Ben en başında Allah'a inanıyordum ibadet vs yapıyordum da sonra her şey sarpa sardı bende dedim Allah bu kadar adeletsiz olamaz dedim ve soğudum uzaklaştım eskiden hissediyordum varlığını şimdi hissedemiyorumda oda benden uzaklaştı ne yapmam gerektiğini bilmiyorum var mı yok mu nasıl bir yol cizmeliyim...
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Her hissedebildiğini görebilirmisin. Başın ağrıdığında, ağrıyı nasıl görebilirsin. Ayağına diken battığında acıyı ayağından mı bilirsin yoksa beyninden ni bilirsin. Ama hissedebiliyorum ama göremiyorum. Canım acıyor ama acıyı göremiyorsun. Ben nereden bileceğim senin başının ağrıdığını ya da canının yandığını.
Kaç tane Peygamber Allah' ın Cemâl' ini görmüşte sen göreceksin. Se şimdi inanmıyorsan görünce de inanacak mısın peki. Allah^ın varlığına delil şu kainat yetmez mi? Seni yoktan nasıl var ettiğini bir düşün.
Yapacağın tek şey çevreni değiştirmek. Salih olan arkadaşlar edin. İbadete yönel. Yapamıyorsan çevrende düzgün bir insandan ders al. Umutma ki Ölüm var. Ölümü de yaratan Allah' tır.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Merhaba bu uzun bir konu umarim basinizi agritmam öncelikle adaletsiz dediniz dunyada cok ac insan var cok ekmek yemeden vefat eden cocuk guc yasam para adaletsizligi var hepsinde haklisiniz lakin sunu bilin her kulun sinavi yasami farklidir ve merak etmeyin bu dunyada gunahsiz olan herkes biliniyor gelelim var mi yokmu sorusuna hic birsey hiclikten olusmaz bigbang derler buyuk patlama orada bile bu patlamaya neden olan birseyler var yani hic degil kisacasi biri var inanan Allah diyor kimi kitaplar yuzunden farkli dusunuyor bir sinav savas vermissin ve haklisin goz gördükçe nasil olurda müdahale edilmez diyorsun ama olamaz sinav dunyasina müdahale bitti
02 Yorumla
Soran+1 yıl@baygizli6 bizim kaderimiz önceden belirleniyor kaderimizde neresi yazıyorsa orada doğuyoruz ve ömrümüz boyunca o yörenin inançlarına torelerine inanıyoruz doğru sayıyoruz sen Hristiyanlığ müslümana müslümana başka bir dini Yahudiye Hristiyanlığ kabul ettiremezsun nerede doğuyorsa ömrü boyunca oranın dinini kabul ediyor o zaman tanrı sevdiklerini müslüman ülkede yaratıyor...
- +1 yıl
Hur irade duydun mu? Oku cumlesini bilirmisin? Bizim kaderimiz belli kader sonuctur kaderi degistiremez yenemezsin ama mucadele edebilir savasabilirsin ornek vereyim kaderi anlayin.. uni sinavinda 2 kez girersin basarirsiz olursun kaderim bu dersin ama yeterince calisip savasirsan kaderinin bu olmadigi aaa sinavi kazandim diyince ya kaderim bu degilmis diyip anlarsin bizim kaderimiz belli ama bu sonuc olarak bellidir yok musluman ulkede dogmussun yok hristiyan falan eger arastirir okur calisirsa gercegi ogrenir inancliysa o gözü vardir dunyada bir cok din degistiren musluman olan insanlara selam olsun.
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu hayatta kendi kendi ne ne olmuş ki. Yaratıcısız evren olsun. Allah tabiki var. Kur-an oku mailini ozaman. Anlarsın. En basitinden Allah kuranda diyorki. Biz dünyayı ayı ve güneşi yarattık onları yerlerinde durmaları için zorladık. Onlar belli bir yörünge de akıp giderler.. Diyor. Kuranın indiği yıllarda yörünge nin ne olduğunu bilmiyorlardı. Bunun gibi yüzlerce bilgi var oku ki öğren şüphelerinden kurtul.
00 Yorumla
Allah'ın varlığına inanıp - inanmamak ; tamamen kişinin özgür iradesi ile alacağı karara bağlıdır. Daha önce dini ibadet yaptığınızı söylüyorsunuz. O dinin kitabını, merak edip okudunuz mu? Orada, kafanızdaki sorulara cevapları buldunuz mu, bulamadınız mı?
02 Yorumla
Soran+1 yılBuldum
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
7Cevap
+1 yılÖncelikle bu karamsarlık halfen kurtulman lazım kelimeyi şehadet getirmelisin yeniden ve ibadet yapmaya yeniden başlamalısın bu düşüncenin sende oluşumu tek başına oldugunu sanmıyorum bunun altında yatan etkeni bulmak lazım
010 Yorumla
Soran+1 yılNeyi istediysem tam tersi oldu uzaklaştım bende
- +1 yıl
İstedigin şeylerin senin için hayırlı olmayacagını nereden biliyordun seni yaradan Allaha iman ediyorsun sonra sanki yarabbim ben bunları istiyorum sen vermiyorsan ben uzaklaşıncam Yani sana Allahın nasip etmedigi şeyi kendince haklı bularak uzaklaşıyorsun her zorlukta bir kolaylık her kolaylıkta bşr zorluk vardır
Soran+1 yılBen 10yildir benden alınan çalınan hakkımı dönmesini istedim mahkemi red edildi ve hakliyken haksız duruma düştüm tanrı kötünün yanında
- +1 yıl
Bak kardeşim 10 yıldır senden çalınan hakkını alamamışsın bunu şu an ki yaşadıgın adalet anlayışıyla hakim veya savcısı seni haksız görmüş bu degil ki Allah sana bu dünya da vermediğini asıl olan ahiret hayatında vermeyecegi
- +1 yıl
Sen bir olayın aydınlık bulamaması halinde Allaha sitem ediyorsun kendi elinde delil ve ispatının beyanının yetersiz kaldıgın yerde Allahım sen benim tarafımda olmadın diyorsun oysaki oradaki herkes de senin gibi insanlar bu sonuca karad veren
Soran+1 yıl@Hayalett123 Yok avukat donucek diyor hakim yeni atandığı için oldu diyor dönecek ama annem ben 10yildir hakkkimizi bekliyoruz onlar sefa çekerken biz cefa çekiyoruz ve hiç bir şey yolunda değil tanrıdan tek isteğimiz buydu yıllardır umudumuz du bu dava bizden çalınan hakkımızı istiyoruz bizim olanı yiyolar haram para neden cefayi biz çekiyoruz
- +1 yıl
İmtihan dünyası biz buraya rahat hayat yaşamaya gelmedik evet yaşadıgın ve geçirdigin durum zor olabilir ama bunun biletini Allaha kesmezsin gerçekten ssn Allaha tam teslimiyette olsaydın bunda da var bi hayır derdim gerçekten olaylara daha derin bakmak gerekir onlar bu dünya da midelerini doldururlar hesap günü gelince herkes hak ettiğini alacak ne bir noksan ne bir eksik gel inadından vazgeç
Soran+1 yıl@Hayalett123 inat işi değil olay , artık eskisi gibi bağlanıyorum tanrıya...
Soran+1 yıl*bağlanamiyorum
- +1 yıl
Gönlünü yeterince açmıyorsun
Onun adaletini nerden bileceksin, şerden hayır hayırdan şer olabilir diyen Allah'ın varlığını anlık sorunlarla mı sorguluyorsunuz, o halde şüphe içinde boğulun
20 Yorumla
+1 yılDünyada ki adaletsizliğin faturasını yaratana kesemezsin. İnançsızım de sıyrıl. Bahane bulmaya çalışma.
13 Yorumla
Soran+1 yılDünyayla alakası yok neyi istediysem ne için dua ettiysem sarpa sardı
- +1 yıl
İnançsızlığından dolayıdır canım
- +1 yıl
Er sen boş boş otur eee sonra Allah'tan bekle oh ne ala
Allah felan boş hikayeler yok elma yemiş filan evren kurulmuş allah olsa müslümanlar katledilmez hayvanlar katledilmez
02 Yorumla- +1 yıl
Müslümanların mükâfatını öbür dünyada vermiyecegi ne malum
Var tabi, adaletini sorgulayacak kapasitemiz yok o yüzden yokmuş, gibi geliyor ve şeytan devreye giriyor
04 Yorumla- +1 yıl
Şeytan varsa zaten Allah var demek
- +1 yıl
Var
+1 yılallah yok, tanrı insan uydurması bir kavram.
00 Yorumlatövbe et ALLAH var şüphen olmasın şeytanın seni ALLAH tan uzaklaştırmasına izin verme en azından 5 vakit namazını kıl
17 Yorumla
Soran+1 yıl@mhussj bizim kaderimiz önceden belirleniyor kaderimizde neresi yazıyorsa orada doğuyoruz ve ömrümüz boyunca o yörenin inançlarına torelerine inanıyoruz doğru sayıyoruz sen Hristiyanlığ müslümana müslümana başka bir dini Yahudiye Hristiyanlığ kabul ettiremezsun nerede doğuyorsa ömrü boyunca oranın dinini kabul ediyor o zaman tanrı sevdiklerini müslüman ülkede yaratıyor...
- +1 yıl
şunu söylemeliyim ki şer olarak gözüken herşeyin hayır olduğunu anlamak için sabretmek lazım eğer isyana gidersen göremezssin ve herşeyin hayırlısını istemek niyetini düzgün tutmak gerek diye düşünüyorum namazdan vazgeçmemek mühim nisa 40. ayette diyor ki ALLAH şüphesiz Allah zerre kadar haksızlık etmez lütfen dikkate ve ciddiye alın bu bencesi sencesi olacak konu değil ve islam kusursuz insanlara takılmayın eğer bir haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız Allah onun mükafatını er ya da geç verir siz yeterki gerçekten iman edin
Soran+1 yıl@mhussj hiç brisey verdiği yok beladan başka fazlasında gözümüz yoktu hakkımız olanı istemiştik biz ama dilerim ki onlarada yaramasın haram olsun burunları dan gelsin ben nasıl acı cektiysem bin katını çeksinler düzenbazlikla aldıkları mallar onlarada yar olmasın...
bir yaratıcı var o kesin ama bizden ibadet mi bekliyor ne bekliyor bende bilmiyorum
039 Yorumla- +1 yıl
Evet bekliyor bunu idrak edemiyor musun
- +1 yıl
Ne sacmalıyon yaa hemen yakıştırdın
- +1 yıl
Bende fikrimi söyledim saygı duy
- +1 yıl
Of #Dreamer25 vallaha uğraşmıcam kendi bildiğini okuyorsun
- +1 yıl
Sizin yasadıgınız hayatın elbet sonu gelecek emin ol
- +1 yıl
Yazamam özelden
+1 yılGit namaz kil alkol iccegine
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnancım tanrının bana inandığı kadar
00 Yorumla
+1 yılYaklaş ibadet et
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenimde kafam çok karışık 🥺
021 Yorumla
Soran+1 yılGel birde bana sor
Cevap sahibi+1 yılNapcuk
- +1 yıl
Kafanızı böyle karıştıran ne anlamıyorum gerçekten
Soran+1 yılİslam'ı doğru kabul edicez tövbe edicez ya da cehenemi boylucaz🤷🏻♀️
- +1 yıl
Neden genç kızlar boyle dinsiz ya üzülüyorumm
- +1 yıl
Bir kaçı
- +1 yıl
İslam hak din yani sizler veya bizler cevremizde insanların yaptıkları hateketlere göre İslamiyeti onlara göre yargılayamaz çünkü insan beşer şaşar hataya meyilliyiz gelelim ki kul Allahtan ister dua eder Allah nasip etmez amma ki böyle olunca sanmayın Allah yok haşa bize en büyük örnek olan efendimizin çektigi çileler ve bizi görmedigi halde bizimde onu görmedigimiz halde bize kardeşim diyen yüce şerefli insan eger inancınızda ekziklik varsa peygamber efendimizin hayatını okuyun
- +1 yıl
Allahu teala bizleri sevmese idi şu an bu konuşmayı burada yapıyor olmazdık emin olun
Soran+1 yıl@Hayalett123 bizim kaderimiz önceden belirleniyor kaderimizde neresi yazıyorsa orada doğuyoruz ve ömrümüz boyunca o yörenin inançlarına torelerine inanıyoruz doğru sayıyoruz sen Hristiyanlığ müslümana müslümana başka bir dini Yahudiye Hristiyanlığ kabul ettiremezsun nerede doğuyorsa ömrü boyunca oranın dinini kabul ediyor o zaman tanrı sevdiklerini müslüman ülkede yaratıyor...
- +1 yıl
Soran : fazla merak ıyı degıl
Soran+1 yıl@bilgisizhatice neden sadece felsefe yapıyoruz bazı gerçeklerden bahsettim sadece...
- +1 yıl
Kardeşim kalu bela da bizler bela sen bizim Rabbimizsin dedik kabul ettik biz müslüman olarak dünyaya geldik Hristiyan veya yahudi insanda aynı şekilde oldugu yörede dünyaya geldi bu demek degildir ki onlara müslüman ulaşmaz ömrü boyunca bir kez dahi olsa Hristiyan veya yahudi kişiye Müslümanlık ulaşır kabul eder etmez kendi tercihi türkiye müslüman bir ülke ama gelelim ki müslümanım diye yaşayan sayısının az oldugu bşr ülke bugün türkiye de çogu insan inançsızım diyor müslüman ülkede dogmak ayrıcalık ama ayrıcalıgı elinde tutman senin elinde bunun degilmeyecegi manasına gelmiyor
Cevap sahibi+1 yılYeter lan yazmayın dkfkdkgkfkh
Soran+1 yıl@Hayalett123 alakası yok hangi yörede doğarsan oranın adetlerini benimsersin oranın dini doğru sayarsın şimdi sana bir hristiyan gelip dese doğru din hristiyanlik diye İsa doğru peygamber bizim babamız dese kabul etmezsin peki neden hristiyan bizim dinimizi peygamberimizi Allah'mizi doğru saysin
- +1 yıl
Hristiyanlarda Allaha inanıyor ama son peygamber olarak efendimizi görmüyorlar isa as gökten geri gelecegini biliyolar bence sen dini yeterince iyi bilmiyorsun bir insan bir yörede dogar evet o yörenin yaşam şartlarını benimser ama bu o kişinin degişmeyecegi o yörenin adetlerinin degişmeyecegi manasına gelsin
- +1 yıl
İncil çokça elden geçmiş ve degiştirilmiş ama kuranı kerim için Allah onu biz koruyacagız buyuruyor
Cevap sahibi+1 yılYeter dedim yeter heldjgkfkhkg
- +1 yıl
Yetersiz bilgi insanı şeytanın elinde oyuncak eder
- +1 yıl
Sus kız
Cevap sahibi+1 yılBildirim geliyo😡
- +1 yıl
Uyu sen
Allah yok
01 Yorumla- +1 yıl
Tobe haşa
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında