Evrimin amacı olamaz , daha doğrusu bizim bilincimizin amacı gibi çalışmaz. Bilim, insan için önemliyken, okyanusta yüzen, bilindik hiç bir hastalığı, rahatsızlığı olmayan, yeryüzünde henüz insan yokken dahi avlanabilen bir büyük beyaz köpekbalığı, hayatını idame ettirmek için bilime ihtiyaç duymaz çünkü o güdüsel ve bedensel gelişir. Bu sebeple bilimsel bir karşılığı olmasa da kanser hastaları k balığı kartigeli içerler. Gerçi fukuşima felaketi sebebiyle pasifikteki bi b b k balığında tümör görüldü. Onu da başardık.
Örneğin bazı timsah cinslerinin bacağı bile kopsa, o bacağı besleyen kan damarlarını kapatabilir. Oysa bu insan için imkansıza yakın bir işlemdir.
Soruyu doğru sormalıyız ki, cevaba yaklaşabilelim.
010 Yorumla
Soran+1 yılSoruma hala cevap değil, verdiğin bilgiler dahi insan aklının ürünü sayesinde ulaşılabilecek bilgiler. Neden sadece insanda var bu yetenek? Evrimin amacı yok demişsin oysa evrende her sey amaca hizmet eder. Örneğin neden KS'ye giriyorsun kafa dağıtmak amacıyla vb. Beyaz köpek balığı neden avlanır? Hayatta kalabilmek amacıyla? Gördüğün gibi her şey bir amaca hizmet etmek zorunda. Bu yüzden günümüz de neden sadece insan tüm canlıları ve evreni inceleyecek şekilde evrildi? Amaç ne? Sorum bu
Soran+1 yılKaos yok düzen var Evrende. Kaosun olduğu yerde bir sonraki hamle bilinmez. Kaosun olduğu yerde formül olmaz. Bugün formül ile evrenin başlangıcını tespit edebiliyorsan burada düzen vardır. Formüller düzeni verir kaosu değil. Bu konuyu Enis Doko ve Osman Bulut güzel özetliyor.
https://youtu.be/5KnmUiMXfh4
https://youtu.be/fMmLwjSNOxM- +1 yıl
Yaklaştın ama yanlış. Kaosun dizeni var. Kaos bir düzendir, anlaşılması gerekir. Bu sebeple galaksiler çarpışıyor, gamma patlamaları yaşanıyor. Evrenin başlangıcında bildiğimiz hiç bir formül işlemiyor ki bu fiziğin en büyük problemidir. İş tekilliğe kadar gider. Bildiğimiz hiç bir formül evrenin oluşum anında çalışmaz. Bu sebeple cern deki çarpıştırıcı için milyar dolarlar harcandı. Ki; evren nedir ki? Genişlediği kadar vardır ve bu sebeple sonsuz ama sınırlıdır.
Soran+1 yılEvren yok iken formül yokken evren kendini nasıl var etti? Neden daha önce var etmedi de bir anda var etmeye karar verdi? Bunu neye göre kim belirledi? Nasıl oldu da aklı olmayan bir evren akılı olacak şekilde canlı türlerine şekil verdi? Ya da şu an düzen yoksa neden güneş ve ay sürekli belirli bir yörünge de belirli bir süreye kadar nasıl hareket ediyor? Bunlara bu görev nasıl verildi meselâ? Neye göre belirlendi? Aklı olmayan bir evren nasıl aklı olabilen canlı türünü var edebildi?
- +1 yıl
Sırayla anlatayım. 1. Mevcut evrenin kaç defa oluştuğunu, kaçında başarılı olduğunu, hangisinin bizimki olduğunu bilmiyoruz. Bizim bilincimiz var diye tüm birimler bilinçli olmak zorunda değil. kaç defa başladı, bilemeyiz. Kaç defa patlama az oldu da geri büzüldü, kaç defa fazla oldu da dağıldı, bilemeyiz. Ben varım diye bu evren tek değil! İlk değil! Benim bilinç dediğim bir hissim var diye tüm varoluşun aynı dinamikle ilerlemesi gerekmiyor. Aklı olan canlıya da evren cevap vermiyor. Homo sapiens değilsin, homo sapiens sapienssin ama tek düşünen varlık değilsin. Tüm insansılar düşünebiliyordu, biz varız şu an. Yqrın bizim ırk varyasyonu ne olacak, bilemezsin. Kimiz ki evrene akıl yükleme küstahlığına sahip olup onu besleyebilelim. Bir insan bedenindeyken evreni akılla kıyaslamak, ne büyük hata! Neyse ki bilim bu küstahlığı çoktan bıraktı. Evrenin düzenli değil kaos içinde olduğunu da en kısa yoldan celal hoca anlatır, sürekli vurgular.
Güneş ve ay avren için belirleyici değildir ama o makenizma dahilindedir. Ne dünyanın, ne ayın yörüngesi ve dönüşü tamamiyle sabite bağlı değildir. Artık dünyanın dönüşünün her yıl azaldığını da hesaplayacak hassasiyete ulaştık.
Özetle, insan bilinci evrenin sabiri değil. Bonobolar da düşünebiliyor. Düşündük ve bilinç kavramını kabullendik diye varlığı, mekanı çözmedik, çözemeyiz. Aksiyomu tartışmaya açma gafleti yerine, 2 video yerine, bazen sade sabırlı olmalıyız.
Soran+1 yıl@bdsmania Enis Doko hoca Celal Şengörün argümanını çürütüyor. Evrende yasalar vardır. Yasalar= Düzenliliklerdir. Bütün bilim felsefecileri Evrende düzen var derken onları hiçe sayıp da , Celal Şengörü baz almak trajikomik oluyor biraz. Düzen yok demek aklı inkâr etmektir. Senin vücudundaki her bir atom tanesi bile bir düzene göre hareket ediyor. Bunu görmemek için kör rolü oynamak lazım ancak. Bir makale paylaşıcam bununla ilgili bilimsel olarak okursan belki farklı bir fikir edinebilirsin. Celal Şengör kaos var diyor ama konu ile ilgili kaos olduğuna dair neden bilimsel makale yazamıyor? Çünkü kendi de biliyor böyle bir makale yazmaya kalkarsa bütün bilim camiası tarafından dışlanacak o yüzden sadece söylemde bulunmakla yetiniyor. Kendi kakasını yiyen bir adamı da ciddiye almak ne derece mantıklı o da tartışma konusu tabi. Adam Big Bang'e inanmak zorunda değilim diyerek saçmalayan biri. Çünkü Big Bang Ateizmin doğalcılık fikrine darbe vuruyor bu yüzden inkâr yolunu seçiyor. O yüzden çok da ciddiye alınacak biri değil benim için. Konu ile ilgili bir makale bırakıyorum yoruma sığmıyor çünkü: kuraniperspektiff.blogspot.com/.../...cevap-2.html
- +1 yıl
Başlığımız bilim mi? Eğer öyleyse bilim insanlarının kişiliklerine takılmamamız gerekir. Celal hocanın seni rahatsız eden tarafları ortaya atmanın öncesi (ki olabilir, saygı duyarım) ilk anlarda hiçbir formülün işlemediğinden bahsedip, hatanı belirttim. Bunun zaten mantıklı aksi yok. Sonrasında kaosun düzeninden bahsettim ki bilim insanlarının bahsettiği "düzen" budur. Onu da geçip bir bilim insanının kakasını yediğinden bahsediyorsun. Bir videoyla aydınlanılmaz. En basitinden, kaosun bilim karşılığını anlamak için tübitak yayınlarının kaos ve rastlantı adlı kitabını ve kaos isimli kitabı okumuş olmak gerekir. Böylece yine bilim insanları tarafından onaylanmış kaynaklardan bilimi öğrenebiliriz. bilim insanının kendi düşünceleri, o düşüncenin otoritelerince sınanıp kabul görmeden, sadece kendisini ilgilendirebilir. Bence lerle olmaaz. O ateist dersek, bilim konuşmanın anlamı kalmaz. Bilim, insanların dini inançlarını en basit tabiriyle iplemez, umurunda olmaz. Bu sebeple dünya yürürken en hızlı tabirle terse emekleniriz. Özetle; biz evrimde takılıp debelenirken, doğru soruları sorup cevaba ulaşmak varken, adam kaka yedi dersek, olmaz. O zaman konuya hakim insan sana. Da vinci ölü beden çalıp kesti, nevton dünyanın en haset insanıydı, einstein durağan evrenciydi der.
Özetlersek, başlık bilim mi yoksa insan kibir ve küstahlığı mı? Zemin hangi zemin?
Soran+1 yıl@bdsmania düzensizliğin düzeni demek bile evrende düzenin var olduğunu kabul demektir zaten. Bir yerde düzen varsa eğer kaosu bile bu düzenin içine hapsetmek zorundasın. Örneğin bir kutuda 3 kırmız 5 mavi bilye olsan benim mavi çekme olasılığımı hesaplamak için dahi düzen olmak zorunda. 5/8 ihtimalle mavi çekilir. Oysa kaos öyle değil, kaosun olduğu yerde bir sonraki hamle bilinemez. Formül yapılamaz çünkü karmaşa hakimdir.. İlk yorumunda fizik evreni açıklama da yetersiz kalıyor dedin yanlış hatırlamıyorsam çünkü evrenden önce formül yoktu. Formüller insanın zekası ile ortaya çıkarıldı. Formülün olmaması kaos olduğunu olduğunu değil, bilinememezlik ilkesini ortaya çıkarır. Evren nasıl başladı meselâ? Big Bang öncesi ne vardı? İnsan madde aleminde olduğu için bu soruların cevabına ulaşamıyor diye biz de kaos ozaman bu diyemeyiz.
- +1 yıl
Hayır. Baştan ve yine basit hata. Zorunda değiliz. Ona da rastlantı diyoruz, kırmızı ve mavilere. Tekrar edeyim; tübitak yayınları, kaos ve rastlantı.
Senin basit örnekte olasılığı hesaplasan da tutmaz, sadece öngörebilirsin. Tekrar ediyorum; fizikte axiom tartışılmaz. Önce temel lazım.
Oluşumdan önce demedim. Yanıldığın ve anlatrığım konu öncesi değil, ilk anları. Senin bilincin oluşmadan çok daha önce evren oluştu ve o evrende tarihin gördüğü en büyük bilinçler, herhangi bir fikri evrende zaptetmek zorunda olduğumuz bağnazlığını yıkıp geçmemizi sağladı. Ve o bilinçlerden sonra bizim bilincimiz oluştu. Onların öncesine gidip zaman kaybetmek yerine öğrenip ilerlemeliyiz. Videolarla, youtube ike değil, ilgilendiğimiz, merak ettiğimiz konuların doğru kaynaklarıyla. Bilimin gelişip yönetildiği ülkelerde, bir kişi en büyük otorite de olsa önce o tez ya da teori ortak slandaki en az iki kişinin onayından geçerse "teori" başlangıcı olabilir. Bilimde bulgu vardır, ispat değil. Bir bilim insanının örneğin "genel görelilik var ama özel görelilik yok" demesi kendisini bağlar. Böylesi safsatayı bilim zanneden de en basit tabiriyle kerizdir. Dünyamızda da her saniye bir keriz doğar. Gerçek güncel bilgiye ulaşmanın tek yolu güncel bilimi takip etmektir. Bilim adamlarını değil, bilimi.
Özetle tekrar edelim; evrenin ilk anlarında hiçbir formül çalışmaz. Evrime gelince maalesef gereksiz hırs yapılıp hasım görünen bir konudur. Hasım görenler üç beş makale okuyup bilime hakim olduğunu zannettikleri için halen safsata yerine, dünyanın en önemli bilim kurumu yani ünilerinde evrim bölümleri aktiftir. En büyük ve güçlü düşmanı da bizim insanımızjn zannettiği gibi din, müslümanlık değil, en önce amerikadaki yobaz tarikatlardır. Evrim karşıtı neredeyse tüm türkçe kaynaklar yine onlardan çeviridir. Bu sayede tartışılabilir. Yoksa bir arap biyoloğun çıkıp "dünya düz, gözümüz yuvarlak olduğu için dünyayı yuvarlak görüyoruz" demesini kimse iplemez.
