Bi birey bile degilsin her istediklerini yapmak zorundasın bide komşular filan sürekli işe giremedi mi gelincede bi degişik konuşmalar nefret ediyorum cidden ya benim gibi olan var mı
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 10,6b cevap paylaştı. Evet çok kötü 33 yaşındayım işsizim gençliğim hep eve kapalı işsiz geçti hâlâ ailemle yaşıyorum kendime ait bir hayatım yok ekonomik özgürlüğüm yok özel hayatım yok sosyal hayatım yok aşk hayatım yok bu durum hem beni hem de ailemi olumsuz etkiliyor
033 Yorumla
Soran+1 yılYa fettah ya rezzak esmasını oku her güün
- +1 yıl
Okurum zaten Allah'a sığınan dua eden biriyim ama yaşamayı beceremedim çocukluğumdan beri diğer insanlar gibi değilim olamadım hep içime kapanık çekingen utangaç asosyal özgüvensiz yaşadım hep köşeme çekildim hayattan kaçtım kendimi eve kapattım sosyalleşemedim insanlarda utandım çekindim hiç güzel anılarım yok ergenliğimi gençliğimi hiç yaşayamadım iş hayatım sosyal hayatım aşk hayatım olmadan bu yaşa geldim nasıl dayandım bilmiyorum hala dayanıyorum ama nefes alamıyorum çok bunaldım sıkıldım hayatımda hiç yaşanmışlık yok kendimi zayıf güçsüz yetersiz hissediyorum
Soran+1 yılOlsun bundan sonra belki olur birisi tutar elinden yaşarsın hem herkes zaten güzel yaşamıyor ki hayatını herkesinki eglenceli degil yanii sen o dedigim zikirleri çek her gün sürekli sabahtan akşama kadar niyetinide et bir yerden bi kapı açılacagına eminim. Zaten ya fettahın anlamına bakarsan hayırlı kapıları açan demektir sen oku yeter ki
- +1 yıl
Ben önceden çok ibadet eden biriydim hâlâ namaz kılıyorum ama dualarım azaldı zikirlerim azaldı çok boşluktayım duygusal zihinsel fiziksel sosyal her anlamda çöktüm gençliğim boşa geçti resmen hayata geç kaldım 33 yaşındayım bekarım işsizim asosyalim hayatım yok gittikçe daha da içime kapandım senelerdir evden dışarı çıkamıyorum hep evde sıkılarak bunalarak yaşadım kendimi çok eksik hissediyorum herkes genç yaşta çalışıyor geziyor eğleniyor aşk yaşıyor sosyalleşiyor arkadaş çevre ediniyor hayatı özgürce yaşıyor ve bunlar da insanın hayatına anlam renk tat katıyor ayrıca insan deneyim tecrübe kazanıyor ve daha güçlü oluyor ama ben hiçbiri yapamadım yapamıyorum deneyimim tecrübem yok hayatta hiçbir şey yaşayamadım çocukluğumdan beri utangaç çekingen içe dönük biriyim hiç açılamadım hep içime kapanarak yaşadım zamanla daha da içime kapandım gençliğim resmen eve kapalı geçti kendimi hayatın dışında kalmış hissediyorum
Soran+1 yılHaklısın ama belki 33 yalından sınra bi tecrüben olucak böyle düşün karamsar olma bendede oluyor böyle düşündügüm ama imkansız diye bir şey yok bence her zaman dualara sarılmalıyız ne demişler en büyük silah duadır. Gerçekten bak ya fettah esması çok önemli onu oku sen kesin her gün ya fettahbya rezzak diye www.estanbul.com/.../?page=19
Bu sayfada güzel dualar var bak istersen- +1 yıl
Umutlarım beklentilerim azaldı hayallerim kayboldu kendimi herşeye geç kalmış hissediyorum 33 yaşına kadar ölü gibi yaşadım kendime aileme faydam olmadı akrabalarıma rezil oldum yaşıtlarımdan geri kaldım toplumda yerim olmadı çocukluğum ergenliğim gençliğim en güzel yaşlarım içime kapanık yalnız geçti kendimi mutlu edemedim senelerdir eve kapalı yaşıyorum stres sıkıntı üzüntü dert kederden kurtulamıyorum artık sağlığım bozulacak kendimi çok bitkin çökmüş hissediyorum yaşlandıkça her şey daha da zorlaştı 13 yaşında da aynıydım 23 yaşında da aynıydım 33 yaşındayım hâlâ aynıyım hiçbir şey değişmiyor sürekli daha da içime kapanıyorum nefes alamıyorum içime ata ata heryerim yara oldu heryerim ağrıyor
Soran+1 yılYa seni çok iyi anlıyorum ama dua etmekten başka çaren yok ümitsiz olma olmaktada haklısın tabi ama buda belkide senin imtihanındı bi bakmışsın karşına birisi çıkmış sana kolaylıklar saglamış işe girersin yalarsın edersin yavaş yavaş hayatın düzene olur belli olmaz ki
- +1 yıl
Ben zaten dua ediyorum Allah'tan başka sığınacak kimse yok ama şu da bir gerçek ki bu yaştayım hâlâ aileme muhtaç yaşıyorum kendime ait bir hayatım yok hayata tutunamadım özgürlüğüm yok tutsak yaşıyorum ayrıca ergenliğim gençlik yıllarım böyle geçtiği için psikososyal gelişimimi başarıyla tamamlayamamak hiç açılamadım çok içime kapanık kaldım öz güvensiz pasif kaldım hayata karşı zayıfım güçsüzüm yetersizim deneyimim yok yaş ilerledikçe her şey zorlaştı en genç yaşlarımda bile başaramadım artık daha da zorlaştı hep gençlere imrerenek yaşadım onlar gibi olmak istedim ama olamadım
Soran+1 yılYa olmuş geçirmişsin geçse geç herkes 20sinde birşeyler başarmıyor kii seninde nasibin daha gelmemiştirr böyle düşinmektede hak veriyorum tabikii olmaz bundan sonra diye düşünüyorsun ama bence olur her şey olur sen inanarak o dualarını et her gün lütfenn
- +1 yıl
Çok zor dayandım bu yaşıma kadar senelerdir o berbat hisle yaşıyorum hep ağlıyorum ailemden gizli gizli ama artık içim o kadar dolu ki gözyaşlarımı tutamıyorum pişmanlık çaresizlik yalnızlık içinde yaşlanıyorum resmen evde yaşlanışımı izliyorum ya gençliğimi hiç yaşayamadan saçlarım döküldü beyazladı sakallarım bile beyazladı hiçbir şey düzelmiyor ailem olmasa daha da kötü durumda olacağım çünkü güçlü bir insan değilim hayata tutunamıyorum ki dua ediyorum heo edeceğim de ama bu duygular beni mahvediyor
Soran+1 yılSosyal fobi mi var sizde? Ve başka kardeşiniz falan var mı
- +1 yıl
Hiç doktora gitmedim çocukluğumdan beri utangaç çekingen içe dönük sessiz biriyim hiç açılamadım çok içime kapanık kaldım hep kendi köşemde yaşadım sosyalleşemedim öz güvensiz pasif kaldım psikososyal gelişimimi başarıyla tamamlayamadım ergenliğimde gençliğimde hep evde durdum dışarı çıkamadım ortamlara girmedim insanlardan kaçtım kendimi geri çektim zamanla daha da içime kapandım gençliğim hep böyle geçti kendimi hayatın dışında kalmış hissediyorum dışarı çıkmaya bile korkuyorum utanıyorum çekiniyorum senelerdir evde sıkılarak bunalarak yaşıyorum yıllar böyle geçti gitti hâlâ aynıyım ölü gibiyim aynı
Soran+1 yılHım peki şimdiden sonra gitsen psikologa belki faydası olur senin için hem ailen isterler belki gitme bemce bi den e
- +1 yıl
Bir faydası olacağını sanmıyorum imkanım yok gidecek zaten bence benim çocukluk ergenlik dönemlerinde kendimi aşmam lazımdı açılmam lazımdı çok içime kapanık pasif öz güvensiz asosyal kaldım bu da yetişkinliğimi olumsuz etkiledi iyice içime kapandım insanlardan kaçtım eve kapandım off ya valla yaşlandıkça daha da pişman çaresiz hissediyorum kendimi gençlik bir kere geliyor ama ben gençliğimi heba ettim hiçbir şey yaşayamadım yapamadım kazanamadım başaramadım kendime aileme faydam olmadı akrabalarımdan bile kopuk yaşadım telafisi olmayan bir eksikliğin içinde kalmış gibiyim
Soran+1 yılYa geçmişi boş ver bence kendine yeni sayfa aç faydası olmazda deme olur belki neden olmasın ya da sen kendini aşmak için çabala mesela hiç dışarı çıkmıyorum demiştim bir gün git bi sahile yürüyüşe çık ya da sabahın çok erken saatşerinde çık insanlar yokken yürüyüş yap zamanla iyi gelicekyir sana ve gitgide gündüz insanların oldugu saatşerdede çıkmaya başlarsın yavaş yavaş başarırsın bence
- +1 yıl
Ama geçmiş geleceğin temeli bence yeni sayfa açmak o kadar kolay değil ki insan geçmişyle vardır insan hayatının temelini çocukluk ergenlik gençlik yıllarıyla atar ama benim geçmişim yok bu yüzden ölü gibiyim temelim yok hayata karşı güçsüz zayıf yetersiz pasif öz güvensiz kaldım gelişim sağlayamadım bu gerçekten çok önemli yetişkin bir insanım ama hayatta toplumda yerim yok ailemi mutlu edemedim kendi hayatımı kazanamadım akrabalarımla bile görüşmedim hep kopuk yaşadım hiç arkadaşım çevrem olmadı kız arkadaşım olmadı hayatta yaşamam gereken şeyleri deneyimleyemedim çocukluğumdan beri bu çaresizlik yalnızlık hissiyle yaşıyorum ergenliğimde ve gençliğimde bu hisler daha yoğundu senelerdir yalnızlık çaresizlik pişmanlık hissiyle yaşıyorum bu yaşıma kadar böyle yaşadım hep kendi içimde acı çektim kendimi yalnız hissettim hayatın içinde olamadım sosyalleşemedim hep eve kapandım en güzel yaşlarım evde geçti güzel anılarım yok kendimi insanlara kapattım hâlâ aynıyım 10'lu yaşlarımda da aynıydım 20'li yaşlarımda da aynıydım şimdi de 30'lu yaşlarım böyle geçiyor hayatı kaçırdım gençliğim eve kapalı geçti hep gençlere imrenerek yaşadım çok şey içimde kaldı güçlü özgüvenli bir insan olamadım kimsenin sevgisini saygısını kazanamadım toplumda yer edinemedim bunu yazarken bile ağlıyorum gözyaşlarım hiç durmuyor hep hüzünlüyüm
Soran+1 yılYa seni iyi anlıyorum seninki çocukluktan gelen bir şey o zaman aslında o zamanlarda ailen farkedip götürseydi keşke destek almak için ama geçmiş geçmiştir demekki seninde imtşhanın buymuş bemce yani elinden gelmemiş demekki hayatın böyle oluşuvermiş. Ama dene bi belkide hayatın birden degişiverir hiç belli olmaz ki. Ve ümitsiz olma ben duaşarla herşeyin degişebilecegine inanıyorum geçmişe takılma artık önüne bak 43 yaşına geldiginde bambaşka geçmiş 10 yılın olur belkide
- +1 yıl
Bilmiyorum çok çaresiz hissediyorum kendimi 10'lu ve 20'li yaşlarıma daha güçsüz ve zayıfım yaşlandıkça daha çok içime kapanık kendimi çok yetersiz hissediyorum bu bunalımdan çıkamıyorum boşluktan kurtulamıyorum çırpındıkça daha da dibe batıyorum ya senelerce eve kapalı asosyal işsiz mutsuz yalnız yaşamaktan sağlığımda olumsuz etkilendi duygusal olarak fiziksel olarak çöktüm senelerdir güneşe çıkmıyorum yürüyüş yapmıyorum temiz hava almıyorum hep stres üzüntü sıkıntı halindeyim zaten çok duygusal bir insanım hemen ağlıyorum tutamıyorum kendimi kimse de anlamıyor beni zaten bu hayatta içimi aileme de dökemiyorum böyle sanaldan içimi döküyorum bunları yazarken bile hep gozyaslarim akıyor şu anda yani o kadar doluyum neyse ben seni meşgul ettim kusura bakma sağ ol dinlediğin için yardımcı olmaya çalıştığın için Allah razı olsun inşallah sende mutlu olursun hayatta her şey istediğin gibi olur
Soran+1 yılYa bak seni gerçekten seni anlıyorum bende içe kapanıgım sessizim ve ailemede anlatamıyorum içimdekileri iş seçiyorum kalabalık ortamlardan kaçıyorum ondan söylediklerini çok iyi anlıyorum ama herşeyin bi zamanı var bence ve hani dedin ya yürüyüşe çıkmıyorum diye misal yarın sabah çıkabilirsin biraz erken kalk hava aydınlanır aydınlanmaz çık yürüyüşe banada iyi geliyor çünkü sabah namazınıda kıl o sakavat çek istigraf çek oku o dedigim ya fettah ya rezzak ismini sadece ya fettahıda okuyabilirsin sen bilirsin hanii her şey için okuu sayı tut hatta geceye kadar kaç defa okuyabilirim diye öyle yanii ama yaparsın bence küçük bir adım atarak başlayabilirsin yarın sabah zaten haftasonu olsugundan normalden daha boş olur heryer
Soran+1 yılAnladım ama işte ben sana direk kalabalıga karış demiyorum ki sabah erkenden çık böyle böyle alıştırırsın kendinide ve korktugun şeylerin olmaması içinde şu iki dua var her daim her gün oku kaydet kesin
www.muhammed.net/.../...-nimel-vekil-zikrinin.html
www.muhammed.net/.../...ahe-illa-huve-okunusu.html- +1 yıl
Allah razı olsun teşekkür ederim bir de hiç evden dışarı çıkmıyorumya uzun zamandır buna alıştım yani dışarı çıkmaya adım atamıyorum bir türlü olmuyor gençliğimi istemeyerek evde geçirdim çok sıkıldım bunaldım ama yine de çıkamadım çıkamıyorum senelerdir bu çaresizlik hissiyle yaşıyorum keşke çıkabilseydim ama başaramadım zamanla da iyice kapandım zaten bana basit gelmiyor
Soran+1 yılEvet o zaman korkun var çıkmakla alakalı bir şeyden korkuyorsundur diye düşünüyorum yapabilirsin ama
- +1 yıl
Agorafobi deniyormuş dışardan korkmaya ama ben sonradan dışardan koptum önceden az çok çıkıyordum gerçi hayatımda hiç öyle gezmedim eğlenmedim tatile gitmedim ortamlara girmedim doğaya gitmedim seyahat etmedim bilmiyorum gençliğimi hep eve kapalı yaşadım alışamadım hep içime kapandım kendimi hep eve kapattım böyle kaldım işte
Soran+1 yılTekrar çıkabilirsin bence ne olucak ki zamanla arttırırsın alışırsın çıkmaya bi dene bemce kendini zorla korkma ne olabilir ki yürüyüceksin biraz geliceksin otur bir yerlere vakit geçir gel
- +1 yıl
Bilmiyorum çıkamıyorum yapamıyorum gençliğim hep dışarı çıkmayı istemekle geçti her sene her mevsim evdeyim mevsimleri bile yaşayamadım hissedemiyorum mevsimlere güneşe rüzgara yağmura ağaçlara hasret kaldım yürüyüş yapmaya temiz hava almaya hep ihtiyacım vardı ama yapamadım senelerdir pencereden dışarıyı izleyerek insanlara imrenerek yaşıyorum dışarı çıkmak bana imkansız gibi geliyor
Soran+1 yılNeden seni durdudan ne var ki yani birilerinin tanıyacagından falan mı korkuyorsun ya da o agarofobi oldugu için mi
- +1 yıl
İçe dönük çekingen utangaç olmak engel oluyor bir de kendime hiç öz güvenim yok hem insanlardan hem kendimden utanıyorum ve insanlardan çekiniyorum insanların içinde olmak beni korkutuyor bu utangaçlık ve çekingenlik içsel bir şey bunu kontrol edemiyorum ve aşamıyorum da bir de dışarıya çok alışamadım zamanla da eve kapandım içime kapandım senelerdir dışarı çıkmıyorum iyice kapattım kendimi ayrıca ergenlik kaynaklı bir eksiklik var psikososyal gelişimimi başarıyla tamamlayamadım bu da yetişkinlik dönemimi olumsuz etkiledi
Soran+1 yılPsikolpg psikiuatriye gitmen lazım bemce seninn ama şimdi oraya gitmekte sorun olur ailen götirmek istemezler mi acaba?
Soran+1 yılYa girersiin tabii sen o dediklerimi oku bak kesiin inanarakk. Kapalı kapılar açılıcak eminim kii
Soran+1 yılRica ederim sende
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
7Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılDüşmez kalkmaz bir Allah'tır. Elbet sizin de zamanınız gelecektir.
11 Yorumla
Soran+1 yılİnşallahh
Gizli Üye(25-29)+1 yıl95 kuşağından sonrası böyle kuzum merak etme senlik sorun değil
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet ya
Cevap sahibi+1 yılBu hükümet düşmediği sürece ve yandaşların hepsi yargılanıp sınır dışı edilmediği sürece sıra bu kuşağa ve arkasına asla gelmeyecek.
Soran+1 yılSanmam ya hsyırlısı tabi
Cevap sahibi+1 yılBiri çıkar belki
Şu an ne durumdasiniz bir değişiklik var mı
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 582 cevap paylaştı. Hayatıma son vermek üzereyin haberler yok
01 Yorumla
Soran+1 yılYapma be
Gizli Üye(30-35)+1 yılmeslegin var mı ?
03 Yorumla
Soran+1 yılVar
Cevap sahibi+1 yılo zaman calis.
Soran+1 yılHadi canım çok zekisin ya safol benim aklıma gelmenişti zaten bu
+1 yıl😐 komşulara ne
017 Yorumla
Soran+1 yılİşte annem sağolsun
- +1 yıl
Üniversite vs bitti mi veya herhangi bir yere başvurdunmu annen neden öyle yapıyor seni rencide ediyor
Soran+1 yılYok üniversiteye gitmedim saglık meslekten mezunum sadece ve bilmiyorum yani ben başvırdugum yerleri söylemiyorum vs. Ondan herhalde bide dün komşu gelmiş diyor ki biraz konuşabilirmiyiz dedi işte ne güzel meslegin var degeri bil her zaman sakla ne yapmayı düşünüyorsun falan dedi. Kesin annem söylettirdi o kadar sinirliyim ki
- +1 yıl
Lütfen üzme kendini empati yapınca anlıyorum seni kendini bırakma lütfen sen kendini bırakır isen kimse senin toparlamaz değil mi
Soran+1 yılHaklısınn sagol
- +1 yıl
Aynı şeyleri bana söylüyorlar dı mesleğe girdim hepsi herkes sustu
Soran+1 yılMeslegin ne
- +1 yıl
Askeri personelim
Soran+1 yılHım sen kurtulmuşsun bende kurtulabilsem şu baskıdan
- +1 yıl
Üzme kendini lütfen özel güvenlik vs kartı alsan
Soran+1 yılNe özel güvenligi
- +1 yıl
Normal özel güven belgesi alsan sağa sola başvurursun özel güvenlik olarak tâbi o da torpil ama yinede şansını denersin
Annen neden öyle yapıyor sana insan kızının neden üzüyor ki yani maddiyat olarak bir şey getir mi diyor baba ne diyor
Soran+1 yılE tabi eve destek olmamı istiyorlar kira filan olmasa iyi olurda işte..
- +1 yıl
Özel hastane alım torpil galiba her şekil de
Soran+1 yılYa ben girmiştimde yapamadım sevmiyorum pek meslegimi seveigim bir yer olsa çalışıcam ama pek yok.
- +1 yıl
şu an ülke ülke değil ki artık iş nerede ise yok
Soran+1 yılAynen haklısın biraz öyle tabii
+1 yılGeçmiş olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılSagol
+1 yılevlenirsin
02 Yorumla
Soran+1 yılÖnxe iş
- +1 yıl
insaallah
+1 yılO kadar kötü mü ya