Arkadaşlar madem kurban bayramının amacı fakirlerin et yemesini sağlamak ise neden maddi durumu iyi olan insanlar kasaptan et alıp dağıtmıyor? Niye hayvanları kesiyorsunuz? Sonuçta fakirler et yemiş olacak.
Cevabın nedir?
+1 yılBak güzel arkadaşım sana olayı şöyle açıklayayım.
Kurban katliamdır dersin, fakirler doyuyor derler. İlla et yiyecekseniz ve yedirecekseniz, kasaplar 7/24 hizmet veriyor bunun için dersin. O zamanda allah için yapıyoz biz yeaa kesmemiz lazım derler. Yani nederlerse desinler hep kıvırma peşindedirler.
Ama işin aslı şudur ; Kurban islamiyetten öncede , tanrıların hoşnutluğunu kazanmak için kesilirdi. Hatta bu olay tapınağın, altar denilen taşın üstündeki sunakta gerçekleşir. Bazı m. ö yaşamış toplumlar akan kanın tanrıya ulaşacağını düşünüp toplu hayvan kesimleri yapmışlardır. Hatta bunların için özel inşa ettikleri altarlardan şelale gibi kan akacağı kanallarda yaptılar.
İslamiyette saf orjinal bir din olmadığı için ( nerdeyse her din gibi ) bunu birebir olmasada değiştirerek kendi dinine geçirmiştir. Yani olay tamamen mitolojik Allah için kurban kesmek önceden zeus için athena için kesiliyordu. Bu olay bu kadar net.(Yorumumu şikayet etmezseniz teşekkür ederim müslüman kardeşlerim, ne kadar inanmak istemesenizde gerçek bu aranızda arkeoloji okuyan biri varsa derslerine daha dikkatli asılsın. Gerçeği görecektir. )00 Yorumla
En İyi Cevaplar
tövbe tövbe abicim valla insan sinir oluyor ya :( amaç fakirlerin et yemesi değil amaç Allah a ibadet kurbanı kendi kesiyor kendi adına önceden öylesine kesilen bir eti alıp kurban kestik denilmez ne eti olduğu bile belli olmayan et l*n o kasaptaki alıp kasaba verebilir kessin diye olur ama kasap onun rizasını alarak keser kurbanı et olay değil ki olay kurban etmek olay o tören tören sonunda etler ulaşmaz Allah a onlar da tören sonunda fakire fukaraya ulaşır sevap mayetinde dağıtılır 4olay bu olay fakire et vermek değil Allah a ulaşmayan etler ziyan olmasın en azından sadece kendin de yeme fakire de ver olayı.
00 Yorumla
+1 yıl1-Allaha kan sunmanın ibadet olmayacağı ve kuranda bunu destekleyen hic bir emrin olmamasıdır. Olaya bakıldığında İslamın ve teolojini mantığına hiç bir şekilde sığmayan bir durumdur. Kan ile ibadet yapmayı yüzyıllar içinde yutturmuslardir. sadece hac zamani kabe etrafında kesilip fakir fukaraya dağıtılan ve sadece hac icin farz olan kurban kesmek son 300 yıl içinde İslamın yozlaşmasiyla birlikte bu durum islami benimseyen halklarda uygun görunmustür kurban kesmenin din açısından ne kesen ne bu kurbandan göreceli olarak yararlanan fakir insanlar bundan fayda görür oysa hesaplandıgında Türkiyede kurbanlik hayvanlara 3 milyar dolar harcandıgini ve bu parayla kac tane fakirin icececk yemek ev verilebilecegini hesaplamak hic te güç değil zaten mantıklı düşünürsek fakir bir insanin kilolarca ete mi yoksa eve yiyecek icecege mi ihtiyaci var? Bunu zaten her inançlı insanin vicdanina sorması gerekir kısacası artik din adamlarinin statükonun emrettiklerine mecbur kalmak yerine milyarlarca insanin yaptığı bu yanlıştan insanlari döndürmeli kan ile allaha yaklasilmayacagini para ile ibadet olmayacağını anlatlamari gerekiyor.
