Lütfen gitsinler tüm hayvanlarımı orada görmek istiyorum
Benim bugün hamsterım öldü anneme dedim önceden veterinere götürelim diye hep hayır dedi param yok dedi o yalancı ablama hep para verdi hiç mi üzülmüyorlar
Ben veteriner olup tüm hayvanları kurtarıcam
Benim bugün hamsterım öldü anneme dedim önceden veterinere götürelim diye hep hayır dedi param yok dedi o yalancı ablama hep para verdi hiç mi üzülmüyorlar
Ben veteriner olup tüm hayvanları kurtarıcam
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
hayvanlar öldüğünde yok olur gider. çocuk musun nesin awq. veteriner olup tüm hayvanları kurtaracam diyor😂
Kurtarıcam ve yok olmuyorlar
islama göre ahiret sadece insanlar ve cinler içindir. ölüm diğer canlılar için bir yok oluştur. onlar sadece dünyada insana hizmet etmek, insanın hayatını devam etmesine sağlamak ve yardımcı olmak için varlar. yani kısaca, hayvanlar ölünce bir yere gitmez. onların ruhları yoktur.
Bu bilgileri biliyorum ama bence Allah onlar İçin bizden gizli bir yer yaptı biz oraya gittiğimizde onları bulmayalım diye bizden gizli
ulan bulsak onlara ne yapacaz sanki. bu senin kuruntun. inanma böyle şeylere. az aklını başına getir.
Burada yaptıklarımız yetiyor zaten çoğumuz onların layık olduğu cennete ayak bile basamayacağız umurumda değil kuruntu demen
biz onlara ne yapmışız. bizim sayemizde kral gibi yaşıyorlar. allah onları cennete layık görmemiş ki ölünce yok ediyor.
Normalde, sazan gibi her muhabbete atlamam. Fakat, Allah'ın vahyine aykırı konuşan, Kral dahi olsa, kellemi kaybedeceğimi bilsem de ; VAHYİ izah etmeye çalışırım. Rabbim sizi köpek, fil vs olaeak yaratsaydı, bu dünyada zalim birisi sizi 10 yıl aç - suzuz bıraksa, dövse, işkence etse idi, ölünce toprak olmayı ister miydiniz?
Din adına konuşurken, ya biliyorsanız ALLAH RIZASI İÇİN konuşun, ya da bilmiyorsanız susun. Dinin kaynağı, size bu bilgileri verenler değil VAHİY dir. Hayvanlara ne olur, Allah kime ne yapacak gibi bütün sorulara ; siz ve sizin gibi yetersiz bilgisi olan değil de, müsaade edin de VAHİY cevap versin. En' * Suresi 38 Ayet'e ve Ali İmran Suresi 108. Ayete bakıp, tövbe etmenizi tavsiye ederim.
@FreakM valla kardeşim, ben otoritelerce kabul görmüş genel kanaati söyledim. hangi hocaya sorsan aşağı yukarı benim gibi cevap verir. he, allah ahirette onlar için başka bir alem hazırlar, bilemem. lakin ne kur'an'da ne de hadislerde hayvanlar için de bir öteki dünya olduğu anlatılmaz. ayrıca emin ol hayvanların çoğu gayet iyi durumda. 1 2 kişi hayvan dövdü diye tüm hayvanlar dövülmüyor. ben köpek olsaydım, birileri beni 10 yıl dövseydi zaten benim ne kendim ne de başkası için adalet isteyecek bir aklım olmazdı, adalet nedir bilmezdim, ahiretten de bu kavramdan da bihaber olurdum, anlamazdım.
Ben size VAHİY diyorum, Allah ın % 101 doğru olan sözü yorum. Siz halâ otorite, İslam alimi, hoca diyorsunuz. Yazık, ağlanılacak bir durum. Basit bir insana bile saçma gelecek bir konuda, Sğmme Haşa Allah Adaletsiz olabilir mi? En' * 38 "YERDW YÜRÜYEN VE GÖKTE UÇAN HAYVANLAR, SİZİN GİBİ ÜMMETTİR... HEPSİ RABLERİNİN HUZURUNA TOPLANACAK" diyor ise, hepizi susacağız.. 1 - HAYVAN DA SİZİN, BENİM GİBİ ÜMMET.. YANİ ZİM KADAR CANI DEĞERLİ, ŞEREFİ, HAYSİYETİ OLAN BİR VARLIK. 2 - ALLAH BÜTÜN CANLILARI, TOPLAYACAK İSE, SÜMME HAŞA FIKRA MI ANLATACAK, BULMACA MU ÇÖZDÜRECEK? Bahsettiğiniz alimler bu Ayet i anlaya adı ise, def olup gidip simit satsın, ayakkabı boyasın. Hiç bir Müslüman, Allah'ın vahyi ortada iken ; kafasına göre konuşamaz.
Eğer Kur'an-ı Kerim'de hayvanlara ne olacağı, net olarak söylenmemiş olsa bile, hangi alim kafasına göre konuşabilir. Hakka Suresi 44. - 47 Ayetleri okuyun.
Bana halâ saçma sapan felsefi cevap vermeyin. Velev ki, BÜTÜN HAYVANLAR İYİ OÖUP, O BAHSETTİĞİNİZ 1 - 2 HAYVANIN HAKKINI VERMEYEN BİR VARLIK, ALLAH OLAMAZ. Ancak Hitler gibi zalim diktatör olabilir. Siz Allah ın sadece varlığına inanıyorsunuz. Adil, Ranman, Rahim, Gafır sıfatlarını inkar ediyorsunuz. Tövbe edin, öyle gelin karşıma..
10 yıl işkence gören köpek olsaydım, aklım olmazdı, şu şöyle olurdu diye ; halâ sığ, tutarsız, hiçbir delili olmayan fikirlerinizi söylüyorsunuz.. İşkence gören köpeği bırakın, dağın bile aklı var.. Ahzab Suresi 72. Ayet diyor ki "Biz sorumluluğu göklere, yere ve dağlara teklif ettik.."Allah, hiçbir aklı, fikri olmayan, iradesi, seçme hakkı olmayan Dağla, gökyüzü ile konuşacak kadar sarhoş mu,
( SÜMME HAŞA) ; yoksa dağın, yerin, gökyüzünün bile aklı, iradesi, varmış? Sizin müracaat ettiğiniz otoriteler bu Ayete ne der? Yoksa koko çekmiş gibi, hikaye anlatmaya "Allah sadece cinlere, insana hesap soracak, bunlara akıl verdi diye ; Haşa Allah ve Resulünden daha iyi biliyor gibi, konuşmaya devam edecekler mi?
Hadi o otoriteler VAHİY e değil, şeytanın, falancanın dediklerine inanıp, ALLAH IN ADALETİNİ örtmeye, insanları şüpheye düşürmeye çalışıyor. Peki size ne oluyor? Şeytanın, onun yolundan giden otoritelerin ortağı mısnız? Ben VAHİY diyorum. Falan Ayet diyorum. Siz halâ 2 dakikada o Ayetin mealine bakmak yerine ; o dangal@k otoritelerin fikirlerini söylüyorsunuz.. Kahvehane muhabbeti yapmıyoruz. 50 sene önce tartışsak, 'olabilir' der, susardım. Şu an, elinizde İnternet imkanı varken, 2 dakika o Ayete bakmayıp, uydurma bilgilerle gelmeniz de, tam bir şeytan hilesi.. Şeytan Allah'ın VAHYİNİ görmemeniz için, göbeğini çatlatıyor ve sizler de çok kolay yem oluyorsunuz. Gönüllü olarak ; VAHYE değil de, falancaya, Şeytana, filan kitaba, falan tarikat, mezhep uydırmalarına inananlara ; tek kelime sözüm kalmadı. Allah'ın emri üzere 'SELAMLA'...
@FreakM dağın taşın ne aklı olacak birader. gec bunları geç. bunlar spiritüalist yorumlardır. bilinç dediğin şey bir avuç sinir ve elektriktir. allah dağa tasa bilmem ne demiş de falan filan, bunlar mecazi anlatımlardır. kopek de ne adalet duygusu ne de ahiret düşüncesi vardır. bu duygu ve düşünceler için insan gibi yüksek bir bilinç düzeyine sahip olmak gerekir. allah ahirette hayvanlari da bir mekanda toplar ve ya toplamaz. ben toplamadım dedim diye ne bunca tantana. toplarsa sana kârı ne toplamazsa ne. geç bunları.
Cennet cehennem insan uydurması.
Onlar da bizim gibi başka canlılara yem oluyorlar
Cennet diye bi yer yok
Var
Hayvanlar eşek cennetine gidiyor
Eşek cenneti nedir
Hayvanların cenneti işte aw
Yok cehenneme gidiyon
İslama inanan kalmadı sen cennet diyorsun
Bana ne ben inanıyorum hayvanlarımda orada
bence gidiyor
: ))
cennet var mı:DDDDDDDD
Benim için olmasa da olur hayvanlar cennete gitsin dünya onlar İçin kötü
Hayır
Onlara özel cennet vardır belki
Maalesef inancımızda böyle bir şey yok. Ahiret hayatı yalnızca cinler ve insanlar için 🫠
: (( bence Allah onlara da kıyamaz ve bizden saklı onlara güzel bir yer yapmıştır
Evet hanımefendi
15 yaşındasın galiba
Elbette
😿 umarım cennete ben de giderim hayvanlarımı görürdüm
Yapar mi
Ne yapar mı
Mümkün mü
İyi birisi olmaya çalışacağım hep sonra öldüğümde tüm hayvanlarla birlikte olmak İçin
Hayvanlar Allah'ın sessiz kulları
Denilirken cennete gitmeseler bile sen cennete gidersen istediğin şeyi isteme şansın var zaten
Ama hayvanlar kötü bir yere gitmez
Bu çok güzel iyi bir yere gitmeleri
Çünkü onlar zararsiz kullar
Evet : (( dünya zaten yeteri kadar onlar İçin kötü bir yer (di)
Evet evet taciz mi desen eziyet mi öldürmek mi onların hiç bir suçu yok aslında doğanın kanunu gereği birbirlerini öldürüp yiyorlar okadar
gidiyor
Orada mutlu olurlar hepsi hep eğlenir