Suriyede ırakta iranda yaşıyorsa arap falandır türkmendir ermenidir öyle bir şeydir işte
Türkiye de yaşıyorsa türktür beğenmiyorsa bölücüdür açık ve net
Suriyede ırakta iranda yaşıyorsa arap falandır türkmendir ermenidir öyle bir şeydir işte
Türkiye de yaşıyorsa türktür beğenmiyorsa bölücüdür açık ve net
bi insana kürtse zorla türksün diyemessin sacma ırkcı düsünceden cık ha söle dersin pkkyı desteklıyosa bizden degıldır o ayrı konu herhangi devletimize topraklarımıza göz dikmiş ne kadar toplum veya ülke varsa bizden degildir dersin okadar sen türkiyede yasıyon türksün ozaman almanyada bir sürü gurbetci var almanmı cok mantıksız sölediklerin hepmiz bu ülkeye hizmet ediyosak hepimiz bu ülkenin bölünmez bütünlügünü savunuyosak güclenmesini istiyosak kürt türk laz cerkez adını ne koyarsan koy bir bütünüz
Almanyadaki gurbetçilerin alman türkiyedeki her milletin türk olduğunu düşünüyorum
sacma spaan konusuyosun ordaki türkler senin vatanı sevdiginin bin misli seviyo senin degerini bildigin in bin mislini biliyo senin cekmedigin özlemi cekiyolar gurbete yoklukta gidip calısıp cabalaıyıp kazandıkları parayı gelıp buraya döviz olarak bırakıp ülke ekonomısıne katsı saglayanlardır gurbetciler sen türküm deyip bu ülkeyi terk etcem basvuru yaptım ben doktorum ben mühendisim diyen işte bu topraklarda büyümüs eigtimini almış biti kanlanmış asıl türk onlar degil bu devlete bu millete hizmet etmek isteyen okumuş genclerdır türk milletine türk devletine hizmet eden
Hümanist.
Aslen etnik bir anlam içermez. Gerçi etnik isimlerin de coğrafya ve kültür temelli verildiği bir gerçektir. Kürt kelimesinin kökeni; dağlı, göçebe, çadır gibi anlamlara gelir. Kürtler, dilsel olarak İrani bir kabile olup da Arap ve Türkmenlerle karışmış olan dağ göçebeleridir.
Yani bir Kürt olarak söylüyorum bunları zira bu konularda fazlaca manipülasyon yapılıyor.
var tabi okadar da gçmmeyelim
Cevap
6Cevap
Evet bence de öyle

hepimiz 1iz
Türkmen olayı cok farklı bir şey yalnız söylediklerinle karşılaştırma bizler has Türkleriz müslüman kesimiz.
Türkmenle türkün farkı ne
Türkmenler müslümanlığı kabul etmiş Oğuz Türkleridir Oğuz kağanın soyundan geliyoruz has Türkleriz yani 24 boy var şimdi burada sayamam hepsini.
Ee türk oluyor işte farkı söylemedin ki
Bak Türküz evet ama fark oğuz olmamız
Çok gereksiz geldi türkmen diye ayırmak
Iran, da Kurt ne alaka Turkiyenin irki ordan gelme zaten.
Irakta bir azinlik var ama nerden gocmusler 🤷♂️
Turkiyede ise 10 milyon Kurt nufus var en az.
Araplqrin cani cehenneme
kürt yoksa kürdistan nasıl var
Hani nerde
Hayal dünyanda 🤣😂
ırakl suriyenin kuzeyine bak, iranın da batısına.
Irak ın kuzeyi deniyor oraya cahil seni 😂🤣
O zaman bizim bahçeye de paris diyelim çünkü ben öyle adlandırdım diye öyle oluyor ahahaha
cahil öyle mi. sor bakalım google amcaya, kürdistan eyaleti diye, tak seni iran kürdistanına yöneltir. iranda kürdistan adında eyalet var. ırağın kuzeyinde merkezden ayrı bir hükümet var, adı da kürdistan bölgesel yönetimi. suriyenin kuzeyinde de rojava özerk bölgesi var. rojava ne demek, suriye kürdistanı. at gözlüğünü çıkar da az objektif bak dünyaya. mustafa kemalin dikte ettiği yalanlardan beyniniz uyuşmuş. hem ben kürdistan adında bir ülke var da demedim, en azından şimdilik yok😉
türkiye neden bu halde biliyor musun, kendini alim sanan cahillerden bu halde. bu cahiller öylesine cüretkâr ki akılsız başlarıyla aklın edebiyatını dahi yapmaktan çekinmezler. örnek olarak sen.
Tüm kürtleri kürdistana yollayak
türkleri de moğolistana yollayak o vakit. var mı böyle bir şey. kim nereye göç ederse o oralıdır artık. kürtler türkler boşnaklar arnavutlar çerkesler suriyeliler afganlar vs. bu ülke hepsine ait.
O zaman amerikaya göç etsem amerikalı mı oluyorum🥳
öyle zaten. amerikalı diye bir miller yok ki. amerikan baskanlarından joe biden irlandalız trump alman, obama kenyalı, bush ingiliz vs vs. 50 milyon alman 50 milyon ingiliz 40 milyon irlandalı ve niceleri hepimiz amerikalıyız diyor. sen harbiden cahilin tekisin.
Ama hepsi amerikada yaşadığı için amerikalı oluyor
Bizde de aynısı türkiyede yaşadığı için türk olması gerektiği gibi
amerikan vatandaşı olduğun an amerikansındır kardeşim. bir suriyeli bir kürt türk vatandaşıysa o türktür.
Anlatmaya çalıştığım buydu bebeem
Kafalar pırıl pırıl, hiç kullanılmamış.
Kürt müsün
Değilim.
İlginç
Tamam git köşede oyna
Gidiyorum hemen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?