini öğretiyor. Bu da hemen pat diye olmuyor. Yavaş yavaş oluyor. Evlenmeden önce mastürbasyon yapan kadınlar seks yapmasalar bile evlendiklerinde eşleriyle daha rahat ve kolay cinsel birleşme yaşayıp, zevk alabiliyorlar. Çünkü zevk almayı öğrenmiş oluyorlar. Nasıl hissetmeleri gerektiğini biliyorlar.
- +1 yıl
Ayrıca sen p*rno her gün 2-3 saat izleyip gününün yarısını p*rno ve mastürbasyona ayırıyorsan, her mastürbasyon yapmak istediğinde p*rno yapamıyorsan zihin bulanıklığı, konsantrasyon eksikliği, kendini kötü hissetme ve zamanla zevk alamama gibi sorunlar olur. Bunun normali nedir? haftada 2-3'ü geçirmeyeceksin. Mastürbasyonda da p*rno da hatta p*rno öğrenmek için izleyeceksin. Kadına/erkeğe nasıl yaklaşman gerektiğini, nasıl dokunman gerektiğini öğrenmek için izleyeceksin. Hatta kendi vücudunu tanımak için daha iyi mastürbasyon tekniklerini öğrenmek için izleyeceksin. Ben mastürbasyon yapmaya bu sebeplerle 18-19 yaşlarımda başladım. İlk zamanlar kendimi suçlu, kirlenmiş hissetsem de sonra dedim ki ya bu da hayatın içinde olan bir şey ve bunu başka türlü deneyimlemem öğrenmem mümkün değil. Anca bunu yapabilirim. Başkası gibi evlenmeden sevgilimle seks yapsam daha kötü olacak böylesi daha iyi dedim kendime. Ve cinsellikle ilgili tabularımı önemli ölçüde aştım. Şu an işin psikolojik, ahlaksal kısmındayım.
Cevap sahibi+1 yılPeki neden mastürbasyon yapanlar ve ya da p*rno izleyenler boşladıktan sonra kendilerini kütü hissediyorlar? Her kes değil ama bir çoğu öyle hissediyor. Hem herkesin dediğine inanırsan seni koyun gibi her yerde gezdiririler. Bir kere mastürbasyon ve p*rno izlemek insanın fıtratına ters olduğu için bu kişiye huzursuzluk verir. Bu yüzden ruh bunları onaylamaz ve pişman olma hissi ağır basar. Eskiden p*rno izlemek mi var mi var, yok. E o zamanki kadınların en büyük sorunu vajinamus mu olmuş, yok.
O zaman bu söylediklerinim doğruluk payları yok.
Cevap sahibi+1 yılBir şeyi ilk yaptığında ve pişmanlık hissettiğinde bu yaptığın şey yanlıştır. Ama devamlı yapıldığında normalleşir hatta gerekli gürülür diye düşünülür. Sen de bu durum söz konusu olmuş. Normal ve hatta gerekli gürüyorsun. Bu da çok kütü bir alışkanalık hatta hastalık desem daha doğru olur.
Cevap sahibi+1 yılGeçmiş olsun
- +1 yıl
O pişmanlığın sebebi sana cinsellik ayıp pis günah namussuzca diye öğretilmesinden ileri geliyor. Mastürbasyon yaptın. Rahatladın gittin rahat bir uyku çektin. Sabah uyandığında kendini biraz daha iyi hissettin ama sonra ailenin çevrenin toplumun sana öğrettiği anlattığı şeyler aklına geldi din kitaplarında okuduğun aptalca şeyler aklına geldi. Ve dedin ki kendi kendine ben çok büyük bir günah işledim. Ben namussuzum falan... Ama içten içe de içinden bir ses ya abartma mk o kadar da kötü değildi. Sadece bir erkek olarak/kadın olarak yetişkince bir yaramazlık yaptın dedi. Ama süper egon sana dedi ki sen namussuzsun günahkarsın. Ve sen sana üst perdeden konuşan iç sesinin peşinden gitmedin onun yerine bıyık altından hafifçe "abartma mk alt tarafı biraz zevk aldın insanız bu da lazım" diyen sözün peşinden gittin. Sonra bunu abarttın. Çok mastürbasyon yaptın saldırırcasına her türlü p*rno kategorisini izledin ve miden kalktı. Suçluluk hissettin. Böyle birkaç hafta devam ettikten sonra yoğun bir isteksizlik, bir günahkarlık hissi kapladı yüreğini ve bir daha o kuş uçmak istemedi. Sonra sen korktun eyvah ya hiç kalkamzsa uçmazsa.
- +1 yıl
Beynindeki süper ego sana yine üst perdeden bağırarak dedi ki parmağını da sallayarak "BEN SANA DEMEDİM Mİ GİTTİN ÖYLE ŞEYLERE BAKTIN HEM GÜNAH İŞLEDİN HEM ZİNA YAPTIN ALLAH DA SENİ BÖYLE CEZALANDIRDI. BETER OL." sonra sen de üzgün üzgün gittin gusül alıp belki ağlayarak namaz kıldın. Birkaç haftada öyle hiç seksin mastürbasyonun adını anmadın. Sonra yine canın ister gibi oldun, biraz için kıpırdanmaya başladı. Yapsam mı yapmasam mı diye ikilemde kaldın. Yaparsam yine aynısı olur mu diye korktun. Günah işlemekten korkmak da var. Kendini oyalayacak bir bulmaya çalıştın, yalnız kalmamaya çalıştın, dine yöneldin, kendini bastırmanın yollarını aradın bu sefer kadınlara ve kadın bedenine daha da duyarlı hale geldin.
- +1 yıl
Sonra sokakta gülen genç kızlara, şortla askılıyla gezen güzel fizikli kadınlara bakmaya başladın. İçeride zaten çıldırmış bir şey var. Bunlar da üstün gelince içinde hapsettiğin demir parmaklıklar ardında olup o parmaklıkları eğip bükerek çıkmaya çalışan bir "SEN" var. Bu daha da öfkelendi. Sen bunun kendi içinden gelen bir şey olduğunu asla kabullenmezsin. Çünkü sen biinçaltında asla abaza değilsin. Sen dindar ahlaklı bir erkeksin falan (ahlakın seksle zerre alakası yok aslında) Ve senin kendini savunma mekanizman egon dedi ki "SEN ASLINDA BÖYLE HİSSETMİYORSUN SANA BU KADINLAR AÇIK SAÇIK GEZEREK BÖYLE HİSSETİRİYORLAR. SENİ BAŞTAN ÇIKARTMAYA ÇALIŞYORLAR. SEN BİR BAŞTAN ÇIKSAN VE BUNLARIN MEMESİNİ GTÜNÜ ELLESEN SANA HEMEN SAPIK" diyecekler. deyince kadınlara kinlenmeye öfkelenmeye başlıyorsun. Çünkü Kuran'da dinlediğin din adamları falan sana öncesinde "KADINLAR KAPANMALIDIR. ERKEKLERİN İLGİSİNİ ÇEKMEMELİDİR KADININ AÇIKLIĞI ERKEĞİ ZİNAYA İTER. ERKEĞİN ZİNA ETMEK İSTEMESİNİN SEBEBİ KADINDIR." diye anlattılar ama o kadınlar olmasa bile sen o seks yapma isteğini hissedersin çünkü senin vücudun testosteron diye bir şey salglıyor. Sebebi o yani. Onu engellemek istersen testislerini aldırabilirsin. Bunu yaparsan asla kadınlarla ilgilenmezsin, seks isteğin olmaz, mastürbasyon da yapmazsın.
- +1 yıl
Cinsellikten kendini uzak tuttukça, tutmaya çalıştıkça, onu haram, yanlış, pis, günah, ahlaksızca olarak görmeye devam ettikçe içinden gelenleri bu düşünceyle bastırmaya devam ettikçe cinselliğe daha fazla duyarlı hale geleceksin. Beynin her şeyi cinsel mesaj gibi algılar hale gelecek. Bir kadının sosyal hayatta sana selam vermesi, sana şaka yapması, üstüneki yakışmış, işte tam da tarzını bulmuşsun gibi iltifatları sana ulan bu karı bana yürüyor mu bana verecek mi yaa yine beni baştan çıkartmaya çalışyorlar şeklinde algılayıp tripleneceksin ya da bu şekilde düşünüp kadına farklı yaklaşıp ona cinsel manada yaklaşınca kadın da oha mk sapığı dediğinde kendini aşağılanmış, duygularınla oynanmış, alay edilmiş hissedip ya kadına sözlü şiddet ya da fiziksel cinsel şiddet uygulayacaksın. Bunların hepsi senin başına gelecek diye söylemiyorum. Türkiye'deki çoğu kadın erkek ilişkisi neden böyle, toplumsal kadın erkek ilişkisi neden böyle bunu izah ediyorum sana. Bunlar sadece erkeklere özgü de değil. Aynısı kadınlar için de geçerli.
- +1 yıl
Ama bu olaya böyle yaklaşmak yerine seks istiyorum evet bu normal bir şey ama yapamam. Neden yapamam çünkü benim ailem, sosyal çevrem çok muhafazakar dindar. Ben bunun gereğini yerine getirmek için bir ilişkiye başlarsam seks yaparsam ve bu ailem sosyal çevrem tarafından öğrenilirse çok büyük haksızlığa uğrarım. Beni aşağılarlar. Önümde 2 seçenek var ya bunları yapabileceğim ortamı kendime yaratmak ve bunun için çabalamam gerek ya da birisiyle evlenmem gerek. Ama ikisini de yapıncaya kadar vücudumdan gelen bu sinyalleri yok saymak yerine uygun zamanda ortamda kendimi tatmin etmeliyim ki (ÖZ DOYUM) mastürbasyon yapmalıyım ki bu istek beni daha da içten içe kavurmasın. Bunu da hunharca değil sakin sakin tadını çıkara çıkara bir çeşit meditasyon gibi yapıp kendimi rahatlatayım ki hayata dair gerçekleştirmek istediklerimi yaparken kafam rahat olsun. Bu mantıkla yaklaşsalar, p*rno da hem bir eğlence hem de bir bilgi edinme şeklinde düşünseler ve b. o. k. u. n. u çıkartmadan izleseler. Gerçek sekse yakın kurguları olanları izleseler böyle sorunlar olmaz.
Cevap sahibi+1 yılÇok güzel senaryolar, gerçi hepsini okumadım aslında ilkini yarım yamalak okudum çönkü okumaya değer görmedim 😄
Cevap sahibi+1 yılNeden izlenmemesi gerektiğini ilk yorumlarda yazmıştım. Zihni bulandırdığını ve kişiyi kütü hissettirdiğini ifade etmiştim. Hiç bir dini kitaptan ya da dini inancın verdiği yükümlülüklere hiç bahsetmedim oysaki. Yani haram ya da günah gibi bir şey demedim. Hatta ben de izliyor ve olabildiğince kendimi sınırlamaya çalıştığımı da söylemiştim. Ama konuyu sen o kadar farklı bir yere çektin ki yazdıklarını hiç okumadım.
Cevap sahibi+1 yılBen sadece insan psikolijinsinin üzerindeki etkilerinden konuya girism ama sen dine bağladın ve benim dini inancının daha ne olduğunu bilmeden hakaret etmeye başladın. Benimle büyle hakaretler içeren bir tartışmaya gireceksen ben yokum. Sadece seninle bu konu hakkında medi bir şekilde tartışma niyetindeyim ama sen kavga etmeye hazırlanıyorsun.
Cevap sahibi+1 yılAilemi tanımadan kendince uydurduğun saçmalıklardan tamamen uzağız
- +1 yıl
Kavga etmiyorum. Uzun yazmış olmam ve emoji kullanmamış olmam sana öfkeli sinirli olduğum anlamına gelmiyor. Ben sadece bu düşüncelerin altında olan sebepleri anlattım. Din konusunda da kimse dinin insan hayatına etkisi erdem boyutunda ya da ahlak, günah boyutunda değil zaten sadece yaşam biçimi olarak etkiliyor. Eğer din bizim hayatımızı günah boyutunda etkileseydi seks yapmaktan daha büyük günahlar var. Yalan söylemek, iftira atmak, adam öldürmek, hırsızlık yapmak, kul hakkı yemek gibi onlar üzerinde etkili olurdu. Ama etkili değil ki toplumda çok görülüyor. Din sadece insanların yaşam tarzı konusunda etkiliyor. p*rno izlemek çok faydalıdır gelin izleyin hatta ailecek izleyin de demedim. Sadece her şeyin fazlasının zararlı olduğu gibi onun da fazlası zarar. Mastürbasyonun da fazlası zarar. Ama sen yorumunda p*rno izlemeyi ve mastürbasyon yapmayı tamamen yanlış ve asla, hiç yapılmaması gerektiğini söylüyorsun. Bunları da günaha dayandırıyorsun. Ruha, mistik şeylere dayandırıyorsun o yüzden bu kadar açıklama yaptım.
- +1 yıl
Ve yazma şeklinden anladığım kadarıyla bahsettiğin şeylerden anladığım kadarıyla tam da anlattığım şeyler sen ve ailen için geçerli.
Cevap sahibi+1 yılKonuyu burada kapatalım. Senile tartışmak güzeldi. Geniş bir bilgiye sahipsin ama bildiklerini karşı tafata iletmek sorun var gibi. Konuyu sürekli dağıtıp başka yerlere çekerek uzatmaya çalışıyorsun. Ben ise kısa vr net fikrimi beyan ettim. Ama sen hem dini hem de ileyi işin içine kattın. Ruhun fıtratına ters gelen şeyler her zaman yanlıştır diyor konuyu burada kapatıyorum. İyi günler
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden bence (senin yazdığına okuma gereği duymadim gibi bir şekilde yaklasan kişiye) bir şey anlatmayı denemen o kişiye hiçbir şey katmaz. durumun aslında ne kadar felaket olduğunu bende anlatabilirim. anlatirim anlatmasina ama farklı düşünceyi okuma gereği bile duyamayn tiplerin olduğu bu toplum değişmez. değişim olabilmesi için önce dinlemeleri gerekir, sorgulamalari gerekir. ama öyle bi durum yok ben hep akliyim sen haksizsin bu sebeple yazdıklarını bile okumuyorum zihniyeti var. (yazı uzun çıktı o yüzden parça parça göndericem jsjs) 1. parça
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden iki satır şeyi okumayi bile denemeyen birinden nasıl bir değişim bekleyenilirsin? bu durum vahim ama asıl vahim olanı anlatayim. bir kız çocuğu ve bir erkek çocuğu düşün, ikisi de farklı aileden olsun, aynı ülkenin evladı olsun. belli bi yaşa kadar zaten dünyayı pek algilayamiyorlar mesela okula başlamış olsunlar. 2. parça
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden bu ikisi aynı sınıfta diyelim ama arkadaş degiller. çünkü buna teşfik eden yok. ailesi arkadaş olsunlar iyi geçinsinler birbirlerini tanisinlar demiyor. o iki çocuk içlerinde hiçbir kötülük yokken birbirleri ile sohbet etmeyi veya oyun oynamayi falan düşünsün hele bi. bak bakalım ne olur. çevrenin çocukları o kişilerde bi fesatlik arar dalga falan ederler. Mehmet bilmem ne Şule ile konuşuyor oooo derler. iki çocuk hiç arkadaş olamadan birbirini anlamaya çalışamadan buyuyordur artık. 3. parça
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden ve her ne kadar kendi içlerinde fesatlik olmasa bile onlar buyudukce çevredeki fesatlar daha da baskı yapar daha da fesat olurlar daha da çok alay ederler (kardeş karşı cinsle yakın olman kötüdür zihniyeti bu) aileleri de aynı şekil yaklaşır onla konuşma onla oynama onla gezme (erkeklere güvenme) bizi dinlemezsen al sana dayak. toplum da fesat zihniyetli olduğu için elalem ne der yoksa diyip bir kızın bir erkekle konuşmasına şiddetle karşı olurlar ve bu o kişi yetişkin olana kadar böyle gider. 4. parça
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden yani kızlar ve erkekler birbirleri ile arkadaş olamadan birbirlerini taniyamadan hayatları geçip gitmiştir artık. artık evlilik yaşları gelmiştir ama iki tarafda birbirini tanimadan dost olmadan arkadaş olmadan geçirmiştir. biri erkek ruhunu tanımlamıştır diğeri kadın ruhunu tanimamistir. erkekler erkeklerle gezmiş, kızlar kızlarla gezmiş. ama sonra bu ikisine denmiş ki hadi evlilik yaşınız geldi size eş bulalım:) aslında burdan sonrasi taniyamadigin cinsiyetteki biri ile evlenmek. hayatında hiç uzun süreli kız arkadaşı olmamiş bir erkege ömür boyunca yan yana olmasını istediğin bir kız bulmaya çalışıyorsun. hayatında hiçbir erkekle uzun uzun arkadaşlık etmemis bir kadına hadi sana koca bulalim ömür boyu bi yastikta kalin diyorsun. 5. parça
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden (ondan sonra haber yapılır eşler birbirini anlamiyor erkekler kadınları anlamiyor diye) vay efendim eşler çok tartışıyormuş aileler dagiliyormuş evlilikte şiddet ve anlaşmazlik fazla imiş (tüm şiddetler anlaşamadiklari için çıkıyor) birbirlerini anlayan insanlar zaten birbirlerine bu kadar zarar vermez. daha da kötüsü ne biliyor msnz? bu anlattığım aynı şeyleri bu birbirini tanımayan insanların çocukları da yaşayacak anamiz babamiz bizi böyle büyüttü dicekler ya da senin iyiliğin için dicekler veya elalem ne der lan dicekler veya daha fesat olup namussuz musun dicekler sürt** müsün dicekler veya direk sormak yerine sen susun sen busun sen söyle bilmem nesin dicekler. 6. parça
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden hatta belki bazı kızlar bu gibi fesatliklar yüzünden öldürülcek. elinden telefonu alinacak eve kitlenecek ceza verilecek tehdit edilecek dayak atilacak. niye? çünkü erkekler pisliktir inanci var yani erkekle yakın olan bi kız pisliğe bulaşır kötü yola girer fesatligi. oysa hiçbir erkek çocuğu sapık dogmaz pislik dogmaz o temiz dogar kendini leyleklerin getirdigini bile sanar. birisi küfür edince onun ne anlama geldiğini bile bilmez. 7. parça
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden ama büyüdüğü yetersiz toplum onu iyi buyutemez. ondan sonra geldigimiz hal ortada! sahi toplum kusursuz olsaydi aileler hatasız olsaydı insanlar büyüyünce bu hale gelirler miydi? senin de dediğin gibi kadını erkegi yoldan saptirmakla suclayan zihniyetlerin olduğu bir toplumda o kişileri hoca olarak sayan toplumlardan ne medet umuyoruz? oyle bi zihniyetin hocalık ettigi toplumda tabi ki azıcık rahat giyinene bu *ruspu dencek, o kişiye biri bişey yapsa birileri çıkıp tabi ki de o da öyle giyinmeseymis oh olsun hak etmiş diyenler tabi ki de cikacak! ne ekersen onu biçmiyor musun? fesatlik ekildi ve sonuç olarak fesat zihniyet biçildi. çoğu kızın doğru düzgün bir erkek arkadaşlığı kuramadigini biliyoruz yapan bir kesim de zaten yobazlardan gizli yapiyor. erkek olmanın veya kadın olmanın normal bişey olduğunu anlayamadi birileri. 8. parça
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden biri olmadan diğeri olmaz. hal böyle iken cinsiyetcilik yapip fesatlik yapip birbirini tamamlayacak olan iki cinsiyeti koparirsan, taaa daaa al sana kopmuş bir toplum kopmuş aileler birbirinden kopmuş insanlar! anlattigim türden yobazlar fesatlar da bu köpük düzenin destekciler hatta yakıtı. bu gibi kişiler sayesinde bi adim ileri gitmedik. düşün ki bi kadın ne kendini taniyor ne de karşı cinsini. muhtemelen erkekler de aynı şekilde.. şunu örnek vereyim niyetiniz gerçekten temiz olsa bile karşı cinsten birini onemsediginizde değer verdiginizde samimi olduğunuzda içinizde o insana karşı güzel düşünce olduğunda, siz sapik bir şey dusunmeseniz dahi o kişi sizi öyle algilayabilir. 9. parça
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden hani diyoruz ya kadınları sevin onlara iyi olun onlara değer verin diye, bunu yapan olduğu zaman da gördüğü tepki bu? çünkü bir taraf erkekleri şeytan belledi (kadın korkar oldu veya sevemez oldu) bir taraf da kadınları şeytanlastirdi (vay efendim şöyle giyinen namussuzdur veya kadınlar erkekleri yoldan cikariyor böyle kadınlar sapkindir!!) sonra sonuç ne mi? bu zihniyete sahip olmuş erkek kadinlara pis gözle bakar olmuş. aynı zamanda erkeklere karşı kötü algısı olan kadin da erkeklere karşı aynı kötü bakmaya başlamış. sanki ortada bir plan varmış o plan: erkegi sapik zihniyete sok, hayvan et, dar görüşlü et, sanki kendisinde suç yokmuş gibi algilat suçluyu kadin olarak göster, sonra bu tür erkekler katil olsun, yobaz olsun, tecavüzcü olsun, sonra kadın tarafına de ki aha işte erkek milleti bu!!! erkekler sapiktirrr! erkekler pistir!!! o yüzden başını ört, giyimine dikkat et, ailene itaat et, erkek arkadaş edinme, ta ki yetiskin olana kadar. aramızda yetişmenin yetişkin olmanın ne demek olduğunu bilmeyen manyaklar var.10. parça
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden umarım bütün parçalar gitmiştir. ben fikrimi paylaşmazsam, fikrimin olmasının bi anlamı kalmaz. çünkü fikirlerin büyüyüp etki edebilmesi için paylaşılmasi lazım. yanlışları anlattim peki bence ne yapılmalıydı? bence cinsiyetci bi zihne karşı olmak ve erkek olmanin da kız olmanın da eşit ve dogal olduğunu analtmak gerekirdi, çünkü iki cinsiyet de bir diğeri olmayınca anlamini kaybeder. insanların var olması neslini sürdürmesi iki cinsiyetin de varligiyla olmadı mı? ve cinsiyetciligi saçma yapan başka bir şey şu, cinsiyetimizi biz secmedik! o yüzden bir şekilde erkek doğmuş olmak bir üstünlük değildir. bunu savunanlar erkek egemenligini istiyordur. kendi cinsiyeti uzerinden karşı cinsi ezmek istiyordur. kendini başkasından yuksek gorup ego kasmak istiyordur. sırf karşı cinsten kendimi üstün gormek için böyle saçma zihniyeti savunacak halim yok. zaten dünyada bu kadar fazla kadın veya erkek düşmanlığının bir nedeni de cinsiyetci bakış. empati yapalim ya ben kız olsaydim ama kızların idam edildigi bi dünyada dogsaydim? ya da böyle bir dünyada kız çocuğum olsaydı? veya böyle bir dünyada sevdiğim bi kız olsaydı? bu yüzden erkek bile olsam erkekligi üstün bir şey sanmamam lazım. aynı şey gibi, şans eseri filanca dininin olduğu ülkede doğup o dine girdi diye hak yolu bulduğunu sanan bi yobaz gibi. ona göre o tek vuruşta hak yolu buldu ama kendi inancindan olmayanlar sapkinliktadir! :))) başka bir ulkedeki insanlar da bu gibi yobazlarla aynı onlar da doğar dogmaz tek vuruşla hak yolu buldu:)
- +1 yıl
@Hassigome hepsini okudum haklısınız.
Cevap sahibi+1 yıl@Hassigome ben de hepsini okudum ama haklısınız ya da değilsiniz diyemem. Bu sizin kişisel gürüşünüz sonuçta.
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden yani ben olsam çocuklarin küçüklüğünden beri dikkatli bir şekilde onlari arkadaş ederdim göz kulak olan biri olduğu zaman zaten hiçbir cocuk yanlış şeylere maruz kalmaz. yeter ki göz kulak olan dikkat etsin. sonra aşama aşama onlar büyüdükçe bilinçlendirirsin. (hazır oldukları zaman onlara biyoloji falan anlatmayacaksan insan olmayi insan neslinin devamini insan doğasını falan anlatmayacaksan) bundan kaçmak zaten çözüm değil o çocuk illa ki bir şekilde bunu öğrenecek. internetten ya da çevreden. veya farkında olmadan öyle şeyler gorecegi bi yerde bulur kendini annesini babasını falan yakalar oradan sonra zaten şok bile gecirebilir psikolojisi bozulabilir. cinselliğe insan biyolojisine ıy denirse bunlar ayıp bunlar sapkın şey denirse yobaz zihniyetli hocalar yobaz halk yetistirir tabi. dedim ya bu kadar yobaz olunursa iki farklı cins insanın arkadaş olmasını bile fesat görürüz:) sonra dediğim gibi o uzun senaryo başlar ve nesilden nesle devam eder. hepimiz insanız niye bu kadar zorumuza gidiyor söyle bir konuyu anlamak?
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden dürüst olabilmek çoğu şeyden önemlidir. insanların utanamayip anlatamadığı konuda da anlatayım. ben bi sevgili yapıp da cinsel bir şey yaşadığım olmadı. bi yandan ilkimin severek evlendiğim biri olmasını da istedim ama bunun yanında malum şeyi izledigim oldu malum şeyi yaptığım oldu bir şeyleri anlamak istedim. ilk başta inceleyici gözlemci bir şekilde izliyordum tabi zaman geçtikçe o kadar gozlemci bakmiyorsun. nasıl bir şey olacağını test etmek için tabi ki malum seyi yapardım. bazı insanların zevk uğruna kafayı yedigi şey ne? niye bu kişiler kendini tutamiyor da bir insana saldırıyor?
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden çok denedim ama hiçbir zaman kendimi kaybetmemi gerektirecek bir zevk gormedim. yani bana göre iki dklik zevk uğruna birine saldiranlari anlamak pek de mümkün değil. bu açıdan bazen dedim acaba bende zevk alamama sorunu mu vardır? yani olması gerekenden az mi zevk almişimdir ya da aslında benim aldığım zevk normaldir ama birileri öyle algi yapmış ki sanki dünyanın en en en zevkli seyiymis? o kadar zevkli imis ki bu zevke karşı koyamayip birileri saldirgan oluyormus? şu kadarcik zevk uğruna mi birileri tecavüz ediyor? şu kadarcık zevk uğruna mi katil oluyor? şu kadarcik zevk için mi hapse girmeyi göze aliyor? iki cevap var ya gerçekten iki gramlik zevk uğruna bazı beyinsizler yapmadıkları şey olmuyor veya ben almam gereken zevki almadım. çok zevk aldigimi düşünsem bile bu zevk uğruna öyle kişileri haklı gormezdim. suç olan suçtur suçlu olan kisi hakli olamaz. aman aman bi zevk almadigimi düşünmek belki de bilincsizligimdendir? ya da bende biraz sorun vardir. e varsa gerekli yere gidilir çözümü aranır. diyelim evli oldum zevk almadim pek o zaman kontrol ettirmek gerekcek. boyle desem de her banyoya girdigimde malum şeyi yapmaya alıştım. çünkü tek özgür alan orası oluyor. kendime ait odam olmamasindan dolayı. ben açıkçası bu şeyi kafa dağıtmak amacıyla yapiyorum. gün içinde kafam cok dolu endişe var malum Türkiye şartları. en azından bir süreliğine bu tür kafa yorucu şeylerden kaçmış oluyorum.
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden ben bu kadar zevk uğruna birine saldirmanin mantığını belki hiç anlamiycam. belki de bakış açım bu tip kişilerin yaptığı şeyi kabullenmedigi için anlamiyorumdur? açıkçası bu tip pisliği yapacak birini anlamak istemiyorum bunu sindirmek istemiyorum. örnek vereyim din uğruna savaş bahanesiyle kelle kesen birini de asla kabul etmem asla bunla empati yapıp o tarz pislikligi anlamak istemem. bu tip kişileri anlamaya kalkmak zaten o kişinin zarar verdiği kişiye haksızlık etmek olur. kısacası aklım bu tip pisliklikleri kafamin almasini istemiyor gibi. zaten herşeyi anlamak imkansız. tahminime gore kelleci bir yobaz da benim zihniyetimi anlayamaz.
Cevap sahibi+1 yılYok, olmayacak büyle en iyisi bildirimleri kapatmak.
- +1 yıl
açıkçası olay kişisel görüşüm haklı veya haksız görülmesine gelince (herkes her konuda bu hakli veya bu haksız diyebilir) bir konuya bu konu haksız veya bu konu haklı demek o konuyu haklı veya haksızligini degistirmiyor. ama bir şeylerin degisebilmesi için ortaya fikirler atmaktan başka seçeneği yok insanin. fikir yoksa icraat yok icraat yoksa değişim yok.
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden saolun. içimi dökmüş oldum. varlığımın amacını bulamıyorum ama, fikirlerin de bi varlık değeri olmalı. kimse bana şu amaçla varsın demeyecek. herhangi bir dinde olmadığım için de bir hoca eyyy sennnn sen işte bu sebeple varsın diyemez bana. kendi varlığımı inanmadığım bir şeye baglayamam yapabilsem varlığımı insanlık adına bağlamak isterdim ama insanlığa verecek bir hizmetim de yok. ama en azından varlık amacım ne olamaz onu bilebilirim. 1. varlık amacim insan öldürmek olamaz 2. herhangi bir dini inancı birilerinin kafasına kakan biri olmak olamaz. 3. hayatımı suç işleyerek idame ederek yaşamak olamaz. 4. robot gibi yaşayıp ölmek olamaz. aslında iş ne istediğini bulmaya gelince kolay. huzur güven mutluluk sevgi iyi hayat insan gibi yaşamak vs vs sorun şu, bir yere ulaşmak çoğunlukla engel dolu işte sorun bu engellere takılmak veya bu engeller yüzünden yerinde saymak. yerimde sayıyorum
- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
u +1 yılKendısıne guvenmedıgınden yapmıstır. Ama mobıl verıyı kımse dıkkate almıyor nedense
00 Yorumla Bu zamanda yanlış mecralara gitmesin diye yaptırmıştır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılYani internet uzeri bankacilik falan yaparsan bir sey olmasin diye actirmis guvenli internte
00 Yorumla
+1 yılOlabilir sonuçta baba sana güvenmediği için değil İnternet ortamına güvenmediği içindir
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSana guveniyor ama internete guvenmiyor. Masum gorunen ama masum olmayan bissudu sey var internette seni onlardan da korumak istiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGoogle'a izlemek istediğin şeyi yazıp sonuna twitter yaz hepsi çıkıyo 😂
00 Yorumla
+1 yılKardeşin yoksa senden küçük evet güvenmiyor ya da kendini öyle daha iyi hissediyor
00 Yorumla
+1 yılGüvenmiyor kızlara güven olmaz bu devirde baban haklı koş hemen elini öp
00 YorumlaSorsaydın neden güvenli internet yaptırdın diye
02 Yorumla
Soran+1 yılBabam sinirli yapıya sahip sorarsam neden sordun der
+1 yılKötü sitelere gireceğini düşünmüş
04 Yorumla
Soran+1 yılNe gibi siteler
- +1 yıl
+18.
Soran+1 yılİyide herkes p*rno izliyo ortaokulda bile onu konusanlar vardı ben hiç bakmam ki öyle seylere
- +1 yıl
Baban demek ki izleyeceğini düşünmüş sjsj
+1 yılKendince önlem almak istemiş
08 Yorumla
Soran+1 yılAbi ama ben cok alındım bu duruma 22 yasındayım hani ne biliyim bana mı güvenmiyo diyorum durduk yere gücenli internet yapınca öyle düsündüm
- +1 yıl
Seni çok seviyor ve hiç olmayacak şeylere bulaşmani istemiyor örnek olarak bir sürü çakal var seni kandırmalarindan korkuyor sen ne kadar büyük olsanda onun çocuğusun babalık içgüdüsü benim de 23 yaşında oğlum var istiyorum ki dışarı hiç çıkmasın
Soran+1 yılYa ne kadar da iyi kalpsiniz içimi rahatlattınız teşekkür ederim ben cok kafaya takan bir insanım benim sapıkça şeylere mi bakıcağımı düsünüyo diye korktum sizde bir baba olarak babamı anlayıp onun düsüncesini cok güzel açıklamışssınız saolun aslında afedersinizde cinsel içeriklere bakmak bu yaşlarda normal dir ama babamın tam da 22 yasına gelmiş üniden mezun olmuşum bunu yapması biraz kırdı beni ne düşünüp de güvenli interneti açtı diye uzun uzun sabahtan beri düşünüyordum
- +1 yıl
Takma kafanı rahat ol
Soran+1 yılBi ara babama baba neden güvenli internete gecirdin diye soracaktım ama cok yanlıs olur bu bu sefer derki cinsel içerikli seylere bakmaya mı merak sardı der
- +1 yıl
İnan demez 22 yaşındasın ama dediğim gibi korumak istiyor kızını
Soran+1 yılEvet ama ben sormayayım yinede dimi çünkü zaten korumak istiyorum da demez ben güvenli internete geçirmedim falan der ama babam sinirli yapıya sahip niye soruyosun diye tersleyebilir
- +1 yıl
Sorma tabikide
Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı. Anne babalarin gozunde hala cocuksun cunku
015 Yorumla
Soran+1 yılYa bu durum kesinlikle öyle ama bu basıma gelen şey baskasının başına geliyomu cok merak ediyorum yani bana mı güvenmiyo yoksa başka ailelerde çocuklarına yapıyomu bilmiyorum 22 yasındayım çünkü 16-17 olsam neyse
Soran+1 yılÖyle sanırım 22 yasındayım böyle düsünüp önlem alması doğalmı peki
Soran+1 yılBen biraz hassas bir insanım babamın böyle hakkımda kötü biseyler düsüneceğini düsünmek bile istemem
Soran+1 yılDurduk yere önermezler de babam düşünüp güvenli internet olsa daha iyi olur demiştir belki cünkü kötü reklamların bazen cıktıgını biliyo
Soran+1 yılAnladım bi arkadas da ara türkcell i sor diyo 😃 saçma olur bence
Soran+1 yılÇok haklısın zaten babam güvenmese elimden telefonu alırdı dimi
Soran+1 yılAz kalsın babama sorcaktım neden güvenli internete geçirdin diye de saçma olurdu durduk yere sormam sanki cinsel içerikli seylere bakmak istiyorum da güvenli interneti kapatırmısın olarak algılayabilir öyle bisey olmadıgı halde 😂
Soran+1 yılHahahahah Allah korusun
+1 yılGüzenli internette hangi kısıtlamalar var
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 860 cevap paylaştı.
+1 yılÇözüm VPN ahahahahah.
00 Yorumla
+1 yılp*rno izleme diye canim🙂😬
00 Yorumla
+1 yılSana değilde internet ortamına güvenmiyordur
00 Yorumla
+1 yılBaban kendine güvenmiyordur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbizimki de öyle hep. çocukken p*rno izlerdim ne güzel şimdi izleyemiyorum
00 Yorumlasana değil çevreye güvenmiyor:D
00 Yorumlabilmedend yaptırmıştır
00 Yorumla
+1 yılGüvenli internet ne ya ilk kez duydum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 499 cevap paylaştı. Virüs falan içindir belki
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 500 cevap paylaştı.
+1 yılNe yapcan phorno mu izleyecen yaramaz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılP*rno izleme diye yapmış olabilir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılP*rno izlemek istersen vpn kullanabilirsin
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGit sanal ilişki yap daha cok sarıyo😁😁😁😁😁
00 Yorumla
+1 yılgüvenmiyır
01 Yorumla
Soran+1 yılNeye güvenmiypki
VPN ile gir, o kilidi kırarsın :D
00 Yorumla
+1 yılİnsanlık hali iyi de yapmış
00 Yorumla
+1 yılNe alaka güvenle
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılAcamadigin ne var
00 Yorumla Dolandırılma diye olabilir
00 YorumlaGuvenli derken?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAçtırmış artık
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılVpn kullan
00 YorumlaNe izlicen kiz 😃😃
00 Yorumla
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > 22 yaşındayım, babam interneti güvenli internet olarak açtırmış. Bana güvenmiyor mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler