Açıkçası bu konu benim Bayadır aklıma takılan bir konu cevabını çok. erak ettiğim
(eşcinsel değilim)
Açıkçası bu konu benim Bayadır aklıma takılan bir konu cevabını çok. erak ettiğim
(eşcinsel değilim)
Müslüman bir insanım ve bu durum kimseyi bağlamaz yani kimse sen bana müslüman değil sin diyemez yani benim adıma karar vermeye hakkı yok insanların Allah bilir yine de ancak şöyle bir şey var dine tamamen uysa herkes kimse göz göze bile bakamaz kadınlar erkekler ilişki dahi yaşayamaz yani böyle geniş açıdan bakmak lazım
Haa sonunda aradığım gibi bir cevap
Evet gerçekler bu yönde ama hiç birimizin işine gelmiyor bu durum ne eşcinseller nede heteroseksüeller
Aslında akendimde demiseksüelim ve açıkçası eşcinsel tanıdıklarım var ve eğer gerçektende tüm kurallarına uyulsa sevgililik durumda olamaz heterolarda bile
Evet doğru tabi ki
Evet, örnek;
Lût’u da (peygamber gönderdik). Kavmine dedi ki: “Sizden önceki topluluklardan hiçbirinin (bu ölçüde) yapmadığı iğrençliği mi işliyorsunuz!”
“Kadınları bırakıp da cinsel tatmin için erkeklere yanaşıyorsunuz. Doğrusu siz taşkınlık eden bir topluluksunuz.” (Araf 80/81)
Rabbinizin sizler için yarattığı eşlerinizi bırakıp da insanlar arasından erkeklerle mi beraber oluyorsunuz? Doğrusu siz haddini aşan bir kavimsiniz! (Şuara 165/166)
Lût’u da hatırla! O kavmine, “Göz göre göre hâlâ o hayâsızlığı yapacak mısınız? Gerçekten siz kadınları bırakıp da şehvetle erkeklere mi yöneliyorsunuz? Doğrusu siz değerleri bilmeyen bir topluluksunuz” demişti. (Neml 54/55)
Cevap
6Cevap
eşcinsellik haram haram işlemiş olur ama dinden çıkmaz eğer ki haram değil yasak değil derse inkara girer dinden çıkar
Onu allah bilir ama kesin bir dille bu kişilerin büyük azaba uğrayacağını söylüyor allah. Ama affetmesini de bilir
Dinden çıkmış olmaz ama büyük günah olarak sayılıyor.
Evet Eşcinsellikte Kuranda Bile Yasak Allah Bildiriyor
Yaw he he. Nerede dinden çıkıyor boş yapma.
@Lalalal2049 Tevhid Meali
bakara 256, tağut, süleyman, muhakeme
ARA
MENU
Lut Kavmi ile ilgili ayetler
► Lut’u da (kavmine gönderdik.) Hani (Lut) kavmine: “Sizden önce âlemlerden hiç kimsenin yapmadığı bir fuhşiyatı mı yapıyorsunuz?” demişti. (7/A'râf 80)
► “Şüphesiz ki sizler, kadınları bırakıp erkeklere şehvetle yaklaşıyorsunuz. Siz, aşırı giden taşkın bir toplumsunuz.” (7/A'râf 81)
► Kavmi: “Onları yurdunuzdan çıkarın. (Çünkü) onlar temizlenen insanlardır.” demek dışında bir cevap vermemişti. (7/A'râf 82)
► Hanımı hariç, onu ve ailesini kurtarmıştık. (Hanımı) geride (helak olanlarla) kalmıştı. (7/A'râf 83)
► Onların üzerine bir (azap) yağmuru yağdırmıştık. Suçlu günahkârların akıbetinin nasıl olduğuna bir bak! (7/A'râf 84)
Alsana ayetleri sabitledim gözüne girsin tamam mı ne oldu Lut kavmi üzerlerine yanardağ patlayarak helak oldular sende eşcinsel olmaya devam et bunlarla birlikte kıyamet günü hesaba çekil
Dinden çıkmış sayılmıyorsun. Haramdır bu tarz ilişkiler. Allah'tan başkası sizin imanınızı ölçemez veya engelleyemez.
tabiki hayır günah ve yanlış olduğunu kabul ediyorsa yok eşcinsellik normal derse haram değil derse çıkar
Sanmam tercih sonuçta
Dinlerde eşcinsellik yasaklanmıştır çoğunlukla.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?