islam da kız adet olduğunda evlenmesi gerekiyormuş bence islam değil de arap geleneği.
benim annemde maalesef 15 inde evlenmiş ( samsunluyum :((
islam da kız adet olduğunda evlenmesi gerekiyormuş bence islam değil de arap geleneği.
benim annemde maalesef 15 inde evlenmiş ( samsunluyum :((
tabii ki de boyle birsey islamda yoktur. kendini musluman olarak tanimlayanlarin gunumuzde sorgulamadan takip ettigi neredeyse butun sacma gelenekler ve ritueller emevilerin yahudilerden caldigi seylerdir. hicbiri kuran kaynakli degildir. mesela allah kuranda sunnetden bahsetmiyor bile, boyle birsey sadece emevilerin uydurdugu hadislerde geciyor. ama cahil insanlar sanki farzmis gibi dayatiyorlar. onlarin kullandigi hadise bakacak olursak hem kadinlar hemde erkeklerin sunnet olmasi gerekiyor. o zaman niye sadece erkeklere yapiliyor. iki yuzluler isine gelenleri kullaniyorlar. yani kisacasi birsey kuranda yoksa allahin emri degildir dolayisiyla zorunlu degildir. emeviler islami yok etmek icin cabalamastir ama biz yasadigimiz surece islamin ozunu yasaticaz, alevilik islamin ozudur.
Cevap
7Cevap
Evlenmeli (gerekiyor) değil, evlenebilir bir sakınca yok.
Gereklilik ve yeterlilik farklıdır; İslâm' da olan yeterlilik, gereklilik değil.
sağol Allah razı olsun
"Evlenebilir". "Derhal evlenmesi gerekir" değil.
O zaman kızlar 9-10 yaşında adet olursa o yaşta mı evlenecek, Saçmalık, Çocuk o daha çocuk
İnsanın vücut gelişimi de 20-21 yaşına kadar devam ediyo ona bakarsan
ya benmi dedim ne saçmalıyorsunuz
Sana demiyorum zaten, O yaşta çocukla evlenmeyi kendine hak gören hemcinslerime diyorum, Bide kendinden çok çok büyük adamlar küçük kızlara talip oluyo, Orası da ayrı bi sorun
Benim yaşıtım arkadaşım var kendinden 10 yaş küçük kızla evlenmiş, O bile doğru gelmiyo bana
ya şrefsiz insan çok haklısın
Ben 33 yaşındayım kendimden en fazla 2-3 yaş küçük birisiyle evlenirim ama bana kalsa benden büyük olmasını isterim, Olgun kadın seviyorum, Beni daha iyi anlayacağını düşünüyorum
bende 24 yaşındayım 29 30 arası uygun geliyor
10 yaş küçük kızla mı? yani iki gönül bir olmuşsa biz karışamayız
Orası öyle tabi de arkadaşım 33 yaşında karısı 23, Bana o bile fazla geliyo
yani ikiside çocuk değil ben gariplik göremedim kendi kararları
İfita atıyorsun ve bunun Allah sana soracak. Neye dayanarak söylüyorsun insanları dinden uzaklaştırıyorsun. İslami doğru kaynaklardan öğrenin
hangi yönden anlamadım ve neden kızıyorsun bilmemek değil öğrenmemek ayıp
tamam ama kaba olmana gerek yok bilmiyordum ve sordum.
bir insanın inancı zayıfsa islamdan uzaklaşmaya bahane arar zaten.
off sen haklısın tamam yazayın artık
yazmayın
Gerekiyor diye bir şey yok
sağolun ya bu erkek denen varlıklar ne kadar boş yapıyor
Evlilik için beden ve zihin olgunluğu gerekir. Adet olunca bedenin olgunlaşır sadece.
haklısın canım kızlar da olmasa..
İslam öyle bir şey demiyor uydurma
yazdığımı okumadan atlıyorsunuz sazan gibi
Hayır düzgünce belirtmen lazım yanlış anlayıp geçenler oluyor
tm
? duyduğum en saçma şey
bence de.
Evlendirmek mi istiyorlae seni
24 yaşındayım bekar ve mutluyum
Hmm anladım bende yaşınız küçük aileniz böyle bir seye kalkisiyorlar sandım
asla. babam beni vermez zaten kimseye sevgili yapmama bile kızıyor evlendirmek mi :))
Yok be o kadarda sıkmasin kaç yaşına gelmişsin. Herkes sevmek sevilmek ister
hayır ben sevgiyi annemden babamdan aldığım için hiçbir zaman bir erkeğin ilgisine aç olmadım. sadece evlenirsem nasip olursa eşime ilgi gösteririm ondan ilgi beklerim. oda çocuklarımın babası olacak diye :DD
Ya tamamda kocanı nasıl seçeceksin peki
şu an hemşire olarak çalışıyorum benimle ciddi görüşmek isteyen ulaşır zaten:)) karakterini de beğenirsem zamanla tanırsam evlilik düşünürüm
Yani ne bilim öyle konuşunca sanki sevgililik olayına falan baya karşı gibi geldin
evet sevgililik muhabbetlerini sevmiyorum. sevgili kalacağıma evlenirim yuvam olur sadece evime odalanırım
odaklanırım olacaktı
Yani tabi öylede öncesinde bir flört sevgililik olmaz mı
hayır ben sevgim erkeklere bölünsün istemem sadece bir kişide olsun isterim
Yani tabi öylede nasıl taniyacaksin peki karşındaki kişiyi
tanıman için sevgili olmak mı gerekiyor? ona bakarsan eski evlilikler görücü usulüydü ömürlük oluyordu. birbirlerine saygıları vardı birbirlerinin ilkilerdi belkide. şimdi tahammül kalmadı herkes 5 10 tane en az elden geçirdiği için
Neden böylesiniz. İlla cinsellik olacak diye bir şey yok. Oturup sohbet etmenin neyi kötü ki. Kafan uyuşuyor mu ediyor mu onu anlayacaksiniz. eski evliliklerde anneniz gibi 15 yaşında veriliyordu işte hizmetçi gibi oluyorlar.
annem hizmetçi gibi değil aksine babam da yemek yapar temizlik yapar.
siz yapın sevgili ya Allahım yarabbim niye bana soruyorsunuz
Yanlış anlıyorsunuz ki. Mesela birisi gelse sizinle tanışmak istese ne dersiniz. Çalıştığınız yerde mesela sürekli görüyorsunuz birbirinizi ama konuşmuyorsunuz
konuşur sohbet ederim
Tamam sıkıntı yok o zaman. Siz sanki hiç konusmayacakmisiniz gibi konustunuzds ondan dedim
hayır. şuanda da erkek arkadaşlarım var konuştuğum ama samimi değiliz
Mesela beğendiğiniz biri var mı
zaten hepsi de çok efendi düzgün insanlar hepsini de beğeniyorum. ama ciddi düşündüğüm yok şuanlık. 26 dan önce evlilik düşünmüyorum zaten
Mesela şöyle desem o beğendiğinizden biri size gelip hoşlandığını söylese ne tepki verirsiniz ciddi biri olduklarını düşünüyorum efendi dediğinize göre. Ciddi düşünüyor sizinle yani
yani olabilir.
O zaman karşı değilsiniz benim dusunceme
evet değilim
Off beynim yandı sabahtan beri niye konu uzuyor o zaman. Sevgililik falan derken böyle öpüşüp koklasmadan mi bahsettim sandınız
evet. aynen öyle
Ben size cinsellik olmasına gerek yok ki dedim en başta
görmemişim sanırım
Anladım hayatınızda hayırlısı neyse o olur umarım iyi geceler dilerim
teşekkür canım
Şehir önemli değil gelenek saçma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?