+1 yılKısa ve öz konuşacağım 20 yaşındayım 10 ile 17 yaş arasında sosyal Fobi yaşadım ve 17'dindeyken tedavi gördüm benimle alemin durumu kötü Aslında orta gelirliler ama enflasyon vesaireden dolayı sıkıntı ve ailemin dış görünüş anlamında karışmaları yüzünden çevreme uyuyamadığım için çok dalga geçirdim ve bu durum bende büyük bir özgüvensizliğe sürükledi Terki Hayatımda yanlış bir insanı tercih edinceye kadar o zaman anladım böyle şeylerin gereksiz olduğunu ve şu yaşımda bir iki yıl önce depresyon yaşadım ve daha yeni yeni atlatıyorum inan bana zamanında ben ne yalnız kalıyorum diye üzülüyordum canım çok sıkılıyordu ama o dönemin bana verilmiş büyük bir verin Nimet olduğunu anladım Şu anda sorsan Şu anda da çok arkadaşım yok ama ben insanlarla konuşmak istiyor muyum Hayır ve kendi kendime vakit geçirmek kendi kendime bir şeylerle uğraşmak bana birileriyle konuşmaktan çok daha keyif veriyor çünkü bu dönem zarfında hayatımda cidden bağ kurduğumu hissettiğim insanlarla da karşılaştım O yüzden o hissin nasıl olduğunu biliyorum ama onlar bile doğru değildi düşün yani en ufak bir ihtimalde bile o güzel hissi yaşadığın insanlar arken hayatımda İlerleyen dönemlerde tamamı ile uyan insanlarda Nasıl hissedeceğim gözüyle bakıyorum Elbette ki şu anda da koyuyor Ama şu anda benim tek yapmam gereken üniversite okuyorum ama tekrardan sınava hazırlanacağım ve kendime ait yeni bir hayat kuracağım Başka Bir Şehirde Hani lütfen o ortamdan uzaklaş Ben de liseyi böyle ailelere Çok da iyi durumda olan insanlarla birlikte okudum devlet okulundaydım ama birazcık semtten dolayı daha böyle iyi geçinebilen aileler vardı Onların çocuklarıydı ve onlar bile kendi aralarında marker işi yapıyorlar falan bir dönemlikten Hani markaya takmadım kesinlikle sadece hani atıyorum Kitap almak İşte onların sahip olduklarının nesnesel anlamda sahip olmak istiyordum Hatta bir dönem gerçekten 3-4 tane kitap aldım ve o dönem için deli paraydı ve şu an şunu düşünüyorum sadece ben niye o dönem o 3-4 kitabı aldım hatta daha fazla alamayacağımı fark ettiğim için bayağı bir trip atmıştım aileme ve kendim de üzülmüştüm nasıl yapacağım olmuyor hiçbir şey diye şu an şunu düşünüyorum Bir kere kitapları o kadar para vermek malca ve gerçekten okumak araştırmak sorgulamak isteyen insanlar sağ alttan da kütüphaneden de ya da çeşitli böyle Büyük ölçekli kütüphaneler oluyor Tabii ki de bu şehrine göre değişiyor ama hani şehrindeki en büyük kütüphaneye bile gitsen oraya üye olarak da faydalanabiliyorsun benim gittiğim küçük bir kütüphane var Orada bile hukuk kitapları vardı Bu arada hukuk öğrencisi değilim Sadece böyle merak ettim ona yasalar vardı ve ilerleyen zamanlarda açıp okumak istiyorum böyle Ya neyin ne olduğunu merak ettim sormak istiyorum ama o dönem sadece özentilikmiş onu fark ettim Hatta bir dönem almak istediklerimi Allah'a şükür bizim bilgisayarımız var
022 Yorumla- +1 yıl
Ve bu bilgisayar 5 sınıftan beri var o döneme kadar yoktu mecburen alındı Hatta Normalde bizim ilk bilgisayarımız kuzenimin maddi durumu bizden daha iyi onların kasalı bir bilgisayarı vardı ama yeni almak istemişler ya da almışlar mı öyle bir muhabbet vardı ve bize o kasalıyı vermişlerdi Daha sonrasında böyle yavaş yavaş internet bağlantısı falan oldu ki herkes böyle wi-fi kullanırken bizim bunu falan kullanıyorduk bütçemize göre ama inan bana o bile yetiyordu Neyse bize o kasalı bilgisayar Birden kasasında patlama sesi duyup ekran komple gidince yeni almak zorunda kaldık düşün yani Biz bile aslında alamıyorduk
- +1 yıl
10 yıldır bizimle ve 9 sınıfta Bu bilgisayara şey yapmıştım almak istediğim bazı giyim eşyalarını fotoğraflarını kaydetmiştim bundan biraz uzun zaman geçti ve bir 3-4 sene olabilir ve O fotoğraflara baktığımda seçtiğim kıyafetlerin 10 taneden örnek vereceğim onda 8'i bana ait olmayan şeylerdi sadece ikisi vardı O ikisi de ayakkabılardı ve ben mavi rengi severim Hani ve hoş Görünen bir geçişi vardı Kim mesela o anda giyerim Ya da o dönemde gerçekten isteyerek tercih ettim tek şey ya da fotoğrafını indirdim tek şey o olmuş ama mesela şu an öyle bir ayakkabı görürsem alır mıyım almam bazı şeyler maalesef taklitten ve özentilikten öteye geçmiyor o yüzden bu algıdan kurtulman lazım ama bu algıdan da kurtulamamanın asıl sebebi
- +1 yıl
Senin etrafında çok az insan var Ve bu çok az insanın %90'ını Hatta %100'ünü Maalesef o zengin kesim oluşturuyor bu yüzden sen kendini o çevreyle sınırladığın için kendinin ezik dışlanılması gereken biri olarak düşünüyorsun ve maalesef onlar da kendine yakın olmayanları dışlıyorlar Ama bu seninle ilgili değil Bunu ben de olsam ben de onlara girmeye çalışsam beni de dışlayacaklar çünkü onları hiçbir şekilde uymuyorum ama Çevrenizde birçok insan var Mesela ben de sosyal fobiyi geçirdiğim zaman sadece sınıfla kendimi Şey yapıyordum kısıtlıyordum elbetteki sosyal olmak için dışarı atılıyordum Ama hep bir panik hep bir heyecan vardı hani içten içe yenmeye çalışsam da dışarıda Bu tepki olarak Vuku buluyordu bende
- +1 yıl
Ancak çoğunlukla olumsuzluklar hep sınıf ortamında dışlanma ile kendimi kısıtladım ve çevremde Aslında birçok insanın olduğunu kendim hep bana aynı kişiler yargıladığım için bu kendimi bu duruma soktuğumu fark ettim bu yüzden elimden geldiği kadar sana Uyan bilgi ve tecrübene Uyan insanlarla olursan ve maddi durumu olup Gerçekten iyi davranan insanlar da var bu tarz insanlara denk gelirsen daha iyi olur bence en büyük güç şu an yalnız kalma çünkü bu ileride sana onların kazandığından daha fazla para kazandıracak Hani Tabii ki çalışırsan Çünkü onlar Sonuçta ailesiyle geçiniyor ve ilerleyen zamanlarda ailesinden bir şey kalmama ihtimali çok yüksek Ama sen sıfırdan başlayacaksın ve o zorluğu tattığın için onların Konfor alanından daha üst bir rütbe de olacaksın onlar Konfor alanında olduğu için genellikle fark ettiysen şeydir işte şu Bölümü okuyacağım son babamın işini yapacağım ya da babam doktor ben de Tıp kazanamadım ama Eczacı olacağım deyip sadece mesleğini yapıp parasına bakan ve yerinde sayan insanlar oluyor ma sen böyle olmayabilirsin Çünkü yaşam koşulun konfora müsait değil Ve o konforu sağladığında da hani onların bulunduğu Konfor İnan bana senin konumuna göre senin şu anki yaşadığın zorluk gibi olacak Yani şöyle düşün sen Mesela atıyorum Farzım Sen bir yönetici olacakken O senin emrin altında çalışan bir vatandaş olacak ve sen ondan daha iyi şartlara sahip olacaksın Onun şu anda hiç çabasız elde ettiği şeyler asgari ücret gibi bir şey kalacak O yüzden lütfen kafana takma bu tarz şeylerle kendi önüne bak geleceğini kur okuyorsan da oku Eğer Anladığım kadarıyla özel bir üniversitede okuyorsun sanırım değilse bile çevrende nasıl öyle insanları buldum bilmiyorum ama eğer özel bir üniversitede burslu okuma gibi bir durumun varsa ve bu yüzden kendine çok stres yapıyorsan o özel okulun bütün imkanlarını
- +1 yıl
Değerlendirmeye bak Çünkü devlet üniversitelerinden daha fazla imkanı oluyor bu bir gerçek yani devlet üniversitelerinin de yani köklü olması gerekiyor aynı imkanlara ulaşabilmesi için ki yanından bile Bazen geçemiyordur bu benim tahmini bir görüşüm O yüzden elinden gelen her şeyi çabala yabancı dilini geliştirir erasmus'la git Hani oradan Aynı şekilde Erasmus plus'la hem okuyup hem çalışabiliyorsun ya da Exchange programları oluyor Amerika gibi hani kendini yetiştirdiği ve sınavında derece yaptığı müddetçe zaten devlet karşılıyor bu imkanları yani tarz şeylere yönelirsen daha faydalı olur ve mesela üniversite hayatını 2 yılını yurt dışında geçirirsin ve hayatın kurtulur. Bunları bilemezsin. O yüzden kendine iyi bak. Uzme belki
- +1 yıl
Uzme lutfen***
Soran+1 yılİnsanlar empati yapmıyor. konusma o zaman deyip geciyorlar. Başka kimsem yok her dk birini bulamam zaten. bende de sosyal fobi var geçirmeye çalışıyorum. ama bedensel etkilerinden fark ediliyor. Gerçekten çok özeniyorum bakıyorum benim 20 yıl uğraşıp sahip olamadiigm şeylere onlar yıllardır sahip
- +1 yıl
Zaten seni anladığım için kendimden ornek verdim ya. Zaten çevre ya da sahici arkadaşlıklar hemen olusmaz. Mesela ben okulda bana bir şey sorulursa sohbet ediyorum ama yakın arkadaşım yok çünkü burada bir hayat kurmak istemiyorum bu benim kişisel tercihim. Arkadaş olmak isteyen oldu ama ben istemedim bu sefer.
Okuyorsan okul kluplerine katilabilirsin ya da yari zamanlı is bul çalış paranı biriktir kendini geliştirip okuduğum alanda bir iş yapmak istiyorsan kariyerine odaklan yavaş yavaş paran artar kendini gelistirme ile desteklersen onların baba paraları ile sahip olduklarını sen kendi çabanla alabilirsin.
Ayrıca bizim öyle ailemiz olmadığı için suçlu anne babalarımız değil onlar da insan hata yaparak ya da emek verseler bile kısıtlı fırsatlar çıkarak bu noktadalar. Çalışma azim çok para ile ölçülmez
Mimiksiz bir çok oyuncu var sırf güzellik algisini pompalamak için insanların - +1 yıl
Bazı ahlakı değerlerini yerle bir eden bir çok yapım var.
Ama bana kalırsa yeteneksiz olup çok para kazanmaktan ise mahallenin işinde iyi terzisi olurum daha iyi
Inan bana diğerleri mental açıdan daha zorlaniyordur.
Soran+1 yılBirinden çok hoşlanıyorum arkadas grubunda. diger kızlari görsen para var tabi o güzellik merkezi bu tırnak bu saç kıyafet yaptiriyolar. Bana bakmiyor bile. Sadece bana demişti ki sen daha samimisin diğerlerinden. Ama grupta diger kızlara canım aşkım yazıyor. Demin grupta dediki bana sen streslisin ilaç alman gerek. depresan falan . Deli dese daha mutlu olurdum zoruma gitti
- +1 yıl
Hayatım bu bana da çok yapildi. Durumu iyi olan da yaptı kötü olan da. Ancak hayatımda Ben şunu fark ettim o insanlar da aşağılık kompleksini yaşadığı için seni eleştiriyor E sen olmasan senin özelliklerine benzer başka birinin eleştirecekler
Grup hariç kendi kendine var olamayan insanlardan kendini içsel olarak soyutla. He de geç ve gerekirse bir uzmandan yardım al. Bende çok ise yaradi.
Ayrıca o çocuk seni sevmemis. Ama şöyle bir durum var. Farkettim mi?
Çocuk seninle tek kalınca sen daha samimisin diyor ama diğerlerinin yanına gidince onlarla kaşık atmaya çalışıyor.
Sence bir insan neden böyle bir şey yapar? - +1 yıl
O çocuk ta farkında grubun ve kendisinjn yaptığı şeyin yalnızca ozguvensizlikten kaynaklandığının
- +1 yıl
Kendilerinin de insan olamadiklarinin ortamda kabul görmek için yapıldığının bazı şeylerin aksi taktirde dislanirlarsa onlar da senin yaşadığın içsel bunalimi yaşayacaklarinin onlar da farkinda
- +1 yıl
Hatta kendimden örnek vereyim 11 sınıfa geçtim 9'daki Eski arkadaşlarımla yani sınıf arkadaşlarımla bazılarıyla tekrardan karşılaştım 5 kişiden 4'ü bana değişmişsin dedi bu 4 kişiye neyim değişmiş diye sorduğumda eskisi gibi panik değilsin dediler Sonra birazcık daha içerilerine girdim de zamanında 9 sınıfta arkadaşlık kurmaya çalıştı hiçbir insanla arkadaşlık kurumadıklarını öğrendim Hatta biri bana şunu itiraf etti sen hep yanimda olmaya çalışıyordun ama ben hep kabul edilmek için seni disladim onlarin arasına girebilmek için dedi
- +1 yıl
Sonra özür diledi. Bende özür dinlenecek bir durum yok çünkü bu benim aklımda defalarca yankilanacak ama sıfırdan başlayıp sohbet edebiliriz dedim. O sırada o bahsettiği kişiler geciyordu ve bunları duydular.
O yüzden ben herkesin sadece aktan baskısından kaçmak için yaptığını o zaman anladim. Ve bunu destekeleyen bir çok olay ve durum tespiti de yasadim.
Bu yüzden kendine yuklenme.
Soran+1 yılAynı şeyleri yaşamışız. bana da seninle konuşursam diğerleri beni dışlar demislerdi. Takip attım mesaj atamıyorum sana konuşabilir miyiz biraz
- +1 yıl
Bak sadece şunun için bu konu hariç bir şey söyleyecegim.
Eğer kendinin ideal versiyonu bu kişi değilse o kişi olmak için uğraş. Illa takma tırnaga gerek yok bir manikür ile düzeltebilirsin pratik manikurler var evde yapilan. Mesela maddi durum çok zorluyor ise kuaforlerin ( babam berber) toptancidan aldığı ürünler oluyor malzemecilerden yani. O dükkanlardan daha uygun fiyatlı ve büyük boy peeling tırnak manikür peelingleri vs bulman mumkun. Daha büyük boyutlarda ve uygun bulursan hem bir yıl doya doya kullanirsin hem de daha az masraf ile kendine bakım yapabilirsin.
Ama bunları kendin olmak için yap caga satmak için değil.
Sevgilerimle - +1 yıl
Profilin mavi renkte mi oysa yaziyorum
Soran+1 yılYok pembe random kullanıcı ismim
- +1 yıl
Görünmüyor. Emin misin?
Kum torbasina tekme atan foto mu?
Soran+1 yılEvet sksld falan yaziyo
- +1 yıl
X per mesaj atmam için yeterli degilmis. Xper kaçta mesaj atılabiliyor? Dur şöyle yapalım istersen ben bir soru sorayim. Sonra sen o soruya yanıt yaz. Oradan konuşalım. Ikimiz de gizli olursak disaridakiler anlamaz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Gerekirse insan yalnız kalmayı da öğrenmeli sen onları muhtaç değilsin dimdik dur ve seni istemeyen o insanlara yol ver gün gelir seninle arkadaş olmak isteyenler seni bulacaktır.
00 YorumlaAbi zengin insanların nasil zengin olduklarini merak ediyorum ve ben neden degilim diye sorguluyorum. Uni ortami hep maddiyatla mi ilgili ya?
00 Yorumlaİstenmediğin yerde durma, kendine saygın olsun. Az ve öz gerisi boş kim ne olduğu fark etmez.
02 Yorumla
Soran+1 yılHiç kimse istemiyor ki :)
- Aile & Toplum konusunda 728 cevap paylaştı.
+1 yılOnların ortamına ayak uyduramıyorsan kendi düzeyinde arkadaşlar edinmelisin
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılOrtama ayak uydurmaya çalışırsan batarsin elden ne gelir ki
00 Yorumla onların seni dışlamasına nasıl izin veriyorsun ya uzaklaş bence, paraları batsın
00 YorumlaSana okjisen veren ağacın yaprağını dikeyim çık burdan çık
00 Yorumla
+1 yılÖyle arkadaş olmaz olsun zengin olabilirler içleri iyi olmaz gel benle arkadaş ol
00 YorumlaSeni dışlayan insanlara hâlâ arkadaşım diyebilmen garip
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. onlar dislamadan ben kendim soyutlarim kendimi içlerinden
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılseni çok iyi anlıyorum. univ okuyorum arkadaşlarım aynı yaşım 22. sürekli gezip tozup yemek yeme kahve dertleir var ve benim durumum yok. sıkıldım artık her şeyden
02 Yorumla
Soran+1 yılBenim de oyle. Napcam bilmiyorum aşırı kotu hissediyorum
Cevap sahibi+1 yılben maalesef işim var diyorum gidiyorum yanlarından
+1 yılSeni olduğun gibi kabul etmiyorlarsa hayatından çıkarmalısın bence.
05 Yorumla- +1 yıl
@Özkan2224 tabii ki vardır. Sen yanlış yerde olabilirsin
- +1 yıl
@Özkan2224 ortamını değiştirmelisin
+1 yılcok basıt oturdugun yerden sende para kazanıcak sın takılı aksın raatca
00 YorumlaKimseye ihtiyacın yok.
06 Yorumla
Soran+1 yılKötü hissediyorum
Soran+1 yılAralarına katilamiyorm bile ne bir telefonum var ne PC üstüm başım leş gibi yaşım da liseli değilim bu arada. Para da yok biri bi yere gidelim diyo hepsi gidiyor ben kaliyorm. pyun oynayalım diyolar PC var benim yok kalıyorum. konser konusuyolar. kıyafet konusuyolar susup kaliyorum.
Soran+1 yılDiğer kızların her şeyleri var bana erkek muamelesi yapıyor erkekler. birinden hoşlanıyorum tınlamıyor bile 21 yaşındayım hiç kimse ilgilenmedi. Niye baksinlar zaten diğerlerinin bir tırnağı olamıyoruz cabalasak bile
Dışlıyorlarsa arkadaşların değildir.
00 YorumlaDenginde bir arkadaş bulacaksın.
00 YorumlaKendi saygı duymayı öğren
00 Yorumla
+1 yılNe iş yapıyorsun o zmn
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen fakir arkadaşın olabilirim, çok iyi anlaşırız
00 YorumlaDışlandığın yerde ısrarla durma çaban niye...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYalnızlık hayattaki en büyük servettir
05 Yorumla
Soran+1 yılDiğer kızların her şeyleri var ben aralarına katilamiyorm bile erkekler de onlarla oyun oynuyor geziyor içiyor. Ne bir esyam var ne bir yerde oturacak param telefonum bile yok
Soran+1 yılAnnemin telefondan soruyorum :(
Cevap sahibi+1 yılKendini aşağılanmış ve dışlanmış olarak görürsen psikolojini bozarsın. Bunlara hiç gerek yok. Elindekilerle şu an yetinmeye çalış. Emin ol gün gelecek bu sorunları dahi unutacaksın. Mesela bende senin isteğin her şey mevcut. Lakin o kadar sorunlarla uğraşıyorum ki. Keşke senin derdin benim derdim olsaydı diyorum. Demek istediğim bunlar gelip geçici şeyler. Arkadaşlarını iyi seç. İyi gün kötü gün dostu seç. Dışlayanları hayatından çıkar
Soran+1 yılGenelde kimse ilgilenmiyor bile benimle aralarına katılmaya çalışsam bile. Çok yoruldum. Gerçekten para her şeymiş
Cevap sahibi+1 yılSevgiyi parayla satın alamazsın bunu hiçbir zaman unutma. Para her şey değildir. İnsanlık daha önemlidir. Önce insan olmak önemli. Adam mert delikanlı ve dürüstse benim yanımda paranın hicbir önemi yoktur. Böyle insanlar edinmeye çalış. Insanları tart ve ölç. Emin ol bu senin işine çok yarayacak. Hatta diyeceksin ki iyi ki o insanlar ile muhattap değilim dersin.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSizde zengin olun
00 YorumlaBaşka arkadaş bul.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler