Böyle bi şey okudum :D İstanbul'u ben de hiç sevmiyorum ama kepazelik de denemez sanki. Sizce?

Kepazelik tabii ki, ne yolu yol ne insanı insan
Yok yahu, değil, mis gibi.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Böyle bi şey okudum :D İstanbul'u ben de hiç sevmiyorum ama kepazelik de denemez sanki. Sizce?

İçten içe burada yaşamak isteyip ekonomik durumu el vermeyip çamur atan tiplerin narası oluyor bu. Kulak asmamak lazım. İstanbul harika bir şehir, mültecileri yok farzedin.
31 yaşındayım 28'imde taşındım başka ile bi daha da gelmek istemem İstanbul'a. Ha gerçi benimkine İstanbul'da yaşamak denir mi onu bilmem :D
Ömrünün büyük bir kısmı yollarda geçer. İşe gitmek için erken kalk trafikte sürün akşam trafikte sürün. Günde rahat bence 4 saat yola gider. Aşırı kalabalık bir şehir. Bence pek yaşanılabilecek bir şehir değil aşırı kalabalık olduğu için.
İstanbul aslında çok güzel lakin insanlarında ne anlayış var nede saygı hep küfür asabiyet bazen oturmak istemiyorum ama el mahkum 10 km lik evime 1 saatte gidiyorum
Doğma büyüme İstanbullu'yum.
Kepazelik diyenler oraya sonradan gelenler. İstisnasıı görmedim.
Gerçek İstanbullu'lar ne olursa olsun bu lafı kullanmazlar.
kepazelik kelimesini genel olarak sevmediğim için kullanmam ama sevilecek bi yeri olduğunu da düşünmüyorum istanbulun :(
Cevap
39Cevap
Hayır değildir.
paran varsa böylesin

kepazelik çekmezsin :)
Kültür, tarih bakımından İstanbul bir numaradır da işleyiş çok yorucu ve boğucu. Şehir adeta pencereleri kapalı hava almayan bir oda gibi.
Şahsen İstanbul'da yaşamayı tercih etmem. Ama kepazelik de demek doğru değil.
İstanbul herseye rağmen güzel bir şehir
Bence değil İstanbul çok güzel bir şehir, imkanları ve avantajları çok fazla. Gezme, eğlence gibi. Sadece pahalı bir şehir ama güzel
Bir noktadan sonrası kepazelik bence.. orada yasa gez (tabi ki gezebilirsiniz) ondan sonra ordan ayrıl
Günümüz şartlarında aylık geliri 1.000 doların altında olan bir aile için İstanbul'da yaşamak kepazeliktir bence.
Onu kim demişse kendi yaşadığı yerde çok kepaze olmuş sanırım herkesi de kendi gibi sanıyor demek ki gzekalı
İstanbul'da doğup büyüyen ve hala yaşayan biri olarak konuşuyorum 20 sene öncesine bakarsak evet kepazeliğe doğru gidiyor ama sebebi şehrin kendisi değil insanların bizlerin zamanla şehri kepaze edişinden dolayı
E öyle bence her şey çok pahalı ulaşım zor her türlü insan var uğraş da uğraş 😄
Kepazelik tabi hava bile yok orada fotosentezmi yapıyonuz iyi ki zamanında kaçmışım
Yok yaa kepazelikte olsa ya da olmasada İstanbul'da yaşamayı sevmiyorum.
kepalik tabii... ama yeteri kadar kazanabiliyorsan miss tabii... kazançla alakalı bir durum...
Kalabaligi sevmeyen orada yasayamaz. Gezmek icin en guzel sehir bence
İstanbul da ayasiyorum ve hic kepazelik degil.
İstanbulu seviyorum
Zordur sıkıcıdır bunaltır ama kepazelik değildir yinede
Bir çok şeyi kötü olabilir ama en gelişmiş yer burası olduğundan kepazelik demem buna. Üstelik Türkiye nin bir çok yerine gittim bura kadar gelişeni ve imkanı olan yok. İzmir bile köy gibi berbat yani.
Kepazelik değil. Ancak yaşamak zor. Büyük şehir mesafeler uzun. Trafik felaket. Bir de yaşadığın yere bağlı.
Bunlar kepazelik oluyor iste a q daha ne olcak kepaze olmak icin
Herkes bi negatif kafayla bakıyor ben şahsen İstanbul’a tarihine kokusuna aşığım sevmeyen pek çok kişi yaşadıkları yeri bile tam olarak gezmemiş insanlardır diye düşünüyorum 🤨 gündemimiz, insandan çok değerler olursa bence daha güzel şeylere odaklanabilirizzz ;)
Yaşam maliyeti yüksek sanıyordum ama yaşadığım Ankara neredeyse 2 kat daha pahalı. Ben mi yanlış mahalleleri karşılaştırdım acaba. Bunun dışında çok kalabalık olması büyük sorun.
Ben 3 yıl önce İstanbul'a geldim durumum önceden de pek iyi değildi şimdi de pek iyi değil fakat İstanbul 'a neden daha önce gelmedim diye pişmanlık duyuyorum İstanbul 'da yaşamaya kepazelik denemez bence İstanbul gayet iyi çalışma alanları geniş ve genel olarak herkesin tarzına uygun yerler var yüzden dolayı ben İstanbul'u sevmiyorum sevmeyene de saygı duyuyorum yine de yaşamak kepazelik denemez bence
Valla tuzla da oturuyorum daha doğrusu kocaelide sınırız zaten karşıdan kaçıp buraya yerlesmeye başladılar çivisi çıktı iyice buraların 😀
Bakın hepiniz şunu aklınıza sokun : Paranız varsa her yerde kralsınız padişahsınız sultanasınız imparatorsunuz.
istanbulu ankarası izmiri yok ülke bitti ülke anadoluda bile yaşanmıyor artık millete verdikleri 5500 maaş ev kirası olmuş 3 bin tl bu devirde evin araban yoksa bitiksin kim ne derse desin
İmkanları çok ama yaşamaya vakit yok gibi bir şehir.
İstanbul’da artık kimin ne olduğu belli değil
İstanbul o kadar kalabalık ki insana yer kalmamış
Evet öyle bunu sadece kırmızı ışıkta karşıya geçerken bile iliklerine kadar hissediyorsun.
maalesef orada yasamaya alismis biri icin de İstanbul disinda yasamak o kadar kolay degil
Kepazelik tabi ki ne yolu yok ne insanı insan
İstanbul da 5 tane evim olmasa kira vs oturuyor olsam hiç durmam basar giderim. Doğruyu söylemek gerekirse yazın yine gidiyorum yazlığa.
Parası olana güzel :)
Neden kepazelik olsun? Mis gibi
Güzel şehir maddi durumun iyiyse evin varsa
Bana sorarsanız İstanbul hiç iyi gitmiyor iyi gitseydi dolar yükselmezdi mega şehir fakat insanlıkdan çıkmaya başladı bazı şeyler yıllarca sürecek gibi gözüküyor
İstanbul çok güzel sma parası olana
Bu kosullar altında öyle
Ben asla yaşayamadım.
Sende sakin bir yer mi seviyorsun
İstanbul'da yaşamak zor
Ben de pek haz etmiyorum
Türkiye'de yaşamak zaman kaybı.
Bence güzel ya
Zor bir şehir
Aynen
Zor bir şehir
Parana bağlı. Paran varsa vezir yoksa rezil misali