Bir yakınımızda kalmıştım geçen sene konuşmalara mecburi dahil oldum. Kızın sevgilisi istemeye gelmiş emniyetten scr çıkarmışlar😃 Bu günde instada nikah fotolarını görünce sormak istedim. Sizce ne kadar mantıklı?
Kız verirken erkeğin şeceresini çıkartmak mantıklı mı?
Saçma bir davranış. Kızın yerinde olsam ailemin bunu yapmasına müsaade etmezdim. Kız sevmiş birbirine uygun olduklarına karar vermişler işte ne anlamı var mezardaki atalarının kimliğini araştırmanın (şecere köken, soy olayı diye biliyorum umarım rezil olmuyorumdur😄)
Kesinlikle öyle. Şcr şey adli suç kaydı var mı diye bakılıyor mesela filmlerde, dizilerde geçer emniyette "şcr temiz" filan diye. Belki dediğini de kapsıyor olabilir o kadarıni bilmiyorum 😅
Yaa 😄 Benim bir arkadaşım vardı kimse Türk olduğuna inanmıyordu çocuk sonra dedi ki gidip şeceremi mi getireyim oradan aklımda öyle kalmış😄 Yine saçma buldum ben, ve damat için de onur kırıcı olduğunu düşünüyorum
Mantıksız. Gurur kırabilecek bir davranış. Kız zaten seçimini yapmış ve belirli bir süre geçirmiş. Aileler tanışmış, artık iş son ana gelmiş hop e devlet şifreni ver kontrol edicez 😅
Kizda oglanda iyi arastirmali. Yakin zamanda arkadasimin abisi evlendi. Kiz ve ailesi tam bir fiyasko cikti. Gelin kizi, damattan once tum mahalle gencligi kucaklamis. Kizin abisi alkolik ve basi beladan kurtulmayan birisi. Baba borc bataginda. Kizin annesi degisik erkeklerle dusup kalkiyor.
kişiler bırbırını ıyıcene tanımalı , aılelerde tanımalı. ortam kotu kımın ne yaptıgı bellı degıl. birde türk aile ıle evlenıldıgınde kız harıc aılesı ılede evlenılıyor , aılenın parası ve kım oldugu burdakı en onemlı konu zaten.
tabıkı bu arada hep kız tarafını dıyoruz erkek tarafıda arastırıyor sonucta erkek everiliyor sömürülmesinin onune gecılmelı , ben kız aılesını bakkaldan komsudan sorguluyan bıle bılıyorum . mantıklı.
Tabi ki mantikli. Kiz veriyorsun armut degil. Insanlar o kadar kotu ki en azindan yasal olmayan seylerini ogrenip ona gore karar verebilirsin. Tabi insanin ne oldugu belli olmuyo hic sucu olmayan biri de cok kotu olabilir ama damadi ya da gelini arastirmak gerek aileleruni arastirmak gerek
Yaşımı başımı almış birey olarak yaşını başını almış kendi kararını veren zihni hür biriyle olurum Kimsenin onayını istemem Beni kimsenin araştırmasına gerek yok aşırı şeffaf ım Hiç bir soruyu cevapsız bırakmam
insanı tanımak lazım tabi ama şecereden de tanınmıyor tam anlamıyla biraz eksik bir araştırma aslında bu durumda erkeği tanıma işi bir yetişkin olarak kadının sorumluluğu tamamen ailenin buna karışması gereksiz
Şüphelendikleri bir şey olabilir. Eskiden aile damadı araştırıp bulurdu, şimdi kız bir anda piyangodan damat çıkarınca gözlerine ışık yemiş tilki gibi kalıyorlar.
Yani kadın sevgilisi olduğu kişiyi bilir, en azından bilmeli. Ama kadın bunu yaptığında normal oluyorsa erkek evlilik sözleşmesi getirdiğinde de normal olmalı.
Aileler açısından mantıklı olabilir sonuçta kızlarını emanet ediyorlar bence çok da önemli değil hükümlü bir olaya karışmadıysa ki onu da herhalde söyler 🌸
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ve O yüce zanaatkar kendi içinden kendisini yarattı. Bir başka kendisiydi. Güneşi ve ayı da doğurdu. Kim aksini iddia edebilir ki?
Çok mantıklı. Kıza dikkat etmzsen rezil eder seni. hani derler ya davulcuya ya zurnacıya kaçar diye. Balici, tinerci arkasında dolanan çok kız var. Dikkat öneli.