14 yaşında biraz babamdan dolayı kapandım
Şu an 20 yaşındayım açılmayı düşünüyorum ama ömür boyu açık kalmak ister miyim diye düşünüyorum tekrar kapanmak istersem şu an açılmak istemem of kafam çok karışık
14 yaşında biraz babamdan dolayı kapandım
Şu an 20 yaşındayım açılmayı düşünüyorum ama ömür boyu açık kalmak ister miyim diye düşünüyorum tekrar kapanmak istersem şu an açılmak istemem of kafam çok karışık
Ben açığım. 8 yıl önce namaza başladım. Ölüm ve ötesi kitabını okudum. İçime garip bir his doğdu. Bu aralar sık sık rüyamda başörtülü olduğumu görüyorum. İkazmış bu ilahi gün tarafından. Ama kapanmaya cesaret edemiyorum. Keşke küçükken beni de kapatan olsaydı da zorluk çekmeseydim şimdi diyorum. Dışarıda dedem yaşındaki adamlar bakıp laf atıyor ve midem bulanıyor. Aşağıdaki ateist bozuntusu kızı da ciddiye alma. Ölünce ne hesap vereceksin? Allah yoksa öldükten sonra bu dünyaya yapılanların hesabını kim soracak?
Alışamazsın diye mi cesaret edemiyorsun
Küçükken olması daha düşünceler oturmamışken olması iyi bir şey değil aslında. Ben de keşke beni kendi Halime bıraksalardı ben zaten kapanırdım diyorum. Ve sen benim olmak istediğim gibisin mesela açık olsam da namaza başlarım diyorum bilmiyorum bir yandan kapalılara Farklı gözle bakılıyor yeri geliyor dışlanıyoruz falan
Ona bakarsan müslümanları hiç sevmiyorlar. Ben açık olduğum halde namaz kılıyorum dıye yobaz muamelesi görüyorum. Cenneti garantiledi dıye dalga geçiyorlar. Herkes böyle değil tabi. Çalıştığım yerde bir sürü kapalı arkadaşım var. Eskiden kapalılık yasaktı. İktidar değişince özgürce giyinmeye başladılar. Yıllar önce kızlar üniversiteden başını açmamak için okuldan atılmayı mobinge uğramayı göze aldılar. Küçükken seni baban kapatmasaydı ömür boyu açık gezersin emin ol. Rahatlığa alışıyorsun çünkü. İnsanlara sonradan kendini kapalı olarak kabullendirme psikolojisine kapılıyorsun. Dışarıda bir sürü kapalı kız var. Hem namazını kılıyor, hem geziyor, eğleniyor arkadaşları ile. Sıcaktan bunalmamak için de rahat viskon kumaşlı bluz ve altına etek veya etek pantolon ile çok şık olunabilir. Ben açığım ama eskiden kısa kol giyerdim. Şimdi yazın bile uzun kollu bluz ve bol paça pantolon giyiyorum artık. Bari kıldığım namazın hakkını vereyim diyorum.
Anladım ama bilmiyorum gerçekten bu dediklerini böyle okuyunca doğru geliyor ama inanç konusunda o kadar karışık ki kafam asla şüphe edeceğimi düşünmezdim şimdi ise inanmak istesem de inanamıyorum mantığıma yatmıyor
Hep sosyal medya saçmalıkları yüzünden ergenlik çağındaki gençlerin kafasını karıştırıp duruyorlar. Gökyüzünde sonsuz bir boşluk var. Yıldızlar güneş ay. Bunlar havada nasıl duruyor acaba? İnsanlar kendi kendine oluştu ise ilk insan nasıl oluştu? Allah aşkına şu deli filozofların uyduruk düşüncelerine inanmayın okuyorsan 😀😀
evet ama islam adına yani neden yaratıcının İslam’daki tanımıyla var olduğuna inanıyoruz ya da islam neden özellikle Arap toplumunda yaygınlaştı sanki o bölgeye özgüymüş gibi. Nisa 34 mesela ne olursa olsun kadına şiddet uygulanmamalı diye düşünüyorum ben ama orada öyle demiyor. Bir çalgı aletiyle uğraşıcam ailem günah olarak bakar diye çekiniyorum ki günah neden günah yani böyle şeyleri düşündükçe mantıklı gelmiyor. Bir erkeğin 4 eşi olmamalı ama peygambetin öyleydi şimdi bu devirdeki insanlar bunları örnek alırsa bir şey yapamayız kabullenmekten başka
Peygamber efendimiz sıradan bir erkek değildi. Ona İslam dinini insanlığa tanıtma görevi verildi. Çeşitli kabilelerden kadınlarla evlenerek onlardan doğacak çocuklar sayesinde Müslüman soyu her kabilede yayılsın dıye evlendi. Bir kadın şarkı söylerse erkek kadından hoşlanır haliyle. Oysa o kadın ortalık malı değildir. Onunla evlenecek adama özel yeteneklerini göstermeli. Neden bütün erkekler ona bakıp hayal kursun? Okulda sınıfta erkek arkadaşlarımdan bazıları pis pis şeyler söylerdi. Kızı kucağına aldılar. Bana tacizde bulunmak istediler. Kapalı kıza rahat rahat öyle şeyler yapmaya cesaret edemez bir erkek. Ancak toplu taşıma araçlarında millet iç içe olduğu için değiyor fırsattan istifade. O ayrı bir durum.
Gerçeğe nasıl ulaşabilirim..
Tesettürle ilgili araştırma yap ayetleri oku bu bizden niçin isteniyor bunları derinlemesine oku düşün tesettürlü kalabilmek için önce hikmetini iyice kavraman gerekir ondan sonra ne yapmak istediğine karar ver
Teşekkür ederim. Bir de aklıma şu takılıyor girdiğim ortamlarda ya da bazı insanlar için ya sanki açık olsam daha çok kabul görülürmüşüm gibi. Kapalıyım diye insanlar Farklı bakıyorlar genelde
Evet doğru diyosun. Peki son olarak şunu sorsam benim birkaç aydık kafam çok karışık inanç konusuyla ilgili ben asla şüphe edeceğimi düşünmezdim ama şimdi inanmak istesem de inanamıyorum olmuyor ne yapmalıyım
Çok teşekkürler
Beni iyi dinle evlat. Soyleyecegim sey mutlak olmayan bir kaderde mutlak olan bir ruya gibidir. Allah yok. Bunu da benden baska kimse soylemez sana. Napiyorsan yap simdi.
Nerden bilebilirim olmadığını
Cevap
5Cevap
tatlım inancın varsa kapalı kal ama yok açılma düşüncen var inancın da yeterli değilse kendine eziyet etme açıl. bu iş zorla olmaz
Yani inancı olan biri kapalı mı kalsa
Ya şöyle diyeyim şu an inancım zayıf ama ilerde bir şeyler tam olarak oturur da dine daha yakın olursam bu sefer kapanmak ister miyim diye düşünüyorum tekrar
zorla güzellik olmaz canın ne istiyorsa onu yap başkası ne düşünür diye aklına gelmesin bir kere yaşıyorsun
Evet ama ilerde ne düşünürüm acaba pişman olur muyum diyorum
anı yaşa yarına çıkacağının garantisi yok
Evet ama yine de kafam karışık
bence bir şeyi yapmadan pişman olacağına yapıp da pişman olmak her zaman daha iyidir
Sonra tekrar kapanmak da saçma olur
hayır öyle düşünme
Ya öyle düşünmesem bile herkes benim açık halimi gördükten sonra tekrar kapanmak istemem kapanmak istesem de kapanamam bu sefer
kendini şartlıyorsun bence buna gerek yok
Allah’ın dediğini mi yapmak peki kendi isteğine mi uymak
Allah'ın dediğini yapmak vs diyip şeriatçı gibi hayatına karışıyorlar, önemli olan iyi bir insan olmak vicdanının rahat olması ve kendi isteğini yapmak
Evet ben de öyle düşünüyorum ama bu yapılması gerekenlerden tek tek sorguya çekilmeyecek miyiz
Allah affedicidir başka daha önemli şeyler varken örtü konusu reklam gibi kalıyor yani dış görünüş bu kadar önemli değil insanın içi ve niyeti önemli bence
Benim düşüncem de bu ve bunu böyle dediğimde diğerleri nasıl farzsa örtü de aynı şekilde diyolar benim de aklıma takılan şu affeder deyip yapmazsam yapanlardan farkım olmayacak mı örtülü olanlarım örtüsüz olanlardan bir farkı kalmıyor ki o zaman
evet kimse sana bunun hesabını soramaz zaten onları da ilgilendirmez
Ahireti kastetmiştim
bekleyip göreceksin bu kadar düşünme
Bazı şeyler için geç olmuş olursa keşke düşünseydim der insan
kara çarşafla gez o zaman ne diyim ua
Of ne alaka
evet alakasız biliyorum ama bi karar vermen lazım hem ayranım dökülmesin olmuyo
Ya korkuyorum kabirde falan tek kalacaksın diyolar hem de babam tepki gösterir ben nasıl açılcmya
korkutuyorlar seni işte kabirden kim geri gelmiş sanki, hem sen kac yasindasin ki
20 de kabirden evet kimse gelemiyor o sıkıntı
hahah aynen kimse gelmiyor valla
O yüzdenn bilemiyoruz nasıl bir şey bizi bekliyor
bilmiyoruz aynen canın nasıl isterse artık
Sen bilirsin 3 defa düşün
Neden 3 defa
Açıldıkları için mş
Ya evet ben de o yüzden çok kararısızm 5 ay kadar önce konuştuğum çocuğun ateist olduğunu öğrendim başta olmaz falan dedim ama sonra ben de araştırmaya başladım bana da mantıklı gelmeye başladı. Asla aklıma gelmezdi inancımdan şüphe edeceğim ama sonrasında inanmak istesem de oturmadı kafamda oturmuyor bazı şeyler şu an çocukla alakam yok soğumuştum bitti zaten. Ama inancımım sarsılmasıyla şu an bu durumdayım ne yapacağım konusunda da hiçbir fikrim yok
Teşekkür ederim
Ateistle takıldığın sürece daha çok beynini yıkamaya çalışırlar. Dünyadaki bütün kadınlar kapalı olsa bu yuvalar yıkılmazdı. Görüyorlar dışarıda süslü püslü alımlı kızları aklı kayıyor erkeklerin. Ondan sonra doyumsuz oluyorlar. Kapalı kadınlara yazık yani. Öyleleri yüzünden kimi evde kalıyor. Kimi açılıyor kendini beğendircm dıye birine. Ateist ve deist arkadaşlarım vardı. Kafayı yemişler resmen. Bir gün baktım haç takıyor. Hristiyan olmaya merak sarmış. Daha kendimden emin değiller milletin aklını karıştırmaya çalışıyorlar. Müslüman kendimden emindir.
@bitirim_05 eşini de görüyor ama açık halini. Erkek baktığı için suçlu değil kadınlar istediğini yaptığı için mi suçlu. Ben de müslüman olduğumu düşünüyodum ama tahkiki iman olmadığı sürece zayıfmış
Yahu eşi olan haram mı da görmeyecek açık halini? Elin kadını değil o eşi eşi. Karısı çocuğunun anası. Erkeğe kadın kadına erkek yaratıldı. İkisi de birbirini mutlu edecek. O kadar saçma bir cümle kurdun ki. Kendi karısını görüp onu beğenmesi yeterli. Başka kadını görüp ona aklı takılmasın. Gözü kendi karısından başkasını görmemeli. Ben bayan olarak dışarıda o kadar makyajlı açık saçık kadın görünce nefret ediyorum onlardan. Evlenmek istemiyorum onların yüzünden. Aldatılma korkusu yaşıyorum. Tabi ki kadın kendine dikkat edecek. Erkek arkadaşın kafanı yıkamış bayağı geçmiş olsun. Güle güle kullan kafanı. Bu dünya geçici sana kalmayacak. Mezara girince sakın ağlama niye böyle düşündüm dıye. Öleceksin. Öleceksin.
@bitirim_05 Yazdığım cümleyi nasıl anlamışsın eşini de açık görebiliyor sonuçta dolardaki kadına bakmasın o yüzden açıksa açık dışardakinden ona ne dışarda açık kadınlar görüyorsa evde de eşinin açık halini görüyor eşinden başka birine bakmasın bu o adamın elinde. Aldatılma düşüncesi diyosun güvenmiyorsan evlenme zaten. Ayrıca erkek arkadaşın dediğinle öyle bir durumumuz olmadı bir araya bile gelmedik çoğu zaman ve onunla bu konuyu sadece ben ona soru sorduğumda konuştuk cevaplarken de kendisinin sürekli dediği şey bunlar benim düşüncelerim ama senin düşüncelerini etkilemek istemem oldu ki ben ne düşünürsem neye inanırsam inanayım saygı duyacak biriydi. Genel olarak ateistler saygı duyar zaten inananlar gibi kendi inancından olmayanları yargılamazlar
İki halini de gönderirsen yorumlayalım
Ne için
Hangisi daha çok yakışıyor diye
Ona göre mi karar verilecek
İstersen verebilirim sen bilirsin
Dik dur açıl
Mesela dik durmak değil net karar vermek ne olacaksa
Evet sen dik durursan karar alırsın
İlerisi için ne düşüneceğimi bilmiyorum sorun o
Bunu ayrı görüşelim öyle karar verelim
Burdan yazabilirsnz
Yazmam şikayet ederler falan