Hangi milletten olursa olsun bir insana böyle saldırılmasını ben kabul edemiyorum. Bu çirkin sözleri kendilerine yakıştırıyorlar. İnsanlığın en alt seviyesi bu. Bunlar nasıl sözler. Ömürlerinde bir tane bile kitap okumamışlar mı nasıl bu kadar cahil olabiliyorlar. Irkçılığa sonuna kadar karşıyım. Bu Türkiye için bir tür ahlaki intahar.
BU SORUNUN ALTINA SADECE #Benbirinsanım yazmanız yeterli. Diğer saldırgan hasta ruhlu insanların yorumlarına cevap vermiyorum.
Bu Irkçı Saldırganlar Hiç mi Kitap Okumamış Hiç mi Eğitim Görmemiş?
Videoyu izledim cidden Türk halkı ne kadar yobaz ve cahil bir kez daha gördüm. Adamlar ekonomiyi, siyaseti daha ne varsa hepsini Suriyelilere bağlamışlar. Bu yapılanların kendi seçtikleri hükümetin politikaları olduğunu bilmiyorlar bile.
Ulan çocukla tek farkları farklı yerde doğmaları. Vay efendim sen niye savaşmıyorsun? Kiminle savaşacak bu çocuk? Bugün Türkiye de iç savaş çıksa atıyorum AKP'liler CHP'li olanlara savaş açsa senin komşun AKP'li gelip sana ateş etse ne yapacaksın? Bunca yıllık komşunla savaşacak mısın? Hadi savaştın peki ülkenin geri kalanı?
Daha yurt dışından gelen yardımları aldıklarını bilmiyorlar da benim vergimi yiyor sanıyorlar. Ha dolaylı yoldan doğru evet vergilerden harcıyor bu Suriyeliler ama bu yine hükümetin politikası. Bu adamlar ucuza çalışıyor diyorsunuz doğru evet ama adamların başka çaresi yok. Bilmiyorum yardım ne kadar alıyorlar ama belli ki yetmiyor çocuk başka işte çalışıyor. Almanya'ya giden Türkler farklı bir şey mi yapıyor sanıyorsunuz? Onlarda Almanların yapmadıkları işleri daha ucuza yapıyorlar. Hiç Almanların Türkler işimizi çalıyor dediğini duydunuz mu?
Hele bi tane sığır tuzak sorular sorup çocuğu dışlamaya çalışıyor var ya orada olsam sarılırdım o çocuğa. Çocuk okul birincisiyim diyor okulu bırakmış belki ne cevherler vardı o çocukta. Ben Suriyeliyim demese anlayamazdı bile ordaki insanlar o derece güzel öğrenmiş dili. Sonra diyorlar ki bizi kullanıp yurt dışına gidiyorsunuz diye. Şurdaki muameleyi görüp nasıl kalsın burada bir çocuk? Daha burdaki Türk gençleri yurtdışına kaçma peşindeyken bide.
"Ey iman edenler! Allah için hakkı ayakta tutan, adaletle şahitlik eden kimseler olunuz. Bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi adil davranmamaya itmesin. Adaletli olunuz; bu takvanın ta kendisidir. Allah'a isyandan sakınınız. Allah yapmakta olduklarınızdan haberdardır." ( Maide - 8 )
Bu arada AKP'li falan değilim ömrümde hiçbir partiye oy vermedim ama ilerdeki Seçimde LDP'ye vericem
ilki cumlen dogru bu halkın sectıgı hukumet ıktıdar partısının altına imza attıgı.
fakat bu ıktıdar partısı ulkede % 51 ve daha fazlasının oyunu rızasını almamış ve ıktıdarda oldugu sürece kendı tabanının anırması için hoş gozukmelerı oy devşirmecılıgı adı altında icraat yapmıstır .
uzun paragraf yazarken bunuda bil .
ülke ortadoğulaştırma ılımlı islam politikaları ile belli bir kitle % 25 dedıgınız yobaz ve cahildir. bunlar kurtulus savasında kumese saklanan cepheden kacanların torunlarıdır . cumhurıyet ınsa edılıp demokrasi işlemeye basladıgından beri bu kitle zaten vardı.
velev ki 4 yıllık örgün öğretim mezunu bu ülkede 2,5 mılyon cıvarı 2 yıllıkta 1 mılyon cıvarı aöf hesaba katmaya gerek yok. eğitimli arastıran sorgulayan kitle neymiş hadi 4 milyon olsun . nufus 85 ya da 90 yakın göçmenlerle birlikte sayıyı bılmıyoruz kapılar acık ve il ilçe nufus mudurluklerı sabah aksam içişleri talimatı ile t. c kimliği dağıtıyor.
bir halk eğitimsiz ekmege muhtac bırakılırsa bellı kesım onlarıun uzerınde hak ıddıa eder ve yonetır , bızı üzen ayak takımının baş olması liyakatsız adamların kmoltuklarda oturması ve ihale pudra şekeri devletin mekanızması ile mafyatik olaylar sinsilesi ile rant cıkarılmasıdır. az gelişmiş ulkelerde bunların olması muktedir fakat bu coğrafya için gercekten fazladır.
bu hukumet yanlıs ısrarlı ekonomık modelı olmayan direttıklerı para ve malıye polıtıkaları ıle % 163 enflasyon oranına gelınmıs reel piyasa ise resesyona girmek uzeredir. ihracat ıle buyurken ıthalatı dusen ve dovız kuru şaha kalkan çin modelini baz alsakta bır ulke dunyada yoktur. kendın ekonomist diyan bazı şahısların diretmesi ve bu yapı sadece bellı ticari ortaklıgı olanlara yaramaktadır.
@burakistan35 Ben senin yazdığını okudum ve pek bir şey anlamadım açıkçası. Sen hükümeti eleştirmişsin galiba ama bunda hemfikiriz zaten mesele Suriyelilerin günah keçisi olması
Hangi ülkeden ne şartta geldiği önemli değil. Din kardeşi ya da dinsiz olması da önemsiz bir detay. Her kim bu vatanda ve bayrak altında yaşıyorsa, buranın yaşam biçimine ayak uydurmalı en azından saygı duymalı.
Ve bizde ev sahibi olarak, her kim ülkemize gelmişse ve özellikle sığınmışsa, ona yardımcı olmalıyız. Aklın yolu bir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
#suriyelilergitsin valla kardeşim kimsenin görüşüne kimse karışamaz, gençlerimiz mesela sınavlara bile senelerce çalışıp ter dökerken onlar istediği yere girebiliyor. Para ve gıda yardımları desen bir o kadar öyle, bizim ülkemiz de bizden daha zenginler açıkları dükkanlar falan da cabası adamların kuyumcuları bile var. Gelip ülkemize bir de, taciz ediyorlar insanları kaç tane haber çıktı aç oku. Ankara’da bir tane gencimizi bıçaklayıp öldürmüşlerdi durduk yere hemde. Daha haklarında bir tane güzel haber yok. Denk bile durmuyorlar, her taraflarından bela akıyor. Bu ülke de zenciler de var daha bir kere bile onlar adına kötü haber duymadım, adamların kimisi saat satıp geçiniyor bir o kadar da efendiler kimseye karışmıyorlar. Suriyeli kadınlar hele ki, her şeye karışıyorlar. Giydiklerimize bön bön bakıyorlar. Sanki kendileri cok iyileşmiş gibi, çocuklarına bile bakmıyorlar sokağa atıyorlar. Giyinip süslenmek ve doğurmaktan başka bir şey yaptıkları yok. Bir de anneyim diye geçinip asla çocuklara bakmayıp (istisna olanları vardır belki ama ben hiç görmedim) eminim ki devletten cocuk maaşı da alıyorlardır. Kısaca geldikleri gibi gitmeliler ülkeye zarar veriyorlar.
1
4 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Ve yakında resmen deyim yerindeyse bizi satın alabilecekler gibi halleri var, ülkeyi kendilerininmiş gibi kullanıyorlar. Üniversiteler de bile full Suriyeli eğitimci dolu.
Azınlık bir grubun yaptıklarını tüm ırka mal etmek ne kadar doğru? Bugün Almanya'da ırkçılığa maruz kalıyoruz diyen Türkler, önceden gelen Türklerin yaptığı kötü işlerden dolayı böyle anılıyor. Şimdi de aynısını Suriyelilere yapıyoruz
@Dance_with_Devotion yooo gayette hepsi kardeşim haberleri tek tek link olarak mı atıyım yani? Ayrıyeten bu benim Özgür ve hür görüşüm kimse karışamaz. Bu yukarıda saydıklarım yardımlar, sınav konusu falan da hepsi icin geçerli hepsinin dükkanları bile var bizden zengin yaşıyorlar. Adalet bunun neresinde. Neyse
Algıda seçicilik o haberlerin hepsi. Bir dahaki sokağa çıktığında kağıt toplayanlara sor bakalım ya Suriyelidir ya da Suriyeliler yüzünden kağıt bile toplayamadığını söyleyen bir Türktür
Anlamadığım nokta şu o kadar Ukraynalı geldi, yerleşti kimsenin sesi çıkmadı. Ama iş Arap ırkından olunca insanımızda bi anormâllik oluyor. Kimseye çifte standart uygulayamazsın. Ben ırkçı değilim. Olamam da. Burada artistlik yaparak cevap verenler, gitsin diyenler emin ol savaş yokken bu ülkeden kaçmaya çalışıyorlar. Bunlar mı milliyetçi? Bunlar mı vatansever? Hadi oradan derler adama.
o ulkenın eu peşkeş cekılerek hukumetın para karsılıgında tecavuzcu it kopuğu ulkeye aldık biz.
ne ortama ne medenıyete nede türkiyeye uyum saglayabıldırler. bunun ırkcılıkla alakası yok.
sen burdan almanya fransa ya da usa gıt o ulkenın temel gorus medenıyetıne saygı gostermezsen jopu sana monte ederler. bu itlerde kendı aralarında getto kurdukları ıcın bunlara bunu yapmak lazım . egıtımlı duzgun medenı olanlar cok az cogu avrupada zaten.
ırkcılık bu degıl.
senın ulke ve ulke ınsanına adapte olmalarıdır , olamadıgında ıse nahoş olaylar yasandıgında ırkçılık kelimesının altına sinmeyin .
her ulkenın dinamikleri farklıdır. sen kalk gıt hindistana ve orada ineğe vur ya da taciz et , baka bakaım ne oluyor.
bu kadın görmemiş ayıdan bozma tipleri sahillerde plajlarda aılemızı esımızı kızımızı alıp gıdemıyoruz görmek istemıyoruz bu kadar basıt olay ırkçılıkla alakası yoktur.
bugun 5 yıldızlı bır otelın havuzuna gırdıgınde haiema tisort etek ya da deniz yatagı ıle sana ızın vermezler deve guresı yapmana atlayıp böğürmenede bu şimdi ırkçılık mı?
saçma yerden olaya bakmışsın . burdaki sorumlu ve sorunlu vatandaş değil hükümet ve hükümetin yanlış politikalarıdır ırkçılık lafları ile falan bırak bu ayakları güneş balçıkla sıvanmaz.
ayrıca cahillikten kitaptan bahsetmişsin. sen etrafında akraban arkadasın sevgılın vs. goril olabılır senın egıtımın statun cebındekı para ve yabancı dil bilgin nedır?
burada cıkıp anırmıssın cahılsınız kıtap okumamıs ırkçısınız falan ne ayaksın sen len kımsenin egıtım statusunu bılmeden kendın ve kendın gııb cevren sanır anırma , anırtırlar sonra.
kardeşim suriyelilerin yeri suriyedir bundan anlaşalım suriye güvenli olduğu zaman ülkelerine tıpış tıpış gidecekler bu ırkçılık değil aksine insani bir görev çünkü bu insanlarında bir geleceği olmalı bu ülke de nasıl bir gelecek kursunlar? vatandaşlık kimlikleri pasaportları bir kimlikleri bile yok? bu insanların sosyal güvenliği ne olacak? o yüzden suriye de anayasal düzen kurulup hepsi gitmeli bu konuda ülke de hayır diyecek insan tanımıyorum şahsen..
ama şoven ırkçı insanların derisine kimliğine saldıran çapulculara da ihtiyacımız yok.. ne göktürklerden bu yana gelen tarihimizde böyle bir şey var ne de kültürümüzde.. biz ırkçı millet değiliz zaten ırkçı olsaydık bu topraklarda sadece oğuz kökenliler yaşardı.. aksine bu devlet mazluma umutsuza öksüz ve yetime herzaman kucak açmış sancağında namusunu malını ve canını korumuştur.. şoven ırkçılara da ihtiyacımız yok suriyelilere de.
Ülkemde ne mülteci ne de mülteci savunanları istemiyorum. Mültecileri ülkede barındırmak iç savaşa kapıyı aralamak olduğu gibi suriye ve ırakın kuzeyinde kurulmak istenen pkkistan emeline hizmet etmek demektir. Mülteci istememenin ırkçılık ile alakası yoktur. Türk milleti her türlü zorluğu çekerken mültecileri her türlü hak tanınıyor. Türk milleti adeta kendi yurdunda 3.-4. sınıf muamele görüyor.
Hem doğru hem yanlış dedikleriniz birincisi örnek veriyorum İngiliz bir turist gelse kimse ırkçılık yapmaz. Ama Suriyeli , Afgan gibi milletlerden insanların zarardan başka bir şeyi yok. Kendilerine ait gibi kullanıyorlar ülkeyi.
Zaten bu zamana kadar yeterince yüz verip acıdığımız için oldu bunlar ülkeye gelmişler bir de kadınımıza kızlarımıza sapkınlık yapıyorlar toplumun böyle tepkili olmasına sonuna kadar hak veriyorum ayrıca bu ırkçılık değil kendi ülkemi düşündüğümden onların yerinde çok sevdiğim bir ırkta olsa hiçkimsenin vatanımı bu hale getirmesine hakkı yok herkese karşı tepkim aynı bunlar gittikçe çoğalıyorlar ileride toprak istediklerinde ağlamaya başlarsınız artk uyanın biraz cahil olan sizlersiniz yazık acıyorum
önüne gelene git kitap oku cahil falan gizliden çık eğitim durumunu , mesleğini yabancı dil bilgini açıkla bizde sen gibilerin görüşlerine okumuş eğitimli statüsü var diye dinleyelim.
sen daha ırkçılık kelime anlamını bilmiyor ırkçılık nedir faşizm nedi, r kime fasişt denir gelmişsin burada bilip bilmeden insanların kimliğini yaşamını cahil kitap oku ötüyorsun .
ben anında sana cv dökerim sen yazabilecek misin? burada partizanlık yapma .
@burakistan35 gerçekten daha gizliden çıkamamış millete kitap oku onu bunu araştır diye saydırıyor bunlar kendi ülkesini unutacak kadar aşağılıklar daha ırkçılık nedir bilmiyorlar
bişey sorcam o gencin kendini daha iyi bir gelecek kurabileceği ülkeye gitme orada yaşama hakkı varda orada yaşayan halkın kendi ülkesini bu istiladan korumaya hakkı yokmu? tamam belki çok sert tepki almış olabilir ama burdaki insanlarında vatanları elden gidiyor.
ya bunlarin genetigine baksan Türk bile degillerdir eminim
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Türk Almanyada, Alman Türkiyede, Afrikalı Ukraynada herkes her yerde bulunabilir. Sen bu kadar basit bir şeyi düşünemiyor musun. sen kimsin ki sınır koyacaksın. hiç mi Kitap okumuyorsunuz derin cahillik senınkı
Diliyorum bir gun yurt dışına çıkmak zorunda kalırsın ve sana ve senın gıbılere de aynısı yapılır. Biz de yurt dışında bulunduk yaşadık gördük. sen kimsin ki bir insanı kovuyorsun. cahil