Kardeş kime denir? Benim için bir ülkenin çatısı altında toplanmış ve o ülke için hizmet eden, o ülkede yaşamaktan mutluluk duyan, Ne Mutlu Türk'üm demekten çekinmeyen herkes kardeşimdir. Sırf dinimiz ortak diye kimseye kardeşim demem. Kimsenin dini ne beni ilgilendirir ne bir başkasını. Ha illa aynı dinden insanlar bulup kardeşim dememiz gerekiyorsa bunu insan haklarından bir haber olan ülkelerle yapmayalım lütfen. Pakistan Afganistan benim kardeşim değildir.
pakistan ile olan iliskler din konusu degildir pakistan budistte olsa Turkiye icin cok stratejik bir konumu var Turkiyenin dogudan savunmasi kars ardahan igdirdan yapilmaz oyle bakarsaniz olaya jeopolitigi okuyamazsiniz 1inci dunya savasi gibi dumlupinar savasini yeniden yapmak zorunda kalirsiniz.. gerci gene Turkler ölür yeni devlet gene kurulur gene Turklere okuz anadolulu diyen yobaz diyen tipler basa gelir ama Turk devleti hep var olur o ayri konu var.. Şu an 1 yol bir kusak projesinin Turkiyenin finansal ve logistik koridoruna dahil olmak icin en stratejik konumudur pakistan ayriyetten 5inci yuzyildan itibaren karluk Turklerinin yasadigi ve orada gazneli gibi babur gibi Turk devletlerinin tarihi ve hala mimari eserlerinin oldugu Turkiyede az bilen kisi var ama en az 20 ile 30 milyon karluk Turkunun yasadigi bir yerdir pakistan... oyle her esmer olan sakalli salvarli olan urdu olmuyor yani.. ve ayriyetten Turkiye de nasil bir cahillikse pakistanlilari arap zannedenler var ama klasik Turkiye bunun icin var dunyada..
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
stratejik olarak düşünürsek madem din önemli bir faktör değil o zaman Çin bizim için daha önemlidir çünkü 1 yol 1 kuşağın babası Çin.