Neden Deist Değilsiniz?

Ben şu yüzden değilim. Çünkü aklındaki soruların hiçbirinin cevabı yok. Mesela bilimde neden sonuç ilkesi vardır ve her sonuç bir amaca hizmet eder bütün evrende. Örneğin neden yemek yiyor bütün canlılar? Cevap: hayatta kalabilmek için, neden KS'ye üyesiniz? Cevap: zaman öldürmek vb. Yani burada bulunmamızın bile bir amacı var. Peki tüm kâinatta her şeyin amacı varken Allah'ın bu evreni amaçsız yaratmış olması aşırı mantıksız değil mi? Neden Allah sadece insana düşünme yetisi vermeyi tercih etmiş meselâ? Neden bütün canlılardan üstün kılmış bizi? Birine bunu sordum bir sırtlandan daha hızlı değilsin dedi🥱 arkadaşım sırtlan sakatlandığı zaman onu kim tedavi ediyor. Sırtlan sakatlandığında insan tedavi edebilirken, neden biz sakatlanınca hayvanlar bizi tedavi edemiyor eğer biz insanlar onlardan üstün değilsek? Teknoloji ile bütün hayvanları avlayabiliyoruz ve neden acı, tatlı, ekşi, tuzlu bütün nimetlerin tadını alma duyusu neden sadece insana verilmiş de, hayvanlara verilmemiş? Allah bunu neye göre belirlemiş? Amacı ne? Deistlerin inandığı Tanrı adaletli mi mesela? Eğer adaletli ise bir kişi bir atom bombası ile milyonlarca insanı katletti. Bu insan hiç ceza almadan öldü. Deistlerin tanrısının böyle insanlara ceza yönetimi yok ise neden kötü insanları da yaratmış? Tanrı sadece bu dünya için yaratmış ise insanları neden ölümlü yaratmış? Amaç bu dünya içinse bu dünyada tutması gerekmiyor mu? Neden öldürüyor? Ekolojik denge için insanların , canlıların ölmesi lazım ise, bu deistlerin tanrısı neden sonlu bir evren yaratmayı tercih etmiş? Amaç ekolojik dengeyi korumak ise ekolojik dengeyi sürekli hayatta tutmak zorunda değil mi? Neden sonlu bir ekosistem tercihi etmiş? Evrim evrim diyenler , neden peki evrim sürecinde sadece insan bilgili, bilim yapabilen, hayvanları besleyebilen donanımlı olacak şekilde evrilmiş. Neden yıllarıdır fosil kayıtlarında başka akıllı canlılar çıkmıyor? Ne için insan? Tanrının amacı ne? Bu sorulara hiç bir mantıklı cevap alamadığım için deistlik bana çok uzak. Peki siz neden değilsiniz?

Neden Deist Değilsiniz?