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı. Dünya bu güne kadar 5 defa kitlesel yok oluş gerçekleşti buda canlıların evrimleşmesini sağladı ben doğada her olayın bir amacı olduğuna inanıyorum insanın evrimleşmesi konusunda da bu konuda farklı teoriler var. Kuranda ilk insan hz Adem deniliyor. Ama insansı varlıkların olduğunu biliyoruz. Burada olay akıl sahibi olan ilk insan hz Adem bana bu daha mantıklı geliyor. (diğer teoride çok fazla soru işaretleri var?) Akıl yürütme yeteneği ilk insana verildi. İşte burada yaratıcının dokunuşu var akılın kullanılması. Diğer canlılar akıllarını kopyalama şeklinde kullanabiliyor lar. İnsanoğlu gerçekten akılı üretebilir şuanda senin yaptığın gibi. Bazı çocuklarda akıl yürütme yeteneğini eksikliğini görüyoruz çocuk susadım demiyor, "su istiyon mu?" Diyor annesinin kurduğu kelimeleri kopyalayor. Akıl insandaki en belirgin ilahi dokunuş diye düşünüyorum
07 Yorumla
Soran+1 yılŞimdi Hz. Adem aleyhisselam Ortadoğu'ya indirilmiş ve bugün bilimsel makalelerdeki fosil belgeleri insanlığın Ortadoğu dan itibaren çoğaldığını doğruluyor. İlk insan Kur'an da Hz. Adem aleyhisselam ama onun ilk insan olarak nasıl bir bedende yaratıldığını bilmiyoruz. Hadislerde Hz. Aleyhisselam 40 metre boyunda diye geçiyor ki Allah bence bilerek uzun yaratmış o devirde çünkü hayvanlar kendilerinden büyük varlıklardan korkarlar. Hz. Adem Aleyhisselam 'a da avlanma fırsatı verir bu. Bu yönden 40 metre boyunda olduğu hadisi de mantıklı geliyor bana. İnsansı varlıklar Hz. Adem Aleyhisselamın çocukları da olabilir çünkü Hz. Adem Aleyhisselamın ne zaman yaşadığına dair net bir tarih yok. Yani Hz. Adem'den önce insan vardı demek bana mantıklı gelmiyor. Zamanla Doğaya adapte olduktan sonra bedeninde değişiklikler olmuş olabilir çünkü insan teni iklimden etkilenen bir yapıya sahip. Afrika da zenciler, Rusya da beyazlar iklim ürünü. Zamanla değişiklik geçirmiş olabilir bedeni ama ben şu Maymun dan sonra insan oldu tezini doğru bulmuyorum. Belki görünüş olarak homosapianse benziyordu bedeni ama bu onun maymunla ortak atası olduğuna delil olmaz. Bu tez bana saçma geliyor
- +1 yıl
40 mt boy olabilmesi mümkün değil insan genetik kodlamasına aykırı bir durum ben önce hz Adem le ilgili ayet, hadis ve kıssaları araştırdım bu konuda mevdüdinin tefsiri çok yardımcı oldu mevdüdi hz Adem ile ilgili olan tüm hadisleri sıralayıp kitabi mukaddeste yazan kıssa ları da Kaynaklarıyla yer veriyor. Enterasn olan benim hep hadis diye duyduğum hocaların anlattığı kıssa lar kitab_mukaddesten alıntı.
Ben hz Ademin ilk akıl yüklenen insan olduğunu düşünüyorum aksi takdirde çocuklarının kardeş evlilikleriyle neslinin devam etmesi zaten İslama aykırı bir durum bu konu hep aklımı kurcalıyor. İslamda hiç bir zaman haram olan bir şey duruma ve şartlara göre helal olamaz
Tabi bunlar hep teori en iyisini Rabbim bilir. Çokta kurcalamak istemiyor.
Soran+1 yılHz. Adem'in ayak izinin 1 5 metre olduğu inanışı var. Bir insanın ayak izinin 1.5 metre olması bizim şu an ki zihnimize aykırı bence. twitter.com/.../1147782959228948481 diğer konu İslam'da çaprazlama evlilik vardı ilk zamanlar yani birinci ve ikinci çocuk asla evlenmedi. Bu yüzden Habil kabili öldürdü zaten. İk cinayet böyle başladı. Yani Allah İlk birinci ve ikinci çocuğun evliliğini yasak kıldı fakat insan türünün çoğalması için ilk zamanlar bu evlilik mecburidir keyfî değil İslam'a aykırı olamaz çünkü insan çoğalmadan İslam yayılamazdı. Daha sonra insanlar yeterli düzeyde yayılımı gösterdikten sonra Allah ya Hz. Adem Aleyhisselam'a ya da başka bir peygambere kardeş evliligininin artık haram olduğu vahyini vermiş olabilir. Hz. Âdem’in (a. s) çocuklarının sayısı hakkında birçok diğer tarihi hadise gibi kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Muteber İslam kaynaklarında onların isimleri ve sayısı hakkında görüş farklılığı bulunmaktadır. Bunun sebebi tarihin kaydedilmeye başlanmasıyla bu olay arasında çok uzun bir zamanın olması veya bu konuya önem verilmeyişi olabilir.
Gazi Nasruddin Beyzavi, Nizamu’t-Tevarih adlı kitabında Hz. Adem (a. s) ve Havva’nın çocuklarının sayısı hakkında diyor ki: Havva her hamile kaldığında bir erkek ve birde kız çocuğu dünyaya getirirdi. O hamilelikten dünyaya gelen her kız çocuğu bir önceki hamilelikten dünyaya gelen erkek çocuğuyla evlendirilirdi. Gazi devamında şöyle diyor: Havva 120 kez hamile kaldı ve kabil dördüncü hamileliğinden dünyaya gelmiştir. Habil’in ölümünden beş yıl sonra bir erkek çocuk dünyaya geldi tek başına. Hazreti Âdem (a. s) onun ismini “Şis” koydu ve buyurdu ki : “bu Habil’in yerine mübarek bir çocuktur. O peygamber olacaktır.”[1] Hazreti Âdem (a. s) ve Havva 239 çocuğa sahiptiler.
Teberi kendi tarih kitabında bu konuda şu üç görüşü nakletmektedir:
1. 120 çocuk, kız erkek karışık
2. 40 erkek ve kız
3. 25 erkek ve 4 kız
Daha fazla bilgi için Taberi’nin Tarih-i ümem vel Muluk kitabına mevcut
Soran+1 yıl@aydamira Cennetiki boyu 40 metre imiş. Yeryüzüne indirilince yer şartlarına uygun indirilmiş deniliyor. Fakat Dinazorlardan uzun olduğunu düşünüyorum ben çünkü hayatta kalabilmesi için insanın hayvanlardan daha uzun olması gerekiyordu kanımca.
- +1 yıl
O çaprazlama evlilikte olsa yinede kardeş oluyor bana diğer teori daha gerçekçi geliyor. Bu benim fikrim ama bilimsel olarak homospiens varlığı 2 milyon yıl, hz Adem 15 ile 30 bin yıl önceye dayanıyor. Hz ademin tam olarak yaşadığı zaman birimini bile kanıtlayamıyoruz çocuk sayısını nasıl biliyorlar 🤔. Neyse bu konuları çok kurcalamak istemiyorum ben en iyisini Rabbim bilir diyorum
Soran+1 yıl@aydamira Hz. Adem aleyhisselam'ın kaç yılında yaşadığı bilinmiyor. O yüzden 15-30 bin teorisi bu yüzden saçma oluyor. Bize mantıklı gelmiyor diye İslam'ın söylediği bir şey mantıksız geliyorsa reddedetmek İslam'ı layıkıyla benimseyememiş insanların işidir. Şimdi Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem Cennet Cehennemin kaç kapısı olduğunu kaç tabakadan oluştuğunu Miraç gecesi sadece bir gecede Burak isimli binekle uçarak yolculuk yapıyor. Senin bakış açına göre bunu bilimle kanıtlayamıyorken nasıl bilmiş o zaman Peygamber efendimiz? Allah peygamber efendimize kıyametin kopacağı güne kadar, cennetin kapısından tut da kimler kaç görevli melek var. Kaç tabaka bütün her şeyi Miraç gecesi anlatan kudret Hz. Adem peygamberin kaç çocukla dünyaya gelmiş olacağını mı anlatmayacak🤔 Ben Kur'an ve hadis ile çelişen bilimsel olarak kanıtlanmayan hiç bir teoriyi kabul etmem. Edersen İslam'a aykırı hareket etmiş olurum bu da beni imansız yapar. O yüzden mantık arayacaksan eğer İslam'i çerçevede aramanı tavsiye ederim. Teoriler önemli ama bu teoriler islamla çelişir ise ve mantığa daha yatkın diye sahih hadislere değil de bilimsel dayanağı olmayan teorileri benimsemek Allah korusun imandan eder insanı
- +1 yıl
Kabul etmiyorum demiyorum inkar da etmiyorum bir konuda ayet varsa zaten sıkıntı yok demektir ama hadislerin sahihliği çok tartışma konusu (hadisler peygamberimizinden 100 sene sonra yazıldı) ise ben kuranda geçen konu kadarına inanıyorum. Benim hadis diye okuduğum olay, kitabı mukaddes ahidlerinden alıntı hadisleri inkar etmiyorum ama daha temkinli bakıyorum okuduğum yeri bulursam atarım 👍
+1 yılsadece insan değil birçok insansı tür evrimleşti lakin sadece homo sapiens hayatta kalabildi.
birazcık araştırma yapabilsenin görürdünüz ki 70 küsür tane keşfedilmiş ve soyu tükenmiş insansı canlı var012 Yorumla
Soran+1 yılSorum şu neden sadece homosapiens hayatta kalacak şekilde evrildi? Amaç ne? Bu özellik neden sadece sapiense verildi?
- +1 yıl
bu özellik homo sapiense verilmedi sadece değişen şartlara homosapiens en iyi adapte olabildi. bazı türler çok güçlü olmalarına rağmen geniş çenelerinden ötürü daha az ses çıkarttığından daha kötü iletişim kurup gruplaşamadıkları için yok olurken bazıları homo sapiensler kadar uzun yol katemedikleri için kıtlık ve felaketlerden kaçamayıp öldü.
gece görüşü zayıf olan baykuşların zamanla yok olup sadece geceleri çok keskin gören baykuşların hayatta kalması gibi
Soran+1 yılSoruma hala cevap değil, verdiğin bilgiler dahi insan aklının ürünü sayesinde ulaşılabilecek bilgiler. Neden sadece insanda var bu yetenek? Evrende her şey bir amaca hizmet etmek zorunda, Örneğin neden KS'ye giriyorsun kafa dağıtmak amacıyla neden yemek yiyor canlılar? Hayatta kalmak amacıyla. Gördüğün gibi her şey bir amaca hizmet etmek zorunda. m Evrende. Bu yüzden günümüz de neden sadece insan tüm canlıları ve evreni inceleyecek şekilde evrildi? Amaç ne? Sorum bu.
- +1 yıl
insan neden bu kadar analitik anlamda zeki bunu mu soruyorsun?
Soran+1 yılEvrim geçirme sürecinde neden analitik zekâ sadece insana verildi amaç ne? Eğer insanda analitik zekâ olmasaydı evrim sürecinde hayatta kalabilme potansiyeli gösteremezdi öyle değil mi. Neden insan seçildi? Örneğin Maymun ile ortak ataya sahip ise. İnsan Evrim sürecinde ikiye ayrılırken neden sadece analitik zekâ insana verilecek şekilde ayrıldı da diğer hiç bir türe bu analitik zekâ verilmedi? Buradaki amaç ne? Neye göre belirlendi bu?
- +1 yıl
şimdi biz insan diyoruz kendimize ama biyolojide böyle bir şey yok. homo sapiens var ve insansı familyasının bir üyesi. şu an dünyada gelişmiş bir zekaya sahip tek canlı türü. lakin geçmişte onlarca tür vardı bu şekilde hatta daha ileri zekaya sahip
Soran+1 yıl@madscientist daha ileri zekaya sahip canlı olsaydı onlar hayatta kalmayı başarabilirdi. Hayatta kalamadıklarına göre demekki daha ileri zekada değillermiş sapiansten. Neden günümüzde sadece sapiens analitik zekaya sahip olarak evrildi. Neden diğer hiç bir tür bu zekada evrilemedi? Dediğin diğer canlılar daha aşırı zekaya sahip olmuş olsalardı eğer, onlara insandan daha üstün zekaya sahip olduklarına dair bulgular ortaya çıkardı. Böyle bir bulgu neden yok mesela?
- +1 yıl
hayatta kalma yeteneği sadece zekayla ölçülmüyor. homo sapiensler 80 farklı ses çıkarabilirken mesela neandertallar 4 ses çıkartabiliyor daha zeki oldukları halde.
ya da en basitinden sel bastığında insanlar ölür ama ördekler hayatta kalır. onlar bizden daha mı zeki?
Soran+1 yılSelin geleceğini teknolojik zekan ile önceden belirleyerek önlem alabilecek kadar ördeklerden zeki değil misin?
- +1 yıl
bu ikisi düşündüğün kadar bağlantılı değil ama önemli değil. mantıklı bir şey tartışmaya çalışıyorum söylediğin şeyler son derece saçma o yüzden tartışmayacağım
Soran+1 yıl@madscientist homosapianslere neden 80 farklı ses verilmiş mesela hayatta kalabilmeyi sürdürebilecek tek canlı olmaları için olabilir mi? Yine burada bunu belirleyen bir oyun kurucunun varlığı söz konusu olmuyor mu? Çünkü canlı diye bir şey ortada yokken nasıl olduda bir anda canlı türleri oluşmaya karar verdi? Bu karar neye göre belirlendi? Canlı türlerinin var olma amacı ne bu gezegende?
- +1 yıl
doğrudur haklısın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
+1 yılEvrim bilinen en büyük yalan ve saçmalık olduğu için
10 Yorumla
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar