Eşler birbirinin elbisesidir..
“Onlar sizin için günahtan koruyan bir elbise, siz de onlar için bir elbise hükmündesiniz.” (Bakara/187)
“Onlar sizin için günahtan koruyan bir elbise, siz de onlar için bir elbise hükmündesiniz.” (Bakara/187)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu zamana kadar beni rabbimden uzaklaştırmayacak, bilakis yakınlaştıracak bir kız bulamadığım için evlenemedim, eş hayat yoldaşıdır, huzur kaynağıdır, mutluluk pınarıdır, en önemlisi rabbimize layık kullar olacak şekilde beraberce çabalamaktır…
Ayette kadının önemi güzel bir benzetmeyle üstelik neredeyse erkekle eşdeğerde vurgulanıyor: “Kadınlar size örtüdür, siz de kadınlara…”denilerek. Ama ayet erkeklere seslenmektedir. Erkeklerin oruç tutmaları dolayısıyla kadınlarla cinsel ilişkiden yoksun kaldıkları için sıkıntıya düştükleri saptanmış, daha doğrusu Allah böyle olduğunu “bilmiş” ve bu ayeti indirmiş. Ayette “Allah kendinize zulmetmekte olduğunuzu bildi” derken bunu açıkça görürüz.
Din kendini dışarıya kapatmak zorundadır değilse kendini ilerletemez. Şimdi tarihsel bakışlar yorumlar çıktı yeni yeni, o dönemin itikadi meseleleri bu gün tutmuyor ama insan aynı insan.
Aslında her sistem mükemmeldir ama herkes ona inanırsa.
Cevap
3Cevap
Bu devirde biraz zor gibi gözükiyo evlilik Allah sonumuzu hayır eylesin bu dünya boş bıraktım artık
20 yaşındasın ne bırakması
22 ye gircem
10 gün sonra
Bıraktım yoruldum artık
Uğraşamıcam çok ağır şeyler yaşadım
Seven gelsin seviyorum desin ben yoruldum
Ne yaşadın da yoruldun
elbette ki Dinin devamı için çok insan gerekiyor bu yüzden evlenmeyi ön planda tutmuşlardır. Sonuçta çok çocuk demek çok dine üye olan insan demek
Her dinin amacı üstünlük sağlamaktır ve dünyaya egemen olmaktır
Evlilik Allahın emri başka kutsal Bi tarafı yok yani kalmadı..
İnşallah
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?