Kargocular işten kaçıyor mu?

Hepsinin ayrı ayrı sorunu oluyor.
Hepsinin ayrı ayrı sorunu oluyor.

Bu çevremde de görüyorum tüm gün evdeyim ama eve kimse gelmeden "kargoyu kabul etmemeniz nedeniyle teslim edilememiştir" gibi bir mesaj geliyor. Eve hiç uğramadan direk mesajı atıp geri şubeye mi gidiyor bunlar?

Şimdi burada bulunan kargo çalışanları diyecek öyle bir şey yok insanlar abartıyor diye ama pandemide sokağa çıkma yasağı sırasında da yaşadım. Yasak bitti gittim şubeye "kargom neden eve hiç gelmeden gelin şubeden alın mesajı atıyorsunuz" dedim, kadın diyorki "evde değilmişsiniz" orada bağı güldüm ve "yasak vardı evde olmama ihtimalim yok" dedim sonuç olarak "ekiplerimiz dağıtımda her eve gidiyor, kapıyı duymamışın" dedi. Komik bir itham oldu çünkü evin zilinin sesi çok yüksek ve uzun. Aramızda iki kat fark olan komşularınkini bile duyabiliyoruz, o zil uyuyanı bile uyandırıyor.

Ben artık bir iki eve uğrayıp sonra da mesai saatini doldurmak için çarşıda bir kafeye oturduklarını ya da boş boş gezdiklerini düşünüyorum. Özellikle asansörsüz evleri ezberleyip yapıyorlar. Bazıları diyecek ağır kargoları nasıl çıkartalım diyebilir ama -belki herkes için geçerli değil- arabam yok ve senin bir iki merdiven çıkartmak istemediğin kutuyu çarşıdan eve taşıyıp da merdiven çıkartmak zorunda kalabiliyorum. Üstelik işe girerken teslimat için ağırlık sınırı mı koyuluyor da düzgün teslim edilmiyor? Ya da sadece asansörlü eve teslimat şeklinde anlaşma mı var da en basitinden 1 adet kitabın kargosu bile teslim edilmiyor. Merdiven çıkmamak için ki 3. Kat ne kadar zor olabilir.

Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

Sizinde yaşadığınız kargo teslim sorunları neler?