+1 yılBak arkdaşım sana şöyle izah edeyim..
Allah insana bir hayrı olmayan hiç bir şeyi yaratmamıştır.. Domuz dediğin hayvanın yavruları çok tatlıdır :) bende elhamdülillah müslümanım.. ama bazı şeyler karıştırmamak gerek..
Domuzu yemek haramdır ona bakmak dokunmak değil. Peygamberimiz s. a. v zamanında da domuz eti yenen ve ticareti yapıla bir hayvandır ve genelde müşrikler bunun ticaretini yapıyordu.. bu ticareti bitirmek ve o hayvanında yavrusunu , pisliğini yemesinden dolayı zararlı görmüştür ve müminlere haram kılmıştır ki günümüzde zararları kanıtlanmıştır..
Sadece domuzda bulunan bir damar insan kalbine uyum sağlamaktadır.. ineğin kalbinde ki zar insan kalbine uyum sağlamaktadır.. yani hayvanı yemek haramdır , bakmak dokunmak değil.. o yüzden öyle bir kumbara bulundurman haram değil...
Eğer ince düşünceli biriysen , maneviyatın ağır basıyorsa yemesi haram olan bir şeyin ve peygamberimizin de yasak dediği bir hayvanın, şeklini evimde bulundurmasam daha iyi dersen onu değiştir derim.. ama evinde içsende içmesende içki şişesi gibi şeyler varsa o halde o domuzcuk da kalsın :)53 Yorumla
Soran+1 yılYok zaten kedili aldım hem bence de yavruları şirin ama büyüklerini sevmem, etinin yenmesinin haram olduğunu da biliyorum cevap için teşekkürler :)) +1
- +1 yıl
rica ederim.. ayrıca kedi güzel ve komik :) o ne gözler yaaa hahahha. bakınca gülesi geliyor insanın.. Hayatında gülücükler saçmanı dilerim , böyle şeylere fazla takılma ;)
Soran+1 yılahaha evet tipsiz biraz :D Teşekkür ederim seninde öyle :)
En İyi Cevaplar
- 03 Yorumla
Soran+1 yılgünah değilmiş, uymuyor caps:D
Soran+1 yılaahaha pekala :)
+1 yılnihahahahahah şuursuzca kahkaha attım yemin ediyorum tam caps alınacak soru sormuşsun şslfkşldsk yaa arkadaş derdin bu olsun yaa bunu mu taktın aklına hay aklını seveyim senin :D
03 Yorumla
Soran+1 yıll*n çok tatlısın lfdkslfk :DD:D
- +1 yıl
sağol l*n sen de öyle. haram maram sayılmaz. kumbaranı yemiyorsan veya yağından faydalanmıyorsan :D
Soran+1 yılyemeye çalıştık da çok sert :D sağol :Dsa
+1 yılŞeklin bir onemi yok şeytan kumbarasi kullan istersen yapay bir materyalin ne tür bir gunahi olabilir sanki domuzun dna sinimi tasiyor yapmayin bu kadar saf olmayin :))
14 Yorumla
Soran+1 yılsaf mıyım ben :(
- +1 yıl
Saf olduguny söylemedim olma olmaktan kacin dedim :) safin anlami salak kelimesiyle eş değer olarak kullanmadim :) ayrica domuzlu kumbaranla ilgili bir sey daha soylicem egerki namaz kiliyorsan önunde durmasin tek bunda gunaha gireblirsin tek domuz değil dier hayvan suretleri duvara asili posterler cerceveli resimler ve insanlarda dahil :) domuzlu kumbaranin icindeki paralarda haram değil eger haram kazancla paralari kazanmadiysan domuzlu kumbaranin bir etkisi olmaz :)
Soran+1 yılTamam çok teşekkür ederim +1
- +1 yıl
Rica ederim :))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
304Cevap
+1 yılSeninle dalga geçiyorlar. Ama ben düzgünce cevap vereyim kardeşim benim. Hayır hiç haram olur mu? Çünkü o domuz bir nesne, gerek değil ki. Hem de domuz yemedikçe, beslemedikçe haram olmaz. O bir teneke kutu. Para atıyorsun haram olmaz için rahat olsun.
14 Yorumla
Soran+1 yılpekala teşekkürler :(
- +1 yıl
Rica ederim. Üzülme kardeşim artık gül :))) Gerçekten bir şey olmaz. Hem bu soruyla karakterinin ne kadar düzgün olduğunu öğrenmiş olduk. Belli ki dindar ve iyi bir insansın canım kardeşim.
Soran+1 yılÇok teşekkür ederiim :) Sizde çok iyi birisiniz :))
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim :)
Değerli mümin kardeşim öyle birşey söz konusu bile olamaz.
Size şunlar haram kılındı: Ölü, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına kesilen, boğulmuş, vurulmuş, yuvarlanmış, süsülmüş, yırtıcı hayvanlar tarafından yenmiş olup da henüz canlı iken kesmedikleriniz, dikili taşlar üzerinde boğazlananlar ve zararla kısmet paylaşmanız. (maide 3)
burada domuz eti diyor (domuz çiftçiliğide haram) tabi domuz şeklindende sakılması gerekir çünkü o islamiyete göre haramdır. ancak kumbaranızın içindeki paralar haram değildir.
vesselam00 YorumlaDomuza karşı çıkmak müslüösnlık değil insanlık meselesi.
Ölmüş yavrusunu. kendi pisliğini, başka hayvanların pisliğini ve bsşka ölmüş leşleri yiyen bir hsyvan.
Işin kötüsü sindirim sistemi en zayıf hayvan.
Ve daha da kötüsü en hızlı sindirim yapsn hayvan.
Ve bu da yediği bu bütün pisliklerdeki toksinlerin arıtılmadan sofrana gelmesi demek.
Aklam yemeğinde domuz varsa eğer.
A. Ölü domuz yavrusu
B. Ölü hsyvan leşi
C. Hayvan dışkısı
D. Domuz dışkısı
Gibi seçeneklerden birisini direk yiyorsun demektir.
Benim yazarken midemin almadığına.
Bir bayan gözü önünde iken o şey midesi alıyorsa söylenecek sözler bitmiştir.20 YorumlaBunu bir hocaya sormak lazım, caiz mi diye.
Ama domuz yerine eşşek, at veya katır şeklinde kumbara alman daha mantıklı olurdu. Bozuk para atıyorsun genellikle, yükü daha rahat taşısın kumbara.
Ayrıca domuz kendi pisliğini yer derler. Sakın ola o kumbaradan aldığın parayı tekrardan kumbaraya atma. Başka para at. Yoksa midesindeki paralarıda bozar o sıçtığı para. :D
Hohooyy. (:34 Yorumla
Soran+1 yılacaba pislediğini yerse param çoğalır mı :) Nasrettin hocaya sorsam olur mu :) Ya dalgaya almışsın beni :))
- +1 yıl
Yok paran çoğalmaz, diğer paralarıda tabiri caiz b*k eder. Kusura bakma. :D
Dediğim gibi katır falan al, onlar daha iyi taşır bozuk parayı. Veya bodyguard falan al. Onlar korurda parayı.
Bak kırtasiyeden 2-3 tane asker oyuncak al, onlarıda koy karşıya. Parayı korusunlar parayıı.
3-5 kuruş deyip geçme. Zenginler böyle zengin oluyor.
Hahayybiiii. :D
Soran+1 yılahaha :))) tamam dediğini uyguluycam
Para & Ekonomi konusunda 459 cevap paylaştı. Gotunden element uydurup sizin paralarin ustune yatmis sizin kuzen. Domuzun etini yemesi haram. Kaldı ki zaruri sebepler altinda olmeyecek kadar domuz eti yiyebilirsiniz.
17 Yorumla
Soran+1 yılyemiyoruz biz haram.
