Ne güzel günlerdi ya. Keşke somyali yıllara donebilseydim...

Ne güzel günlerdi ya. Keşke somyali yıllara donebilseydim...

Vardı tabi ve gerçekten çok rahattı. Somyada oturmaya bayılırdım. Yatmak da acayip keyifli olurdu. Zaten 90'lara ait ne varsa özlüyorum..
Evet babaannemin ve anneannemin evinde vardı eskiden.. Çok güzel günlerdi.. Anneannemin yayladaki evinde hala var.. Dedeciğim kendi elleri ile yapmıştı 😊
Cevap
10Cevap
hayır yoktu
bu ne ilk kez gördüm ve ismini duydum bizim evde hiç olmadı bundan
arkadaşlar ben zengin değilim öyle anlaşılmasın lütfen 😀 hatta fakir sayılırım bu ekonomide 🥺
@Need4Read somya ne ya somali gibi 😀😂 yoktu bizde ama ben çocukken ev sobalıydı mesela hadi şimdi ne diyeceksiniz fakirliğime 🥺
@Need4Read keşke vursaydı parayı 😂😂😂 ah keşkem be
Hayır yoktu ama biliyorum bunu ama somya denildiğini ilk kez duydum divan diyorlar burada yoresel bir şey sanırım
Biz buna tahtadan olana sedir demirden olup yaylı olana somya derdik ikisi aynı görevi görüyordu zaten eskiden vardı küçükken 😀
Dedemlerede vardı 😊 bazen kim üzerinde uyuyacak diye kavga bile ederdik. gerçekten insan özlüyor o günleri.
Evin avlusunda var bizim. Hala kullanıyoruz. Babam çok seviyor o yüzden kendine yaptı bir tane.💜💜🌻🌻
Bizim evde yoktu ama anneannemlerde vardı. Cidden yumuşak olurdu. O hissiyatı aldım görselden şimdi bile.😄
Hülya Avşar ın oynadığı reklamda gösterilen konforlara bin basardı. Bağda var halen evet. Örtüsü de buna benzer.
Vardı tabi olmaz mı şimdiki konforlu koltuklara 10 basar genişliği ve güzelliği ahh bulsam alacağım tekrar
Divan deilmiydi somya diye ilk kez duydum ustunde yatinca sabaha felçli kalkiyorum bunda
Hm anladim teşekkürler
Eskiden vardı altında leğen olurdu fazla eşyalar oraya konurdu
Bizde yoktu ama ölen teyzemde vardı. Severdim.
Altı gardrop depo oyuncak dolabı üstü yatak koltuk o yastıklara at niyetine binerdim
Hayır ama köyde dedemlerde vardı çocukluğumdan kalan hatıralardan biri
Dedemde vardı. Yerine baza alınıncaya kadar.
Tabi onun rahatlığını tutmadı ayrı mesele...
Vardı. Ve sırtımızın en rahat ettiği eşyalardı onlar.
İlk defa duydum somya fotodakini biliyordum da ismini bilmiyordum 🙄
Anneannemin köydeki evinde vardı. Divan da deniliyor sanırım. Çok seviyorum bunları
Aa vardı bizim, çok rahattı ama çok dağılıyordu, köyde yaşardık biz, bir de süslerdik 😄
Vardı bir ara , gıcırdardı sesine gıcık olurdum , dedemlerde hâlâ var hâlâ çıkan sese gıcık oluyorum
Dedemgilin köyündeki evinde var idi. Keşke, aynı gorusteyim.
Bir zamanlar vardı. Cok ta güzeldi. Bir örtüsünün kayması kötü idi.
Maalesef, fakir aile çocuğu olmak böyle şey ama hiç de güzel günler değildi 😏
Hayır bizim evde somya olmadı
Hayır o kadar değildi yani yoktu
Saklambaç oynarken altıma saklanma sekli
Yoktu ama başka evlerde görmüştüm
Dedemlerin evinde vardı
Somya ne Fransızca mı sjh
Yok ama köyde var hala☺️🤭🤭
3 sene öncesine kadar somyede yatıyordum vay be
Hayır
Babaannemler de var
Babannemde vardı