Koruyucu aileye verilen bebeği ileride almak oluyo mu hiç böyle bi durumu atlatan var mı 🥺
Bilgisi olan yardımcı olabilir mi lütfen?

Koruyucu aileye verilen bebeği ileride almak oluyo mu hiç böyle bi durumu atlatan var mı 🥺
Koruyu aileye verilen bebekle sosyal hizmetten görevli bir kişi ve koruyucu aile nezaretinde görüşebilirsiniz. Çocuğu tamamen geri almanız için ekonomik şartlarınızın üst düzey olması gerekiyor. İlaveten sosyal hizmetlerin sizin aile ve ev yaşamınızı uzun süre izlemesi gerekiyor. Aile bakanlığından yapılan incelemeler sonucunda çocuğu ara sıra kendi evinizde yatılı misafir etmenize izin verilir. Sonrasında doktor onayı, çocuğun isteği ve sosyal hizmetlerin sizi yeterli bulması sonucunda çocuğu geri alabilirsiniz. Ancak koruyucu aileler genelde çocukları geri vermemek üzere alırlar. Çünkü koruyucu aile olmak zaten oldukça zor. Şartları fazlasıyla iyi olan bu aile kısa sürede aile bakanlığına kendini kanıtlar ve koruyucu aile olma faslını bitirip çocuğu artık evlatlık almaya yani tamamen kendi nüfusuna geçirme talebinde bulunur. Bu talep onaylandığında da siz reşit olana kadar çocuğu alamamakla birlikte ailenin rızası olmadan çocuğu göremezsiniz bile.
Bunu şöyle düşünün. Çocuğun kimlikte annesi sizsiniz fakat o bir vatandaş ve siz ona bakacak durumda değilsiniz. Bunu devlete bildirmişsiniz ve ben bu insanı doğurdum ancak bakamıyorum ve başkalarının ona aile olmasına (başkasını anne baba bilmesine) rızam vardır diyorsunuz. Bu durumda bir aile o çocuğu koruyucu aile olarak alıyor. Devlet bu ailelere belli maddi olanaklar sağlar ancak koruyucu ailenin durumu zaten çok çok iyiyse, bakanlığın gözlemleri sonucunda örnek veriyorum o çocuğun üniversite hayatı ve hatta alacağı miras bile planlanabildiyse aile isterse devlete biz bu çocuğa nasıl baktığımızı kanıtladık artık evladımız olsun istiyoruz şeklinde başvuru yaparsa devlet biyolojik anneyi aynı ekonomik düzeyde bulmazsa çocuğun evlatlık verilmesine izin verir. Bu durumda çocuk resmen artık o ailenin olur. Siz nüfustan düşürülürsünüz. Şöyle de bir durum var diyelim bu koruyucu aile bir gün çocuğa bakamadığını anladı vs ya da bir kaza bela oldu çocuk yine size verilmez talep eden daha iyi şartlardaki başka bir koruyucu aileye verilir. Biyolojik annesi olmanız sizi söz hakkı sahibi yapmaz esas olan çocuğun psikolojisi ve geleceğidir. Siz o çocuk için yeterli maddi güce sahip olmadığınız, iyi aile ve ev ortamını sağlamadığınız, bunu ispatlayamadığınız sürece o çocuğu geri alamazsınız.
Tamam sor
Görüş
2Görüş
koruyucu aile isen ileride ailesi ona bakacak koşulları sağladığında alma imkanı olur. sonucta evlatlık almadığın için
O aileyle dalga geçmek gibi bir şey olur. O aile baksın baksın büyütsün, sen git büyüdükten sonra al. Olur mu hiç öyle şey?
Ben yanlış anladım o zaman kusura bakma
Alamazsın oyuncak mı bu işler
Olmuyor diye biliyorum
En İyi Görüş