Türk toplumunun değerlerinin çürümüşlüğünü hala inkar edenler var mı?

Özellikle Anadolu'da cozutmuş durumdur.

1) Taksicisinden, bakanına herkesin yolsuzluğu
2) 40 sene önce herkesin birbirine seyahate gitmeden evinin arabasının anahtarını teslim etmesine karşılık şu anda herkesin birbirini dolandırmaya çalışması
3) Ahlaki değerlerin daha çok baskıcılık yüzünden yok olmuş olması
4) Görgüsüzlüğün cumhuriyet tarihinde tavan yapmış olması
5) Dünya'da eşi benzeri olmayan şekilci yobaz bir İslam modeli (bkz. abzürt ötesi saçına topuz neyim yapıp türban bağlayanlar)
6) Trafikte, toplu taşımalarda ve genel kullanım alanlarında saygının komple bitmiş olması
7) İnsan haklarının dibine kadar çiğnenmesi (bu hep vardı gerçi, bkz. zorunlu askerlik)
8) Toplumun hiç olmadığı kadar kutuplaşmış olması
9) Etnik azınlıkların (özellikle hepinizin bildiği iki grubun) her ülke güvenlik boşluğunda vatana ihanete hazır olda beklemesi
10) Adaletin ve güven ortamının olmaması
11) Her 20-30 yılda bir demokrasiye darbe girişimi
12) Kula kulluk etmeye, biyad etmeye, hilafet etmeye alışmış Dünya'da köle olmak isteyen bir ırk

Daha listeyi çok uzatabilirdim ama sıkıldım konuyu sonlandıralım.

Ulusal alanda utanç kaynağı olduğumuz Dünya'da ilk olunan haberler de var. Hiç unutmam hala gülerim ama düşündürür yarın öbür gün evlenecek olsan kime güvenirim diye. Olay şu: Senegalde 2 zenciyle tokuş iç organ hasarı ile hayati tehlikeden hastaneye kaldırılan THY hostesi. Yani arzularını da bari Dünya'nın en çok bulaşıcı hastalıklarına, insanlarının en anti hijyenik olduğu kabilelerinin neredeyse duş almakla gurur duyduğu topraklarda yapmayıver... Yarın öbür gün bize de bulaştıracan ebola, aids, hpv, hiv, herpes neyim kaptıysan artık...

Dünya'nın çivisi çıkmış azizim ama hadi Dünya'yı geçtim de bizim toplum ya hep bozuktu da göze batmıyordu internet sayesinde öğrenir olduk ya da eşi benzeri görülmemiş şekilde ışık hızında yozlaştı. Nerede Atatürk'ün zamanındaki vatansever ve efendi Anadolu insanları? 32 yaşındayım, bir elin parmaklarını geçmeyecek kişi dışında ben görmedim.
Güncellemeler
+1 yıl
Tokuşturup yazacaktım tokuş yazmışım 😅
Güncellemeler
+1 yıl
Bir de duş almamakla olacak almakla değil
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel abisi
Türk toplumunun değerlerinin çürümüşlüğünü hala inkar edenler var mı?