Türkiye'de bu oranın %64 olduğunu duymuştum. Burada da bi anket yapayım dedim. Burası memleketin minyatür bi halini yansıtıyor aşağı yukarı. Sadece merak, bi de istatistik severiz.
Görüş yapmasanız da our.
Görüş yapmasanız da our.
Evet kapalıyım/türbanlıyım
Hayır, saçım açık, kapalı/türbanlı değilim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Değilim türban takmayı da düşünmüyorem hayatım boyunca ahshj
Normali o bence de, şimdi karıştırmayayım ortalığı hdjdjf
Önceden küçük yerlerde neredeyse herkes tesettürlüydü şimdi köylerde bile tesettürsüz kızlar var bence zihniyet artık değişiyor yavaş yavaş nsjdj tesettürlülerin de çoğunu 35 yaş üzeri oluşturuyor sanırım. Adetten heralde onlar da
20 yıl önce, tarikatlar ve küçük bi zümre dışında türbanlı yoktu. Köydeki baş örtüsü hep vardı.
20 senede moda oluverdi. Şimdi de akıllı telefon sahibi olan kızlar dünyayı görüyor. Kapalıalrın çoğunu küçğk şehirlerinden çıkar, çağdaş bi şehirde 2 senede açılırşar. Zaten açılmak isteyene de aile baskısı var
Haa mantıklı, zaten benim hatırladığım da 15 sene kadar öncesi 😂 modayken görmüşüm demek ki
Akp gidince açılacak hepsi merak etme
Türbanlı ne dağ ayısı. Tesettürlü müsünüz de bari. Sorunun cevabına gelecek olursakta evet tesettürlüyüm neden sordun?
Ben türban diyorum. Sıkmabaş da denebilir. Nazşk bşle davrandım. Dinci-gericilerin dilini kullanmam.
Bizden rahatsızlık mı duyuyorsun? Benim başımda ki şalın yahut eşarbın sana ne zararı var şu an merak ettim bak kdmfmk
Baştaki eşarp değil mesele. Rus köylüleri de kullanır. Neyi temsil ettiği önemli.
20-25 yıl önce yoktu böyle bir şey. Sadece dar tarikat çevrelerinde vardı. Siyasal islamla beraber çıkto ve içtiğimize kadar müdahale eden dinci-gericiliği temsil ediyor.
Bana batan bu. Yolsa tekkenizde istediğinizi yapın
Sende tekkeniz de istediğinizi yapın derken bize karışıyorsun ama djfkd siz de barda gece kulübünüz de istediğinizi yapın gerisinden bizene
La sizin yüzünüzden rock festivali iptal ediliyor, alkollü içeceklere eşek yüküyle ötv konuyor, cuma namazında bangır bangır vaaz dinliyoruz, ezan okunurken müzik kapatıyorız, ramazanda yemek yiyemiyoruz bi tane yobaz gelir de dalaşır diye. Bütün kanallarda içki şişeleri buzlanıyor, kadon erkek öpüşme sahnesi bile sansürleniyor. Her tarafı leş gibi imam hatip yağtınız, çoluğa çocuğa bile hallenmeyin diye türban takıyosunuz.
Daha ne yapacaksınız?
Okurken içimin yağları eridi yemin ederim ohh ne iyi şeyler yapmışız
Jsjfjejf. Peki. Miki mouselu mevresim caiz mi değil mi gibi düşünsel faaliyetlerini burada zaman kaybederek aksatma. Günah olur falan
Ya sen bize düşmansın da versek türbanlı falan dinlemez nefessiz s... Sin daha ne konuşuyon ahshsh
O fantezi sizin mahallenin erkeklerinde daha çok var. Konu kadınlık falan değil, saptırmayalım, minderde kalalım. Buradan yola çıkıp "türbanlılar çok istekli haa" diyen heriflerin ağzına laf verme.
İstekli değil mi? Bizim @mımız yok mu tabi istekliyiz. Kime ne ki hem
"a. zgın" yazmıştım, sansürlemiş. Jdjfjf
Sen böyle dersen, bu sığırlar ağzının salyasını akıtarak koşar. Emin ol istemezsin bunu. Her kadın kendi seçtiğine vermek ister.
Uff neye döndü mevzu heheh
Mevzu ben istediğim için döndü, ne de olsa kadınlar seçtiği kişi ile değilmiydi;)
Böyle mi seçiyon? Gurur duydum jfjf
Bu tam olarak doğru değil 40 yaş üzerinin tamamı geleneksel olduğu için takıyor. Gerçek türbanlıların tamam akp'li ve tamamı zengin.
Bu da doğru. En azından gençlerde durum ne acaba onu öğrenmiş olurız
Turbanliyim
Herkesin hür iradesi kimse kimseyi zorlamıyor. Olmayabilirsin ama iptal olan festival için bizi suclayamazsin.
Türban, siyasal islamın sembolü. Dinci-gericiliğe özgürlük demek, kendisi gibi olmayan her şeyin baskı altına alınması demek.
Yok efendim "kendi isteğimle kapandım" faşan geçin bunları. Kapanırken kimse ses etmez zaten. Ama kapalı bi kadon açılmaya çalıştığında gerçek yüzü çıkar dinci-gericilerin. O yüzden, komple siyasal islamı suöluyorım, tek tek bireyleri değil
Bu söylediğin hepsini kapsıyor zaten. Tesettürlü veya türbanlı misiniz? Sorusunda bir şey yok evet. Ama yorumların bunu yansitmiyor
Sormamın nedeni tamamen oranı öğrenmekti. Sonradan tartışmaya evrildi. Olur öyle
Hayır ben yargilamam kimseyi. Benlik bir sorun yok. Ama alttaki yorumun kötü idi
Kötü ya da değil, tartoşılır. Ama ben hayatımın her alanına zorla sokulan dincilikten çok sıkıldım. Çocuğumun dinle zehirlenmesini istemiyorum.
Çocuğunu nasıl yetiştireceğiz karisamam. Amailerde hür iradesini kullanılsın.
Sen karışmıyorsun, Türkiye'de artan dincilik karışıyor.
Hür iradesi olan kişi dinlerle upraşmaz zaten. Dinde hür irade yotkır, teslimiyet ve itaat vardır. Özgür bilinç değil, kulluk bilinci vardır
Öyle diyosun ama insanlar çoğu zaman sadece dini kullanıyor. Alet ediyor. Mesela en basiti dinimizde örtünün diyor ama başkasının zoruyla değil, bunu kendi isteğin ve rizanla yap diyor. Yoksa örtünmenin bir anlamı yok
Yok öyle bişiy abi, örtünecem. Kadınlar örtünecek. Ki kadınlara da demiyor bunu, erkeklere anlatıyor. Rıza falan yok. Mekki ayetlerde biraz var, Medeni ayetlerde kesşn hükümdür.
Örtünün diyorda. Kendi rizanla. Yoksa ha ortunmussun ha ortunmemissin farketmiyor. Yanlışlar dinimizin değil.. dini kullanan ve bunları carpitan insanlarin
Hep de öyledir. Suç insanların. O zaman din bi işe yaramıyo madem insanlar beceremiyoss
Senin görüşünce sen haklisindir. Benim görüşümce ben hakliyimdir. Tartışılır. Ama saygı sınırları icerisinde
Tesettürlüyum
Değilim
Sonuçları merak ediyosun dimi :)
Yani merak ettigimi söyleyebilirim 🙂
Keşke yprum da yazın deseydim. Soru üstlere çıkardı, tüh
Tekrar sor bence 😊