Türküm ama müslüman türk
Normal türk demek kesmedi türkmen diyeyim bari havalı olur hem
Galiba böyle
Türk ve Türkmenin farkı ne?
Türkmenler Türk diyorlar sonra başka yerde yaşıyor falan diye anlatıyorlar kimse tam olarak aradaki fark ne bilmiyor ama bir şeyler zırvalıyorlar. Bilen varsa açıklasın.
Hepsi Türk ama İslamiyete geçen Oğuz boylarına Türkmen adı verilmiş, daha sonra tabii Türkiye, Irak, İran, Rusya sınırlarına yayılmışız. Temelde Türk herkes ancak dini sebeplerden dolayı isim ayrılığına gidilmiş işte. Kaba taslak böyle
Şimdi bu konu biraz karışık ama anlatayım. Temel olarak hepsi aynı. İlk başta Türk adı vardı. Sonra Türkler daha doğrusu Oğuzlar Müslümanlığa geçince Türkmen denmeye başlandı. Türkmenler Anadolu'ya geldiğinde şehirde yaşayanlara Türk köylerde yaşayanlara Türkmen göçebeliğe devam edenlere de Yörük denmeye başlandı.
Yörükleri de ayrı bir boy sanardım
Yörükler de Türk ama doğuda göçebe Kürtler de var. Göçebeler ile yerleşik hayata geçen Türkmenler arasında yüzyıllar içerisinde bayağı farklılık ortaya çıkmış.
Cevap
5Cevap
Fark yok sanırım ikisi de türk
Türk ifadesi Anadolu'da yaşayan bizlerde dahil olmak üzere dünyanın birçok yerinde yaşayan aynı soydan çoğalmış toplumların ana adıdır. Türkmen ise ilk müslüman Türk toplumlarının diğer dinlere inananlardan ayrılması için Araplar için ifade edilmiş gibi görünse de zamanla İngilizlerin Osmanlı'yı Ortadoğu da Anadolu Selçuklu'dan kalma Türk toplumları üzerinde ki gücünü kırmak için de kullanmış, farklı bir ırk ifade etmek için. Tıpkı Azeri Türk'leri için farklı bir ırk olduklarını ifade etmeye çalışan sadece "Azeri" ismi kullanılması gibi.
Türk ifadesi bir ağacın gövdesi ise Türkmen de dallardan biridir.
Bizde Türkmeniz benim bildiğim müslüman oğuz türklerine türkmen deniyor
türkmenler kürttür
Sen çok sorunlu bir elemansın 🤣😂
harbi diyorum. özellikle ırak suriye türkmenleri. bi dna testi yapıyorlar batı asyalı çıkıyorlar. batı asyalılar kafkas ermeni irani oluyor
Fark yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?