Kapalı hanımlara sormak istiyorum sizin kapanma nedeniniz nedir. Amacım saldırı değil <3
İnsan neden tesettürlü olur?
Kapalı hanımlara sormak istiyorum sizin kapanma nedeniniz nedir. Amacım saldırı değil <3
Bence kapanmak fikrimce gereksiz kapananlara saygım elbette ki var ama bunu onayladığım anlamına gelmez. Bana kalırsaa "iffetli olmak" amacıyla kapanmak erkekelerin arzulamasın diye örtünmek ya da tecavüze uğramak her neyse açık veya kapalı giyinmekle ilgisi yok eğer ki iffetli olmak saçının görünmemesi veya vücut hatlarıyla ilgiliyse bu ahlak denilen şey değil fikirlenizi merak ediyorum din düşmanı değilim
ayrıca neden sadece kadınlar iffetli olmalı?
Yine iğneyi biz takmışız ama ucu başkalarına batmış.
Her zaman olan şey şaşırmıyorum. Biz kapanırken sizin fikrinizi zaten sormuyoruz. Soru mantığınız saçma bir defa. Sorunuz tesettür mü iffet mi?
Tesettürlüler iffetlidir demek doğru olmaz. Tesettürsüzler de iffetsizdir diyemeyiz. Bir metre bez parçası sadece başı örter. Kalbi ise ALLAH korkusu örter.
Biz ALLAH emrediyor diye tevatür yoluyla bize gelen evvela Kur'an ı Kerim ve hadisler, sonra sağlam kaynaklarda emredilen emirleri uygularız. İffetli olmak için değil ALLAH emretti diye uygularız. ALLAH iffeti de emreder onu da uygularız.
Kendi fikrinizce böyle düşünmeniz gayet normal. Ama size sorarım. Hangi ilmi tecrübenize, hangi derin araştırmalarınıza, hangi alimden, filozoftan, proftan aldığınız icazete göre "bence gereksiz" diyebiliyorsunuz?
İlla birilerine bağımlı mı olması lazım
Kendi hür iradesiyle düşünemez mi üstelik saldırmadan kibarca sormuş
Kainatı evreni bilmediğimiz nice sistemleri yaratan yüce Allah kulunun saçıyla başıyla pek ilgilenmez. Doğru düzgün normal giyinin yani doğrusu öyle sarıp sarmalanmak orta çağ skolastik döneminde çıktı
Öncelikle tesettürün ammaci saclari örtmek degil. Tesettürün amaci Resulullahin bize emir ettigi tesettür, tüm kötü bakislardan siginmak. Tesettür bas kapatmakla olmuyor, ona görede giyinceksin, bir Kadinin dikkat cektigi yer neresidir? Saclari ve vücudu, ve bize emir edilenlerde, tam bunlara yönelik, hep basini kapatcaksin hemde vücudunu belli eden seyler degil bol seyler giyinceksin. Illaki Erkekler arzulamasin veya tecavüz etmesin diye degil, öyle insanlara bunlar olur mu olur? Önemli olan kendini disa dogru saklaman sadece kocana acman. Acik Sacik kiz düsün birde Kapali kiz hangisine daha cok arzu duyar bir erkek, bakisi hemen nerde olur? Acik olan Kizda. Allah (sav) diyor ki Cehennem erkekten daha cok kadinlarla dolu sirf bu farz yerine getirilmiyor diye.
Saygilar.
ablacım herkes kendi düşündüğünü doğru bulur beb kadının kendini saklmaması gerektiğini erkeklerin daha düzgün bakmasını savunuyorum tabiki sadece kocasına göstermek isteyenlere kapananlara saygım var ama sadece üzülüyorum dışarıdakilerin fesat düşüncelerine ve kadınların korunma ihtiyacıyla kapanmasına :( daha fazla fikrini merak ediyorum
Tesettürlü olmak sadece örtünmek değil. Ortununce vücut hatlarin belli olmayacak. Davetkar olmayacaksın. ya da sadece sadece ortunerek iffetli olunmaz. Ortunuyoruz ama bunu gerektiği gibi yapmıyoruz veya yapamıyoruz.
☺️☺️👍🏼👍🏼
Bazı kapalı kadınların vücut hatları çok belli oluyor çok çekici geliyor
Benim lise yıllarında mahalleden bir kız arkadaşım vardı kız bir gün bunalıma girip bizim mahalle berberine gidip saçlarını sıfır numara kestirmişti hatta hızını alamayıp kafasını köpükletip ustrayla kazıtmıştı bildiğimiz kabak kafa olmuştu bende traş olmaya gittiğimde sıra beklerken görmüştüm kızı
Kız üst kat komşumuzdu sabahları okula giderken görüyordum kız bi anda kapanmış tesettürle okula gidip gelmeye başlamıştı
Cevap
6Cevap
Dinen emredildiği için kapalıyım
Zorla yapılan bır şey değil.
Ve kımı acık var kapalılardan bın kat iffetli
Ve iffetli olmak kapalılara has bır şey değil
Kendi tercihimiz.
teşşekürler ama sadece emir diye mi yoksa aileden gelen mi kendizi kapama ihtiyacınıza sadece üzülmek yanlış olur yani burukluk diyelim kapananlara saygım var dediğim gibi ama bilemiyorum sadece size de iş zorlaşıyor buna mecbur kalmak veya emir diye sizin kararınız cevap için teşekkürler <33
İlk başta istemiyordum erken yaşta kapandım aile istemişti ama pişman değilim
Yine kapanırdım ama kendı rızamla.. İyikide kapandım ama herkes hazır hissettiğinde kapanmalı onun bunun lafıyla olmaz..
İslam gerçekten hoşgörü ve güzel ahlak dini ise bu dine mensup kadınların bu dine mensup erkeklerden korunmak zorunda hissetmemesi gerekir...
Saç kapamanın iffetla alakası yok cinselliğe vurmuşsunuz
Allah emrettiği için kapanıyorlae
Siyasi sembol
Dini olarak kapanmak lazım
İmzamı atarım
Allahin emri
Ey Resûlüm!) Mü’min erkeklere, gözlerini (harâma) dikmemelerini, ırzlarını da korumalarını söyle! Çünkü bu, kendileri için daha temiz bir davranıştır. Şüphesiz Allâh, onların yapmakta olduklarından haberdardır. Mü’min kadınlara da söyle: Gözlerini (harâma bakmaktan) korusunlar; nâmus ve iffetlerini muhâfaza etsinler. Görünen kısımları (yüz, el, ayak) müstesnâ olmak üzere zînetlerini teşhîr etmesinler. Başörtülerini yakalarının üzerine (kadar) örtsünler...” (en-Nûr, 30-31)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?