Prof. Dr. Üstün Dökmen, katıldığı bir yayında, başörtülü kadınların psikolog, psikiyatr ve rehber öğretmen olmamaları gerektiğini savundu.
Başörtü bir Müslüman kadın için hayattır nefestir Ha başörtülü olsun ha olmasın sen kişinin yeteneğine mi kıyafetine mı bakarsın? Başörtülü kadın kadınlığını korudu sürece her işi yapar Allah herkese farklı yetenek verir ve beceri verir ve Allah o yeteneği kullanılmasını ister Bu Üstün Dökmen ise başörtülü kadının psikolog ya da psikiyatri olmasına karşı değil başörtüye karşı ama söylemeye cesaret edemiyor
Üstün Hoca çokça yanlış anlatmış ve yanlış anlaşılmış.
Bu işleri yapanlar nötr olmalı diyor. Dini görüşünü, inancını, siyasi görüşünü tamamen konu dışında bırakarak mesleğini icra etmeli diyor aslında. Butada eksik olan tesettürsüz olanlar çok mu nötr :) Eksik ve talihsiz bir açıklama. Mesela bir danışanı psikoloğa bir konuda danışacak ve psikolog inşallah kısmet diyecek. Bunu yakın dostta söyler. Demek istediği bu olabilir diye düşünüyorum tabii başörtülü ya da örtüsüz bir kadın da bunu söyleyebilir di mi :)
asıl benim Sorun olarak gördüğüm neden kadın... Erkeklerde bu olmuyor mu... nerden baksan eksik bırakılmış biraz da tuhaf kaçmış.
bunu yeni gördüm konuşmalarını seven biriyim ama burada aşırı saçma ve aptalca konuşmuş yakışmamış bir psikoloğun konuşacağı şey değil bu başörtülü olup olmaması önemli değildir siyah biri psikolog olmasın beyaz insanlar olsun mu çok aptalca gerçekten hakaret etmiş resmen