Şiddet görüyorum ne yapmayalım?

Arkadaşlar ailemden çok sıkıntı çekiyorum. Babam çok sinirli her gün evde terör estiren birisi. Sürekli söver sayar tek bir şey hoşuna gitmesin günümüzü mahveder. Şiddet uyguluyor hatta beni dövdüğüne dair kanıtımda var. Evdeki kimseden bir farkım yok ama hep gözüne batıyorum sürekli bu kız elimde kalıcak bir gün diyip duruyor. Canımızı yakıp duruyor. Tek bir gün bile arkadaşlarımla görüşmeme izin vermedi. Abartmıyorum hiç bir zaman izin vermedi hiçbir şeye bu yaşıma kadar evde ev hapsi yaşıyorum resmen aynı şekilde ablamgilde öyle. Sürekli huzursuzluk çıkarıyor. Annem de temizlik hastası bir kadın her yeri temizleriz dediğini yaparız ama beğenmez ve akşama kadar bağırır çağırır bizi tehdit eder. Aşırı huysuz ve herşeyden şikayetçi olan her gün bağırıp çağıran bir kadın. İki gün önce arkadaşım üniversiteye gidecek diye gitmeden görüştüm. Sırf o yüzden iki gündür evi dar ediyor bana. Demediğini bırakmadı. Herşeyimi akşam babama anlatmakla dövdürmekle tehdit ediyor. Elektrikli süpürgenin sopasıyla dövecekti az kalsın daha yeni. Odama çıkmamı bir daha da odamdan çıkmamamı yüzümü görmek istemediğini söyledi Hepsi aynı yani anlayacağınız. ha birde abim var yine onlar gibi. Bu yıl üniversiteye gitmeyip mezuna kalmak istediğim için dershane parasının boşa gittiğini erkek arkadaşım (1 yıl) olduğu için or**bu olduğumu okumadığımı söyleyip duruyor. Gerçekten artık gücüm kalmadı. Hem fiziksel hem psikolojik şiddet görmekten sıkıldım canım yanıyor artık ve psikolojim bozuldu bunu hissedebiliyorum. Reşit olduğum için bazen çek git evden diyorum. ya da kanıtın var şikayet et diyorum ama sonra hiçbir işe yaramaz diyip vazgeçiyorum ne yapmalıyım yardımcı olun lütfen

Şiddet görüyorum ne yapmayalım?