Avrupa ve amerika da yetisen cocuklar neden bizden farkli? Ne yapıyorlarda daha kucuk yastan özguvenli, kendi ayaklari uzerinde durabilen tipler oluyor.
Bizde 25-35 yasina gelmis hala anne evinde kalan, hala ailesi olmadan bir yere gidemeyen, sosyal kaygısı olan cocuklar pardon koca koca insanlar var.
Bu yurtdisinda buyuyen cocuklar bir kismi olmasa da cogu iyi ruh haline sahipler bence. Ve baktigin zaman aileleri bizimkiler gibi de degil.
Anne babasi ayri. Annesi ve babasi baska insanlarla evlenmis, yuva kurmus, uvey kardeşleri var. Anne babasiyla vakit gecirebilen bireyler ve ailedeki bu karmaşıkliga rağmen duzgun yetişiyorlar.
Bizde cocuklarin anne babasi yaninda olsalar dahi iyi yetistilrilen cocuk cok az. Herhalde bizim cocuklarda anne baba ayri, baska evlilikler yapmis, uvey kardesleri olan bir aile durumu olsa, o cocuk psikolojik sorunlari olan biri haline gelir boyle bir aileye sahip olsa.
Ama onlarda anne babalar ne yapıyor bilmiyorum bu durumlari bile idare edebiliyorlar. Elbette sorunlar vardir ama ben burada olumlu taraflarini göstermek, anlatmak istiyorum.
Bizde cocuklar aile icinde de mutsuz, bosansalarda mutsuz. Biz cocuk yetiştirmeyi hicbir kosulda bilmiyoruz galiba. Bizde cocuklar için anne baba bosanmasalar ayri sorun, boşansalar ayri sorun, anne baba baskasiyla evlense ayri sorun.
Ama onlarda beraberde olunsa, ayri da olsunsa, cocugun ebeveyninden baska kisiyle de beraber olup, evli de olunsa nasil yetistiriyorlarsa yine duzgun cocuk yetistirebiliyorlar.
Bizde o kadar eksik var ki. Bizim millet cok korumaci yetistiriyor. Cocugu birey gibi degil malı gibi kendinden ayrilmaz bir parca gibi görüyor. Baba tohumu atmis, anne doğurmuş, biraz da kendini idare edecek konuma geldiyse artik salalim bence bu cocukları.
Karar dahi veremeyen 30-40 yasinda annesine durumu soran adamlar görüyorum. Yahu hayat senin hayatın, neyi soruyorsun? Bireysellik hic yok bizde. O kadar bagimliyiz ki aileye.
O yuzden aile dağılıp gitse cocuklarda dagiliyor bizde. Ama onlar nasil bir sistemde buyutuyorlarsa aile ne halde olursa olsun cocuk ayakta kalabiliyor, diregi yikilmiyor. Bizdeki cocuklarin direkleri anne baba. Direk kaydi mi, o direkler cocugun üstüne yıkılıyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer