Kimse akıl verilsin istemez.. Kendi doğrularında yaşamak ister insan.. Düşse de kendi kalkabilsin ister.. Doğrusuyla.. Yanlışıyla...

Kimse akıl verilsin istemez.. Kendi doğrularında yaşamak ister insan.. Düşse de kendi kalkabilsin ister.. Doğrusuyla.. Yanlışıyla...

İnsan bünyesi, doğası gereği yaşadıklarından tecrübe çıkarmaya daha çok yatkındır. İnsan duygularıyla, heyecanlarıyla, umutlarıyla yaşayan bir varlıktır. Yapacakları ya da yapmak istedikleri bu yüzden çoğu zaman nasihatların önünde durur. Başına anca kötü bir olay geldiği vakiy o nasihatların önemi artar.. Yani nasihatlar olmasa, başımıza gelen musibetlerin önemini kavrayamayayız..
Genel olarak bu gerçekten ders veren bir durumdur. İnsanlar anlatılınca kolay gelebiliyor ama başına gelince anlaması ve kavraması daha kolay oluyor.
Cevap
11Cevap
Ben nasihat almıyorum kimseden. kendim yaşayarak öğrenirim
Bu atasözü boşa söylenmemiş zaten. Sen ne dersen de, insanlar dediğin şeyi dinlemek yerine dikine devem etmeyi seçiyor. Ne zaman ki uyardığın şey başına geliyor, o zaman diyorlar ki aaa bunun böyle olacağını ben bilmiyordum. Ama ben söylemiştim değil mi?
Merhabalar
İnsanlara ne kadar bir olay hakkında bilgi ve nasihat verirseniz verin, bir kulağından girer diğer kulağından çıkar.
Ama o olay hakkında basına bir olay geldiğinde artık dersini alır ve ona daha yaklaşmaya karar verir. Bu yüzden bir musibet bin nasihatten iyidir.
iyidir. canı iyice yanınca ya da yeterince a. ptal yerine konulduğunu görünce insan aydınlanıyor
İyidir... başkasının tecrübeleri anlatımları hikaye gelir insana... en iyi öğrenme yolu yaşamaktır
Kesinlikle çok çok doğru bir deyim ve tespit.
İnsan deneyimlerinden hatalarından aldığı dersi hiçbir öğüt ya da öğretide alamıyor.
Kimsenin nasihatına ihtiyaç yok. Kendim düşerim, kendim kalkarım. Alıştık bir kere
İyidir.
Biz söylesek suç olur. Kendisi yaşayınca kuyruğunu kısıp pişmanlık içinde olur
evet bazen
bir olay yaşamadan
kafasına dank etmez
Kesinlikle öyle..
Yaşanmadan asla bilinmiyor hiçbir şey.. Ateş düştüğü yeri yakar diye boşuna dememişler..
Yanlış bile olsa tecrübe et.
maalesef öyle insan yaşayınca akıllanıyor
Bizim insanlar için evet.
Evet aynen öyle
Bence öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?