- Aile & Toplum konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılGünümüz şartlarında uygulanan mı yoksa İslamiyette ki esas mantığımı dersen. Sorunun iki cevabı var günümüzde moda ve yediği naneleri örtmek için artık kapandım ben şöyle ahlaklıyım böyle düzgünüm diyen tipler var. Dar kot pantolon iç gösteren bir badi kafada türban. Türban islamiyetin bir kuralı değil İslami siyasetin yani Allah değil kul icadı bir örtünme şekli. İslamiyetteki esas mantığı günümüzün en büyük sorunlarından olan taciz ve tecavüz'ün kısmende olsa önüne geçmek için bir önlem. İhtimalde olsa böyle bir rahatsızlığı ve travmayı engelleyebilecek olması aslında çok değerli bir yöntem olduğunu gösterir. Kapanmak mecburimidir dersen bu kul ile Allah arasında olan bir meseledir ki İslamiyet inanmak kadar inanmamayı da serbest bırakan gösterilenin aksine çok hoşgörülü bir dindir. Ki bu itikadi değil sadece amelle ilgili bir meseledir. Sadece verilen emri yerine getirmemekle suçlanıp cezalandırılacak bir durumdur. Tabi ki Allahla kul arasında affedilebilir veya edilmeyebilir bunu bilemeyiz. Her kapalının dürüst ve düzgün olamayacağı gibi her açığında hafif ve kalitesiz olduğunu öne süremeyiz. Çünkü günümüzde bu kapalılık olayının iyice suyu çıkmış hat kapatmaktan öte komple kendini kapatan cahiliye eseri çarşaf giyilmekte veya tam tersi hatları olabildiğince açık bırakıp sadece saçını kapatmayı öngören bir sistem gelmiştir. Maşallah kıç yerinde hatta ölçü alabileceğimiz ölçüde meydandayken ya da kullandığı sütyenin vinsi ve göğüs ölçüsü tahmini alabileceğimiz alt bölümlerin üstüne oldukça şatafatlı bir türban bağlanmaktadır. Takdir ve eleştiri senin.
02 Yorumla- +1 yıl
yok öyle bir şey kimse kimseyi öldürmüyor. Dinden dönenlerin katli vacip ama başka bir dine mensupken müslüman olan daha sonra tekrar başka bir dine geçenler için bu mümkün. İslamda öldürmenin belirli hukuk kurallarına göre düzenlendiği sabittir. Onun dışında İslam adına adam öldürmeyi alışkanlık haline getirenlerin ne kadar müslüman olduğunu artık sokakta ki çocukta biliyor.
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Aslında mantığı şu; insanların en büyük zaafı olan irade cinselliktir şimdi açık olan biri ile kapalı olan birine karşı duyulan arzular değişkendir bu yüzden diye düşünüyorum karşındakinin tahrik olmama amacı, bknz şimdiki zamana tecavüzler boy boy yanlış anlaşılmasın karşında ki açık seçik dolaştığı için tecavüz artıyor demiyorum sadece insanların zaafı cinsellik konusudur diyorum, bu yüzden açık seçik giyinenlere karşı hormonlar daha farklı çalışabilir bu tarz bir şey işte.
02 Yorumla
Soran+1 yılErkek ne yapıyor bu konuda?
+1 yılŞimdi uzun uzun açıklamaya üşendim.. sadece şunu söyliyim saçını kapatıp üstüme bir tunik alıp altına tayt giymekle Örtünme olmuyo.. eğer kapancaksan sakın böyle olma.. örtünmenin ne demek olduğunu iyi araştır..
00 Yorumla
AC oku öğren allah herkese beyin vermiş bir baskasininkine ihtiyaç duyma
12 Yorumla- +1 yıl
harika cevap.
Soran+1 yılAh be canım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
şimdi arkadaşlar. öncelikle herkese selamlar. güzel bir soru sorulmuş bence ama herkes kendı yorumunu yazmış. İslamda türban diye birşey yoktur. hatta bazı hadislerde turban takanları peygamber efendimiz lanetlemiştir. deve hörgücüne benzeterek tarif etmiştir. kapanma olayına gelince bizim hoca geçinen zaatlar. genelde kurandaki NUR suresi 31 . ayeti ögretir. bayanların vucut hatlarını belli etmeyecek sekilde örtunmesını ve şeklini bize bildirmiştir. yanlız önemli bir konu var Yıne bu ayetten önceki Nur suresi 30. ayette ise erkeklerin harama bakmamasını gözlerını sakınmalarını emretmiştir. tabi bizim hocalarımız sadece 31. ayetı ögretırler.
nursuresi 30. (Resulüm!) Mümin erkeklere, gözlerini (harama) dikmemelerini, ırzlarını da korumalarını söyle. Çünkü bu, kendileri için daha temiz bir davranıştır. Şüphesiz Allah, onların yapmakta olduklarından haberdardır.
nur suresi 31- Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunan (köleleri), erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış (cinsî güçten düşmüş) hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye, ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki, kurtuluşa eresiniz.
yanı güzel kardesim sen kapanınca erkekler için değil allah emrettiği için kapandıgını dusunursen ozaman kendıme yedıremıyorum diye dusunmezsin ve zor gelmez ozaman. birde bu açıdan dusunelim bence. egerki islama inanmışsak allah böyle emrediyor yani.. hayırlı gunler30 Yorumla
+1 yılÖrtünmenin gayesi başkasının bakışlarından korunmak ve ırzı meşru olmayan cinsel isteklerden sakınmaktır. İnsandaki edep ve haya duygusu örtünmeyi gerektirir. Ancak mü'min erkek ve kadınların örtünmede asıl gayesi Yüce Allah'ın rızasını kazanmak olmalıdır. Çünkü Allahü Teala'nın emir ve yasaklarına uymak bir ibadettir. Namaz ve oruç gibi ibadetleri emreden Allah (c. c), ibadet içinde ve dışında örtünmenin şekil ve sınırlarını da belirlemiştir.
Cahiliye döneminde Arap toplumu Kabe'yi çıplak tavaf ederlerdi. Gündüz erkekler, gece kadınlar gelir ve tavaflarını anadan doğma yaparlardı. Onlar; "içinde günah işlediğimiz giysilerimizle tavaf yapamayız" diye bir gerekçe de gösterirlerdi.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBahsettiğin matematik değil, sana burada anlatsak sürekli soru soracaksın inanmadıktan sonra nası anlatalım ki sana. Dinin esası şu bir mantık ya da bir fayda için değil inandığımız yaratıcı bize emir ettiği için örtünüyoruz. Bu cevap sana yeterli gelmeli. Her müslümanın da neden örtündüğünü bilmesi farz değil örtünmesi farz. Şunu bir anlayamadınız gitti. Neyi neden yaptığımız bize neden faydalı olduğu gibi soruları normal vatandaş bilmekle mükellef değil yapmakla mükellef sadece. Herşeyi fındık kadar beyniyle açıklamaya kalkan, o küçük beynine herşeyi sığdırmaya çalışan, küçük beyni ile herşeyi anlayabileceğini sanan bir tayfa var onlara da buradan selam olsun. Dinin emirlerine tereddütsüz ve sorgusuz itaat etmek koyun olmak demek değil bunu da anlayın artık. Sorduğun sorunun cevabı çok uzun şekilde var ama ilk önce samimi olman gerekiyor.
00 Yorumla
+1 yılİslam dininde kadının sacı acık dolasması haramdır. Allahın emrı boyledır emır sorgulanmaz ıtaat edılır..
Ayrıca nur suresinde Allahu Teala herseyı acıklıyor acıp bakarsanız gorursunuz..
Saç acıklıgı ayrıca ve ayrıca erkek ıcın sehvet verıcı oldugu ıcın haramdır kadınların zıynetlerını saklaması kuranda emredılmıstır basta da soyledıgım gıbı..00 Yorumla
+1 yılerkek ve kadın örtüsü vardır arap erkekllerş edep ksıımları görünmesin diye uzun giysi giyerler. kadınlarda edep kısımları görünmesinler diye...
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl600 yıllık Osmanlı döneminde tecavüz olayları sayılıdır. Şimdi yaşadığımız zamanda tecavüz, taciz olayları almış başını gidiyor. Bunun sebebi o zamanda kadınların kapanması erkeklerin nefsiyle alakalı zor duruma düşmemesidir. Erkeklerinde bol giyinmesi sakal bırakması kadınlar zor duruma düşürmemştir. Mantık bu işte nefisle alakalı zor durumlara düşmemek arzulama gibi duyguları yok etmek. Böyle olunca aldatma olaylarıda yok olmuş oluyor
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılIslam mantık dini değildir. En azından bizim mantığımızın kapasitesi ile yorumlanacak kadar basit degildir. O yüzden her emir için bir mantık arama çabanız olmasın lütfen. Bu bir inanç mevzusu, inanıyorsan emirlere uyarsın bunu sorgulamak haddimize düşmeş.
Velevki sorguladık ve mantıklı bir gerekçe bulduk ve o yüzden bazı emirleri yerine getiriyoruz, burdada bir inanç zaafiyeti vardır demektir.00 Yorumlakarsındakıne sehvet uyandırmamak.. bunun ıcınde elınden geldıgınce zıynetını saklamak
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılDinimizin emrınce Sız sadece kocalarınıza helalsınız sızın aynı şekılde erkekler ıcınde sadece karılarına helaller buyuzden eşler bırbırlerını kıskandırıcı sogutucu şeylerden kaçınmalarınada yarar saglar kapanmak ve sadece eşıne özel olursun
00 Yorumla
+1 yılKadınları erkeklerin abazanlığından korumak
Kocana sadık olup başkasının şeyini kaldırmamak
Bide insan doğası ve hayası gereği kapanma ihtiyacı duyar12 Yorumla
Soran+1 yıl@kızçocugu nü etiketlermisin
- +1 yıl
@kızçocugu kızanım nirdesin :)
sadece kıyafet değil, hareketlerine gözlerine ve düşüncelerine dikkat ederek yaşamaya çalışmak... nedeni ise fitne veya yanlışa düşmemek kimseyi düşürmemek olsa gerek
10 Yorumla
+1 yılilk önce o kişiye adap ögretmek adaplı görünüş vermek yani başkalarının ona kötü gözle bakmasının engellemek güzel iyi bir mümün yapmak için...
00 Yorumlaörtünmek sadece başı kapatıp Afedersin ama kıçı açmak değildir. Millet tahrik olmamak için demiş. Değil. İslamın kuralları vardır. İlk önce İslamda Kadının yapması gerekenlerden biri olduğu için örtünmelisin.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 364 cevap paylaştı. Bu soruyu burada sorcana google amcana sor... hristiyan olduğu halde senden daha çok bilgisi vardır diye düşünüyorum!
10 Yorumladini hukumlerde mantik ariyorsan bosver sen acik gez.
02 Yorumla
Soran+1 yılNasıl gezeceğim seni ilgilendirmez.
bazı kızların saçları gerçekten etkileyici oluyor. yanlış anlamayın cinsel bir çekim değil ama çekici bir durum. kuran da saçların güzelse kapan demeyeceğine göre öyle demiş. zaten allah olmayabilir
00 Yorumla
+1 yılarabistana görev için giden bir bayan arkadaş, ordaki arap bayan bir polis siz türklere hakkımı helal etmiyorum demiş oda neden diye sormuş peçe takmadığınız için kocalarımız sizin beyaz teninizi görüyo ve bizden soğuyo demiş _?
00 YorumlaHelalinden başkasına mahremini göstermemek ve erkekleri şehvetlendirmemek...
00 YorumlaSana sayfalarca copy paste yapsamda pek anlıyacanı sanmıyorum ondan
Kapalı kıları cok seviyom <344 Yorumla- +1 yıl
altına basıyorum sende senin :D
- +1 yıl
yormunun? altına parmak basıyorum yani?
- +1 yıl
tam olarak ne demek istedin , güldürdün :D :D @lessthanme
- +1 yıl
bende bir daha okudum bende anlamadım ne yazdığımı üzgünüm remo senide kötü kullandım ya afedersin hafız :D
Dinde mantık aramak mantiksiz.. askerde üniforma giymek kadar mantığı var işte disiplin meselesi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 831 cevap paylaştı.
+1 yılislamdaki örtünmeyle milletin örtünmesi baya baya farklı yanlız :) şimdikiler yedikleri haltları örtmek için örtünüyolar
00 Yorumla Timur taş hoca. R. A
https://www.youtube.com/watch?v=RkGNJx0it1g00 YorumlaBişeyi mefak ediyorsan ac oku kuran bile bunu emretmiş oku demis. Kizlarsoruyora sor dememiş :) Allah beyin vermiş lütfen süs niyetine kullanmayalim...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılErkek yaradılış olarak kadının sesinden bile şehvete gelebilecek bir yaratık olduğu için kadınlar örtünürler ki görüp şehvete gelmeyelim diye
04 Yorumla
Soran+1 yılHahaha😂 sorumda bu. Onlar için niye kapanıyorum. Ben bunu yediremiyorum saçma olsa bile.
- +1 yıl
Erkeklere bakınca sen de erkekler gibi şehvete gelseydin erkeklerde kapanırdı :D
Soran+1 yılGeliyorum?
- +1 yıl
Güldürme beni inan bana erkek olmak çok daha zor :D sizinki erkeklerinkinin yanında sinek ısırığı misali
+1 yılbir mantıgı yok bence. Şimdi yobazlar gelip küfür etmesin. Benim düşüncem bu.
22 Yorumla- +1 yıl
Umurumda değil :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılİslamda kapanma yoktur, kuran âyetini bilerek değildir umarım yanlış çevirmenin sonucu böyle deniyor
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNur süresi 31. Ayet kapanmanın şart konulduğu : İnanan kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar ve açığa çıkanlardan, görünenlerden başka ziynetlerini göstermesinler ve örtülerini, göğüslerini örtecek bir tarzda omuzlarından aşağıya doğru salsınlar; kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babasından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut Müslüman kadınlardan, yahut kendi malları olan kölelerden, yahut erkeklikten kesilmiş veya kudreti olmayan erkek hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların gizli hallerine vâkıf olmayan erkek çocuklardan başka erkeklere ziynetlerini göstermesinler; gizledikleri ziynetler, bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar ve tövbe edin hepiniz Allah'a ey inananlar da kurtulun, erin murâdınıza.
Burdaki örtüyü malesef birileri baş örtüsü diye çevirmiş, kafayı ört diye bişey yok,
Cevap sahibi+1 yılHımar kelimesi baş örtüsü değil örtü manasına gelir, baş kelimesi yoktur, hımar kelimesi yanlış veye bilinçli çeviri yüzünden baş örtüsü denmiştir, ve baş örtünle gögüs bölgeni ört diye çevirmişlerdir, adına baş örtüsü dedikleri için baş zaten örtülmeli gibi anlam çıkarmışlardır
Aile & Toplum konusunda 355 cevap paylaştı. Mantıkdan bahsediceksek açık olmanın mantıgı ne derim ben sana?
00 YorumlaBuyur; www.diyanet.gov.tr
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılKendini sadece eşine göstermek başkasının bakışlarını üstüne çekmemek günaha düşürmemek
00 Yorumla bağnazların abarttığı gibi çarşaf burka değil. normal giyinmekten bahsedilir...
00 Yorumla
+1 yılzina haram dolayısıyla bu olayın başlamaması için tahrik etmemek için
01 Yorumla- +1 yıl
@johncratn mal sensin len gerzekov vucudu teşhir etmekten bahsediyoz
Gizli Üye(36-45)+1 yılerkeği tahrik edecek görüntüyü engellemektir sanırım
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 336 cevap paylaştı.
+1 yılHiç 1 mantığı yokkkk.
00 Yorumla çırılçıplak dolaşmanın mnantığı ne?
00 Yorumlamantık kadının iffetini namusunu korumaktır
00 Yorumla
+1 yılmantık gayet ortada değil mi :(
00 YorumlaSitedeki dini Sorulara Bitiyom ya
13 Yorumla
+1 yılAbla alo fetva hattına sorsan daha iyi olmaz mı?
00 Yorumla
+1 yıltabiki zinanın başlamasına engel olmak
00 Yorumla
+1 yılKarşındakine şehvet uyandırmamaktır
00 Yorumlaİbadetler taabbuttur, taabbutta sebep aranmaz
.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltahrik etmemek kocasına özel olmak
00 Yorumla
+1 yılMantık bulunamadı.
00 Yorumla
+1 yılSacmalik
00 YorumlaSogulaman yanlış