Soran+1 yılevet onu da, domuz etini de
- +1 yıl
Eksik bilgi ile amel etmemek lazım. Ayet gayet açık. Domuz hayvanının etini yemesi haram olsa da zaruri hallerde domuz eti yemekte sıkıntı yok:
De ki: Bana vahyedilenler arasında ölmüş hayvan etinden, dökülmüş kandan, yahut da domuz etinden başka, yiyene harâm edilen bir şey bulamıyorum ben. Şüphe yok ki domuz, pistir ve bir de Allah'tan başkası için kesilen hayvan haramdır ki bu da pek kötü bir şeydir. Ancak zorda kalana, isyan etmeyi kurmamak ve ihtiyaçtan fazla da yememek şartıyla helâldir bunlar ve hiç şüphe yoktur ki Rabbin, suçları örter, rahîmdir.
(En'am 145)
Soran+1 yılTeşekkür ederim cevabın için, benimle pek ilgisi yok zaten yemiyorum zorunda da kalmadım :) yine sa bilgi vermiş oldun +1
Soran+1 yılHaklısın :)
- Para & Ekonomi konusunda 409 cevap paylaştı.
+1 yıl12 Yorumla- +1 yıl
@maviiebru :) özet geçtim :)
Zinhar büyük günahtır. Para biriktirmek de büyük günahtır. Sana şiddetle tavsiyem o uğursuz kumbarayı kırman ve hemen çöpe atmandır. Parayı da ailenin en büyük erine vermendir. Ve bir hocaya gidip muska almanı öneririm. Genelde ifrit hep domuz bedenine girer. Domuz kesileceği zananda çıkar ve kesildikten sonra mangal yapıp yer. Kumbaranı gerçek zannetmiş olabilir. Sonuçta adamın boyutu farklı bulanık görebilir. Lütfen dikkat et. (!)
10 Yorumla
+1 yıl04 Yorumla
Soran+1 yıleee cevap nerde burda, biliyosunda bir işe yaramıyor
Soran+1 yılbu arada günah değilmiş kandırmış beni
- +1 yıl
Ya tabiki günah degil neyse ))
Soran+1 yıl:D tamam caps uymadı
+1 yılBunlar hep amerikan özentiliği https://i.hizliresim.com/Z1XB5V.jpg
11 Yorumla
Soran+1 yıl:))))
+1 yılkuzenin kandirmis seni, paralarin ustune konmus,
domuz beslenebilir hastaysa iylestirilebilinir, sevilebilinir.
islam dinin'de kesim yepek haram.!
cevap budur.11 Yorumla
Soran+1 yılevet ama
Paraninda illet oldugu bir donemdeyiz, birbirlerini bulmuşlar işte. Domuz ve para ;)
11 Yorumla
Soran+1 yılgüzel cevap :D +1
+1 yılbu soru aynı şuna benzemiş
"eşim ve ben kahverengi gözlüyüz çocuğumuz renkli gözlü olsun istiyoruz lens takıp yapsak olur mu?"
olur mu öyle şey ya saçmalama :D01 Yorumla
Soran+1 yılahahahaha :D
Oowww dokuzlu kombara tabiki de haramm nie öyle bisey yaptinki sen ondan hemen kurtul şahsen içindeki paralardan da hayir geleceğine inanmıyorum benim para koleksiyonum var onlari koleksiyonunda kulalanabilirim senide çok iyi bir kişi olarak hep hatitlarim
01 Yorumla
Soran+1 yılbana ne benim onlar
+1 yıley Allah'ım sen akıl dağıtırken bu soruyu soran kız şemsiye mi tutuyordu acaba sabah sabah iyi güldüm...
niye haram olsun kuzenin seni kandırmış kumbarayı da almış bir güzell inanma böyle şeylere03 Yorumla
Soran+1 yılniye öyle diyorsun ki :(
- +1 yıl
üzülmen için yazmadım yani böyle şeylere inanma diye yazdımm
Soran+1 yılama resmen salak demişsin :(
+1 yılBöyle bir şey söz konusu dahi değil, haram olan şeylerin kimyası önemlidir. Domuz şeklinde bir kumbaran var diye para biriktirmemek yapma bence kuzenin senin paralarını yemeğe bakıyor :)
01 Yorumla
Soran+1 yılevet ya :(
+1 yılIyk Haram Olan Ürünleri NEDEN Evde Barındırıyorsun ki Başka Kumbaramı Bulamadın :))))
16 Yorumla
Soran+1 yılkedili var artık onu kullanacam
- +1 yıl
Kedi Nankör Paranı Araklamasın :D
Soran+1 yılahahaha güldüm ya :))
- +1 yıl
:DDDDDDDDDD
Soran+1 yılÇok iyiydi +1 :D
- +1 yıl
Danke Schatzm :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılDomuzlu kumbara 1887 de arthur willam kesf eti ve arthur demistirki bu bir kumbara ve milet para atmis icine arthur gitmis kendine domuz ciftligi alip domuZLARI asgari ucretle tarlada isot ektirmis o isotlarla kimyasal silah yapip domuzlari lanetlemistr
01 Yorumla
Soran+1 yılçokzekisin sen ya
ben sadece o hayvanın isminden ve kendisinden rahatsız oluyorum.. ondan esinlenilsede çok farklı şirin karakterler var o yüzden iyi düşün iyi olsun.. kuzenin kısaca para istese daha dürüst olcakmış
00 Yorumla
+1 yıl00 Yorumlaasıl ben sana soru sorym 1 kaç yaşndasn? 2 bunda nasıl inanp buraya yazablyosun?
ah canm olurmu hc öyle şey ya :(02 Yorumla
Soran+1 yıl18 yaşındayım :(
Para & Ekonomi konusunda 3,1b cevap paylaştı. Senin paraları çıtır çıtır yemiştir..
Eee tabi kimsenin eline geçmesin diye haram parayı imha etmek çok sevap..01 Yorumla
Soran+1 yılo da onun salaklığı :(
Kuzenin yanlış bilmiyor. Aksine kuzenin işini biliyor. Hatta işi biliyor işe gitmiyor. Iyi anlaşırsınız siz hiç bozmayın aranızı.
03 Yorumla
Soran+1 yılyok valla hiç sevmem dayağı hak etti zaten
Soran+1 yılahahaha pekala :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaha bunca saçma yazının arasında, mizahen yazılmış iyi bir problem bence.. Birde yaşın kaç diye küçümsemişler sanki, ne var yani bilerek kafa dağıtıyor işte. Hem haram olma ihtimali çok yüksek , DDDDD
06 Yorumla
Soran+1 yılsağol cevap için :))) 18 işe küçük sanıyolar canım
Cevap sahibi+1 yılNe demek.. :) Haha yerler o kumbarayi.
Haram çıkarsa bana yollasana? :)
Soran+1 yılharam çıkmasa da yollarım, canı sağ olsun :)))
Cevap sahibi+1 yılSaol bebeim, cok şeker duruyo da sanırım yemek için şey ettim ben, suyunu şimdiden üstüne koyuyorum anca pişirmek için :)
Soran+1 yılahaha tamam :D yolluyorum ben hemen :))
Cevap sahibi+1 yılTeeeeeeemam yicem onu jsgsjhahs
- Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yıl210 Yorumla
Soran+1 yılyaaaa çok kötüsün :)
- +1 yıl
bunlar hep saygıdan dişi olmasaydın bu videonun bide diğer yüzünü atar kendimi engelletirdim ama şansına küs
Soran+1 yılNeyse o halde böylesi daha iyiymiş :(
- +1 yıl
iyi tabtabiki :d
Soran+1 yılhadi yine iyiyim :D
- +1 yıl
Bardagin dolu tarafi :P
Soran+1 yılaynen :D
- +1 yıl
yeni kumbaran daha güzelmiş :)
Soran+1 yılTeşekkür ederim :) :) ^)
- +1 yıl
rica ederim :)
+1 yılSaka mi bu:)? bizim de kumbaramiz obur sirin seklinde, arkadasinin tavsiyeleri lutfen:), domuzun eti haram, kumbarasi ddgil.
08 Yorumla
Soran+1 yılhmm kuzenim yanlış mı biliyo
- +1 yıl
Sen gercekden de oyle zann etdin
Soran+1 yılnasıl ya
- +1 yıl
Benim yazdigimi degil, kuzeninin dedigine gercekden de inandin mi?
Soran+1 yılevet ama şüpheliyim
- +1 yıl
Ya kizim haram degil, kizimin da domuz oyuncagi var, domuzdan alib veremedigimiz ne var bilmiyorum, din ve saglik acisindan hayvanlarin icerisinde yedigi necis ve pisliyin mdesinden kanina dogruca gitdiyi icin eti sagliksiz (sicak ulkelerde yasayanlar icin) Ruslarin gunu domuz etiyle geciyor bizim vucudumuza 75 yasli dedeler buzlu denizde uzerler ocak ayinda
- +1 yıl
Kac yasindasin? kuzenin asiri dindarsa paralari ele gecirmenin yolunu iyi biliyor ki ona inanmissin.
- +1 yıl
Dindar sozume kimse alinmasin bazilari"isinin geregi"oyledir.
- Para & Ekonomi konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılDomuz momuz derken para gitmis haci, kuzenin siyasete girsin
31 Yorumla
Soran+1 yılAynen ona tam uyar siyasetçilik..
- Para & Ekonomi konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılDinimizce Domuz haram değil Etini yemek haram :) ki böyle bir kumbarayı nasıl alırsın k, i sevmem ben oöyle pis hayvanı :) hadi sen seviyosun etini yemiyosun ki niye haram olsun :))
014 Yorumla
Soran+1 yılçok tatlıydı kumbaranın tipi :)
- +1 yıl
Domuzun hertarfı tatlı olsa nolur yaa :O :D
Soran+1 yıli00.i.aliimg.com/.../...-piggy-bank-piggy-bank.jpg bak buna benziyodu
- +1 yıl
adamlar işi biliyo yaa :O harbiden de şeker miş :)) kavurması olsada yesek :P :d ahahahaha :D
Soran+1 yılIyyy abartma :)))
- +1 yıl
napim? :D gerçektende ıyyy.. iğrençsin yaaa :/ :D :D (pardon iğrencim yaa :D )
Soran+1 yılevet sensin iğrenç :)))
- +1 yıl
Ya sende gıcıklık sezdim var mı sende öyle bişey? ;) :)) yoksa yaşlandım sezgilerim mi törpülendi :/ :))
Soran+1 yılyok yok doğru sezmişsin :)))
- +1 yıl
adın ne senin gül mü diken mi? ;) :)) nerede yaşıyon sen? :O ona göre kaçacam senden :D
Soran+1 yılAslı :D
- +1 yıl
iyi iyi gül değil diken hiç değil yırttık :P :D aslı varken nesli ile de uğraşamam :D bende ahmet memnun oldum ;) :)) yaş kaç?
Soran+1 yılbende memnun oldum, 18 :)
- +1 yıl
Wuhu... daha 18 oyhhhşşş :D ben kart oldum yaa :( keşke 20 falan olsamda sana yavşasam :p :D ahahaha :D
Kumbaran kendi pisliğini yiyor mu? sorduğun soru en az bunun kadar saçma!!!
11 Yorumla
Soran+1 yılyok yemiyor oyuncak o :)
+1 yılYa offf ahahhaa :D keklemiş kuzenin seni geçmiş olaaa
11 Yorumla
Soran+1 yılsağol canım :(((((
+1 yılEVET SANİRİM ALLAHU TEALA SENİ CEHENNEMDE YAKİCAK:(
01 Yorumla
Soran+1 yılTöbest...
Para & Ekonomi konusunda 985 cevap paylaştı. Allah ıslah etsin.. Cehennem için hazırlık yapmaya başla.. Yoğurt yanık kremi falan all.
01 Yorumla
Soran+1 yıltöbest...
+1 yılCaiz değil okadar.
Yeni kumbaran da caiz değil :) zamanında yıkılan putları tekrar türettik. tamam ameller niyetlere göre ama... caiz değil024 Yorumla
Soran+1 yılbunun putla alakası yok ki içinde para biriktiriyoruz öyle abartılmasına gerek yok bence :(
- +1 yıl
Ama neden haram kabul edilen hayvanı seçtiğin önemli
Soran+1 yıltatlı geldi tipi illa gidip domuz olduğu için almadım
- +1 yıl
Biliyorum ama şu var...
Tatlılığına verdiğin önem, dindeki yerinden önemliymiş. haksızmıyım?
Soran+1 yılYemek haram kullanmak haram mı? Ve ayrıca nasıl bağladın ona anlayamadım hiç alakası yok
- +1 yıl
Peki:)
Soran+1 yıl:)))
- +1 yıl
Efkârlıyımm
Soran+1 yılNeden..
- +1 yıl
Burada bir hikaye okudum çok romantik ve duygusaldı ağladım be arkadaş
Soran+1 yıllink at okuym bende moralimi bozmaya çok meraklıyım
- +1 yıl
Bulamadım şimdi o sayfayı. Tekrar bakayım bi. başlığı "bir kadın bir erkek" olacak
Soran+1 yılPekala :)
- +1 yıl
Buldum buldum. Yazılardaymış sorularda artmışım.
www.kizlarsoruyor.com/.../a3029--bir-kadin-bir-erkek
Soran+1 yılOkuyorum hemen :)
- +1 yıl
Pişman olmayacaksan oku:) ben pişman değilim gerçide... nebileyim insan kötü oluyo duyguları kabarıyo
Soran+1 yılağladım ya off..
- +1 yıl
Zaten yanlızım fena koydu
Soran+1 yıltanıdık geldi bana da duygular
- +1 yıl
Niye gizlisin? :)
Soran+1 yılgizli olmayı seviyorum :D
- +1 yıl
Belki dertleşmek istiyorum :x
Soran+1 yılBilmem ki :(
- +1 yıl
Zararlı bir insan değilim ama ısrarı da hiç sevmem nasıl dersen gizlicim :)
Bence haram ayağına o kumbaradaki paraları harcamak istemiş gibi geldi. :D
07 Yorumla
Soran+1 yılöyleymiş evet :/
Soran+1 yılneresi hayırlı
Soran+1 yılevet :)
Soran+1 yılyeni kedili kumbara aldım meselaa :)
+1 yılanlamadım senin kumbaranı niye alıyoki? onu niye ilgilendiriyor? sözle söylersin ama alması garip?
04 Yorumla
Soran+1 yılparalr içinmiş :(
- +1 yıl
manyak şeyya.. kıyamam.. ee isteyeydin geri şapşaldan..
Soran+1 yılistiycem akşam gidip dayak yiycek o eşek
- +1 yıl
aahah tamam :)
Kuzenin tam bir uyanik. Sende bir okadar safsin. Egerki bu olay gercekse. Ben pek ihtimal veremiyorumda bunun dogru olduguna.
01 Yorumla
Soran+1 yılçok uyanık ve kötü birisi
nİYE DOMUZ allahın yarattığı bir canlı değilmi... etini yemedikçe bir sorun çıkmaz :D puahhahahahahaha
03 Yorumla
Soran+1 yılpuahahhahaha :) sen yaptın eksik kalmayim dedim.. pekala :)
Soran+1 yıl:))))
melek biblosu da iyi değil derler. bunu ilk kez duydum. saçma geldi. kesip yemiyosunki dalga geçmiş
03 Yorumla
Soran+1 yılevet fotoğraf, biblo falanda iyi değilmiş melek girmezmiş eve öyle duydum bende
Soran+1 yıldoğruluğunu bilmiyorum bende tam olarak
Hayday oynuyorum domuz besliyorum pastırmasını satıyorum acep haram mı AsdfhjkalakKHG
021 Yorumla
Soran+1 yılanlıyorum seni :)
Soran+1 yılevet birazcık :)
Soran+1 yıl:D aynı dertteyiz
Soran+1 yılevet :)))
Soran+1 yılne bileyim :(
Soran+1 yılSabah yazamadım ki :)
Soran+1 yılOho.. ben 7:40 gibi girdim, ks sorunludur :D
Soran+1 yılgizli seviyorum ben :)
Soran+1 yılevet :D
ahuahauahahaaa anırdım laaaaannn :D tabisi haram koyun, dana caiz değildir domuzlu kumbaranın kafasını kes çöpe at dinimiz ameno
121 Yorumla
Soran+1 yılseni tercüme edecek birisi var mı :)
Soran+1 yılsorun değil :D
Soran+1 yılne güzel gül gül :)))
Soran+1 yılay hayır bence çok güzel göz tipin koreliler gibi biraz :D ayrıca o çok güzel bir özelliktir bence
Soran+1 yılaynen bende beğendim :D
Soran+1 yılahaha :D şklfdg
Soran+1 yıltamam atmıyorum :(
Soran+1 yılgizliyim ya özele gelemem :)
Soran+1 yılo yüzden değiiiiilll :)
Soran+1 yılifşa etmeyim diye
Soğuk su içtin mi? İçmediysen iç bence kuzenin baya eğleniyodur çünkü (;
07 Yorumla
Soran+1 yılparaların üstüne mi :(
Soran+1 yılnasıl yani :(
Soran+1 yılyenisini al sen dolusu benim :D
Soran+1 yılaynen :D
+1 yılbaşka kumbara türü mü yok kuzum neden domuz? onu merak ettim ben şimdi.
05 Yorumla
Soran+1 yılbilmem tatlıydı
- +1 yıl
haram olmaz paran ama bereketi kaçabilir arabalı bebekli bir tane al sen en iyisi. bu düşüncenden kurtulmuş olursun en azından
Soran+1 yılkedili aldımmmmm
- +1 yıl
hadi hayırlı olsuuunnnnn :))
Soran+1 yılsağoll :)))
O degil de kuzenine bir sorsana ne yapmis haram paralari? :)
01 Yorumla
Soran+1 yılsorarım :)
Hahahahahaa hangi kafayla yazıyorsun bu soruyu?😂😂
05 Yorumla
Soran+1 yılNeden ki :)
Soran+1 yıldpmuzlu pijamayı yersek haram mı olur :O
Soran+1 yılhııı anladım zaten kumbarayı yiyemem
+1 yılAduket çekerim l*n size :D nasıl bir soru bu nasıl bir zihniyet :D Hangi ruh hali içerisindesin :D
01 Yorumla
Soran+1 yılNormalim ben gayet :(
+1 yılArkadasim hic olur mu oyle sey kuzenin resmen parayi calmis senden parani al hemen harcamadan bir daha da kimsenin ozel esyalarina dokunmasina musade etme.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet alacam zaten :(
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılvallahi de billahide tillahi
https://i.hizliresim.com/MlV3PN.jpg113 Yorumla
Soran+1 yılçirkin
Cevap sahibi+1 yıleeee körle yatanın şaşı kalkarmış, ne kadar ekmek o kadar höfte... boyle şeye, böyle şeyy diyeyim bari
Soran+1 yılçok ayıp :)
Cevap sahibi+1 yılpeki özür :))
Soran+1 yılayy kıyamam sorun değil :)
Cevap sahibi+1 yılüzüldüm
Soran+1 yıl:(:(
Cevap sahibi+1 yılutandım :((
Soran+1 yılniye ki :O
Cevap sahibi+1 yılcevabım sorana değildi, parayı çalana... yanlış anlaşıldım... üzüldüm
Soran+1 yılbende bana dedin sandım
Cevap sahibi+1 yılcık, dimedi
Soran+1 yıltamam :)))))
Ee kuzenin Haramsa nıye alıyor ona helal mı bu ne sacmalık
01 Yorumla
Soran+1 yılçok saçmadır kuzenim
kuzenin IŞİD ci olabilir :D. ama içine kurt düştüyse parayı göndermen gereken hesap numarasını gönderebilirim :D ben onu fakirle fukarayla gariple gurebayla ezerim :D
10 YorumlaNe alaka? Domuz lanetli bir hayvan değil. Sonuçta Allah yaratmış, sadece dinen yememiz yasak vs. Domuz şekli var diye haram para mı olurmuş.
01 Yorumla
Soran+1 yılbiliyorum kandırdı işte beni
Para & Ekonomi konusunda 2,8b cevap paylaştı. 00 Yorumla
+1 yılBaci parana haram olmamistir insallah olmazda islam sacma sapan bir din degil ama musluman bir insan supheli islerden uzak durmali bu yuzden parani baska bir kumbarada biriktir hos degil
023 Yorumla
Soran+1 yılkedili var onda biriktirecem artık
- +1 yıl
İlla bir hayvan olacak diyosun yani gergedan olani varsa ona koy
Soran+1 yılyok ya ondan hiç görmedim evet ben hayvanlı seviyorum sana tavşanlı alırım bu kedili bende kalsın :)
- +1 yıl
Ben fakirligin sinirlarini zorluyorum param hic olmadi biriktirememki :(
Soran+1 yılbende bayramda topladım onları katmıştım :(
Soran+1 yılsana veririm ben :)
- +1 yıl
Vallami fakirseven bir insansin saol
Soran+1 yılevet ya ben biriktirdim bayramda biraz :)
- +1 yıl
tamam hesam no veririm birazdan hacca gitmis gibi sevap kazanirsin :)
Soran+1 yılbanka hesabım yok ki benim :)
- +1 yıl
Almis kadar oldum saol
Soran+1 yıl:( pekala
- +1 yıl
:))
- +1 yıl
Gergedanli olsaymis
Soran+1 yılonu bulamadım
- +1 yıl
Alayim mi sana taksitli gergedan kumbara
Soran+1 yılyok tabşanlı al :))))
- +1 yıl
Bari ordekli olsun
Soran+1 yıltabşanlı istiyorum :(
- +1 yıl
Tm tavsan olsun gergedani da kuzenine ver
Soran+1 yılo da senin olsun :) o eşeğe yok bir şey
- +1 yıl
Oyle olsun
Soran+1 yıltamam :))))
Şimdi çizgi filmlerde sevimli domuzlar çikiyor, o zaman televiziyon da haram cihaz oldu.
00 YorumlaKuzenin gerizekalı sen ona inandığın için ayrı bir safsın.
01 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın
+1 yılAllah seni mimledii kanka. Artık cehennem de görüşenzay.
11 Yorumla
Soran+1 yılTöbest. lklda
+1 yılGünah Günah ben bir ara uğraym de alim onu günah çıkarma duası okuyup geri getiririm sana süüzz^_^
00 YorumlaKumbara domuz diye haram mı :D Domuz neden haram ki?
01 Yorumla
Soran+1 yılyooo
+1 yılne alakası var canım oyk öyle bir şey kumbaranı almak için deiştir
02 Yorumla- +1 yıl
*demiştir
Soran+1 yılevet ya öyleymiş
- Para & Ekonomi konusunda 743 cevap paylaştı.
+1 yılÇoook piiiiç bir kuzenin varmis seni fenaaa kafalamis :))))
03 Yorumla
Soran+1 yılöyledir :(
- +1 yıl
gitti paralar desene :D
Soran+1 yılsöke söke alacam :))))
Arkadaslar tersten okuyunca Kumbara Haram Para yok Soru Yalan yazıyomus :D
00 Yorumla
+1 yılHaha senin kuzen yolsuzluğa dini alet etmiş derin yerden sağlam giriş yapmış.
00 Yorumla- Devamını Gör (378)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat