İstatistiklere bakınca pek öyle değil. Okuma yazma oranı, işsizlik, eğitim gibi alanlarda kadının durumu burada hiç iyi değil erkeklere göre. Sosyal hayata katılım gibi aktivitelerde de daha kötü.
Demek ki, kadın erkek eşitliği kağıt üzerinde var olsa da, uygulamada yeterince tahsis edilememiş. Bu bir sorun
Hak olarak eşitler ancak şöyle bi örnek vereyim şimdi belalı bi serseri grubu var ben gece geçersem %70 ihtimal beni görmezler bile kale dahi almazlar ama bi kız geçerse ona sarkıntılık ederler veya uğraşırlar o kızında ordan rahatsız olmadan geçme hakkı var ancak bu hakkı onu hakkını tanımaz insanların insiyatifine bırakıyor bu olay denetime alınırsa hepimiz eşit oluruz
Ben çıkıyorsam o da çıkabilmeli ama işte fiziksel gücün ve hayvani karakterin olduğu yerde hak ve eşitlik olmaz sadece güçlü olanın o an istediği geçiyor ama biz insanız hayvan değiliz o yüzden insanları ve hayvan insanları ayırmanın bir yolu bulunduğu zaman bu iş düzelir
Fiziksel olarak bütün erkeklerin veya bütün kadınların aynı olmadığı gibi elbette fiziksel ve biyolojik olarak kadın da erkek de farklıdır. Fakat hukuksal anlamda cinsiyet ayrımı olmaz erkek için yasa neyse kadın için de odur.