26 yasindayim. Ögretmenim. Evlilik son yillarda universite doneminden itibaren bana uzak gelmeye başladı. Okuldaki erkekleri görünce erkeklerden sogudum. Cevredeki kadinlarin aldatilmalari...
sonrasinda calisan evli kadınların kocalarından destek gormediklerini soylediler (ev islerinde ve cocuk bakımında kocalarinin yer almamasi gibi) ve daha bircok sey.
Benim evliligimde böyle olacak diye bir sey elbette yok Allah iyi insanlarla karşılaştırsın ama ister istemez evlilige karsi mesafeliyim.
Bizim ulkede evlilik anlayışının doğru işlemedigini düşünüyorum. Herkes birbirine yük olacak alan arıyor. Kimse hayati paylasalim hayati birbirimize kolaylastiralim derdinde degil. Tam tersi daha zorlastirma egilimindeler.
Mutsuz evlilik cok fazla. Anlayis, sadakat, saygi yok. Hep daha fazlasını isteme var. Eşim annem/babam gibi olsun meselesi var. Kimse anne gibi bakim saglayamaz. Bunu eşten beklemek dünyanın en sacma seyi bence. Karsilikli sorumluluklar olmali ve alınmalı.
Ulkemiz insanının kisilik, karakter, anlasabilir miyiz derdinden cok baska istekleri var. Bana görücü olarak gelen beyler yemek yapmayi biliyor musun diye soruyor mesela. Aç kalacagim diye korkuyor bildigin. Ben senin karnini doyurmak zorunda degilim ki.
Sen biliyor musun diyorum yok diyor. O zaman neden calisan kadin istiyorsun? Erkekler maddi yuku azaltmak istiyorlar ama kadinin yükünü azaltan yok.
Baska bir gorucu de ogretmen esim olsun cok istiyorum dedi. Neden dedim guzel meslek, kadina cok yakisiyor ayrica vakti bol hem cocuklara, eve, eşe ayiracak vakit bol. Maasi da iyi diyor. Yani kadin her seyi yapsın ama ben cok bir sey yapmayayim. meslege gore kadin secmek, eş secmekte enteresan.
Erkekler, kadin evle de ilgilensin, cocukla da kafasindan bir turlu kurtulamiyorlar ve bu sorumluluklara bir turlu kendilerini dahil etmiyorlar. Öğretmenin vakti bol diye ulkedeki tum kizlar öğretmen mi olsun? Tum erkekler öğretmenle mi evlensin bu kafaya gore?
Meslegini cok iyi yapan dis hekimi, doktor, avukat, muhendis kadinlarimizda var. Bunlarin vakti yok diye evlenmesinler mi, tercih meselesi olmasin mi evdeki işler kalacak diye? E sen yap, birlikte yapın.
Bu iki yuzluluklerden, bu ataerkil kafadan, erkeklerin sorumluluk almamasindan falanda evlilik istemiyorum.
Hala kapılarımı kapatmis degilim. Kendini gelistirmis, sorumluluk bilinci olan erkek bu ulkede belki az ama varlar ve denk gelir mi bilmiyorum.
Benim evlilik anlayisim şu meslekten olsun, şöyle olsun degil. Beraber sorumluluk alalim, saygili olalim, anlayis, sadakat olsun istiyorum. Evlilik boyle yürüyor. Meslekle yuruyen evlilik gormedim. Sorumluluk almadan yuruyen evlilikte gormedim.
Herkes uzerine duseni yapacak, yapmalı. Bunlar kadin işi, bu kadin meslegi, bir kadin mutlaka yemek bilmeli bilmem ne. Şu kafalardan çıkalım artık. Bunlar olmasa da olur. Karşıdakinin kisiligi duzeltemezsin ama iki yumurta kirar karnini doyurursun. Bu kriterler bana dogru gelmiyor
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer