Merhabalar artık insanlarla tanışamıyorum annemi kaybedeli 90 gün oldu içime kapandım gittikçe. Kimseyle tanışmak konusmak istemiyorum kendimide çok yalnız hissediyorum. şu an yalnız başıma oturmuş yurt odamda ağlıyorum [ üniversite okuduğum şehire geldim] . Önceden böyle bir insan değildim ama şimdi ağlamaklı içine kapanık melankolik garip bir hale büründüm. Başım önde ağlamklı geziyorum insanların yüzüne bakmaktan çekiniyorum. Nasıl bu halden kurtulabilirim lütfen yardım edin bana
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ölüm denilen olay herkesin bildiği gibi doğal bir durumdur. Herkes elbet bir gün ölecektir, ancak ne zaman olduğunu hiçbir zaman bilemeyecektir. Elbette herkes yaşayacaktır bu durumu. Ölümü en iyi anlayanlar ise yakın çevresinde ölümü tadan insanlardır. Çünkü ölümü en yakından takip etmiş ve gözlemlemişlerdir. Ölen kişinin ruh halini tam olarak anlayamasalar bile onlar gibi hissetmişlerdir. Bu his çok derinden gelen bir histir ve yalnızca bu insanlar anlayabilir. Üzüntü, pişmanlık ve kızgınlık ölen yakını olan kişilerin hissettiği duygulardır. Özellikle kişinin annesini kaybetmesi kişide büyük bir şok ve travmaya sebep olabilir. Onunla yaptığı etkinlikleri, kurduğu hayalleri, gerçekleşmemiş istekleri, ona karşı duyduğu sevgiyi saygıyı sürekli aklından geçirir ve bu durum uzun bir süre tekrar eder. Çünkü onu büyüten, onu her koşula rağmen koruyan ve her zaman seven kişi artık yoktur hayatında. Onun yokluğunu çok büyük bir şekilde hisseder içinde. Ve hiçbir zaman ölmemesini ister. Ancak bu dileği hiçbir zaman gerçekleşmez çünkü annesi artık bir ölüdür. Kişi onun ruhunu kendisinde yaşatır.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKardeşim başın sağolsun. Ben de 10 ay önce babamı kaybettim. Babam son nefesini verirken yanında ben vardım. Hayatımda ilk kez bir insanın ölümüne şahit oldum, o da babam. Ama anne bi başka be kardeşim. Yaşadığın durum zor. İçinde yaşadığın acıyı çok iyi anlıyorum. Hele hele seni en çok üzen şey başkalarının hayatına keyifli bi sekilde devam etmesi, kimsenin senin içinde yaşadığın acıyı anlamaması, ya da anlıyomuş gibi yapıp samimiyetsiz bi şekilde sana yaklaşması seni yaralıyo olabilir. Zor kardeşim zor. Ama bu dünya böyle. Acı ama böyle. Sana tavsiyem acını sonuna kadar yaşa. Tutma kendini. İçindeki acıyı bastırma. İçindeki acıyı yaşama cesaretini göster. Mutlu olmayı herkes ister ama acılara göğüs germek, onların gerçekliğini anlamak, sevdiklerimizden kalan anıları hatırlamak insani bi durum. İnsanız biz. İnsan olmak bunu gerektirir.
02 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten duygularıma tercüman olmuşsunz başınız sağolsun sizinde her zaman yanındayım diyen kimse şu an yok yanımda kendimi yalnız hissediyorum üniversite okuduğum için sürekli insan içerisindeyim ama insan içindeyken rahatsız ve melankolik hissediyorum kendimi ne yapabilirim
- +1 yıl
https://youtu.be/3tuEy3WZXHs
Doğan Cüceloğlu'nun kitaplarını okuman sana çok faydalı gelecektir
+1 yılÖncelikle başın sağolsun, ders aralarında birkaç kişiden not isteyerek başlayabilirsin sonra kantine kahve içmeye davet derken kendi arkadaş grubu vardır o arkadaşının o seni davet eder derken birkaç arkadaşın olur insanlara yardım etmeye çalış birşeyler iste aranızda bir bağ oluşur ayrıca yurt odasında oturarak kendine gelmen zor bir aktivite hobi edin kafanı dağıt biraz ancak öyle biraz daha iyi olursun ayrıca ayakların filan da geriye gitmesin yemicekler ya en kötü ne olur ki düşüncesiyle git insanlarla kaynaş eğer başka bir konuda öneriye ihtiyacın varsa yazabilirsin seve seve dinler yardımcı olmaya çalışırım
06 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim, maalesef böyle insanlardan uzaklaşarak hiçbir şeye varamazsın yalnız kaldığın zamanlarda daha fazla düşünüceksin ve daha zorlu geçecek bu süreç başka işlerle meşgul ol dışarı çıkıp hava al birşeyler yap kafanı meşgul etmen gerekiyor
- +1 yıl
Daha önceki arkadaşlarının zor gününde yanında olmaması kötü ama yapacak bir şey yok onları artık geride bırak bende üniversitede çok sıkıntı çektim bazı sebeplerden dolayı insanlardan uzaklaştım ama böyle olmuyor kaliteli insanlar karşına çıkar benim şu an üniden 2 tane çok kaliteli arkadaşım var ikisi de şu an benden uzakta ama hala samimiyetimiz var ve birbirimize yardımcı oluyoruz birçok konuda sen arkadaş edinmeye çalış
- +1 yıl
Rica ederim karşına kötü insanlar gelse bile denemekten vazgeçme
+1 yılSen dağını kaybetmişsin. Gelen rüzgar direk yüzüne yüzüne vuruyor. Önünde kesen engelleyen koruyan, seni dünyada en çok seven insanı kaybetmişsin çok zor Allah yardım etsin. Sevdiğinin ölümünü görmek ve gömmek çok zor. Zamanla geçmiyor ama alışıyorsun. İnsanız öleceğimizi bilerek yaşayamazdık başka türlü. Üzgün olabilirsin mutsuz da olabilirsin. İnsanlarla tanışmaktan çekinme. Herkesin derdi tasası var. Umarım hayatın bir şekilde devam ettiğini unutmazsın.
01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
34
Cevap
45Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılZamanla bunu aşabilirsiniz kendinize zaman ayırın
03 Yorumla- +1 yıl
zaten yeterince ayırıyorum yapayalnızım
- +1 yıl
Bu arada başınsağ olsun
- +1 yıl
dostlar sağolsun
+1 yılSorunuzu dun gece gordum ancak yazamadim cunku annem konusunda ben de cok hassasim tam olarak sizi anlayamam elbette ancak annesiyle yillarca imtihan olmus bir hemcinsiniz olarak acinizi yuregimin icinde derinden hissettim. Allah annenize merhameti ile muamele etsin size de hayırlı uzun omur versin.
Her kayıp acı vericidir hele ki bu kaybin adi ölüm ise. Tüm lezzetleri acılaştıran ölümü çokça anın diyor ya Peygamber Efendimiz (sav). Şu anda lezzetler kayboldu sizin için. Savruldunuz sanki. Yörüngenize yerleşmeye ihtiyacınız var. Her şey şu anda darmadağınık ve manasız geliyordur. Bunlar bu sürecin doğal sonucudur. Iyi ki zaman var. Henüz taptaze bir yaranız var zamanla iyileşecek, orada iz kalacak ancak acınız simdiki şiddetiyle kalmayacak.
Ne zaman yorungemi kaybettiğimi hissetsem kurtuluşum manevi alemime odaklanmak olmuştur. Kuranı Kerim okuyabiliyorsanız sıkça okuyabilirsiniz. Bilmiyorsanız belki yurtta bilen bir arkadaşınızdan bunu öğrenmeye çalışabilirsiniz. Şu anda bu da zorsa sizin için internetten dinlemeler yapabilirsiniz.
Insirah süresini çokça dinlemenizi tavsiye ederim. En güzel teselli eden Rabbimizdir. Ne diyor "Kalpler yalnızca Allah'i anmakla huzur bulur."
Insan uykudadır ancak öldüğünde uyanır. Gideceğimiz yer orası ve ebedi alemimiz kkacis yok. Annenizle cennette buluşursunuz inşallah.🤗🌿Ben de hergun bunun için dua ediyorum.
Gönlünüze inşirah ferahlığı ve sekine nasip olsun. Hayır dostlar lütfetsin Rabbimiz size yoldas olsunlar.
10 YorumlaBen de annemi yeni kaybettim..
Sorularla islamiyet web sayfası ve burada olan ama şu an burada olmayan bir arkadaşım bu konuda bana çok destek oldu..
Acıyı asla atamayız..
Ama diğer taraftan da ölümün bir hak olduğunu, her canlının ölümü tadacağını çok iyi anlamamız lâzım.
Kendimize yaptıklarımıza ve hatalarımızı gözden geçirip çeki düzen vermeliyiz..
Bu işin ahmeti ayşesi betülü yok.. Herkes gidecek.
Ki bu dünya ya biz ebedi yaşamak için gelmedik. Bizler bu dünya da misafiriz, ebedi alem ahiret hayatıdır..
Bütün peygamberler ve sevdiklerimiz orada değil mi?
22 Yorumla- +1 yıl
Allah annenize rahmet size de hayirli omur lutfetsin.
+1 yılBaşınız sağ olsun. Her şeyin ilacı olan zaman.. sizin derdinizede çare olarak. Ama biraz daha uzun bir normale donme sürecine ihtiyacıniz olabilir. Allah sabır vesin. Ölümün en hayırlısı sıralı olanidir derler. Bir anne olup ecladinizi kaybettiginizi düşünün. Kronelojik olarak normal ve alışılmis olan bu aslına bakarsanız. O şuanda acı çekmiyor. Siz kendize dikkat edin ve değer verin derim. İçinde bulunduğunuzu düşündüğünüz süreçte ruhsal durumunuz dahada kötüye doğru bir seyir içine girerse.. o zaman mutlaka destek alın. Rutin ve sabtlediyse zamana birakin. Acilarinizi sonuna kadar yaşayın. Onkarka savaşmayın. Mücadele etme isteğiniz.. o sorun ile ilgili farkındalığinjzin hep aktif olmasına sebep olur. 90 günlük süreçte hiç iyiye gidiş olmadimi? Mesela 2 ay önce nasıl hissediyordunuz?
01 Yorumla
+1 yılEminim annen seni izliyordur🥺 anneni üzme ağlarsan seninle nasıl gurur duyuyoruz duysun ki sen hayatta kaldığın yerden devam etmeye çalış ki annen seninle hep gurur duysun ona başardığını göster ağladığını değil onu hep sev unutma ama hayat devam ediyor dünya geçici eminim ki annene bu dünyada olmasa da en sonunda kavuşacaksın sen yeter ki azmini kaybetme
16 Yorumla- +1 yıl
Bundan şüphe duymayın lütfen onlar bizi doğuranlar eğer dini inancınız varsa bilin ki Allah kulunu başedemeyeceği zorluklarla imtihan etmez anneniz için güçlü olun elbet kavuşursunuz şu an sadece kalben yanınızda olduğunu bilin kendinizi daha fazla yıpratmayın güçlü olduğunuzu gösterin
- +1 yıl
Tabiki zorlucak ama zamanla azda olsa acınız dinecek kabullenmeye başlıcaksınız şu an ağlayıp bir yere varamazsınız derdinizi anlatıp anlaşabileceğiniz birini elbet bulursunuz içinizi dökünce daha da rahatlarsınuz ya da günlük tutabilirsiniz bazen insanlardan çok bir kağıt parçasının yardımı oluyor
- +1 yıl
Çok teşekkürler ihtiyacınız olduğunda yazabilirsiniz bu arada umarım hayatta istediğiniz her şeyi başarırsınız sizde💓güçlü biri olduğunuza eminim
+1 yılMerhaba öncelikle başin sağolsun seni çok iyi anliyorum bugun benimde babami goruşumun ilk yildönümü başlarda boyle olman gayet normal birkac ay daha boyle seyredebilir sonrasinda yavaş yavaş kendine gelebilirsin lakin uzgunumki içindeki burukluk hiç geçmeyecek insanin sevdigi öldüğünde 40 mum yanarmiş hergun biri sönermiş sonuncusu ise hep yanarmiş
02 Yorumla- +1 yıl
Bunu zamanla atlaticaksin o duyguyu etteleme
bence anneni gözünde fazla büyütmüşsün ya da hayatın gerçeklerinden uzak yaşamışsın, ona bağlanmışsın annen hayattayken şimdi bu gerçek sana ağır geliyor kaldıramıyorsun. yalnız 3 ay boyunca her gün sıkıntılı olduysan durum gerçekten ciddi iyice kötüleşmeden gerekirse bir psikiyatristle görüşmeni tavsiye ederim başın sağolsun.
08 Yorumla- +1 yıl
Kardeş sen ne içtin? Kafan mı güzel? Bence sen anneni kafanda fazla büyütmüşsün demek ne demek? Açıklar mısın? Ya da senin annen senin gözündeki değeri nedir?
- +1 yıl
Aman ALLAHIM bu nasıl bır yorum ne kadar cahilce... Anneni fazla büyütmüssn gözünde... Yanlıs mı okudum diye bin kez baktım gözlerime inanamadım bır anne olarak nasıl bir evlatsn sen dedım icimden oysa ki bizler evlatlarımız ıcn canımızı ortaya koymstk yazık senı doğuran anaya anneler i gözünde büyütmek degıl canını versen hakkını ödeyemez kimse...
- +1 yıl
Abiii sen mal mısın?
- +1 yıl
anneni gözünde çok büyütmüşsün derken yanlış anlayacağınızı zaten beklemiştim. ona çok bağlanmışsın anlamında söyledim böyle yaşayan kişiler doğadan, akıldan, bilimden uzak karşısındakinin izin verdiği şekilde yaşar karakterini karşısındaki kendine göre belirler yani ona bağımlıdır kendi düşünceleri iradesi olan bir birey olamazlar. bu yüzden arkadaşa aklını kullanmasını gün gelince aynı şeyin onun da başına geleceğini önemsiz olduğunu ima etmeye çalıştım belli ki durumu sıkıntılı bunun için de bir uzmandan yardım alması gerektiğini söyledim. sonra aşağıda da saçma sapan yok ne içtin canımızı ortaya koyduk filan diye sçıp ortalığı batırmışsınız sen canını ortaya koyacağına vatana millete akıllı zeki onurlu liyakatli bireyler yetiştirmeye bak zamanın gelince toprağa gömülüp yok olacaksın. illa canını ortaya koyacaksan da bari bıraktığın eserlerinle ortaya koy bir sonraki nesillere de faydan olsun.
- +1 yıl
Hayata çok mekanik baktığın belli. Bir de egon tavan yapmış bu da belli. Şimdi karşımda böyle entelektüel kılığına girip bacak kadar yaşınla da hayat dersi vermeye kalkma. Hala saçma sapan yorum yapıyosun. Yok neymiş annesine çok bağlanmış :)) kafan hakkaten güzel mi senin. Ne içiyosun tekrar soruyorum. Bireysel olmaktan falan bahsetmişsin. Senin kafan baya gitmiş
- +1 yıl
senin gibileri iyi bilirim senin gibiler ülkenin özetidir ne desen boş taşkafa. hiç cevap vermeyecektim normalde ama zoruma gitti, kaç satır yazı yazdım herif çıkmış diyor verdiği cevap 2 satır yok bu aptalca, hayata mekanik bakıyorsun. ya ne gözle bakalım boomer? gözüyle görmediği şeye inanıp inanç kavramını argümanlar olmadan yüceltip vicdan masturbasyonu yaparak korkularla empoze edilmiş şekilde senin gibi asalak mı bakalım. sana burada fikrini soran oldu mu? açıkla diyorsun açıkladım gram anlamamışsın işine gelmiyor sonucunda bir şey mi içtin saçmalıyorsun diyorsun benim annemin gözünde değeri nedir diyorsun birde utanmadan ben senin anana verdiğin değeri sordum mu umrumda mı bunu sormak senin haddine mi ee o zaman 37 yaşında yrak kadar haddinle aklı gerçekleri reddeden argümansız yaşayan bir a. tala ders vermek kimin umrunda olabilir peki asalak.
- +1 yıl
Defol git adamı hasta etme. Onun bunun acısı üzerinden entelektüel görünmeye çalışıp kendi egonu mu tatmin ediyosun sen.
Öncelikle başın sağolsun. Allah, sabır versin. Ve bu zamanla azalacak bir durum diye düşünüyorum. Kendinle fazla yalnız kalma bence. Üniversite de aktiviteler vardır mutlaka, onlara katılabilirsin, gönüllü çalışma var , ihityaç sahiplerine yardım ediyolar mesela onlara katılabilirsin.
03 Yorumla- +1 yıl
Üniversite dışında vakit bulabilirsen katılabilirsin istersen iyi gelir diye düşünüyorum. Evet, yalnız kalma çok fazla, elinden geldiğince sosyalleşmeye çalış lütfen. Konuşmak istersen bana da yazabilirsin istersen , tanışmıyoruz evet ama sana destek olup acını paylaşmak isterim.
+1 yılCanim 😔
Annen huzur icinde uyusun Allah rahmet eylesin ama doganin kanunu boyle ypacak bir sey yok. elbette aci elbette berbat bir his ama guclu olmalisin. bunu kendin icin yapmalisin. insanlarla tanisma boş ver emin ol boyle daha iyi daha basarili olucaksin 😔06 Yorumla- +1 yıl
Ya uc kurus moralim vardi bozdun onu da 😔 yatiyorum ben. Yapabilecegin bisey yok bunu unutma. Guclu olmaya calis daha cok kucuksun annen oldukca iyi biriydi eminim. Ona layik olmaya calis. Insanlarla tanismak istememense senin yararina olucak. kendine odaklanacaksin tatlim 😔 anladin mi beni. Uzulmemek elde degil ama sakin ileriye tasima lutfen. 😔
- +1 yıl
Kimse yalniz degil Allaha inanan kimse yalniz degil. Sen de degilsin 😔
- +1 yıl
Moralden kastın duygulandım canim. 😔 Ne özrü? Bizler bu dunyada kalici degiliz gelip geciciyiz annen de oyleydi sen de oylesin ben de oyleyim. Ölecegiz birgun ve bu da tipki annen gibi hep erken olacak. Ama ne yapmaliyiz tatlim? Bir ablan olarak soyluyorum dik durucaz guclu olucaz bak yurttasin birak insanlarla takilmayi ders calisicaz ve annemize layik olucaz
Hislerinhislerinin normal olduğunu ve bu melankolik hallerinin mutlaka geçeceğini bil. Bu çok normal bı süreç endişelenme. Yapacağın şeylerle uğraş acını da yaşa. Gerektiği kadar istediğin kadar ağla. Paylaşmak istersen arkadaşlarınla paylaş. Canın nasıl istiyotsa bu süreci öyle geçir. Duygunu bastırma. Ağlıyorum diye üzülme çok çok normal. Daha iyi olacaksın çok yakında 💕
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşın sağolsun. Bu bi son değil bunu biliyorsun. O yok olmadı. Göz açıp kapayıncaya kadar sürecek bir ömürde seninle ahirette gorusecek. Hem ailemiz her zaman yanimizda olamiyorlar. Ben de birkac gun sonra yurtdisina gidiyorum. Belki de ailemi son gorusum olacak. Fakat her zaman anne babamiz olmayacak o yüzden bir şekilde ilerlemeliyiz. Onlar da zaten ilerlememizi isterler. Annenin kızı olduğunu başarılarınla sosyalliginle göster 😉
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKimseden çekinme... aslında yaş arttıkça insanları umursamamayı, kendini önemsemeyi öğreniyorsun. Üniversitede herkesle konuş. Bir grup kişi ile takılma. Sana en büyük tavsiyem bu olur. Bir merhaba her kapıyı aralar.
Güzel dileğin için teşekkür ederim.
Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Dostum flu TV diye yotube da bir kanal var. Psikolok Dr Alper Hasanoğlu'nun da çok güzel videoları var. Şiddetle tavsiye ederim. Olmaz öyle saçma psikoloji adında 😄 birde hatın içinde olan şey bunlar. Tüh tüh, vah zavallı demiyorum sana çünkü büyüyorsun. Artık çocuk değiliz ve hayatın gerçekleri ile yüzlediyoruz yavaş yavaş.
Bence hayatın ve üniversitenin tadını çıkar. Bunlar en güzel zamanlar ve bir daha geri gelmiyecek.
00 YorumlaÖncelikle Allah rahmet eylesin. Psikolojik destek alabilirsin sana çok yararı olur. Biriyle ufaktan konuşmaya başla kendini zorla. Annende böyle olmasini istemezdi. Hayat bir şekilde devam ediyor
01 Yorumla
+1 yılKolay değil Allah rahmet eylesin anneler baş tacı rabbim yardımcın olsun kendini toparlamalısın piskolojik destek alman faydalı olur okuyosun geleceğin için en azından kendin için annen için dirayetli olman gerek zor kolay değil ama sabırlı olmalısın imtihan dünyası
04 Yorumla- +1 yıl
Sen yanlız değilsin ben seni çok iyi anlıyorum insan sevdiğini kaybedince boşluğa düşer sen şu an o bosluktasın imtihandasin rabbin yanında dua et namaz kıl abdest al ferahliycaksin
- +1 yıl
Yapma böyle rabbin sana senden daha yakın ve seni huzuruna bekliyor buyuzden bu haldesin
Başınız sağolsun çok zor bir durum insan annesini kaybedince insan hayal bile edemiyor o duyguyu beyin görmediği birşeyi in duygusunu yaşatamaz allah sabır versin size çok kötü oldum şu an 🚬
04 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende annemi kaybettim aniden birden bire nasıl oldu anlayamadik 47 yaşındaydı beyin kanaması sonucu birden bire kollarında gitti , peki nasıl atlattım merak ediyormusun? Atlatamadim hiç bir zamanda atlatamayacagim , kendinizi kandırmayın psikolog bilmem ne hadiyin ordan benim en değerli varligim gitmiş hangi doktor çare bulacak sende alisacaksin bununla yaşamaya
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇok içine kapandığın için yabancılaşma halindesin. Bu durumu kırmak için istemeyerek de olsa yeniden insanlarla sosyalleşmen gerekiyor. Yani, başla artık yeniden yaşamaya... Başın sağolsun...
10 Yorumla Göz temaslarindam kacınma kız grubu filan görürsen yanlarina gidip konuşabilirsin terslemezler emin ol
12 Yorumla
+1 yılBaşın sağolsun Allah sabır versin Rabbim cennetine kabul etsin senin halini ancak senin gibisi anlar..
01 YorumlaBaşın sağ olsun 💐…insanın yüreğine bir taş oturuyor )) içim sıkıldı.. hayat devam ediyor güzel kızım 🙃
00 YorumlaMinik kuşum annen kaç yasindaydi. Acı bir ölüm müydü kaza yangın vb gibi. Kardeşin var mı. Baban var mı
00 Yorumla
+1 yılÖnce kendini rahat huzurlu hisset ve annen le aran da unutulmayacak bir sır veya konuşma ciddi kavga var mı belki vicdan azabı olabilir.
01 Yorumla- +1 yıl
Şayet öyleyse sen hiç mi ama hiç huzuru bulamazsın ölü ruhu seni vicdanın oynasır
Gizli Üye(25-29)+1 yılBaşın sağ olsun. İçine kapanman çok normal ama hayat devam ediyor değil mi? Evet bunu söylemesi çok ama çok zor biliyorum ama birazda olsa düşünmeyi bırakmalısın. Sakın yanlış anlama anneni unut demiyorum, hayatına devam etmen gerekiyor. Mekanı cennet olsun.
02 Yorumla- +1 yıl
Sakın taviz verme kendine mukait ol yoksa başka varlıklar bundan yararlanarak seni beynini ele geçirr diyaretli olmak zorunda sin ve hayata kaldığın yerden devam etmelisin sakın ola herkes çiğ süt emdik dagdaki aslan dan tehlikeli insan oğlu civarında da sakın duygularını derinden ortaya çıkarma buda Allah cc 'tan ne geç
+1 yılBaşınız sağolsun. Ne diyeceğimi bilemiyorum, belki annesini kaybetmiş başka bir arkadaşımız varsa size yol gösterebilir.
00 Yorumlaİçinizden geldiği gibi davranın. Vücudunuz, ruhunuz şu an bunu istiyor demek ki.
06 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılallah rahmet eylesin bende senin yaşlarında kaybettim dünya başıma yıkıldı hayatta olacak en en kötü şey derim ssana başka hiç bi şey seni üzemez artık. annenin yokluğunda mezarlık senin dostun olur sende gitmek istersin bi an önce. ama annenin seni sevdiğini üzülmeni istemediğini düşündüğünde hayata devam etmen gerekir...
05 Yorumla- +1 yıl
Allah rahmet eylesin anneciğinize nasıl atlattınız bu dönemi
Cevap sahibi+1 yılatlatamıyorsun atlatman imkansız sadece psikolojik olarak nasılsın dersen eskiye göre çok daha sert dışarıya kapalı güçlü duran bi karakter oluyorsun yaşamayan bilmez
- +1 yıl
inşallah bende kendimi toplarım ve güçlü biri olabilirim
Cevap sahibi+1 yılinsallah
- +1 yıl
sizin anneniz neden vefat etti
+1 yılbiraz zamana bırak reis kafanı biraz daha dinle zaten hazır oldugunu sende hissedeceksin
03 Yorumla- +1 yıl
reis şu an öyle düşünüyorsun biraz zaman ver kendine bu arada başın sağolsun allah mekanını cennet etsin
- Aile & Toplum konusunda 841 cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle başın sağolsun arkadaşım rabbim sabır versin sana zor bir durum.
06 Yorumla- +1 yıl
Hayat yardımcın olsun arkadaşım çok güçlü ol
- +1 yıl
Anlıyorum seni arkadaşım baba hayatta dimi?
- +1 yıl
Güzel her daim senin yanında olur arkadaşım.
+1 yılBasin sagolsun ama gauwt normal bir durum kolay değil basina gelen şey.
02 Yorumla- +1 yıl
Zamana bırak sikma ya da kasma kendini. Boyle şeyleri geride bırakmak kolay bir süreç değil.
+1 yılAllah yardimcin olsun. Psikolojik destek alabilirsin, zor bir süreç
00 YorumlaAllah rahmet eylesın mekanı cennet olsun bır psıkologa gıt ıcıne kapanıp sosyalesmek ıstemıyosun
01 Yorumla
+1 yılBaşınız Sağ olsun Allah Sabır versin😭 Yalnız değilsiniz Allah sizinle
00 YorumlaAllah rahmet eylesin knk Allah sabır versin mekanı cennet olsun inşaallah
00 YorumlaAçın taze insan yanlız kalmak ister biraz kafanı topla akışına birak
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 328 cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlarla konuşamıyorsun ki nasıl sana yardımcı olayım. Yoksa sana yazarak yardım ederdim.
00 Yorumla
+1 yılPsikolog bazen burdan daha iyi gelebiliyor iyi biyere gidersen iyi gelebilir ben öyle aştım...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. bende annemi kaybettim acın taze gecmiyor sadece alışıyorsun
00 Yorumla
+1 yılDepresyona girmişsin kardeşim Allah yardımcın olsun Allah rahmet eylesin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı. Normal nasıl huzurlu hissediyorsan öyle yaşa Allah rahmet eylesin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZamanla bu durum aşılabilir kardeşim. Tabi konu anne olunca en zor durum. Başın sağolsun.
02 Yorumla- +1 yıl
Evet anne çok ayrı bir olay Allah kimsenin başına vermesin anneniz hayataysa eğer lütfen gidin sarılın ona
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler kardeşim...
Amin ecmain.
Gizli Üye(30-35)+1 yılMekanı cennet olsun. Psikologa gitmeni öneririm
00 Yorumla
+1 yılNormal değil mi şu an yumuşak karnın çok hassas ve bilinçaltın seni başka bir darbeden korumak için biraz duvarlar örüyor
01 YorumlaAllah sabır versin büyük bir acı yaşadın atlatması kolay değil. Sabret zamanla hafifleyecektir ve sen de eski haline dönmeye başlayacaksın.
01 Yorumla
+1 yılBasın sağolsn canım benımm satırlarını okurken yüreğmde o acıyı hissettim Allahm sabrından versn sana insallah.. 🤲😔
11 Yorumla
+1 yılTamam hafif bir şey değil ama ağlayarak moral bozarak bi yere varamassın üni okuyosun bide tam da odaklanman gereken yerdesin başın sağolsun bu arada
00 Yorumla
+1 yılKonuşmadan da insanlarla takilabilirsin yok mu etrafında oyle birileri
02 Yorumla- +1 yıl
Kop gel
Hayatındaki çok önemli birini kaybetmişsin acını yaşa zamanı geldiğinde çıkarsın bu durumdan
05 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah sabır versin kardeşim
Allah'a sığın o en güzel yardımcıdır01 Yorumla
+1 yılHalen yastasın
Yastan çıkman lazım kuzum11 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBaşın sağolsun tabii zor bir durum çok zaman alıyordur alışmak
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKolay alışılabilecek bir durum değil ki Allah yardımcın olsun
+1 yılNormal daha yeni başın sağolsun
06 Yorumla- +1 yıl
Yalnızlık Allah'a mahsus sen yalnız değilsin
- +1 yıl
Bana yaz konuşurum seninle istediğin zaman yazabilirsin
- +1 yıl
Hatta yaz şimdi bana Instagramdan ekliyim seni
+1 yılAşma... İnsanlar tanımaya değmiyor.
01 YorumlaYaa ne tesadüf ben de
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 940 cevap paylaştı.
+1 yılZamanla. Yaşaman gereken dönemi yaşa.
00 Yorumla
+1 yılPsikolojik destek al, üniversitenin vardır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılÜzüldüm senin adına Rabbim Rahmet Eylesin annenize
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılKorkmayın üstüne gidin tanışın
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 922 cevap paylaştı.
+1 yılAllah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 358 cevap paylaştı.
+1 yılBaşını kaldırıp normalleşmeye adım atarak
00 Yorumla
+1 yılBaşın sağ olsun
00 Yorumla- Devamını Gör (19)
Devamını Gör(64)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Annemi kaybettiğimden beri insanlarla artık asla tanışamıyorum, bunu nasıl aşarım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler