Namaz kılıp merhametsiz olan kişi?

Maalesef bu kişi benim babam ve büyük hayal kırıklığı benim için. Babam namazında bir insan ama bazen işine geldiği gibi insanlara davranıp yalan söyleyebiliyor. Misal yaptıgı bir seye ben yapmadım diyor baska insanların hakkına girmeye calıstıgı oldu. Herneyse bunun dısında cocuklugumuzdan beri zaten anne baba kavgası huzursuz ev ortamında büyüdük. Birbilerine kızıp bizleri azarlarlardı arada dayak da yerdik. Ama en büyük ablamı cok feci döverdi babam. Onunda gectim o zamanlar namazı yoktu. Ama günümüz de hala azarlama devam ediyor ve haksız yere sucumuz yokken. Misal baska seye kızmıs ben temizlik yaparken beni azarladı küfürlü sekilde. Hem de imama nikahım olcak misafir gelcek diye temizlik yapıyprdum. Hayvanlara karsı da merhametsiz. Aç hayvanları doyuruyorum diye azarlıyor kızıyor. Araba altında kalan kedi için kör mü canım mı girmeseymiş. Girerse geberir vs diyor. Gözümüzün önünde adamın araba altına kedi yavru girdi. Adam calıstırmadan babama dedik haber ver adama. Verdi ama sonra bizi azarladı kedi cıkmadı diyince biz. Allah yarattıysa yarattı oraya girerse geberir dedi. Ben de uyardım namaz kılıyorsun dua ediyorsun yaptıgına bak dedim. Sonra benim namazdıma kimse laf edemez diye bagrındı

Namaz kılıp merhametsiz olan kişi?