Denk geliyorum hep Konya ile ilgili böyle paylaşımlar var. Sebebi sizce nedir?

Denk geliyorum hep Konya ile ilgili böyle paylaşımlar var. Sebebi sizce nedir?

4 sene orada okudum. Konya'da Konyalılarla görüşmediğiniz sürece güzel şehir. Çoğu cidden Erdoğan kafasında. Günah deyip her haltı yerler, herkese hakaret ederler, kazık atmaya çalışırlar, dini faşizm uygularlar. Üstü Erenler altı artık ne verirlerse odur diye atasözü vardır.
Bir de her türlü tarikat, mezhep ve örgütün buluştuğu yer.
Bu sefer öylesine bir gidecegim ki, hiç kimse benim nerede oldugumu bilmeyecek. Aramaktan herkes acze düsecek, kimse benden bir Nisan bile bulamayacak. Böylece bir çok yillar geçecek de yine kimse izimin tozunu bile göremeyecek." Iste Sultan birey'e böyle yakinan Sems, 1247-1248 tarihinde Konya'dan ansizin gidip kayboldu.
Konyadan koskoca şemsi tebrizi bile kaçırmışlar
Ama Eflaki onun kaybolmadığını, aralarında Mevlânâ'nın oğlu Alaeddin'in de bulunduğu bir grup tarafından öldürüldüğünü ileri sürer. Mevlana Şems geldikten sonra vaaz ve ders vermeyi bırakıp sema ve raksa başlamıştır.. Onun eskisi gibi olmasını isterler. Öldürülmüş olabilir Şems.
Cevap
8Cevap
ben sevmiyorum bu şehri
Konya Tr deki cogu sehirden daha guzel bir sehir insani biraz cidden gerici bunu kabul ediyorum ama yenilikci medeni de cokca insan var sehir olarak cok rahat sakin trafigi yok
Gitmemis gormemis insanlarin bos yorumlari benim umrumda degil
Alevi olduğum için hakarete uğradığım tek şehir... Gerisini bilmiyorum
Gez dünyayı gör Konya'yı sözü Mevlana'ya atfedilir ama Konya'lıların uydurmasıdır. Beyşehir güzeldir, Bozkır'ın dağlık tarafları güzeldir ama onun dışında Konya'nın bir güzelliği yok zaten. 4 sene orada okudum.
@TAPASYA_ senin fikrini sorduğumu hatırlamıyorum. Sen boş yapmışsın
Konya'yı severim güzel şehir bence ama ne zaman konya desem içime bir bunalıma geliyor havasının sıcak oluşumudur nedir.
Kelimenin çağrışımı bende sıcak etki yapıyor yoksa orası buram buram çöl demedim🙂
İnsanından ve sabit fikirliler, arkadaşımın eşi konyalı bana dediği tek laf "bu kadar sığ insanlar görmedim" demek ki var bir sıkıntı.
Çorum, Yozgat, Konya. Bu üç şehrin adı çıkmış, sebebini bilemiyorum
Her sey nasrettin hoca yüzünden basladı
Tüm muziplikler onundur
Ruhu şad olsn
Müge Anlı'da olayların çoğu Konya civarında gerçekleşiyor 🤷🏻♀️
Türkiye’nin her yerini görmesi gereken muameleyi görüyor kkfkfk
Çok bağnaz ve sabit fikirliler çünkü. Her türlü baskı vs de var. Tabiki tiye alınacak
@TAPASYA_ Konya nın evet istisnaları tek tük illaki vardır ama, çoğuna göre evet. Çok daha medeniyim. Rahatsız mı etti
Ne bileyim
Konya Kulu ilk öğretmenlik yaptığım yer
O yüzden benim ilk göz ağrım 💕
İnsanın çoğunun kafa yapısı kalıtsal olmaları reüsçü olmaları
İzmir içinde kötü algı var.
Mevlana olmasa adını bilen çıkmaz
Hic bi bilgim yok
Dengesizlik
Insanindan galiba
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?