15 Yorumla- +1 yıl
Arkadaslar 2 dk ayırın ve okuyun lütfen :)
- +1 yıl
Zaten kuran'ı kerimde ALLAH'u teala kestiğiniz kurbanların ne kanları nede etleri bana ulaşır bana ulaşan sizin samimiyetle emrimi tutmanız ve dostdoğru yolda ilerlemenizdir. ayrıca kurban ibadeti ilk peygamberden beri vardır, koyun, sığır ve devenin kesilmesi hz. ibrahimden beri devam etmektedir. din konusunda yorumda bulunmadan önce lütfen dini biraz araştırın...
- +1 yıl
Diger dediklerimede cevap verirmisin teşekkür ederim bu benim görüşüm ama hep te böyle olucak
- +1 yıl
Arkadaş gayet güzel açıklamış. daha ne anlatılmasını beklerdin ki arkadaşım?
İnanmak kabul etmek istemeyeni ne yaparsak caydıramayız zaten. arkadaş sadece üzerine düşeni yapmış ve anlatmış. Herkes hesap günü kendinden sorumludur oysa.
Not: hayvan kesimi değil adı üstünde kurban. Allah'a kurban.
Başka hayvan kesiyorsak söyle ne söylersen. - +1 yıl
Habil ile Kabilin hayatini oku neden birbirlerini kiskanmislar inan bana senin teorijik gorduklerinden cok daha fazasi var
+1 yılhttps://i.hizliresim.com/G10AzZ.png
kasaptaki etler kendi kendine ortaya çıkıyo zaten :))))157 Yorumla- +1 yıl
daha başka bir cevabım vardı da kaldırırlar bu iyi :D @volkan19
@pokemongarıgarıçıyo sen yanlis anlamissin bacim. Soylemek istedigi sey illa kurban bayraminda mi dagitilmasi gerekiyor, cocuklarin gozu onunde, hayvanlara eziyet edilerek mi kesilmesk gerekiyor diye soruyor. Hanginiz kurban bayrami haricinde bir fakire birak et vermeyi bir yardimda bulunuyorsunuz hiç -,-
- +1 yıl
@awsedrftg ya normal zamanda yardımda bulunan kendine bulunmayan kendine sonuçta senede bir kere bu bayram var demi herkes kessin etini hem yesin hem dağıtsın fakirlere hemde ibadetini yerine getirmiş olsun
Soran+1 yılAslında dikkat çekmek istediğim şey tam olarak bu. Kurban kesildiğinde etler zula ediliyor ya da karşı komşu ile takas ediliyor. Fakirin evine gitmiyor.
- +1 yıl
fakirlere et dağıtan o kadar çok kişi tanıyorum ki zaten bu bir ibadet dediğim gibi allah için bir tane koyun keçi davar her neyse kurban ediyosun sonra kesemeyenler olur et alacak durumu olmayanlar olur onlarla da paylaşıyosun garibaı sevindiriyosun hem
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
38
Cevap
78Cevap
Sonuçta kasapta eti keserek dükkanında satıyor öyle değil mi?
Canlı bir hayvanın dükkanda olmasını beklemiyorsunuz sanırım. :)
Öyle ya da böyle eğerki et dağıtılacaksa o et kesilmesi gerekiyor.
Ayrıca zenginler dağıtmak istedikten sonra kasaptan eti almasıyla, kendisinin kesmesi arasında fark yok.110 Yorumla
Soran+1 yılTamam fark yoksa kasaptan alıp dağıtsınlar hayvanlar boş yere ölmesinler
Soran+1 yılEtme lütfen. Ben gereksiz ölümlere karşıyım. Hayat güzel tüm canlılar yaşamayı hakediyor.
Soran+1 yılYa arkadaşlar yapmayın lütfen. @_alice_ ne olur yapma öyle bişey. Çok kötü :(
Soran+1 yılTeşekkürler :)))
Soran+1 yılİntihar edeceğinize şu sevimliyüz nickli kıza bişey söyleyin. Kız benden beter saçmalamış :)
+1 yılher türlü hayvan kesilecek ama tabi ki de kasaptan et alınabilir, neden alınmasın ki? Önemli olan yaptığın işin niyeti. Eskiden kasaplar olmadığı için herkes kendi hayvanını kendi keser ona göre dağıtırdı bu nedenle geleneklere bağlı kalındığı için hala kurban alıp kesiyor insanlar
33 Yorumla
Soran+1 yılYok eksik biliyorsun o öyle değil. Araştır biraz ibadetin amacını sadece ete indirgeme.
- +1 yıl
eti konu alarak sormuşsun, eti konu alarak söyledim. Eğer kurbanın amacını söyleseydin ona göre bir cevap alırdın sayın gizli.
Soran+1 yılVayyy lafımı oraya bıraktım alırsın diyosun yani :))
1. si Bu konu başlığında bir art niyet aranır. İslamofobik bir bakış açısı ile soruyorsunuz gibime geldi İslam dinin de kesilen kurban ın Hangi amaç ile kesildiğinden bir haber olmalısınız lütfen iyice araştıralım
2. si İşin birde ekonomik boyutu var her kurban kesen zengin diye birşey yok pekala orta gelirli bir ailede kurban kesebili. Ayrıca kasaptan alınan etin kilosu 30 lira diye düşünürsek kurban satışında bu fiyat 10-13 liralarda seyretmektedir. Aslında hayvan katliamı gibi bir durum yok ortada aksine eger et kasaplarda alınıyor olsaydı insanların cüzdanları ve midelerinde bir katliam olabilir di...01 Yorumla
Soran+1 yılBabam kasap işler kesat
+1 yılKurban bayramında kurban kesenler kesilen kurbandan 4/1ini verirler. İsterse daha fazla daha verebilir. Kurban bayramının amacı bu değildir. İsteyen dağıtır, amacını sizin Din drrsinizde öğrenmeniz gerekir. Yani öylesine siz kesin fakirlet yesin diye değil. Bunu hangi bilgesiz söyledi sana? Araştırmadan bunu yazma. Git google amcana bir sor
02 Yorumla
Soran+1 yılYani iyi niyetin hoşuma gitti ama sende yanlış biliyorsun. Kurban Allah yolunda Allah emretti diye birşeyi feda etmektir. Bu kurban kesmek şeklinde yerine getirilir. Kurbanın 3 te 1 i fakirlere 3 te 1 i akrabaya komşuya 3 te 1 i ise hane halkına bırakılır. Doğru yoldasın ama yanlış bilgi verme. Teşekkürler
- +1 yıl
Dana kesiyoruz biz, 4/1 oluyor. Ben fakirlere dağıtılanı söyledim. Teşekkürler
Bence soru da yanlış, icraat de. Amaç fakirlerin et yemesini sağlamak, onları doyurmaksa neden bu senede bir defa yapılıyor, fakir insanlar geri kalan 364 gün neden düşünülmüyor. İslam dininin neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. "nerden baksan tutarsız, nerden baksan ahmakça"
25 Yorumla- +1 yıl
Hangi insan evladı, kesilen bir dana yahut koyunu bir günde yiyebilir? Kesilen hayvan ailenin yıllık et ihtiyacını karşılıyor zaten. Yorumunuz oldukça komik.
- +1 yıl
Peki sen dine değilde bunu yapmayan insanlara suç bul. Sorun nefsinde, dinle alakalı değil
Soran+1 yılHe canım. Bir sen tutarlısın yani. Başka hangi dinde var kurban zekat tarzı yardımlaşmayı amaçlayan toplumsal dengeyi sağlayan ibadet. Yani ibadetin toplum tarafından hakkıyla yerine getirilmemesini dinin bir eksiği olarak gösteremezsin. İslam sadece bir gün yardım edin diye emretmez. Kurban ibadeti sadece yılda bir gün yapılır. Onun dışında akrabayı fakiri yetimi koruyup gözetmeyi emreder. Bilgin olmadan fikrin olmasın lütfen.
- +1 yıl
her dinin böyle ritüelleri vardır sonuçta binlerce yıllık bir gelenek en nihayetinde kesmek zorunda değilsin bir sürü hayır kurumu var hisseni ödersin onlara mezbahalarda kesip paketleyip ihtiyaç sahipleine veriyorlar kusurlu olan islam değil kusurlu olan bizleriz
- +1 yıl
dinin ne tarafından tuttun da elinde kaldı çok merak ediyorum? kurban bayramı var zekat var sadaka var arkadaşın dediği gibi yardımlaşma başka hangi dinde bu kadar var? kalkıp insanların yaptıklarına göre değerlendiremezsin dini insanlar hata yapar bunu dine mal edemezsin. Ayrıca çoğu kesimin inandığı bir din ile ilgili böyle sorumsuzca ve terbiyesizce konuşmak senin ne kadar ahmakça bir davranış yaptığını gösterir
+1 yılhayvanlara işkence edilmesine karşıyım insani duygulardan yoksun şekilde kesilen kurbanın kabul olacağını hatta bununda bir ibadet şekli olacağına ağzımla değil heryerimle gülerim adamlar sevap işleme düşüncesiyle günaha giriyorlar keşke kesilmesi gereken bu türdeki acımasız insanlar olsaydı ama ne yazıkki mundarlar
04 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka ya. Sen usulüne uygun olmayanlara karşısın. Dinimiz hayvana eziyet etmeyin gözünü bağlayın ürkütmeyin, çevreyi kirletmeyin diyor zaten. İnsanların bilinçsizliğini dine mal etme lütfen.
- +1 yıl
ben onların dini yaşayış şekillerine karşıyım dine karşı değilim bizde kurban kestik kesim alanında ve islami usullere uygun şekilde yaralıyorlar ayaklarından bağlıyorlar mermi atıyorlar kanca takıyorlar yüzlerce işkence zaten ben bakamam bile kurban kesilirken gözyaşlarımı tutamıyorum adamlar işkenceyle saatlerce acı çektirerek öldürüyor bu ibadet değil cinayettir
Soran+1 yılO zaman eleştirirken neyi eleştirdiğinizi net şekilde ifsde etmeniz gerekiyor. Cevabınızdan kurban ibadetine karşı olduğunuz anlaşılıyor
- +1 yıl
ozaman tekrar okumanı tavsiye ederim işkence ederek ve insani duygulardan yoksun sekilde kurban kesilmesine karşı oldugumu ilk cümlede belirtmişim
+1 yılEt her nasil elde edilirse edilsin, sonucda inek, koyun, deve, tavuk kesilmesi gerekli yemek icin. kasap da ola bilir, amcamiz, dayimiz da, imkani olanlarin ete muhtac olanlara et alip paylamasi iyi fikir. kurbanlikda bir az da kabul edelim gosteris de var, bazen cok ucuz hayvani kesip iki komsuya verirler, sanirsin deve etiymis gibi konusurlar, yurek aciyorsa, eliaciksa birisi tum gunler kurban bayrami olur fakir icin. yoksa da buna da sukur diyeli m.
00 YorumlaHerkes kasaptan alıp et dagitti diyelim o zamanda kasaplar kesmiş olacak , her halukarda hayvanlar kesilecek. Ayrıca İslam Dini böyle emrediyor imakanı olanlar kurban kesmeli ucte biri fakır fukara dıger ucte bırı es dost akraba kalanda evıne aılesıne olmalıdır diyor.
00 Yorumla
+1 yılSizdeki kafayı anlayabiliyorum arkadaşlar.
fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/.../...400538_n.jpg10 YorumlaAile & Toplum konusunda 527 cevap paylaştı. O nasıl mantık.. Kasaptakiler ağaçtamı yetişiyor? Allah emri olduğu için kesiliyor.. Ve Kurban etinde fakirlerinde hakkı va.. yani fakirlere et dağıtmak için kesmiyorsun Allah rızası için kesip fakirlere belirlenen payını veriyorsun kalan kısmıda ailenle eş Dost akraba ile yiyorsun.. Maksat birlikteliği sağlamak.. Asıl amaç Allaha olan bağlılığını göstermek!
10 Yorumla
+1 yılO kasabın et ağacı ya da etleri yetiştirdiği tarlamı var mı o etler yine kesilen hayvanlar değilmiymiş?
Hem bunun dün facede gördüm sen de ordan twitter dan birisi yazmış onlara paylaşımış sen de ordan kopyaladın geldin buda soruyorsun uyanık seni :)))00 Yorumlaarkadaşım seni amacı yanlış ögrenmişsin. amaç fakirlere et dağıtmak değil. asıl amaç Allah için kan akıtmak adak adamaktır ibadet odur. müslümanlarda birbirlerine baglı ve kendi dininden olanlara yardım etmek amaçlı durumu düşük olanlara et dağıtırlar. o işin sevabıdır. kan akıtmakta durumu olana farzdır. ve Hz. İbrahimin sünnetidir.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 346 cevap paylaştı. Öğrenciyken, kirada oturduğumuz evin sahibi (dindar diye geçinen ve emlakçının dediğine göre İst'de 17 dairesi olan bir kişi) balkonumuzun dibinde kurban kesti yemin ederim 1 gram et vermedi. Anladım ki çoğu kişi göstermelik yapıyor bu işi. Öğrenciden daha aç insan olur mu yazıklar olsun. Tabi bu işi gerçekten kuralına göre yapan var hatta kendi yemeyip fakire dağıtan bile var ama bize denk gelmedi.
00 YorumlaArkadaşım kasaplar o hayvanı nasıl orda satıyo biraz düşünür müsün? Tarlada mı yetişiyo onun sattığı et :D bak beni dini bir kişilik olarak algılama kurban falan da kesmem ama hayvanı kesmeden et yiyemezsin çok zor bir paradoks değil :D
00 YorumlaKurban bayramının amacı Allah yolunda bir kurban kesmek. Yani sadece fikirlerinin et yemesi değil. Hem kasaplar napiyor et mi üretiyor onlar da hayvan kesiyor sonuçta.
40 Yorumla
+1 yıl31 Yorumla- +1 yıl
ahaha +1 :D
Allah'ın emri oldugu ıcın boyle bır Bayram var ezıyet amaçlı degıl büyüyüp gelışmek ıcın ıyıkıde gızlı kullanıcıdan sormuşsun bu soruyu kasap karı kız mı kesıyor Et'ler nereden gelıyor sanıyorsun sen
03 Yorumla
Soran+1 yılBabam kasap benim bir kere. Etleri ağaçta yetiştiriyoruz biz organik bizim etlerimiz.
Soran+1 yıl:)) Tamam aramızda :)
1. Kurbanın amacı fakirlere et yedirmek degil.
2. Fakirlere et yemesi için zekat ve sadaka dağıtılır.
3. Kurban allahın emri olduğu için kesilir.
4. Hayvanı sadece müslümanlar değil bütün dünya keser, çünkü hayvanlar insanoğluna hizmet için yaratılmıştır. (Bunun için rabbine sukret)
5. Hayvanı en güzel kesme şekli islamiyette tarif edilmiştir.
6. Hayvan kesmeye karşı olanlar et balık tavuk iskender doner sucuk pastırma yemesin.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKasapta zaten ayni hayvani degil baska bsey kesip satiyo. hey allahim ya. Ha kasap kesti para verip dagittin ha sen kestin dagittin cok farketti. illa bir b*k atcaksiniz dini gunlere!!
Dini acidanda baska bir onemi var zatn kurban kesmenin.21 Yorumla- +1 yıl
Hay ellerini seveyim
+1 yılBenim anlamadim fakirler icinse. Neden herkes kesiyor belli kisiler kessin az hayvan kesilsin.
Hep yiyenler yemesin yani33 Yorumla- +1 yıl
şu kızda zeka varsa bende ateist olacağım söz veriyorum neden herkes kesiyor yani diyor ya çıldırtıyor beni şimdi ağzımdan ağır bir laf çıkacak ama sorumlusu ben olacağım için söylemiyorum bişey hani insan bir dine inanmaz okey ama neden inanmadığı dine burnunu sokar sen zaten inanmıyorsun bari polemik yaratma değil mi inanmadığın şeylere niye kafa yoruyosun ben diyorum bunlar hep Bonzai.
Soran+1 yılKız sen benden de uçuk çıktın :)) Ama düşüncen güzel de eksik.
l*n kasaptakiler hayvan değil mi :D o etler ağaçta mi yetişiyor , ilahi biraz aklı olan şu soruyu sormaz ya
35 Yorumla
Soran+1 yılLütfen ayıp oluyor ama. Ben sadece soru sordum saygı çerçevesinde tartışalım :(
Soran+1 yılBirincisi kurban kesmek farz değil. Hanifi mezhebine göre vacip ki dinen zengin sayılanlara. Yani nisab miktarı kadar altın gümüş ve parası olana. Diğer mezheplere göre de kurban kesmek sünnettir.
