Anneannem kendi kendine konuşuyor?

Anneannem oldukça yalnız bir insan dışarı çıkmayı pek zevmiyor dayım onunla yaşıyor ama çalıştığı için anneannem gün boyu evde yalnız biz de başka bir şehirde yaşıyoruz ben küçükken bir sefer babam ve annem pazara gitmişlerdi ama gerçekten çok geç dönmüşlerdi anneannem de babamın gezmeyi ne kadar sevdiği hakkında bayağı kendi kendine söylenmişti sonra pek kendi kendine konuştugunu duymadım ama bu yaz geldiğimde annemler markete falan gittiklerinde ben ve anneannem evde yalnız kalıyoruz ben de onunla konuşuyorum ama yani bir insanla her dakika konuşamazsın o da yemek yapmaya falan gidiyor ben de içerde oturuyorum ve anneannem hep kendi kendine konuşuyor bazenleri şuraya tablo alsam güzel olur ya da bu akşam menemen yapayım gibi normal şeyler söylüyor ama bazen de şu songül de çok meraklı ya da şu.. çok canım falan diyor bir sefer de elektrikler yoktu sucu zile basamamıştı o yüzden komşu da gormesine rağmen bize haber vermemişti anneannem de kendi kendine ben o kadar sizin kargokarınızı alıyorum siz bunu yapıyorsunuz falan diyordu bunu kendi kendine söyleniyor gibi söylüyordu bir de biz denize gidiyoruz anneannemi de goturuyoruz ama o sevmiyo denize gelmeyi kendi kendine yüksek sesli deniz ile ilgili söyleniyor ve kendi kendine birşeyler deyip sinirleniyor gibi ona bunu söylediğimde konuşmadığını söyledi sonra kendisinin ne söylediğini sordu bende söyledim ve yüksek sesli düşünüyorsun herhalde dedim o da evet dedi farkında olmadan söylüyor galiba kendi işlerini falan gayet hallediyor konuşunca da normal sadece kendi kendine çok konuşuyor ve fısıldıyor sizce normal mi annemlere söylesem boşu boşuna olay çıkcak gibi hissediyorum ama soylemesem de ona kotuluk yapmiş olur muyum? Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim

Anneannem kendi kendine konuşuyor?