- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılTam tersi hadisler denilen başı sonu belli olmayan, sayısı belli olmayan, binbir çeşidi olan, Ülkelerden ülkelere farklılık gösteren bu şeyler dini zehirlemiştir. Ayetleri çarpıtan hadisçi tayfadır asıl baksana burada bile çarpıtmışsın.
“…Yoksa siz Kitab’ın bir kısmına inanıp, bir kısmını inkar mı ediyorsunuz? Sizden öyle davrananların cezası, dünya hayatında ancak rüsvaylık; kıyamet gününde ise en şiddetli azaba itilmektir. Allah sizin yapmakta olduklarınızdan asla gafil değildir.”
(Bakara 85)burada kitap dediği Kur'an'ı kerim. Kur'an da hadis kelimesi çoğu zaman Allah'ın hadisi yani kelime anlamıyla Allah'ın sözü olarak geçer. Allah'ın sözü dışındakilere ise itibar ettirmez.
"Bunlar, sana gerçek olarak okuduğumuz ALLAH'ın ayetleridir. ALLAH'tan ve ayetlerinden sonra hangi hadisi onaylıyorlar?" (Casiye - 6)
Şeytan elbette ayrıntıda gizli. Direk Kur'an'a dokunamadığı için Hz Muhammed'in sözleri diyerek dine sızdı ve şu an Muhammediye dinini yaşıyor bu islam coğrafyası.
015 Yorumla
Soran+1 yılMealcilere göre, Müslüman olmanın şartı olan şehadet, bir şirk aracı (!)
Peygamberimize düşman oldukları için, Allah adının yanına
Muhammed isminin bulunmasına tahammül edemiyorlar.
Oysa Allah, Kur’an’daki yüzlerce ayetinde, “Allah ve Resulü...” diye
söze başlayarak, Peygamberinin adını kendi adının yanından ayırmıyor.
Şu halde, Allah bize, kendisine şirk koşmamızı mı emretmiş oluyor?
Şu ayete bakın ki, Allah Teala, Resule itaat etmeyeneleri, “kafirler”
olarak tanımlıyor:
“(Ve yine) de ki: “Allah’a ve Rasule itaat edin; eğer yüz çevirirlerse,
şüphesiz, Allah kafirleri sevmez.” (Al-i İmran 32)- +1 yıl
Allah ve resulü diye geçiyor ayette işte Allah illa Hz Muhammed deseydi oraya Hz Muhammed yazardı. Resul diyince direk Hz Muhammed'i anlamak biraz abes değil mi?
Bizim Hz Muhammed'le alıp veremediğimiz yok. Biz sadece onun putlaşması istemiyoruz.
Hatta siz nerdeyse Hz Muhammed'i Allah'a denk gösteriyorsunuz o ben sadece bir uyarıcıyım dedikçe.
De ki: "Ey insanlar, gerçekten ben sizin için yalnızca bir uyarıcıyım." ( Hac - 49 )
Allah'ın sevgilisi oluyor, tüm evren onun için var oluyor gibi bir sürü hadis var. Allah bir elçiyi diğerinden ayırmayın diyor siz Hz Muhammed'i diğerlerinden üste koyuyorsunuz.
Peygamber ve onunla birlikte olan müminler, Rabbi tarafından ona indirilene inandılar. Hepsi Allah'a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine inandılar. O'nun peygamberleri arasında hiçbir ayırım yapmıyoruz ve "İşittik ve itaat ettik. Bizi bağışla ey Rabbimiz, zira bütün yolculukların varış yeri sensin" derler. ( Bakara - 285)
Soran+1 yılOysa Allah, Kur’an’daki yüzlerce ayetinde, “Allah ve Resulü...” diye
söze başlayarak, Peygamberinin adını kendi adının yanından ayırmıyor
Resul hz muhammed değilde kimdir?
Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü
Sahitlik ederim ki Allah'tan baska ilâh yoktur ve yine sahitlik ederim ki Muhammed O'nun kulu ve rasûlüdür.
Biz hz muhammedi ALLAH peygamberi ve elçisi olarak kabul ettik
Put iftirasini atan sizsiniz
Hz muhammed i diğer peygamberlerden üstün görüyoruz
“(Ve yine) de ki: “Allah’a ve Rasule itaat edin; eğer yüz çevirirlerse,
şüphesiz, Allah kafirleri sevmez.” (Al-i İmran 32)
“Peygamber size NE VERİRSE onu alın, o sizi neden men
ederse ondan sakının.” diye ikaz ediyor. (Haşr 7)
“... Allah’ın ve RESULÜ’NÜN HARAM KILDIĞINI haram saymayan ve
hak din İslâm’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek)
kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın.” (Tevbe 29)
Hadis inkarcıları: “Biz Kur’an’a uyarız. Kur’an bize yeter.” diyorlar. Biz de onlara diyoruz ki: Madem siz Kur’an’a uyuyorsunuz, o halde Âli İmran suresi 31. ayetin emrine itaat etmelisiniz. Bu ayet-i kerimede Rabbimiz şöyle buyurmuştur:قُلْ De ki -Ey Habibim– إِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ Eğer siz Allah’ı seviyorsanız, فَاتَّبِعُونِي o halde bana tabi olun. يُحْبِبْكُمُ اللَّهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ -Eğer bana tabi olursanız– Allah da sizi sever ve günahlarınızı affeder.- +1 yıl
"Ey Kitap Ehli! Dininiz hakkında haddi aşmayın. Allah hakkında, gerçek olandan başka bir şey söylemeyin. Allah'ın Resulü İsa Mesih, Meryem'in oğludur. Ve o, Allah'ın Meryem'e attığı Kelime ve Kendisinden bir ruhtur. O halde Allah'a ve resulüne iman edin. Ve "Üçtür." demeyin. Buna son verin. Bu, sizin için daha hayırlıdır. Kuşkusuz Allah, tek bir ilahtır. O, çocuk sahibi olmaktan münezzehtir. Göklerde ve yerde ne varsa O'nundur. Vekil olarak Allah yeter." ( Nisa - 171 )
Mesela Hz İsa olarakta geçer resul kelimesi. Bizde Hz Muhammed'i reddetmiyoruz sadece onun diğer resullerden bir farkı olmadığını anlatmaya çalışıyoruz. Neden şehadet ederken diğer peygamberlerin adını söylemiyorsun? Onlar Allah'ın resulü değil mi?
Hala Hz Muhammed'i diğer resullerden üstün tutarak açıkça ayeti inkar ediyorsun. Şunu bi açıklığa kavuşturalım. Biz hadislerin Hz Muhammed'ten geldiğine inanmıyoruz yoksa Hz Muhammed'in sözleri vardır elbette ama günümüze Kur'an gibi korunmuş bir şekilde ulaşamamıştır. Zaten önemli değildir Hz Muhammed Kur'an dışında ekstra bir şey söylememiştir.
Verdiğin ayetlerin yine hiçbirinde Hz Muhammed demiyor. O halde diğer resullerin hadisleri var mı diye düşündün mü hiç? Allah ve resulü derken arada bir ayrım yok yani Allah bir şey söylüyor resul farklı bir şey söylüyor değil. Senin mantığınla
"Savaş ganimetleri hakkında senden soruyorlar. De ki: "Ganimetler, ALLAH'ın ve elçisinindir." ALLAH'ı dinleyin, aranızı düzeltin. Gerçeği onaylıyorsanız, ALLAH'a ve elçisine uyun" ( Enfal - 1 ) burada Allah ile Resul ganimeti mi bölüşecek?
Hayır Elbette hepsini Resul alacak ve Allah yolunda harcayacak.
Ayrıca hadislere kapı açıyor diye koyduğunuz Haşr 7'yi makaslamadan tam yazarsanız orada ganimeti bölüşme konusunu anlatıyor - +1 yıl
"Allah'ın, beldeler halkından, Resul'üne verdiği feyler; aranızda zenginliğe neden olan, elden ele dolaşan bir zenginlik olmasın diye; Allah, Resul, yakınlık sahipleri, yetimler, miskinler ve yol oğlu içindir. Resul size ne verdiyse onu alın. Sizi neden alıkoyduysa ondan vazgeçin. Allah'a karşı takva sahibi olun. Kuşkusuz Allah, Cezalandırması Çok Şiddetli Olan'dır." ( Haşr - 7 )
Biz Peygambere de tabiyiz elbette ama onun sözü diye ortalıkta gezen hadislere itimat etmeyiz. Doğru sözlüysen kanıtla hadislerin Hz Muhammed'ten geldiğini
Soran+1 yılKuran ı kerime tabisiniz hz muhammed e tabisiniz ama onun sözlerini inkar ediyorsunuz
ALLAH ın resulü bu ayettiŕ yazin dedini kabul ediyorsun bu hadis dedini kabul etmiyorsun
Efendimizin son hutbesinde 120 bin sahabe vardı bunlarin hic biri bisey sormamis mı?
Inen ayet hakkinda ALLAH resulu hic bisey konuşmamiş mi yorum yapmamış mı
Madem kuran ı kerim e tabisin kurandan örnek vereyim
Kuran ı kerim de aptest yazar ( nasil alınca yazmaz
Kuran ı kerimde namazda kiraat okuyun yazar ( ama sübhaneke fatiha zammi sure okuyun yazmaz
Kuran i kerimde rükû secde yazar ( ama nasil yapılacağı yazmaz
ALLAH ın dinini anlamada kur-an asildir hadis usuldür
Hic kimse hadissiz kurani anlayamaz
Kuran ı kerim de hadis yazıyor mu?
Evet ayeti niye görmezden geliyorsun
Duha suresi son ayet
Ve emma binı'meti rabbike fehaddis
Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
( Fehaddis ) anlamı hadis demektir bütün tesfirlere bakabilirsin
Allah, Sana Kitabı ve Hikmeti (Sünneti) indirdi ve Sana bilmediklerini öğretti.
Nisa suresi 113 ayet
Burdaki hikmet ne istedin yere bak hadis ve sunnet
kendi heva ve hevesinden hiçbir şey konuşmaz. ... O, arzusuna göre de konuşmuyor. Bildirdikleri, kendisine vahyolunan bir vahiyden ibarettir.
Necm suresi 3 ayet
O (konuştuğu, kendine) vahyedilen bir vahiyden başka bir şey değildir
Necm Suresi 4. Ayet
Soran+1 yılHadislerin korunduna delil getireyim kuran ı kerime tabisin madem
"Hayır! Rabbine andolsun ki onlar, aralarında çıkan çekişmeli işlerde seni hakem yapıp, sonra da verdiğin hükme, içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın, tam bir teslimiyetle boyun eğmedikçe iman etmiş olmazlar." (Nisâ 65)
Bu ayet, hadislerin korunduğunun en büyük delilidir.
Sahabeler bir konuda anlaşmazlığa düşüyor ve Allah, Peygamberime gitmek zorundasınız diyor. Peki ümmet olarak biz kime gidecez? Kabrine gidip ihtilafımızı anlatsak olmaz. Sünnete gideceğiz.
Allah, sünneti ve hadisleri koruyamamışsa bize sünnete itaat etmemizi emretmesi adaletine sığar mı?
Yine Hadislerin korunmuş olduğunun en basit delili şudur: Kur’an’ı bize getiren sahabelerle hadisleri bize getiren insanlar aynı emin insanlar, sahabeler. En Hayırlı ümmetsiniz müjdesinin ilk halkası. Nasıl getirdiler, ezberleyerek. İlk jenerasyonda on binlerce Kur’an hafızı vardı. Kur’an’ın toplatılması da bu güvenilir insanların ezberlerinin karşılaştırılması vasıtasıyla olmuştur. Bütün ilim ehli icma etmiştir ki, sahabe günah işleyebilir ama yalan söylemez.- +1 yıl
Abicim kanıt yok. Bana iki kapak arasında bak bunların hepsi tamamen doğru olan Hz Muhammed'in sözlerini getirebilir misin? Kaç tane mütevatir denilen hadis var sayısı kaç? Kur'an her yerde Kur'an ama bugün İran'a gitsem ordakilerde bizim hadislerin bazılarını kabul etmiyor.
Veda hutbesi aslında Hadislerin ciddiye alınmaması gerektiğinin en büyük kanıtı. 4 Farklı Veda hutbesi çeşidi var. Hangisi doğru. 120 bin kişinin ortak duyduğu bir metin bile bugüne tam olarak ulaşamamış. Neden çünkü Kur'an gibi yazılıp korunmamış hiçbiri.
Allah bu kitap eksiksiz diyor o zamanlarda din bozunmadığı için insanlar neyin ne olduğunu anlıyordu. Tabi günümüzde olduğu gibi gereksiz sorular soranlarda oluyordu onlara da ayet geldi zaten.
"Ey iman edenler! Açıklandığı zaman hoşunuza gitmeyecek şeyleri sormayınız. Eğer Kur'an indirilirken onları sorarsanız, size açıklanır. Açıklamadığına göre Allah onları affetmiştir. Zira Allah çok bağışlayıcıdır; yumuşak davranandır." ( Maide - 101 ) - +1 yıl
Abdest (Mesh) dışında diğerlerinin nasıl yapılacağı geçmez haklısın. Zaten Kur'an da abdest, namaz ve oruç geçemez bir kere çünkü bunlar Arapça kelime bile değildir hepsi Farsçadır. Orjinal anlamları ise mesh, salat ve savm. Sen ön kabulle bunların atalarının sana gösterdiği ritüeller sanıyorsun sonra bana gelip hadi göster bunu Kur'an da diyorsun. Allah bir şeyin nasıl yapılacağını kitapta yazmadıysa onun nasıl yapılacağının bir şekli yoktur.
Hele ki namaz salat gibi bir kavramın yerini alıp bugün resmen putlaştırılmıştır. Salat çok uzun bir konu o yüzden araştırırsın gerçek manasını. Secde ve rükü de sandığın gibi namazda yapılan bir hareket değil. Kur'an zaten senin secde hareketini çene üstüne kapanmak olarak adlandırıyor. Secde ise onaylamak demektir.
Hadisler olunca sanki her şey berrak mı oluyor? Hayır hatta işler daha da karışıyor. Bir sürü gereksiz detay, her sene orucumu bozar mı soruları falan. Bir hadise göre işte kan akması abdesti bozar, ötekine göre kadına dokunmak bozar. Birisi de Peygambere gidip sormamış 23 senelik peygamberlik hayatında bunun doğrusunu. Bugün din anlaşılmıyorsa hadis ve sünnet denen bilgi kirliliği yüzündendir. Ben Kur'an da hadis geçmiyor demedim zaten dikkat ettin mi her yerde Allah'ın hadislerini vurguluyor peygamber'in değil.
O daha Kur'an tam olarak inmediği için Hz Muhammed'e danışıyorlardı. Kur'an indikten sonra eksik hiçbir şey kalmadı ve Hz Muhammed görevini bitirdi. Aynı insanlarsa neden peki İslam diğer topraklara yayılırken Kur'an'ın nüshalarını yolladılar da Hadislerin nüshalarını yollamadılar? Madem din eksik kalıyor müzelerdeki Kur'anların yanında hadis kitapları yok? Hadisler yazılmadı hiçbir zaman adam akıllı sadece rivayet yoluyla söylendi durdu ve korunamadı gitti.
Sana bir soru namazda hadis okunur mu? Hadiste madem bir vahiy sen namazda hadis okuyor musun?
Soran+1 yılSana ne söylersem söyleyim her türlü kıvırıcaksın
Zaten kuranda oruc namaz abdest geçmiyor dedin iman ettini söyledin kuran ı kerim in kapağını actin mı hiç
Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin ve rukû edenlerle beraber siz de rukû edin.
Bakara 43 ayet ( burada kılmak ne? )
Sabır ve namazla Allah’tan yardım isteyin. Doğrusu namaz çok ağır ve çetin bir iştir. Ancak o, Allah’a duyduğu derin saygıdan kalbi ürperenlere ağır gelmez. ( bakara 45 ayet
İnsanlardan birtakım beyinsizler: “Müslümanları, şimdiye kadar yöneldikleri kıbleden vazgeçiren sebep nedir?” diyecekler. De ki: “Doğu da Allah’ındır, batı da. O, dilediğini doğru yola kavuşturur.”
Bakara 142
Abdest kuranda gecmiyor
Ey iman edenler! Namaza kalktığınızda yüzlerinizi, dirseklere kadar ellerinizi ve kollarınızı yıkayın, başınıza meshedin ve topuklara kadar da ayaklarınızı yıkayın! Eğer cünüp iseniz güzelce yıkanıp temizlenin. Şayet hasta veya yolcu olursanız yahut biriniz tuvaletten gelirse ya da eşlerinizle cinsî münâsebette bulunur da, abdest veya gusül almanız gereken böyle durumlarda su bulamazsanız, o zaman temiz toprağa ellerinizi sürüp onunla yüzlerinizi ve dirseklere kadar kollarınızı meshedin. Bu tür emirlerle Allah size güçlük çıkarmak istemez; bilakis şükredesiniz diye sizi tertemiz kılmak ve size olan nimetini tamamlamak ister.
Maide 6 ci ayet
Oruc kuranda yazmiyor
Bakara Suresi 183.
"Ey iman edenler! Sizden öncekilerin üzerine yazıldığı gibi sakınasınız diye sizin üzerinize de sayılı günlerde oruç yazıldı. İçinizden hasta veya yolcu olan, başka günlerden sayısınca tutar. Orucu tutmakta zorlananlar için bir yoksulun (günlük) yiyeceği kadar fidye yeterlidir.
Soran+1 yılKuran ı kerimde herşeyin bi anlami var namaz yaziyor rükû secde kible yönel yaziyir ama sana göre sekli yok ayet sunente uyun diyor ama sunneti inkar ediyon kuran ı inkar ediyon
Madem yapılış sekli yok kuranda bahsi geçen namaz rükû secde nedir?
Ayetleri bile inkar ediyon boşa zamn kaybisin
(( Kur'an zaten senin secde hareketini çene üstüne kapanmak olarak adlandırıyor. Secde ise onaylamak demektir. )) bu uydurdun şeyi kim diyor
Ben hadis gösteriyom ret ediyon sen bana ne kanit sunacan
Simdi mezheplere saldiriyon kan akinca aptest bozulmaz mis
Evet biz müslümanlar ALLAH resuline ve sözüne
Itat ettik tabi olduk
(( Allah'ın hadislerini vurguluyor peygamber'in değil. )) ALLAH ayeti var hadisi değil ne tarafa kiviracagini sasirdin pess
Hadis le ilgili ayet sundum hadisi inkar eden ayetide inkar etmis olur
Namazları, özellikle orta namazı vaktinde, eksiksiz ve şartlarına uygun olarak kılmaya devam edin. Allah’ın huzurunda derin bir saygıyla el bağlayıp divan durun.
Bakara 238 ayet
Israrla namaz yok
Diyon ya
Soruna cevap vereyim hadis i serif namazda okunmaz kiraat olunur
Kuranda size kolay gelen yerleri okuyun ayet ile sabittir
Soran+1 yıl- +1 yıl
Abicim yazdıklarımı yarım mı okuyorsun? Ben orada sizin sandığınız gibi geçmiyor dedim. Ben sürekli Kur'an tartışmalarını dinlerim farklı farklı yorumları okurum sürekli.
Bende onu diyorum "kılmak" kelimesi nerde?
Bi kere bu ayet bile salat'ın namaz olmadığının bir göstergesi. Siz salat'a namaz diyorsunuz değil mi? Bu anlamı verdiğimizde Allah önce namazı kılın diyecek cümle başında sonra cümle sonunda bide rükü edenlerle rükü edin diyecek. Rükü namazda yok mu? Neden rüku edin dedi bidaha? Namaz kılanlarla birlikte sizde kılın demedi? Demek ki burada rüku etmek farklı bir şey salat başka bir şey. O Yolladığın diğer ayetlerin hepsinde de dediğim kelimeler geçiyor zaten. Ben araştırdım bunları baya bunlar senin iddia ettiğin ritüelleri kanıtlamıyor.
Bir şeyin içine şekil girerse ona ibadet değil ritüel denir. Allah hiçbir şeyin şeklini bilerek belirtmedi ki isteyen istediği gibi içinden gelerek bir şeyler yapsın. Bugün müslümanların başına bela edilmiş namaz yüzünden çoğu insan dua etmek istese de içinden gelmiyor. Bende zamanında çok kıldım sonra farkettim ki bu kitapta bize öğretilen hiçbir şey yazmıyor.
Secdenin onaylamak olduğunu sözlüklerden öğrenebilirsin. Sana mezheplerin helal haram tablosunu atıcam. Birisinin helal dediğine öteki nasıl haram diyebiliyor. İkiside Peygamber'den rivayet edilen hangisi doğru?
Kur'an Allah'ın hadisi yani sözüdür değil mi? O halde Allah'ın sözünden başka bir söz mü arayayım?
"İşte bunlar, Bizim sana hakk olarak anlattığımız Allah'ın ayetleridir. O halde Allah'tan ve O'nun ayetlerinden sonra hangi hadise inanacaklar?" ( Casiye - 6 )
Soruma devam ediyim o halde. Namazda Tahiyyat'ı okuyormusun?
Soran+1 yılSozlerimi ayetleri surekli carpitiyon kuranda 10 larca ayette namaz geçiyor ama namaz yok diyecek kadar küfre düşmüşsünuz dedim gibi sana zaman ayirmak zamn kaybı
Attim videoyu izleyin siz coktan dinden çıkmışsiniz
Bi hadise saldiriyon bi namaza saldiriyon bi mezhebe saldiriyon şimdi de terafih namazina saldiri için yer acıyon ben sana tek ayet soyleyim bu konuyu sonlandiralim
Kafirun Suresinin Anlamı
-Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.
1- De ki: Ey kâfirler.
2- Ben sizin taptıklarınıza tapmam.
3- Siz de benim ibadet ettiğime ibadet edecek değilsiniz.
4- Ben de sizin taptıklarınıza tapacak değilim.
5- Siz de benim ibadet ettiğime, ibadet edecek değilsiniz.
6- Sizin dininiz size, benim dinim bana.
- +1 yıl
Tahiyyat Kur'an da geçmez bu arada onu belirtiyim. Bende bir ayet bırakıyım o halde
Onlara, "Allah'ın indirdiğine uyun." denildiği zaman, onlar: "Hayır! Biz, atalarımızdan gördüğümüz şeylere uyarız." derler. Ya ataları akıllarını kullanmayan ve doğru yolu bulamamış kimselerse? ( Bakara - 170 )
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKurancılık, Mealcilik, Vahhabilik, Selefilik, Sünnilik, Şiilik, Sufilik vb. hepsi Peygamber efendimiz (s. a. a), Ehl-i Beyt ve ashabından asırlar sonra uydurulmuş etiketler. Kurtulacak olanlar Kur'an'a, Sünnete, Ehli Beyte yapışanlar ve en önemlisi cemaat yani birlik olmak için çalışanlardır.
Konu ile ilgili olarak İsa Polat'ın Kur'an Bize Yeter mi? kitabını tavsiye ediyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok haklısın böyle düşünenlerin var olması mutlu etti açıkçası
04 Yorumla
Soran+1 yılTeşekür ederim
Cevap sahibi+1 yılRica ederim
Cevap sahibi+1 yılEig için çok teşekkür ederim güzel kalpli dostum
Soran+1 yılRica ederim ne demek 😊
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,7b cevap paylaştı.
u +1 yılDinlere ilgim yok ve takip etmiyorum.
00 Yorumla Bende kerem hocanın talebesiyim
013 Yorumla
Soran+1 yılNe mutlu sana kardeşim çok sevindim
- +1 yıl
Saol sanada
- +1 yıl
Ama ben daha çok talebesiyim
Soran+1 yılSayin talebe burada ne yapıyorsun?
Sayfanda 1 dini paylaşım göremedim
Bu nasil daha cok talebelik?- +1 yıl
Sayın talebe sorularımın%90 nını anonim soruyorum
Soran+1 yılNeden?
- +1 yıl
Sen burada napıyosan bende onu yapıyorum.
Soran+1 yılRABBİM yardımcın olsun inşallah ne diyim
- +1 yıl
Bana mesaj atıp rahatsız etmesinler diye anonim
- +1 yıl
Saol
Soran+1 yılEvet haklısın KS nin nasıl biryer oldunu unutuyorum kusura bakma
- +1 yıl
Önemli değil
Soran+1 yılBirebir kerem hocadan ders aldınız mı?
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar