Kemoterapi tedavisi nedeniyle saçlarım döküldü. Kendimi çok kötü hissediyorum. Ailem peruk takmama asla izin vermiyor. Okullar açılacak. Kel gideceksin dediler. Biliyorsunuz okuldakiler çok dalga geçer. Ne yapacağım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Saç Bakım konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle çok geçmiş olsun.. Aileni karşına al ve onlara hissettiğin duyguları anlatmayı dene. Zor bir dönemden geçtiğini, saçlarının dökülmesiyle birlikte özgüvensel anlamda kayıplar yaşadığını, bu süreçte sana en iyi gelecek şeyin moral olduğunu, üzüntüden uzak durman gerektiğini ve onların desteğine bu konuda da ihtiyacın olduğunu ailene anlat.
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet bu gun konusmayi dusunuyorum. Umarim ortak bir cozum buluruz
Soran+1 yılTesekkur ederim
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilen acımasız davranmış. Kel gideceksin ne demek? İnşallah iyileşir ve kendi saçlarına bir an önce daha uzun şekilde kavuşursun. Buna inanman yeterli. Peruk dinimizde günah. Sana şöyle anlatayım ; benim de sacimin üst tepesinde stresten dolayı açılma var. Ve saçlarımı açık bir şekilde kullanamiyorum çünkü tepemde saç yok. mecburen toka kullanmak zorunda kalıyorum buda saçlarımı daha fazla döküyor. Peruk ve kaynak kullanmayı bende düşündüm ama günah. Bu sebeple tedavi olmam gerekiyor ve tedaviler de çok can yakıyor. Bone takabilirsin diye düşünüyorum. Çok güzel topuzlu çiçekli boneler var çok arkadaşımda gördüm çok yakışıyor. Sende de çok yakışır zaten. Hem peruktan daha fazla rahat edersin yüzünü gözünü bone daha güzel açar. Rabbim tez zamanda son hücreye kadar bu hastalığı üzerinden atsın inşallah..
23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılhttps://resimyukle.io/r/iTcARKDaxD bunun gibi kendi zevkine göre seçebilirsin.
Soran+1 yılResim gelmedi ama demek istediginizi anladım. Tesekkur ederim. Sizin de bir an önce saclariniz uzar insallah
Cevap sahibi+1 yılBöyle bir sıkıntı var sanırım bu platformda. Ama internete bandana , bone yazdığında bir sürü örneği çıkıyor zaten. İnşallah teşekkür ederim.
+1 yılHer insan bu hayatta bir şey ile sınanır burası sınav dünyası ve buz bu sınavın öğrencileriyiz önemli olan bu sınavı sabırla tevekkülle bitirmek Allah yardımcın olsun sana tez zamanda hayırlı şifalar versin kebdini perukla daha iyi hissediyorsan tak aileni daha anlayışlı olmaya davet ediyorum neden böyle düşündüklerine anlam veremedim
11 Yorumla
Soran+1 yılDediklerinizde çok haklisiniz, tesekkur ederim. Ailem okulda daha da dalga geçileceğini düşündüğü için peruk takmama izin vermiyor
Saç Bakım konusunda 592 cevap paylaştı. Peruk takman kötü bir şey değil, senin bu süreç içinde saçlarının dökülmesi normal ve okuldakiler senin hastalığınla dalga geçerse zaten bu onların ayıbı. Bana göre başına bir şey takma bu saklanması gereken bir şey değil. Zaten herkes de alışır.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
32
Cevap
32Cevap
+1 yılCok gecmis olsun, ailen neden peruk takmana karsi? Yani seni iyi hissetirecekse boylesine onemsiz bir olayi neden mesele ediyorlar anlayamadim? Benim kizim kanser atlatacak, isterse 8 renge boyayip, sacini uzatip rasta uzeri fiyonk yapip bir de 40 kurdela takmak istesin, hepsine ‘yeter ki sen iste’ derim, farkindalar mi senin neyi gecirdiginin tam olarak?
12 Yorumla
Soran+1 yılYa ne kadar güzel söylediniz. tesekkur ederim. Ailem okulda daha da dalga geçileceğini düşündüğü için peruk takmama izin vermiyor. Ama bence kel gezmemden daha iyi peruk takmak
Soran+1 yılİnsallah kiziniz da kanseri atlatir
Saç Bakım konusunda 551 cevap paylaştı. Geçmiş olsun görselliğe çok takılma dalga geçen olmaz merak etme. Kemoterapiden sonra yeniden saçların uzar daha güzel olursun daha cici olursun. Hatta çirkin bile olsan olur. Sağlığına kavus takılma öyle seylere
11 Yorumla
Soran+1 yılDogru, haklisiniz tesekkur ederim
Geçmiş olsun yok be o insanlar o kadar kötü olamaz boş ver üzme kafana da takma daima mutlu ol olumlu şeyler düşün tedavide en temeli mutluluk ve pozitif olmak Allah şifa versin 🌹💐
17 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah, Çok teşekkür ederim
Soran+1 yılİnşallah yeneceğime inaniyorum. Bu hastalığı yenenler var mutlaka. İnsallah bende atlatirim
Soran+1 yılAyrica çok tesekkur ederim
enfeksiyon açısında riskli diye biliniyor peruklar. Onun yerine aslında başörtü taksan daha iyi gibi.
12 Yorumla
Soran+1 yılArtık başörtüsü takmayı düşünüyorum evet tesekkur ederim
+1 yılGeçmiş olsun Allah acil şifalar versin. Bandana kullanabilirsin doktorların hemşirelik kullandıkları varya. Hem seni terletmezde.
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet tesekkur ederim
- Saç Bakım konusunda 922 cevap paylaştı.
+1 yılAh kuzum Allah şifa versin inşallah 😢 sen kendini nasıl rahat hissedersen öyle ol ailen buna saygı duymalı
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim 🙏
+1 yılAslinda kisa peruk taksan sorun olmaz erkek saci gibi kisa olanlardan. Yorumlarda mikrop kaparsin diyenler olmus o ihtimal de olabilir bilmiyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet. Hayirlisi neyse o olsun
- Saç Bakım konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılHic bir ailenin bu denli kaddar olabilecegini dusunmek istemiyorum kanım çekiliyor
13 Yorumla
Soran+1 yılAilem de perukla daha da dalga geçileceğini düşündükleri için istemiyorlar. Ama bence kel gezmek daha kötü..
- +1 yıl
Neden çok güzel peruklar var
Soran+1 yılHaklısın ama gerçek peruklar çok pahali
+1 yılBaşına bandana tak ve okuluna git, dalga geçeni bana yolla ben döverim. Geçmiş olsun.
11 Yorumla
Soran+1 yılTamam, Tesekkur ederim
+1 yılÇok çok geçmiş olsun Allah yar ve yardımcın olsun çok çok dua et ☺️☺️
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet tesekkur ederim 🙏
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkuldakiler kanser hastsıyla dalga geçmez buna emin ol. Peruk mikrop kapmana neden olacağı için istemiyor ailen. Allah şifa versin. İyi beslen ve mutlu olmaya bak.
11 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah, Tesekkur ederim..
+1 yılAilenin ısrarla kel gideceksin demesinin sebebi nedir?
12 Yorumla
Soran+1 yılPeruk takarsan daha da dalga geçerler dedi. Ama bence kel gidersem daha çok kötü olur
- +1 yıl
Bence kel gitmen daha kötü olmaz aksine arkadaşlarının yakın ilgisi ve şefkâtiyle karşılaşacağından eminim ama bu yaş ortalamasına da bağlı elbette. Kaç yaşındasın bilmiyorum. Yine de ısrarla peruk takmak istiyorsan kendin gizlice satın al ve okula giderken tak okuldan dönüşte eve yakın çıkarırsın.
+1 yılPeruklar enfeksiyon açısından çok riskli tavsiye edlimiyor kimse dalga geçmez bu geçici bir süreç sadece, düzeleceksin milletin ne dediğine kulak asma.
10 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun bu zorlu sınavda kendini hiç üzme gercekten morelini hep yüksek tut strese girme canım ve takmak istiyorsan tak peruk bu senin kararın saygı duysunlar
10 Yorumlaperuğu ailen değil sen takacaksın. bu yüzden artık bir birey olarak kendi kararlarını kendin ver insanları tatmin ederek yaşayamazsın
10 YorumlaAileni destekliyorum. Senin bir yanlışın veya hatan yok. Bu hayatla barışık yaşamayı öğreneceksin.
10 Yorumla
+1 yılÇok çok geçmiş olsun üzülme hastalık gelir geçer o dalga geçenlerde kendi sağlığını daha kötü bozar
12 Yorumla
Soran+1 yılHaklisiniz, tesekkur ederim
- +1 yıl
Rica ederim kendini iyi hisset 😇
+1 yılAilenizi ikna etmeye çalışın ya da modern türban çeşitleri kullanın
10 YorumlaHayatımda hiç kanser hastasıyla dalga geçeni görmedim yaş kaç olursa olsun
10 Yorumla- Saç Bakım konusunda 828 cevap paylaştı.
+1 yılAilen buna nasıl karışabilir ki. Bende okula gitmiyorum ozman de yık gerekirse ortalığı olsun bitsin
21 Yorumla
Soran+1 yılİşte öyle olmuyor..
Saç Bakım konusunda 2,8b cevap paylaştı. Neden izin vermiyorlar istersen bandana bağlıyabilirsin kış geldiğinde de bere takabilirsin çok geçmiş olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim. Anlaşılıp dalga geçerler diye düşünüyorlar
Saç Bakım konusunda 416 cevap paylaştı. Trolmüsün be kanser hastası olsaydın okula gitmen imkansız olurdu zaten. Kanser hastası olupta okula işe gideni hiç görmedim duymadım.
05 Yorumla
Soran+1 yılErken teşhis edilmisti. Daha ilk evrelerde oldugumu soyledi doktor. Eger tedavileri aksatmadan olursam. Belki bir umut iyilesme sansim olabilir. Ailem de zaten derslerden geri kalmayim diye git diyorlar. İyileşecegime inaniyorlar
Soran+1 yılEvet ama ugrasacak bir sey bulmam gerekiyor. Kendi başıma kalınca hastaligi dusunmek istemiyorum
+1 yılAllah şifalar versin...
tülbent tak farkedilmez12 Yorumla
Soran+1 yılDoğru ben bunu bir ailemle konusayim. Tesekkur ederim
- +1 yıl
Rica ederim
Ailen doğru diyor peruk sıcak havada daha kötü olur mikrop kaparsın geçmiş olsun
12 Yorumla
- Saç Bakım konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılAilen sorunlu mu acaba? Ya başına tülbent gibi bir şey takarsın ya da peruk. Neden karşı olduklarını anlamadım.
00 Yorumla
+1 yılKemoterapiyi ve ilaçları bırak limonata ve sade soda iç. Şekeri ve ekmeği bırak. İyileşirsin
02 Yorumla
Soran+1 yılAma o zaman hastalığım artmaz mi
- +1 yıl
İyileşir diyorum.
+1 yılOkuldakiler dalga geçemez ikincisi ailen ne tür bi gerrizekalı manyak ya hangi şehirdesin bi gelimde aileni tokat manyağı yapim
02 Yorumla- +1 yıl
Alternatif yollar üretebilir kel gideceksin demek yerine
+1 yılYa sacmalama ne güzel tedavi görüyorsun keyfin yerinde olsun. Bandana bağla renkli renkli bandana al yakışır ustelik 😊
00 YorumlaSaç Bakım konusunda 1,2b cevap paylaştı. Çok geçmiş olsun Allah şifa versin en yakın zamanda sağlığına kavuşursun dualarım seninle
01 Yorumla
+1 yılKapanman zaten emir. Kapan. Benim saçlarım uzun yumuşak ama kapalıyım
00 YorumlaÖncelikle geçmiş olsun neden izin vermiyorlar
13 Yorumla
Soran+1 yılAilem okulda anlaşilip, dalga geçileceğini düşündüğü için peruk takmama izin vermiyor
Soran+1 yılAnlaşilacagi icin belki, Tesekkur ederim
Geçmiş olsun canım Allah acil şifalarını versin
12 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim, insallah
Gizli Üye(30-35)+1 yılRabbim şifa versin kardeşim. ailene de akıl fikir versin
10 Yorumla- Saç Bakım konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılAllah şifanı versin inşallah 🙏
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNeden izin vermiyorlar ya geçmiş olsun
12 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim oncelikle. Okuldakilerin anlayip dalga gececeklerini dusunuyorlar
Cevap sahibi+1 yılBöyle de dalga geçebilirler ki bu onların ayıbı sakın üzülme
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah şafi ismiyle şifa versin
11 Yorumla
Soran+1 yılİnsallah
+1 yılUmarım bir gün kanser olmazsın ;)
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah şifanı versin.
28 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBez takılır aslında. Ailene danış.
Soran+1 yılEvet o aklımda
Cevap sahibi+1 yılDoktor ne derse ama önemli olan takmamak. Allah artık sana tüm insanlığa bile yaşatmasın bu durumu asla utanma sen kendine bak güzel beslen her yemeği ye, kilolu olmaktan ya da zayıflamaktan korkma, yoğurtlu semiz otu cacığı, dövme çorbası tarhana çorbası tüket bir insanı dahil kaybetmeyelim buğday hediği var yapımı da kolay evde bile yapılabilir. Dünyavi yiyecekler Yemen lazım, kokusuyla tutunacağın türden. Hele ki semiz otu cacığı yesen demir, b12 ihtiyacın olur bu cacık bulgurla yapılır ve toprağın tüm yararlı besinlerini içine alır, şifalı görüyorum, bunlar her zaman şart. Ev yapımı tarhana güzel olur. Allah utandırmasın inşallah.
Soran+1 yılDoğru, Çok teşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılÖnemli değil ya, kendine çok iyi bakıyorsun tamam mı. 🙂
Soran+1 yılTamam :) inşallah atlatirim..
Cevap sahibi+1 yılMaşşallah inşallah. 🙂🙂😊
+1 yılöyle demeyin çok üzüldüm size :( geçmiş olsun bence ailenizle konuşun bir şekilde halledebilirsiniz güveniyorum size
00 Yorumla
+1 yılAllah yardimciniz olsun
10 YorumlaSaç Bakım konusunda 406 cevap paylaştı. Geçmiş olsun
11 Yorumla
+1 yılTesettüre geç
13 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir evet
- +1 yıl
Umarım şifa bulursun bu vesileylede maddi manevi mutlu olursun
Neden izin vermiyorlar
04 Yorumla
Soran+1 yılOkuldakilerin peruk oldugunu anlayip. Dalga gecerler diye
Soran+1 yılAynen ya
Saç Bakım konusunda 1b cevap paylaştı. Ailen ne kadar aptal ya?
07 Yorumla
Soran+1 yılOnların da kendince sebepleri var. Ama ben onları hakli bulmuyorum
Soran+1 yılDogru
Soran+1 yılYa tesekkur ederim, düşünmeniz yeter 🥺
Soran+1 yılAnliyorum, Ama maşallah saciniz gercekten guzel.
Saç Bakım konusunda 723 cevap paylaştı. Çok geçmiş olsun, neden izin vermiyorlar ki?
02 Yorumla
Soran+1 yılAnlaşilip, dalga gecilecegini dusunuyorlar
+1 yılAilendeki bu saçma ısrar da neyin nesi!
03 Yorumla
Soran+1 yılAilem okulda daha da dalga geçileceğini düşündüğü için peruk takmama izin vermiyor
- +1 yıl
Yok canım öyle düşünme, onlar senin ailen, seninle dalga geçişmesini istemezler, belki de perukla dalga geçerler diye istemiyorlardır :) sen üzme kendini hiç
Soran+1 yılEvet iste. Artik hayirlisi neyse o olsun
Neden izin vermiyorlar
00 Yorumla
+1 yılNeden izin vermiyorlar?
00 Yorumla
+1 yılEvden cikarken tak eve girmeden ciksr gecmis olsun
00 Yorumla
+1 yılÜzülme ya bunun için üzülür mü insan
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHicbir aile bunu yapmaz.. sacmalama
02 Yorumla
Soran+1 yılPeruk takarsam daha da dalga geçeceklerini soylediler. Okula da gitmek zorundasın dediler
Cevap sahibi+1 yılLutfennnn
Saç Bakım konusunda 333 cevap paylaştı. beşörtüsü tak
10 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun aileni dinleme kendin ol.
10 YorumlaNeden izin vermiyorlar anlamadim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılPeruk takacaksij boş ver aileyi falan
00 YorumlaGeçmiş olsun. Eşarp bağlasan olur mu?
11 Yorumla- +1 yıl
Guzel fikir
+1 yılDoktorunla konuş
00 Yorumla
+1 yılneden izin vermiyorlar
00 Yorumla
+1 yılBen öyle ailenin...
00 Yorumla
+1 yılbandana tak
10 Yorumla- Devamını Gör (4)
Devamını Gör(49)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında