Sizce nasıl bir karar vermeliyim?

Merhaba ben annesiz ablalarimin cabasiyla buyuyen yetiskin bir kizim 22 yaşımdayım bunca zaman yemek ev isleri vs ablamlar evlenene kadar onlar yapti annemin yoklugunu babama aratmamaya calistilar 13 yasimda yatili cemaat yurduna verildim hem liseyi okuyabilmek hem dini bilgileri ogrenebilmek icin buralar cok karmasık o yuzden es geciyorum 19 yasimda cemaatten tamamen bağımı kopardım neyse 19 dan suanki yasim 22 ye kadar babamla ve ecle ilgilendim bu surec icerisinde cok bunaldim hala daha bunaliyorum intihar gibi hayattan tamamen kopma dusuncelerim var buna sebep olan sosyal hayatimin olmamasi ve kendime ait bir kazancimin olmaması babam tek kalamaz yemek nasil yapcak sunu nasıl yapcak bunu nasıl halletcek diye düşünmekten icim cok huzursuz diger yandan kendi ayaklarimin ustunde durmak artık kendi paramı kazanmak istiyorum ama babam herkes gitti sende git, ben yapar yerim, bir de koca bulursun kendine, ben senin basında duramam, ne zaman benden cikarsin o zaman işe girersin gibi birsuru seyler soyluyo tabiki de kendime olan guvenim yerinde ama asıl üzüldüğüm onun sıkıcı hayatını değiştirmek istememesi ve buna beni de dahil etmek istemesi cok bencilce dusunuyo işe gitsem aklımın çoğu onda kalıcak acaba yemek yedimi acaba ne yapti aslında o beni cok kez evde birakip gun boyu ormanlarda gezdi ve her geldiginde yuzum soluktu ve bunu fark etmedi bazen fark edip soyledigimde ne yapayim senidemi gotureyim ormana gibi tepkiler aldım en cok da bu bayram bekcilik yapmak icin tas ocagina gittiginde uzuldum bursadan gelen oglunu alıp mangal yapmaya goturdu bayram oldugu icin orada kimse yok sirf kalabalik yapmayım diye goturmedi beni birde ogluna varim yogum senin ugruna diyisi cok uzdu beni hatta gittiklerinde cok agladim neyse sonra abimle tartışmışlar sizce ben nasıl bir yol izlemeliyim herkes kendini dusunuyo farkindayim ama vicdanen cok huzursuzum ölsem de kurtulsam diyorum

Güncellemeler
+1 yıl
Mna kdmn dogurdugu herkes gitti sende git koca bulurlar sana diyo of cok bunaldim
Sizce nasıl bir karar vermeliyim?