Meseleye grişim bu şekilde olmalı mı bilmiyorum, uzunca bir yazı olacak, kim okur kim okumaz bilmem, pek de umrumda değil açıkçası ama, kimseyi kırmayın, hele torununuz varsa. duygusal şeyleri pek sevmem, içimde biriken şeyin bir öfke olduğunu fark ettim, paylaşmak istiyorum, her neyse.. Tek çocuk olarak büyüdüm, abim ablam ve bir kardeşim yok, babam ben ilkokuldayken daha iyi yaşam standartlarına sahip olmak için (! bir bo. a da sahip olamadı) yurtdışına gitmişti almanya'ya çalışmaya, hal böyleyken bazı bazı anacımla ben yaz tatillerinde falan dedemin evine giderdik, hayatımın her döneminde olduğu gibi bu torun ayrımını iliklerime kadar hissettiğim zamanlardı.. dedem, torunu ali ile beni koşu yarışı yaptırır, onda bile diğer torunu beni yendiği zaman, şimdi şimdi idrak ettiğim gururlu bakışlarını diğer torununa atar, bana da öyle bir bakardı ki.. böyle bir koşu yarışı yapın hadi dediği kıyaslama dönemlerinde bir gün, yüzüne karşı demiştim, sen beni sevmiyon ki... düşünsenize 10 yaşında olmayan bir çocuk sevilmediği hissini damarlarına kadar hissedip, bunu söylüyor, o diğer torunundan her konuda daha iyiydim, kur'an eğitimini ilk ben bitirdim, kur'an'a ilk ben geçtim, dedem geldi,"peki benim diğer torun x nasıl hocam" diye sordu, diğer torun x'ten daha kalıplı ve daha iriydim, dayım gelir, beni cılız oğluna göstererek "şuna bak ayı gibi, sende ye, zapzayifsin" derlerdi, kuzenlerim kavga ettiği zaman, onlara"kavga etmeyin durun" falan dediğimde yengem bana"Onlar kardeş, onlar kendi aralarında halleder, sen ne karışıyosun"dedi..
Eğer dedem dede olsaydı, ağzını açıp haddini bildirirdi. yapmadı, esas olan neydi biliyor musun, iç anadolu akşamları soğuktur, ayrı bir odada yatıyoruz, ben küçüğüm ama uyku tutmadı soğuktan, neyse dedem girdi odaya, ben de uyuma numarası yapıyorum, ne yaptı biliyor musun, üzerimdeki vücudumu dahi kapatmayan örtüyü aldı, başka torununun üzerine örttü, annemin gözlerine baktım uyuyor mu diye, baktım ki gözleri açık ve dolu dolu.. herşeyin farkındaydı yani...
yıllar geçti, evliyim şükürler olsun, aylık 20 bin tl gelirimiz var eşimle beraber, krallar gibi düğün yaptık, o bile kiskanildi anam babam ben ve eşim... babama küçük yaşta beni bu çakal sürüsüne bırakıp gittiği için ne kadar kızgın olsam da, babamla benle ve yeri gelir hepimizle dalga geçen dedeme inat onu affettim... Değişir sandığım dedemin o küçümseyici halleri vardı... herkes maaşımızi soruyordu, eşim hep aşağı söylüyor ben ise hep ne maksatla sorduklarini bildiğim için 2 3 bin lira fazla söylüyorum.
and olsun, bağınızı bahçenizi talan edeceğim... parayla skeceğim hepsini, it gibi çalışıp bey gibi yiyeceğim, ya da bey gibi çalışıp beyler paşalar gibi!
siz siz olun ayrım yapmadan sevin, insanlar her zaman duygularını kontrol edemiyor...
çok sevdiği torunu şimdi karıştığı bir kavga durumu sebebi ile 1- 1 buçuk yıldır meslekte açıkta :) bu kardesiniz de aslanlar gibi çalıştığı yerde sözünü dinleten hadsize had bildiren birisi.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer