Namazı terk etmemek için ne yapmalıyım?

Aslında ben namaz kılmaya 2014 yılında başladım, Elhamdülillah Müslüman olduğum için de namaz kılmayı seviyorum ama, son dönemlerde maalesef birazcık gevşeklik yapıyorum mesela bir gün kılarsam 2-3 gün kılmıyorum, gereksiz ve boş şeylere vakit harcıyorum. Aslında büyük günah olduğunu ve yapmamam gerektiğini biliyorum, tabii bunun yanında ailem beni namaz kılıyor olarak bildiği için onlara da bir şey belli etmiyorum çoğu zaman Namaz vakitlerinde odaya çıkıp 15-20 dakika sanki namaz kılıyormuş gibi vakit geçiriyorum, ancak şu anda bunun pişmanlığını çok fazla yaşamaktayım.

Özellikle birazcık burasının da beni etkilediğini düşünüyorum aslında hesabı iptal etmeyi düşündüm ama yine de kendime bahane bulup kandırdığımı düşünüyorum.

Bundan dolayı bu huyundan nasıl vazgeçebilirim ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Bununla birlikte yorum yapacak olan arkadaşların kırıcı olmadan ya da ben herhangi bir dine inanmıyorum şeklinde yorumlar yapmazsanız sevinirim, herkesin inancı kendisini ilgilendirir ben sadece yardım almak amacıyla böyle bir soru soruyorum.

Destek olan kişilere şimdiden teşekkür ederim.

Hicri 18 Muharrem 1444

16 Ağustos 2022 Salı Saat 14.20

#GeceMuhafızı

Güncellemeler
+1 yıl
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim namazımı kılmaya bugünden itibaren devam ediyorum.
Güncellemeler
+1 yıl
Kılamayan ve üşenen herkese Rabbim nasip etsin inşallah