(Üstüne alınana).
Nelerin normalleşmesini isterdiniz?
(Üstüne alınana).
Evlenmeden aynı evde yaşamak, hatta isteniyorsa çocuk yapmak.
Kızların gece dışarı çıkabilmesi, istediğini giyebilmesi.
Ben kimliklere istenirse Tengrici, tengirici-müslüman gibi tanımların yazılabilmesini,
detayda yazdıklarına ilaveten kadınların tek başlarına tatile gidebilmesinin, barlarda, diskolarla içip deli gibi dans edip, sarhoş olup evine tek parça halinde ve tecavüze uğramadan, kimsenin yaftalaması olmamasını, Türk aile yapısının da bunu yadırgamamasını, kadınlar için Avrupa’daki gibi erkeklerin striptiz yaptığı, seksi danslar yaptığı ve seksi erkeklerin garsonlar yapıldığı gece kulüplerinin yaygınlaşmasını ve her kadının istediği zaman gidebilmesini, istenirse donör yardımıyla çocuk sahibi olunup kadının bekar şekilde anne olup, hem devletten aldığı bakıcılık ve maaş yardımıyla bekar anne olabilmesini, isteyen insanın acısız şekilde ötanazi işlemiyle kendi rızasıyla yaşamına son verme uygulamasının normalleşmesini isterdim.
Yine bak aklıma geldi.
Hukuk kanun önünde Cumhurbaşkanı/başbakan/milletvekili gibi üst düzey yöneticiler bir mendil satan çocukla, bir f4hişleyle, bir emekliyle, köylüyle, LGBT bireyiyle, beyaz yakalıyla, polis/askerle eşit tutulsun. İşledikleri suç her ne olursa olsun hepsine kanundaki ceza neyse din mezhep statü meslek cinsiyet cinsel yönelim neyse aynen cezası neyse uygulansın.
Türkiye’de üniversiteler, STK’ler her alanda araştırma yapabilsinler. Mesela Avrupadaki, Amerikadaki ülkelerde siyaset, din, mezhep, cinsellik, sağlık (tıbbi) her konuda geniş araştırmalar yapılıyor. Türkiyede birçok konuda araştırma yapamıyorsun. Veri yok. Bulamıyorsun.
Bu ülkede yaşayan her insanın tek başına veya ailesiyle senede 2 sefer tatile gitmesi (yaz tatili/kış tatili), yurtdışında farklı ülkeler gezip görme isteği, fotoğrafçılık gibi daha başka spor alanlarında uğraşmak istemesinin, sıfır araba almak istemesinin, her gencin 18-19 yaşında ayrı eve çıkabilmesinin bu gibi şeylerin lüks olarak görülmeyip normal kabul edilmesini isterdim.
Giyinmek çok aptalca herkes istediği ölçüde kapanmalı ya da açılmalı hatta tamamen çıplak olabilir. Bir de taciz veya tecavüzcünün öldürülmesi mesela kadın mi uğradı bu duruma öldürme hakkı olmalı ve ceza almamalı aynı sey çocuklar için de geçerli o kişiyi öldürdüğünde suç sayilmamali bir erkek çocuğu babasını öldürmüştü tabi ki büyüdüğünde çünkü çocukken defalarca olmuş sürekli istismar edilmiş adam büyüyünce bırakmış ama çocuk unutamamış ve yaptığı yerinde bir hareket ama ömür boyu hapis cezası aldı! evlendiği kişiyi cinsiyet farketmeksizin cinsel fiziksel ya da psikolojik olarak şiddet uygulayan kişinin nikahının iptali ve asla kimse ile evlenmemesi kesinlikle böyle bir karar alınmalı aldattı mi asla evlenmemeli Sadakatsizlik ciddi bir suç bana göre ve hayvanlara da kötü davranan insanların ağır yargılanması normal olmalı engelli bireylere hakaret eleştiri ima bile suç sayılmalı insanlar sebebi olmadığı şeyin bedelini ağır ödememeli engelli doğduysa bu onun suçu değil hiç bir şeyle suçlanamaz ve itham edilemez. Bunların normalleşmesi lazim.
ergenliği atlatıp anne olunca bunları kızına yaptırırsın ilerde demi hiç tanımadıgın insanların kucağına bırakırsın kızını doya doya cikiş kızım anahtarında var gelirsen beni kaldırma kapıyı kendin ac dersin
Cevap
84Cevap
Eşcinsel ya da herhangi LGBT üyelerinin normal insan muamelesi görmesini isterdim
Evlemmeden aynı evde yaşayıp çocuk yapılıyorsa bi zahmet evlenilsin bu kısaca genelev hayatı misillemesi olan çocuklarda direk kürtaj edilsin öyle değil mi? Anlamıyorum bazen bu düşünceyi yani neden kendinizi değerli görmüyorsunuz neden biriyle evlenip huzurlu helal bir şekilde birliktelik kurmayı düşünmüyorsunuz toplum artık özgürlük diye diye çok yanlış yöne kaymaya başladı tabi sizin görüşünüze de saygı duyuyorum. Ve kızların gece dışarı çıkabilmesini bende isterdim gece dışarı çıkan kızlara kötü gözle bakılmamasını insancıl yaklaşım ama bu biraz zor ve karmaşık. Ama benim normalleşmesini isteyeceğim şey çocuk evlat edinmenin normalleştirilmesi bir çok yerde hâlâ başkasının çocuğuna bakıp ne yapacaksın gibi görüşler var ve daha kaba tabirlerle yazmak istemiyorum ama bence herkes evlat edinmeli çocuğu olsun olmasın
Evlilik dışı ilişkiden edinilmiş bir çocuğa, birbirinden bağımsız iki ebeveynin sağlıklı ve mutlu bir gelecek arz edebileceğine inanmıyorum. Sonradan yaşanan ayrılıklar bile çocuklar üzerinde hayatları boyunca atlatmayacakları travmalar bırakırken aile kurumu içerisinde doğup büyümemiş bir çocuğun akıbeti ne olur Allah bilir.
Helal
Kim saat kaçta nereye gidiyorsa gitsin veya istediği kadar açık veya kapali giyinsin beni zerre ilgilendirmez. Ama nikah olmadan aynı evde yaşamak hatta çocuk yapma olayına şahsi kanaatimce karşıyım. İki taraf aynı eve girecek çocuk yapacak sonra bir sorun karşısında hiçbir maddi manevi külfet olmadan voltasını alıp gidecek olan çocuğa olacak öyle mi? Yok öyle yağma. İşin zina boyutunu söyleme bile söylemiyorum.
Kızlar gece dışarı çıkabiliyor istediğini giyebiliyor ben kız arkadaşlarımla hep gece çıkarım. Tek çıkmak tehlikeli kadın için de erkek için de. Yan kesiciler yok mu? Sadece erkek ile kadının aynı evde yaşaması garipseniyor onun da normalleşmesini istemem yaşayan yaşıyor sonuçta. Ben düğünsüz evliliğin normalleşmesini isterim ne güzel Corona dönemi normalleşmişti kflhşhljlgj şimdi sabahın 7sinde davul sesiyle uyanıyoruz. Engelliler ya da fiziksel olarak güzel olmayan kişilerle olan ilişkilerin normalleşmesini isterim. İnsanların fiziğinden çok zekası başarıları ön plana çıkmalı ya da karakteri.
Eşcinsel ya da herhangi LGBT üyelerinin normal insan muamelesi görmesini isterdim açıkçası yaşayamıyorlar Türkiye de kendilerini gizlemekten bir hal oluyorlar.
Özgürlük algısı cinsel dürtüler, giyim, kuşam vb şeylerin ötesine geçmiş, bilimsel anlamda gelişmeyi ve üreten bir ülke olmayı hedefleyen insanların sayısının artmasını ve ülkedeki insanlarının en büyük referansının gerçek bilimin olduğu bir normalleşme isterdim.
Benim gibi kısa kassız ve çirkin erkeklerin karşı cins tarafından aşağılanmamasının normalleşmesi daha iyi olurdu. 😊 Olsun beni aşağılayanlar da dahil herkes sevsin sevilsin mutlu olsun kimse kimseyi üzmesin. 😊 Üç günlük dünyada en güzel normalleşme birbirimize gülümsememizdir bence... 😊
Evlenmeden çocuk yapmak da neyin nesi? Çok şükür bunu normal karşılayan bir toplum değiliz öyle olsaydı sokaklar anne babasız çocuklardan geçilmezdi. Bir hevesle alınıp sokağa atılan hayvanlar gibi.
şu an bu ülkede dahil olmak üzere çoğu ülkede bu serbest çocuklar dolumu? hayır
E hadi bizim ülkeyi geçtik diğer Ülkelerdede dolu değil
Bende 16 yaşında falanken bu saydıklarını isterdim ama sonra çok şükür büyüdüüm ve aptalca istekler olduğunu farkettim
Asla bunu istemem
İsteyeceğim şey evliliğin gençler için kolaylaşmasını istemektir. Zinanın azalmasıdır. Gece dışarı çıkmak konusunda teşhirle değilde normal dışarıya daha korkmadan çıkabilseydik iyi olurdu.
Çok sevdiğim bir söz vardı "Müslüman çağın gözüyle İslam'a bakmaz İslam'ın gözüyle çağa bakar." Yani Müslümansan bu tür şeylerin normalleşmesini bekleme olmamalı zaten de...
Müslüman değilsen o zaman haklısın sözüm sana değil
Normallesmesi gereken seyler (Benim fikrim)
- sevgili ile beraber ayni evde yasamak
- evlilik sart degil insanlar ÖYle de birbirileriYle mutlu olabilir
- herkes istedigini giyebilir ve özgür bu konuda
-kadinlar=erkekler esitlik
Çocuk yapma olayına katılmıyorum. Ufak bir sorunda ayrılmalar yaşanabilir. Evlilik ciddiyet kazandırır, en ufak problemde insanların kafasında ayrılma düşüncesi belirmez en azından, sonuçta ortada bir çocuk var
Evlenmeden çocuk yapmak
Açık giyinenlere artık bacım denilmemesi
LGBT üyelerinin evlenmesi
Evlenmeden aynı evde yaşamak
Gece dışarda uyumak için yerler banklar inşa etmek gibi
Kızlar zaten istediği saatte dışarı çıkıp istesiği gibi yatak kıyafeti ile geziyor istediği ile yatıp kalkıyor. Gece çalışmasak yiyecez. Hangi mağarada yaşıyorsunuz.
Ayrıca nikah olmadan yapılan çocukların nüfusa kaydının önü açılmalıdır hemde kişi başkasıyla evli olsa bile. Çünkü başkası adına kayıtlı bir sürü insan var.
Ayrıca her doğumda zorunlu dna testi olmalıdır kimse aldatmaya kolay kolay cesaret edemez.
Diğer yorumlarınız hakkında pek bir şey diyemicem ama genelleme yapamazsınız ben misal hayatımda akşam dışarda bunulmadım akrabalarım ailemle olmak dışında. Ama bu dna testine katılıyorum ayrıca karısını aldatan erkekler hadım edilmeli evli olduğu halde başka kadınlarla münasebette bulunanlarında dili kesilmeli fark etmez kadın erkek yani kim yaparsa nasıl işinize gelir mi?
Bunlar su anda normallestirilmeye çalışılıyor ve ortalık berbat , toplum olarak bitmek üzereyiz. Ne aileler aile, ne kadınlar kadın, ne eşler es, ne erkekler erkek, ne evlatlar evlat..
Bireysel ve kimseye zarar vermeyen ozgurluk mantigi anlasilirsa cok guzel olur. Mesela ben biseksuelim, bunu korkmadan soyleyebilsem keske. Sort giyince hayvan gibi bakmasalar keske (Sort giyerseniz gozleriyle takip ederler, pantolon t-shirt giyerseniz iki kere suzerler, her turlu taciz ederler.). Sevgilimle ayni evde yasayabilmek, cocuk sahibi olabilmek vs. Bireysel ve kimseye zarar vermeyen ozgurlugum normallesse...
Ondan önce lgbt normalleşti mk. Toplum lgbtye normal gözle bakar oldu ama konu aynı evde yaşamaya gelince tüm ahlak kuralları önümüze dizilir... Lan aynı evde yaşamayı normalleştirsenize mk. Biz de rahat edek sevgilimlen shsjsjs
Kafınlar zaten istediği şeyi giyiyor hatta bazen giymiyorlar bile 😂 evlenmeden xe aynı evde yaşayıp çocuk yapanlar var artık kimse bunları anormal görmüyor
Memurluk atamalarında torpil olmaması. Makamını kullanan herkesin hapse atılması , ilgili görevinden ilişiğinin kesip hak yenmesinin, yolsuzluk yapılmasının önüne geçmek :)
Senin bu yazdıkların normalleşmesi gereken şeyler değil. Senin isteyip te yapamadigin kişisel arzuların. İstersen kadınlar birkaç kişiyle aynı anda evlensin..
kadınların sevdiği erkeklere hoşlandığını söylemesini ve erkeklerin onu söylerken başka bir şey yüklememesini istiyorum kadınlarda sevdiklerinde söylesinler
Zinanın normalleşmesini istiyosun farkında mısın o olmayan beyninizi seveyim
Bunları yapmak isteyen yapıyor zaten kimse de engellemiyor. Toplum baskısı denilen şey var, evet ama onu da takan takıyor takmayan takmıyor. Bu baskıyı takanlar da keşke bizde yapabilsek diye hayıflanıyor maalesef olay bundan ibaret.
Neyin kafası bu sonra soluğu müge anlida alırsınız. Yok evlenmeden çocuk yaptık çocuğuma bakmıyorrrr. Akıllı olun biraz her şeyi normalleştirmeyi bırakın 🤦♀️
Bunları yapmanda kanunen hiç bir engel yok zaten rahatça zina da yapabilirsin aldatabilirsin sokakta cinsel ilişki bile yaşayabilirsin giyim kuşamı saymıyorum
Bunların normalleşmesi sence iyi bisey mi? İnsanoğlu doyumsuzdur. Dediklerinin hepsi olsa hayat ne kadar anlamsız, sıradan ve çirkin olur bunu düşünemiyor musun?
İşte. Bunlar kaşar ne desen boş.
Dışarı çıkma kısmı hariç bence ama diğerlerinde haklısın hatta onlarında cıvkını çıkarmaya başladılar zaten şimdiden
Hepsine kalıbını basıyorum
Özellikle evlenmeden çocuk yapmak aynı evde yaşamak
Crop ve şortların.. Hala ilk kez görmüs gibi bakılmasını doğru bulmuyorum ben.
Kadınların her konuda topluma dert olmalari konusu komple değişmeli yaptıkları her şey en az erkekler yaptığında görüldüğü kadar normal görülmeli
Oh evlenmeden çocuk yapılsın sonra bu serbestlikte adam ya da kadın ikisinden biri hiçbir uğraş vermeden gitsin... Çocuk ortada kalsın... Anne babadan sevgi kavramını alamasın... Psikolojisi bozuk toplum yaratılsın... tabi...
bakın bunların hepsini yapmak için
ülkenin refah seviyesinin yüksek olması lazım
bu fakirlikle bişey olmaz
Ailelerin insanların hayatını mahvetmemesini isterdim
Hoşgörü
Saygi
Sadakat
Merhamet
Bunlarin normalleşmesını isterdim..
LGBT’nin normalleşmesini isterdim. Gayet normal doğal bir durum olmasına rağmen toplumumuz bunu normal görmüyor.
Doğallık sadelik normalleşsin herkes olmadığı gibi görünmeye çalışıyor a..
Bu dediklerini zaten yapıyorsunuz ki 😄kızlar istediği gibi gece geziyorlar istedğini giyiyorlar.
İran da yaşamıyorsunuz😁
Evlenmeden aynı evde yaşamak ve çocuk yapmak tohum ahlakını bozar ve bunun önüne birdaha asla geçemez sin bu ikisi çok tehlikeli çünkü
Suplamentler in bı sigara bi alkol kadar zararlı olmadığını ve ayrıca tozları içip kaslanmadigini 7 den 70 e herkesin bilmesini isterdim
Çıplaklığın :) insa lar ilk çağlardaki gibi rahat rahat dolansın vallahı ya bu sıcak havalarda çile çekmemiş olurduk.
Evlilik dayatmasının olmamasını isterdim illa belli bir yaşa gelince evlenmek zorunda gözüyle bakılmamalı
Bu saydıklarının hepsi iğrenç şeyler. Zihniyetine... anladın sen onu.
Bu dünyada kadınların rahat yaşamalarını istiyorum ben anamız bacımız karımız kızımız
Görüşün bu olabilir, ama benim görüşüm için bu bir felaket yıkım 😧
İkinci tamam da sence ilk dediğin normal mi?
Normalleşsim istiyor işte ama yanlış ya
Herkesin camiye gitmesi, namaz saatlerinde sokakta kimse kalmaması, herkesin çalışıp üretmesi
normalleştirmelerin normalleştirilmemesi gerektiğini
saydıkların normal zaten sadece biraz cesaretli olman gerek
Normalleşsin ama sonuçu iyi olmaz kız için. Evlenmeden çocuk. Adam sıkılıp giderse ne yapacan.
Kızların gece dışarı çıkması ve istediğini giymesini
Açık iliski diyorlar buna, kadınlar iyice azıttı valla.
Şu virüsler bir bitsin de savaşlar bir bitsin de normalleşsin ortalık
Esrar. Seks. Kumar bu 3 ünün normal bir şey olduğunu insanlar anlamalı
Yazıp yazıp siliyorum sanırım normallesmekten çekinir oldum
dinsiz olmanın, kadınların istediğini giyebilmesinin, kadınla erkeğin eşit olduğunun
Benim için zaten her istediğim normal. Kim ne der falan filan demem.
Bunlar zaten olan şeyler, serbest yani. Zina diye bir suç da yok. Evli kadın erkek bile başkasıyla aleni yaşıyor. Sorudaki tam amaç ne? Bunlar olmasın eskiye mi dönülsün?
Ama kötü karşılanıyor toplumda
Orasını demek bana düşmez
Samimi kibarlık, eksikliğini çevremde fazlasıyla yaşıyorum.
Şu an da festivaller normalleşse ve arap kültürü bir kenara atılsa yeter çok da beklentiyi yüksek tutmamak lazım şu an için 😅
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?