Gençler neden ciddi alınmaz? Neden herkes gençleri ezmeye çalışıyor?

Gençlerin sorunları ya da gençlerin fikirleri ve düşünceleri kimseyi ilgilendirmiyor. Özellikle yaşlıların hiç umurunda değil.

Mesela okuldaki derslerde zorlanıyorsanız ve babanızdan ya da annenizden yardım isterseniz hiç ilgilenmiyorlar, bildikleri halde. Öğretmene sorduğunuzda sizi hemen iki laf ile postalamaya çalışıyor. Bu sadece bir misaldir.

Gençlerdeki işsizlik oranı daha da yüksek. Şimdi mesela bu konuyu aile ile konuşulursa yine ilgisiz oluyorlar. tamam belki yapabilecekleri bir şey olmayabilir ama bana sorsanız bu dünyada ölümden hariç her şey için mutlaka bir çözüm vardır. Hadi misal olarak diyelimki böyle bir durumda gerçekten yapabilecekleri bir şey yok ya da imkanlar çok kısıtlı. Bir insan en azından moral vermezmi? Malum bir çok gençte gelecek kaygısı var, bir anne ve baba çocuğu ile sadece konuşarak onun moralini az olsa düzeltemezmi? Yani kendi sorunlarınız ile yalnız bırakılıyorsunuz.

Yaşlılar sürekli kendileri genç iken ne kadar yakışıklı ve çalışkan olduklarından bahseder. Sorsan şimdiki gençler sadece telefonun başında ve kendileri bu yeryüzünde tabiki en akıllı insanlardır ama kendileri kahveye gidince orada sosyal medyada saçma sapan şeyler paylaşıyorlar. Efendim, şimdi üniversite okumuş olan bir genç sadece ilkokul mezunu olan bir ihtiyarın tırnağı bile olamaz. Ama bu sefer siz onlardan daha da yakışıklı ve yetenekli olduğunzda öyle bir kıskançla sizi hemen taşlamaya başlarlar. Bir de utanmadan evli oldukları halde genç kızların arkalarına bakarlar. Sanki genç erkekleri rakip olarak görüyorlar, hani bizden daha da yakışıklıydınız?

Bir genç olarak böyle maddi sıkıntılar yüzünden (doğru kişiyi bulmuş olsanız bile) evlenemiyorsanız (ki bu ekonominin bu kadar kötü olmanın sebebi bizmiyiz?) neden hiç kimsenin si. inde değil? Bütün aile dört gözle evlenmenizi bekliyor, büyükleriniz bir an önce torun görmek istiyor, sizde evlenmek istiyorsunuz ama geçinmeye paranız yetmediği için yine kötü olan siz oluyorsunuz.

Siyasette neden gençlerin sorunlarını ciddi alınmıyor? Türkiye'nin nüfusu çok gençtir, önümüzdeki seçimlerde bir çok genç oy kullanacak. Neden hiçbir siyasetci ya da parti gençleri umursamıyor? Bizleri nasıl görmezden geliyorlar? Stratejik olarak düşünürlerse o zaman gençleri ihmal etmek kendileri için çok kötü olduğunu bilmiyorlar mı? Ya milyonlarca genç ilk defa oy kullanacak, bunları sürekli aşağılayarak ve küçümseyerek ciddi anlamda oy kaybedeceklerini gerçekten hiç bilmiyorlarmı? Biz böyle nasıl bir dünyada yaşıyoruz?

Ondan sonra gençlerin gönlünü kazanmak için rap videosu hazırlamak ya da şeker dağıtmak ne demek? Allah aşkına biz çocukmuyuz?

Şimdi gel ama kızma. Ondan sonra efendim bu gençler neden böyle mutsuz? Ama bu kadar haksızlığa rağmen bir genç olarak yine de kendinizi biraz mutlu edebiliyorsanız bu küçücük mutluluğunuzu bile sizin için fazla görüyorlar. Ve sırf çekemedikleri için yaşlılar gelip senin gö. ünü si. er ama öyle isyan etmek yok ! Senin gö. ünü si. se bile ona saygı duyacaksın !

Gençler neden ciddi alınmaz? Neden herkes gençleri ezmeye çalışıyor?