Cahil derken öğretim almamış değil (ki zamanımızda öğretimin bir önemi yok kesinlikle her şey oyuncak oldu) sadece yaptığı şeylerle övünen, bencil, kibirli insanlardan bahsediyorum, karakter fukarası insan yani. Benim bir yengem var 😑 birkaç hafta önce bizim şehre atandılar (memur) bizde bugün ev ziyaretine gittik her neyse işte yengem bana hangi bölümü seçtiğim söyledi bende sayısal dedim bana ezikleyici bir bakış attı işte ay yapabilir misin sen ya? dedi. Bildiğiniz. Dedimki efendiliğimi koruyup, işlem yapmayı severim dedim (okul birincisiyim ama demedim ne gerek var burada gizli olduğum için dedim ) hıı dedi türkçeyide düzeltmen gerek dedi üf işte bir süre ezikledi. Herşeyi kendi biliyor sanki! çok moralim bozuldu işte ben böyle insanlara cahil diyorum. Sizce bunlarla nasıl başa çıkılmalı?
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılVar böyle cahiller.
Kimi insan belki okuma yazma bilmez ama öyle görgülüdür ki onu dinlemeye doyamazsın, kimi insan da dilerse onlarca dil bilsin yine cahil kalır, insan olamaz. Böylesi bir varlık mutlu değil, kendi içinde kavgalı. Kendi dünyasında mutlu olsa kimseyle uğraşmaz, dışarıya yansıttığı davranışları kendi içinde yaşadıkları, kendine karşı hissettikleridir, seni kıskanıyor, onu kendi haline bırak ve onunla muhattap olma. Allah'a havale et, muhattap almaya bile değer görme onu. O kim ki sen onu takacaksın.
Niye yapamayacakmışım, onun senin düşüncen, ben senin gibi düşünmüyorum de mesela. Daha fazla cevap verme, gerek yok cahil adı üstünde
01 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca herkesin bu hayatta yapamayacağı şeyler vardır, senin de vardır mutlaka diyebilirsin.
Bu cevap yeterli olur ona, kaşındığında kısa ve öz bir şekilde kaşı onu ama öyle fazla muhattap olma onunla.
Nasıl yılan, sinsi karakterler var ya
En İyi Cevaplar
Yapabileceğime inanıyorum ki burdayım deseydin. Diyebilirsin. Yaptığın seçimlerin, olumsuzluklarda eziklerler fakat bu bile senin hayatındaki olumsuzluk. Olumlu, olumsuz herşeyine sahip çıkabilirsin. Kendi hayatına, seçimlerine odaklanırsan o gözünde büyüyen insanlar küçülür. Bilgin arttıkça insanların eleştirilerinin anlamsızlığını ve yersizliğini de görürsün. Başarmak istiyorsan sadece başarına odaklanmayı bilmen lazım. O zaman kapının dışındaki seninle ilgili iyi, kötü konuşulan şeyleri, yüzüne karşı seni üzecek şeyleri duysan bile bunun yalnızca yukarıda yazdığın gibi cehaletten kaynaklandığını görür ve umursamazsın. Odaklandığın şeyleri, önceliklerini, seni ileriye taşıyacak şeyleri iyi belirleyip bu plana sadık kalmanda fayda var.:-)
Ayrıca böyle bir insana cevap vermene gerek yok. Sana düzgünce, iyi niyetle yaklaşmayan hiçbir insanla görüşmene, muhatap olmana gerek yok:-)12 Yorumla
Soran+1 yılYanıtın için çoook sağol gerçekten çok uğraşmış ve yazmışsın eline sağlık dediklerine uymaya çalışacağım. Kendinize iyi bakın.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılcahile laf anlatılmaz umursamıyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılYanıt için teşekkürler.
- +1 yıl
Rica ederim
Aile & Toplum konusunda 534 cevap paylaştı. Kırıcı olmadan "Beni aşağılamandan dolayı üzülüyorum lütfen bunu yapma." diye söyle. Anlamıyorsa ailen ile konuş yeğenin yaptığını ve nasıl kırıldığını anlat. Yengen ile konuşmayı bırak.
Bu duruma kırıldığını ve görüş almak için sorunu paylaştığını anlıyorum.
Ama yenğenin kusurunu yazman pek uygun olmamış. Kendini beğenmiş biri de olsa bu iyi değil. Üzgünsün anlıyorum ama amel defterine işleniyor dikkat et lütfen.
26 Yorumla
Soran+1 yılEvet sonra pişman oldum yazdığıma sileceğim ve içime atacağım sadece dertleşmek istedim çünkü çok kırıldım sileceğim ama silinmiyor. Bu arada Yorumun için sağol. Bilgi içinde sağol.
- +1 yıl
Rica ederim kuzum 🌼🌼 :). İnsan kardeşinin cehennemde yanmasını istemez bu yüzden biraz bilgi içerikli bir yorum oldu kuzum.
İnsanların bilip bilmeden bir şey hakkında küçümseyici lafları çok kırıcı. Bu konuda kızmaya hakkın var ama sabretsen ve sessiz kalsan senin için daha hayırlı. İçindeki yüzünü bilen seni üzene ceza vermeyecek mi sanırsın sen sabret kuzum.
Soran+1 yılÇok teşekkürler abla pişman oldum töbe ettim ama silemiyorum soruyu şimdi düşününce gıybete giriyor sanal olunca gerçek değilmiş gibime geldi bir an dışarıda yapamadığın şeyi burada neden yaparsın ki zaten? Allah inşallah affeder.
+1 yılO tür insanlara yardım amacı ile sohbete girdim ve kimliğimi kullandığım için utanmam gerektiğini söyledi ve sohbet ettiğim kişilerde en ufak cahillik sezeyim direkt ez geçiyorum artık. Büyüklerimin dediği gibi bir aptalla münakaşaya girersen öğreneceğin tek şey 2 aptalın birbiri ile münakaşaya girdiğidir
12 Yorumla
Soran+1 yılSöz çok güzelmiş, teşekkürler yanıt için, iyi geceler.
- +1 yıl
Evet güzel söz.. Rica ederim, iyi geceler
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖyle bi yenge de bende var. Görünüşte her b. ku bilen ama gerçekte bi b. ktan anlamayan.. Önceleri kendimi açıklamaya uğraştım fazlasıyla. Baktım ben anlattıkça daha fazla biliyo kadın. Şimdi yüzüne bakıyorum sadece cevap bile vermiyorum. En güzel cevap o
11 Yorumla
Soran+1 yılYanıtın için sağol, aynı kaderi paylaştığım birini görmek beni mutlu etti. İyi geceler.
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılÖnce desteklerim ve güvenini kazanırım, ardından yavaş yavaş gerçek düşüncelerimi açıklarım. Özellikle de siyasi tartışmalarda böyle yaparım. Eğer baştan karşı çıkarsam zaten ciddiye alınmam, dinlenmem.
11 Yorumla
Soran+1 yılYorumun için sağol.
Öyle bir durumda lafa lafla karşılık verirdim şahsen. Çok konuşmaktansa sayılarla ilgilenmeyi tercih ediyorum vs gibi. Ama cahille savaşamazsın cahil her zaman haklı çıkar kendince. En güzeli gözünün içine bakıp hiçbir şey söylememek. Nefret ederler.
17 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yaptım çünkü ne dmeiş mevlana cahille girme münakaşaya ya sinirini zıplatır tavana ya adabından olursun
Soran+1 yılKeşke olmasalar ama imkansız etraf duyarsız, bencil, kaba saba, kibirli insanlarla kaynıyor.
Soran+1 yılTek size yazmamışım teşekkürler iyi geceler diye kusura bakmayın.
Soran+1 yılTeşekkürler.
Kadına haddini bildirmezsen böyle içinde kalır işte.. Ben akraba falan demem yapıştırırım lafı , kim olduğu önemli değil saygısızlık yapıyorsa kendini savunacaksın ki birdaha ağzını açamasın💁♀️
23 Yorumla
Soran+1 yılİşte onu yapamıyorum insanları kırmak istemiyorum bua rafa yorum için sağol.
Soran+1 yılBu arada olacaktı kusura bakma yazım yanlışları için
+1 yılCahil arapça kökenli bir kelimedir.. Anlam olarakta doğru olduğunu bildiği halde yanlış yapana denir.. Misal yolun ortasında bir çukur var sen bilerek o çukardan gidiyorsun içine düşüyorsun..
12 Yorumla
Soran+1 yılBilgi ve yorum için teşekkürler
- +1 yıl
👍
- Aile & Toplum konusunda 478 cevap paylaştı.
+1 yılCahile cahil diyenlerin geneli de cahil olduğu için , öncelikle hiç kimseye kolay kolay cahil dememeyi öğretirim kendime.
11 Yorumla
Soran+1 yılBu senin fikrin saygı duyuyorum ama bence Mustafa Kemal Atatürk, Mevlana ya da Einstein gibi insanlar cahil değiller. Böyle bir kelime var ve kullanıyorum. Yorumun için teşekkürler, iyi geceler.
+1 yılTamam de geç tartışmaya da girme öyle insanlarla muhabbete de devam etme kapa konuyu bildiğini yap
14 Yorumla
Soran+1 yılAynen ama insan kırılmıyor değil ve ben çok kırılganım dışarıda yaşlı beli bükük amca görsem ağlarım konu ben ve kendimden daha çok sevdiğim insanlar olunca takıyorum kafaya işte.(yazım hataları ve noktalama işaretleri için kusura bakma klavye kullanmakta iyi değilim)
- +1 yıl
boş ver dediğimi yap😊 olsun ne olacak yanlış yazsan 🤭🤭
Soran+1 yılTeşekkürler, iyi geceler. Yapmaya çalışacağım dediklerini.
- +1 yıl
İyi geceler 🤗
+1 yılcahile laf anlatmak dünyanın en zor işidir sen haklısın deyip geçmeli
11 Yorumla
Soran+1 yılYorumun için sağol.
- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvet en güzelini ve en iyisini siz biliyorsunuz derim en iyisi en mükemmeli sizsiniz derim geçerim.
11 Yorumla
Soran+1 yılYorum için sağol.
Muhattap olunmaz bence sinir krizi geçirttirirler insana uzaklaşmak en ideali denilebilir...
12 Yorumla
Soran+1 yılAkrabam dediğim gibi illa muhatap olacağım. Bu arada Yorumun için sağol, iyi geceler. (yazım yanlışları olduysa kusura bakma. )
+1 yılŞunu unutma: Seni ezikleyen ve kıskanan insanlar için başarı en büyük intikamdır.
14 Yorumla
Soran+1 yılBunun için çok çalışıyorum ama olmayacakmış gibi bir his var içimde çok kırılgan ve safım bence hiçbir şey olmayacak gibime geliyor. (yazım yanlışları olduysa affola klavyede iyi değilim)
- +1 yıl
Disiplinli bir insanın hiçbir şey başaramaması mümkün değildir, kader gayrete aşıktır ve gördüğüm kadarı ile hanımefendi, siz bu konuda gayret ediyorsunuz. Eminim ki çalışırsanız iyi yerlere geleceksiniz ve o şirret yengenizi de kıskançlıktan çatlatacaksınız 😹
Yazım yanlışlarını kafanıza takmayın. Böyle şeylerden insanları linçleyecek değilim 😉
Soran+1 yılTeşekkürler, iyi geceler umarım hepimizin hakkında en iyisi hangisiyse o olur.
- +1 yıl
Umarım. :)
+1 yılCahille laf dalaşına girme kaybeden sen olursun. Az bilen çok konuşur.
13 Yorumla
Soran+1 yılbir şey demedim zaten ama içimde kaldı demediklerim aklıma hep Mevlana'nın "Cahille girme münakaşaya. ya sinirini zıplatır tavana, ya da yazık olur adabına " sözü geliyor aklıma. Zaten kimseyle tartışmam etmem işte böyle eve gelincede kafama takarım. (yazım yanlışları olduysa kusura bakma)
- +1 yıl
Heh, çok güzel demiş işte. Evde düşünmene bile gerek yok. Bu tipler enerjini haketmiyor ;)
Soran+1 yılTeşekkürler, iyi geceler.
Aile & Toplum konusunda 621 cevap paylaştı. Cahil bir yanını göremedim.. sen alınganlık ederek daha ultra bir şekilde cahillik etmiş oluyorsun
19 Yorumla
Soran+1 yılHepsini yazmadım. Cahillik herşeyi bilmektir zaten bu şahısta beni ben bir şey bilmiyormuşum o herşeyi biliyormuş gibi ezmeye çalıştı.
Soran+1 yılBelki benim cahilliğimdir? iyi geceler.
Soran+1 yılİnanın burada yarısı bile yok dediklerinin
Soran+1 yılYukarıda bakarsan ayrı yazmışım biliyorum ayrı yazıldığını sadece klavye konusunda iyi değilim. Neden bu kadar gittiniz üstüme bilmiyorum ama umarım aynısını yaşamazsın umarım engelli kardeşine kendini ultra zeki sanan bir insan canım muamelesi yapmaz (kardeşim canım değil aksine çoğu insandan daha zeki) bana dedikleri umrumda değil çünkü bende kendimi Einstein sanmıyorum.
Soran+1 yılHedeflerim o kadar çok ki ama bunları alınganlığım sayesinde başarıyorum. Alınıyorum, kırılıyorum ama sırf bazılarına inat daha çok çalışıyorum. Aslında iyi geliyor, hırslanıyorum.
Soran+1 yılNeyse siz benim gibi cahil insanlarla münakaşaya girmek istemezsiniz sanıyorum ki. (İyi geceler kendinize iyi bakın, ön yargılı olmayın.
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen benim yaşadıklarımı yaşasan ne yapardın acaba
11 Yorumla
Soran+1 yılAllah yardımcın olsun. Yorum için sağol, iyi geceler.
- Aile & Toplum konusunda 24,5b cevap paylaştı.
+1 yılİlber Ortaylı bunlara yarı cahil diyor. Haklı. Bence insanlara cahil diyenler bile onlardan
11 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir herkes dört dörtlük değil sonuçta yorumun için sağol.
+1 yılHer boku kendilerinin bildiğini sanan canım nefret ederim kendine güvenmen lazım bu onu sinirlendirir emin ol
12 Yorumla
Soran+1 yılİşte kendime güvenim sarsılıyor en ufak şeyde çok kırılganım ama güçlenmem gerek bu arada yanıt için sağol.
- +1 yıl
Rica ederim ❤️
+1 yılAdres ister gider vururum
27 Yorumla- +1 yıl
Helal kardeşim. Yaparsın.
Soran+1 yılO kadar derdin içinde güldürdün abi ya yorumun için sağol, iyi geceler.
- +1 yıl
Hep gülersin inşallah ömür boyu bu arada cidden vururum hayirli geceler
Soran+1 yılLaflarına değil mi öyleyse çok güzel bir yetenek aslında.
Soran+1 yılLaflarınla olacaktı (yazım yanlışları için kusura bakmayın klavyeye alışamadım bir türlü)
- +1 yıl
Lan ne lafı kızım emanet var bende emanet delikanlı adam emanetle gezer gider sıkarım agaa
- +1 yıl
🤣🤣🤣🤣
Ben de gece gece iyi güldüm sayende... Hakkını helal et.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaçarım bide ayyyneeen derim herseye ay nasıl yapacaksın derse aynennnnn yengeeee falan derim cidden akıldan zoru var böyle tiplerin he diyip geç sıkıntılı bunlar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 659 cevap paylaştı.
+1 yılAsla kendini onun seviyesine düşürmeyip kendi halinde bırakıp git
00 Yorumla Mardaneyi al kafasına geçir :D
11 Yorumla
Soran+1 yılYok şiddetin hiçbirini sevmem yorum için sağol 😁
+1 yılkonuşmuyorum. Anlatmaya çalışmıyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılYorumun için sağol bende öyle yaptım.
Ne derse evet hıhı de geç
11 Yorumla
Soran+1 yılÖyle dedim ama evde içim içimi yedi. Yorumun için teşekkürler, iyi geceler.
Sen benden çok mu iyisin derdim
14 Yorumla
Soran+1 yılYorumun için teşekkürler, iyi geceler
Soran+1 yılRica ederim, çok incesiniz.
+1 yılkaraktersizdir uzak dururum
17 Yorumla
Soran+1 yılİşte mümkün değil yakın akraba maalesef torpille hileyle öğretmen oldu gelmiş burada beni ezmeye çalışıyor 😑
- +1 yıl
kendi bölümü hakkında bildiğim şeyleri sorar sonra da gt ederim
Soran+1 yılAslında ben şu sıralar sevdiğim lider ya da filozofların söylediği sözleri ezberliyorum tek bir tanesi bile yeter onu susturmak için ama büyüğüm olduğu için demedim sustum bırakalım beni cahil cühela bir insan sansın.
- +1 yıl
kendi sözünü kendin oluştur ;)
Soran+1 yılKendi oluşturduklarım onu komaya sokar 😌
- +1 yıl
yakışır kardeşime
Soran+1 yılSağol Abiciğim iyi geceler.
ben böyle insanlara cahil diyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılYorumun için sağol
Gizli Üye(30-35)+1 yılCahille münakaşaya girilmez o hep kendi doğrusunu düşünür bu arada mahsuru yoksa kaça gidiyorsun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 412 cevap paylaştı. Sklemem yoluma devam ederim 😄
11 Yorumla
Soran+1 yılYanıt için sağol.
hemen uzaklaşırım
12 Yorumla
Soran+1 yılİşte mümkün değil yakın olunca. Yanıt için sağol.
- Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılUzaklaşıyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılEn iyisi. Yanıt için teşekkürler.
+1 yılCahillik
11 Yorumla
Soran+1 yılYanıt için sağol
Umursamam :)
12 Yorumla
Soran+1 yılCevap için teşekkürler, iyi geceler.
Muhattap olmam
11 Yorumla
Soran+1 yılYanıt için teşekkürler
+1 yılkafasına vururum
11 Yorumla
Soran+1 yılŞiddet olmasa daha iyi olur aslında. Yorum için teşekkürler.
Gizli Üye(25-29)+1 yılMuhattap almam.
11 Yorumla
Soran+1 yılYanıt için sağol. Muhatap bende olmak istemem ama mecburum yakınım nihayetinde umarım birgün düzelir.
+1 yılMuhatap olmam
00 Yorumla
+1 yılkaçarım
00 YorumlaGenelde kaçarım
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası