Benim annem babam ayrı. Ben babamı sadece düğün kasetinden fotoğraflardan tanıdım. Asla benle ilgilenmedi evimizide biliyordu bir sürü ortak tanıdık vardı ama asla tenezzül etmedi. Annen bırakmamıştır dersiniz şimdi ama annem öyle biri degil. Ben küçükken babamın kapısına gittik annemle. Annem babasını tanımak istiyor dedi baba olacak adamın karısı kapıya dikildi evde yok dedi. Ama komşular az önce eve girdi çıkmadı dediler. (Zaten karakteri öyle sorumsuz biri. Boşanma sebepleride bu olmuş. Annem bana hamileyken bile adam çaycilarda arkadaş ortamlarında sabahlıyormuş. Eve babaannem ve anneannem bakıyormuş) Neyse birkaç yıl sonra bu adam durup dururken anneannemi aradı telefona beni istedi. Hayatımda ilk defa sesini duydum ve utanarak söylüyorum ki enayi gibi ona baba dedim. Bana dedi ki hazırlan gelip seni alacam. Bende bir heyecan saçlarımı anneanneme toplattim süslendim cicileştim kuzenlerimede hava attım benimde babam var geliyor görürsünüz diye. Saatlerce bekledim gelmedi küstüm kendimi banyoya kitledim çocuk aklı işte evdekilere niye trip attıysam. Neyse şimdi o adamdan bir erkek kardeşim var annemiz ayrı tabi. Benden 4,5 yaş küçük. Bazen aklıma geliyor acaba nasıl biri karakteri yüzü sesi çok merak ediyorum. Ama bi yandanda diyorum ki sen ablasın ve o bir erkek kardeş onun seni araması sorması gerekiyordu beni biliyor. Ama aynı babası gibi gamsız o da. Bazen facebookta bakıyorum aynı isim soyisimde 2,3 kişi var onlardan biridir eminim ama hangisi. Acaba yazsam tanışsam mı? Yoksa beni aramadığı için ve babasının oğlu olduğu için hiç bulaşmasam mı? Bana bu kadar travma yaşatan adamla hiç bir bağım olmasa daha mı iyi acaba? Benim hayatımı mahv etti o baba olacak adam. Onun yüzünden yanlış erkeklerde sevgi aradım her yüzüme gülen erkeği sevdim aşk değilde baba şefkati aradım. Tabi ki hiç biride benim isteğimi karşılamadı karşılamak zorunda da değiller bu benim psikolojik sorunum. Bende buraya yazamayacağım kadar çok yara açan bir adamın oğlunu aramalı mıyım?
Asla. El kadar çocuğa acımayan bir insandan ne bekliyorsun? Pişman olmasını mı, ben sana haksızlık ettim kızım demesini mi? Seni sevmemiş, seni hiç merak etmemiş bir adamın sana bu saatten sonra ne faydası olacak. Umduğun şeyler olmazsa o yaralar bir daha tazelenmeyecek mi? Belli ki bazı şeylerin üstesinden gelmişsin acı olarak, bir daha aynı bataklığa girip mutsuz olma. Burada senin suçun yok ki peşlerine düşesin.
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Adamı degilde kardeşimi merak ediyorum sadece. Ama bir şekilde iletişim kurulursa illa ki o adamlada muhattap olmaz zorunda kalırım ve evet, dediklerinde haklısın. Bende bundan arada kaldım
kardeşin henüz küçük, belki senin varlığından haberi bile yok, belki de baban ve annesi yalan yanlış şeyler anlattı. Hiç bu toplara girip kendini üzme.
Benim 29 yaşım var. Onunda vardır 25,26. O da beni düşünüyor mu acaba bunu bilsem karar vermek daha kolay olur aslinda ama şu an eziklenmekten korkuyorum. Babası beni ekti sonucta ogluda yapar
Şimdi duygusal ya da kültürel bakış dışında bir fikirle geliyorum sana Yarın birinizden biri hastalanabilir ilik, organ nakli gibi gerekli şeyler olabilir bu nedenle kardeşine merhaba de tamam samimi olma ama bi tanış seni bilmiyor bile olabilir
0
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
Annem evlendi bir erkek kardeşimde annemden var babamız ayrı yani. Bilmedigimden soruyorum Allah korusun oyle durum olursa baba ayrı kardeşler bir birine uymaz mı? Bu aklımda yoktu şimdi sen yazınca mantıklı geldi ama sirf bunun icinde arayamam. Ona lazım olursa bulsun beni veririm zaten insan insandır
Sizden haberi olmayabilir kardeşler sadece duygusal değil sağlık için de birbirine ihtiyaç duyarlar. Allah korusun bir problem yaşasan kardeşine ulaşsan kabul etmeyebilir ama bir yerlerde bir tane ablası olduğunu bilse başı sıkıştığında ilk sana koşar sen yine aynı şekilde ona sahip çıkarsın
Yaz bi tanış yaşlandığında ah keşke demezsin ben yazdım o dönmedi dersin en fazla Hem belli mi olur belki çok iyi olacak aranız ve 3 kardeş olarak yola devam edeceksiniz ölümlü dünya
Çikarım tabi enayiyim ben tanımadığım adama babacim diye seslendim utanıyorum kendimden aklıma geldikce. Çok arada kaldım bi yanda korku bi yanda tereddüt. Ama benden haberi var. Babaannemi amcamin karısı dövmüş kadin annemi buldu bize sığındı aylarca bizde kaldı. Arada kiyafet icin eve gittiginde soruyorlarmış nerde kalıyorsun diye torunumda kalıyorum diyormuş. Kendi anlatımı bu
Bide şu var, ben onu ararsam annemden olan kardeşime ihanet etmiş olmaz mıyım? Kendimi ona ihanet ediyor gibi hissediyorum. Sonucta annemden olan kardeşim birlikte büyüdük
Demiyo olabilir siz yazın en fazla cevap vermez Bakın babanız için de siz adım atmışsınız kendisi gelmemiş keşkeniz yok aynısı kardeşiniz için de olsun