Soran+1 yılYa inancına saygılıyım ki ben. Niye bu kadar kızdın ki anlamadım şimdi
+1 yılTüm her şeyin sahibi ve tüm hayvanları yaratan Yüce Allah'ın bir emri olan kurban ile ilgili böyle aptalca bir sözü söyleyen Ey ahmakların ahmakından ahmaklık dersi almış ahmak kurban bayramında niye hayvanlar kesiliyor diyorsun da peki kasaba gelen etler kimin eti?
00 YorumlaKurban bayramın da hayvanları kesip etlerini fakirlere dağıtmak ALLAH'ın emri olduğu için yapılır. kasaptan alınan ette sonuçta kesilir. sadece onu alıp dağıtırsan ALLLAH'ın emrini yerine getirmiş olmazzsın sevap işlemiş olursun.. ayrıntılı bilgi için bknz:Kuran'ı kerim, kütübü sitte (hadisi şerifler)
00 Yorumla
+1 yılSen kasaba gidip aldıkça kasapta gidip hayvan kesmeye devam edecek. A yolundan değilde B'den de gitsen o hayvan kesiliyor. Saçma bir soru olmuş.
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet saçma soru olmuş. Zaten bende bugüne kadar sorduğum mantıklı sorulara bu kadar çok cevap almadım :)
- +1 yıl
İşte o konuda haklısın. Ben yorum yapıyorum hepsine EİC bakabilirsin :)
Aile & Toplum konusunda 742 cevap paylaştı. Haklısın hacım, aklıma birara Suudi Arabistan'da hac sırasında kesilip saklanacak yer olmadığı için toprağa gömülen hayvanlar geldi
02 Yorumla
Soran+1 yılKasaptan alınsaydı ihtiyacı kadar alınırdı
Kasaplar hayvan kesmeden ağaçtan topluyor kesinlikle haklısın kardo
31 Yorumla:D:D güldürdün :D kasap napıyo oda kestiriyo. Kurban kesmeyi hepimiz bırakıp kasaptan alırsak bu sefer kasap bizim yerimize daha çok kesicek. Nebilim yanlış anlama saçma bir soru :)
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 707 cevap paylaştı. Kurban kesen kişi, kestiği kurbanın belli bir miktarını dağıtmakla yükümlü zaten. Neyin kafası ben anlamadım ki
04 Yorumla
Soran+1 yıl:)) Sen diğer cevaplara yazdığım yorumları oku bak bakalım neyin kafası :))
Soran+1 yılİşe yaramış da kurban ibadetinin mantığını anlatmak isteyenlerin yarısı ne yazık ki yanlış biliyor. Niyet iyi ama bilgi yanlış ne yazık ki :((
+1 yılIyi de kurbanin amaci o degil ki. Maddi durumu iyi olanlara farzdir kurban. Fakirler de nasiplenir o kadar. Lutfen yanlis aktarmayalim insanlara.
03 Yorumla
Soran+1 yılFarz değil bir kere taam mı? Hanifi mezhebine göre zekat düşenlere vacip diğer mezheplerde ise sünnettir.
- +1 yıl
Tamam vacip olsun. Ac da bir oku bakalin vacip neymis
Soran+1 yılFarz kadar kesin olmasa da yapılması gerekli olan ibadet. Kesin değil yani
+1 yılCanimcim kurban bayramin sebebi Allah icin kurban kesmek onun rizasini kazanmak kestiğimiz kurbanlarin kabul olmasi icin de fakirlere ev halkına gelen misafire veriyoruz amac fakirlere vermek degil yani Rabbimiz icin kurban kesiyoruz
06 Yorumla
Soran+1 yılAnladımmm. Yani mutlaka bizim kesmemiz lazım
- +1 yıl
Aynen Habil ile Kabilin hayatlarini oku kurban kesmekle ilgili bölüm var saniyorum daha açıklayıcı olur
Soran+1 yılBiliyorum ki ben o hikayeyi.
Soran+1 yılonu da biliyorum
- +1 yıl
Hz ibrahim in olayı ayri Kabilin tarlalarindan Allah adina topladigi bozuk sezeleri huzuruna sunuyo kabul edilmiyor Habil ise hayvancilikla ugrastigi için en iyisini secip Allah icin kurban ediyo onunki kabul ediliyo yani demek istedigim ilki insanlardan bu yana var Allah icin kurban kesmek. anladilmayan
+1 yılBabanın bahçesinden topluyorlar ya o eti :) Allah'ın emrine alternatif mi arıyorsun? işiniz şu dine laf söylemek olsun da ne olursa olsun bayramın sadece bu yönlerini tartışın siz hiç iyi yönlerini görmeyin emi.
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın. Sanki mcdonalds da yediği burgerdeki et kesilen hayvanın eti değilmiş gibi gelip burada hayvanları koruyalım onları kesmeyelim diyor.
+1 yılTanah (Eski Ahit)'teki hikayeye göre İbrahim, oğlunu kesmiştir. Kurban Bayramı'nın tarihçesi böyledir.
00 YorumlaKasaptaki etler daldan mı toplanıyo? Onlarda kesilmiş hayvan eti
02 Yorumla
Soran+1 yılFarkı yoksa kasaptan alıp dağıtın o zaman niye hayvanlara kıyıyorsunuz
- +1 yıl
orada kıyılmıyo mu?
bir tek kasabı çok zengın etmek yerıne kendı etını hayır ıcın paylasmak çobanların da kazanmasını saglamak tarımla ugrasanlarında kazanmasını saglamak ıcın birde onları satan fırmalar var oyle olsa kısı odaklı bı fayda olurdu
00 Yorumla- 00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnlarda ne yaptığını bilmiyor sanki hayvanlar cansız varlık bir hayvan kesilirken ötekilerin gözyaşları içerisinde sırasını beklediğini gördüm evet biri doyarken biride ölüyor büyük acılar içinde...
05 Yorumla
Soran+1 yılZaten usulen bir hayvan kesilirken diğerlerinin görmemesi lazım. Dinen hayvana eziyet edilmemesi, sakinleştirilmesi, gözlerinin baplanması gerekiyor. Bu dinin değil o ibadeti yapacak olan kişinin eksikliği. Birbirine karıştırma lütfen.
Cevap sahibi+1 yılevet dün haberlerde gördük danayı traktör ile sıkıştırdılar ayağından astılar felan filan kişinin eksikliği diyelim bu peki ya toplum? nerde bu toplum sorarım?
Soran+1 yılSende bu toplumun bir parçası değil misin. Eksik yanlış yaptığımız tüm işler gibi ibadeti de yanlış yapıyoruz. O yüzden sadece kurban ibadetindeki yanlışları dile getirerek sanki tüm işleri düzgün yapıyoruz da bir bu işi yanlış yapıyormuşuz gibi sorunun sebebini dine bağlama
Cevap sahibi+1 yılBu toplumun insanıyım ama aynı dinden değiliz malesef
Soran+1 yılO zaman olayı dine indirgeyip eleştirme. Hangi dinden olursak olalım toplum olarak yanlış yapıyoruz
Aile & Toplum konusunda 740 cevap paylaştı. Hayır kestiği kurbanı fakire dağıtsalar bişey demicem gerçekten konu komşuya dağıtıp ibadet yaptık diyolar ya ayar oluyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılHakkıyla yapmak lazım ibadeti. Maalesef toplum olarak her işi yarım yaptığımız gibi bu ibadeti de yanlış yapıyoruz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılYanlış bilmiyorsam bu facebookta dalga konusu su an icin. bir arkadas twitterda yazmış. Sende dalga geçmek istedin ama herkes ciddiye aldi galiba
03 Yorumla
Soran+1 yılne yazık ki öyle. Bu güne kadar gerçekten insanların görüşünü öğrenmek için sorduğum mantıklı sorulara en fazla 5-6 cevap aldım ama buram nasıl bu olmuş mu tarzı saçma sorulara cevap vermek için insanlar kuyruğa giriyor. Sonra da bu nasıl saçma soru diyorlar. Madem öyle mantıklı soruya cevap ver ne işin var bu soruda demezler mi adama :)
Cevap sahibi+1 yılNe yazik ki sitede öyle bir durum vat
- +1 yıl
Bizzat ben de paylaştım onu. Yoksa o bu mu? :D
Senin düşünceni anlamadım yaa. Hic mi din bilgisi dersi almadın
00 YorumlaSen daha önce nerdeydin? Allah mı seni yolladı :) bende diyorum bu kadar Ali'm Şıh din adamı bunu niye düşünemedi bence sen bu fikrini cübbeliye söyle kesin tutulursun :))
00 YorumlaKurban bayramının amacı fakirlerin et yemesi değil, bişeyi öğrenmeden bodoslama cahil cahil sorular soruosunuz ya...
00 YorumlaAmaç sadece o değil sirat köprüsünden geçmekte var ulan biseyi dusunuyonuz o da yarim yamalak AC biraz kitap oku
00 Yorumla
+1 yılKasap daha pahaliya patlar ve onlarda yetişemez kara borsa korsan etler cikar arti onlarda kesiliyor değişen bir şey yok yani
00 Yorumla
+1 yılKasaptaki etler nasil oluyor saniyorsun? Onlarda kesiliyor.
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet kesiliyor. Farkı yoksa kasaptan alın diyorum bende zaten
+1 yılUlan arkadas tunyada hergun bir tomar insan katlediliyor hic bukadar duyarli olan yok bir kurban bayrami geliyor 100 kiloluk etcil obezler piyasaya dokuluyor
00 Yorumla
+1 yılKasapa gökten mi geliyor lan. Kasapta kesiyor zaten.
00 YorumlaKasaptaki et gokten iniyo onu da kesiyolar ayni sey sacma bir soru
00 Yorumla
+1 yılciddiye alınmayacak komik bir soru daha. teşekkürler, güldürdün.
11 Yorumla
Soran+1 yılYemin ederim en mantıklı cevap :)) Böyle soruya böyle cevap :))
+1 yılsen trolmsün ya ya da beynin kim yedi sen malmısın ya sana diyecek kelime bulamıyorum
01 Yorumla
Soran+1 yıl:)) Bana laf atacağına cevapları oku benden beterleri var kanka :))
+1 yılAmac fakirler değil amaç allah yolunda kurban feda etmek. Etin 3de 2sini dağıtmak lazım ama günumuzde çoğu insan buzluğu fulluyor artan et dağıtılıyo
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 512 cevap paylaştı. demek istediğini anladım ben senin ama kasaptan aldığın et de aynı şekilde kesiliyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 444 cevap paylaştı. Kasaptan alınca hayvan kesilmemişmi oluyor mantığı çözemedim :))
00 YorumlaKasaptaki etler kesilmiyor zaten bitkisel onlar kanki :(
00 Yorumla
+1 yılkasaptaki etler toprakta mı yetişiyor?
sen et aldıkça kasap kurban kesecek. değişen birşey yok.00 YorumlaKurban bayraminin amaci fakirleri doyurmak degil. Amaci Islamin tanrisi icin kan dökütmek
00 Yorumlakasapların et tarlaları bu mevsimde mahsül vermiyormuş ondan dolayı
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKasaptaki ticari amacli kesiliyor. Kurban olacak hayvan ise tekbirle, niyetle, dua ile kesildiginden olabilir mi?
bir turlu anlamadiniz aamq su kurbanin onemini.00 Yorumla
+1 yılE cahil arkadaşım kasaptaki etler heykeldenmi yapılıyor
10 YorumlaKasaptaki et kesilmiyomu onlar öylemi geliyo dünyaya? Salak salak sorularrrr
07 Yorumla
Soran+1 yılSeviyeyi düşürme lütfen
Soran+1 yılİşte bende seviyeyi düşürdün demedim ki. Düşürmeyelim dedim :)
Soran+1 yılSensin o :))
Soran+1 yılBen değilim :)
Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Hikayesini oku gitte madem dağıtasın var seni tutan yok koçum git dağıt hayra gir sevindir garibanları
00 Yorumla- Devamını Gör (56)
Devamını Gör(101)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Kurban bayramının amacı fakirlerin et yemesi ise neden kasaptan et alıp dağıtmıyorsunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler