Emrivakileri hiç sevmiyorum 😒😒😀😀
Yüklü bir şekilde sipariş verdim birdaha da gelmez ahahahah😈😈😀😀
Emrivakileri hiç sevmiyorum 😒😒😀😀
Yüklü bir şekilde sipariş verdim birdaha da gelmez ahahahah😈😈😀😀
Normalde ~ kendi evim olsa ~ bir bahane bulup gelmemesini sağlarım. Ama kendi evimde olmadığım kovma gibi bir şansım yok çünkü misafir bereketiyle derler bizim burada. O yüzden üşene üşene kalkıp onlar için bir şeyler hazırlardım. İçimden her ne kadar ne geliyorsunuz sabahın köründe demek gelse de ☯
Şimdi arkadaşın türüne bakar. Bunu söyleyen çocukluk arkadaşımsa çok rahat bir şekilde davet eder “gel ya, ne bulursak yeriz birlikte, simit al lo” derim. Biraz ciddi takıldığım bir arkadaşsa “Ev çok temiz değil ama kusura bakmazsan buyur gel” derim. Emr-i vaki yapacak cürreti nasıl gösteriyor diye hayret ettiğim kişiye müsait olmadığımı söylerim.
Cevap
41Cevap
Duruma göre değişir ya da arkadaşa göre
Benimde önüme hazır gelicek kahvaltıya ihtiyacım var bu sıralar diye lafa başlarım.
Ardından bu arkadaşa evde değilde,
Birlikte dışarıda güzel bir mekanda kahvaltı edebileceğimizi söylerim..
Gelmekten vazgeçerse bu sayede onun ne kadar cimri olduğunu anlamış olurum.
Erkekler
Yok geri çevirmem. Nazı geçip aradigina göre yakınimdan biridir iki yumurta yerine üç tane haslarım. Makineye de bulasiklari dizdirdi mi tamamdır 😂
Mantıklı 😀
Almazsa napıcaksın😆sonuçta, arkadaşın sıkılmış seni görmek istemiş
Yani arkadaşını küstürme
Gelirken boş gelme diyorum inadina boş gelir gvat ya napsam sabahlari acmasam mi teli🤣
Böyle bişey olmaz genelde çünkü öyle yapmayacak arkadaş seçerim zira bu görgüsüzlüktür kahvaltıya gidilecekse önceden planlanır ki herkes hazırlıklı olsun akşamdan hazırlanır
Taktik bu bir şey lazım diye sorarsa sucuk kaşar peynir doşerim
bu pahalılıkta misafir kabul etmek herkesin harcı değil
Biz misafirleri severiz. 😏
Hiç fark etmez istediği saate gelsin.
Keşke gelse bi kaç arkadaş da beraber yapsak kahvaltıyı tek başıma hiç bir şey canım istemiyor
Gel benim kapım sana açık bir günüm senin olsun dilediğini yapabilirsin
Sevdiğim kisise tabi ama sevmediğin birise evde yokum derim
hoşnut olmasam da geri çevirmem (tabi sabah sabah telefonunu açtıysam)
Ansizin gelen arkadasim olmaz, ansizin davet edene de gitmiyorum, bilirler. Onceden davet edilmem sart.😁 genis zamanlarda ve keyifli vakit gecirmek isterim.
Gelirken bi iPhone 12 getir desene bi 😱 test edelim 😂
Bende sevmem emrıvakıleri yanımdakilerin hıc bır zamn elını cebine sokturmdım yanlız kulnmak isteyenlerden uzak dururum
Gelmek istiyorsa ve müsaitsem geri çevirmem. Bir anda geldiği için zaten hazırlik beklenmemeli. Allah ne verdiyse.
Buyur gel derim. Arkadaşıma kapım sonuna kadar açık. Ama bazı akrabalarıma bunu diyemem. Lütfen beni kendimle baş başa bırakın...
Çok sevdiğim ve bende kredisi olan biriyle hay hay ama değilse bahane uydururum. Emrivakileri hiç sevmem.
Gelebilir tabi ki en iyi şekilde ağırlarım.
Önceden haber vermeden gelen herkesten nefret ederim 🤦🏻♀️
Gelsin gelsin de aradıktan 5 dk sonra kapı çalınırsa açmam
Son anda söylemesi hoşuma gitmez yinede o anki durumu gözden geçirip öyle karar veririm.
Müsait olmadığımı söylerim bir daha ki sefere önceden haber vermeyi de unutmasın diye belirtilirim.
Sevinirim misafir bereket ikram etmek güzel bir şey paylaştıkca evimin bereketi artar.
Sevdiğim biriyse geriçevirmem. Misafiri severim soframda
Sabah 5:30 da uyudum şu an sürünüyorum nazikçe reddederim
Hiç çekemem sabah sabah. Zaten sabahları şeytanlar tepemde geziyo
Kuzenim hariç öyle kimse gelmez onun için de tost yapmam yeterli sorun olmuyor
Arkadaşimsa geri çevirmem.. sevmiyorsam bi yalan bulurum. Ama sipariş de vermem hanii 😄
Yazın sıcakta neden? Bir kafeye gidilebilir maddi açıdan zorluyorsa bir parkta piknik gibi kahvaltı yapılabilir. En azından haftasonu misafir ağırlama zamanı değil benim için. Son dakika söylediği için de müsait olmadığımı söylerim.
Ev müsait ve arkadaşim kahvaltiya gelmek istedi ben geri cevirmem asla 😅
Çevirmem , çevirirsem söverler 🥺
Müsait değilim diyebilirdin 🤷
Hazır kahvaltısı olan varsa özenle gidilir
İzin isterse olur
Yoksa hava alır
Geri çevirmem gelsin buyursun kahvaltımızı yapalım
Yakın arkadasimsa geri çevirmem tbik
Bi kendimize gelseydik djdbd
O anki ruh halime bağlı :)
Yo niye cevirim yalnızsam gelsin sevdigimse tabi sevmediğimse oda beni sevmiyordur ztn o yüzden gelmez jejejej😆
Bal gibide geri çeviririm. Ben misafir seven bir insan değilim. Misafirlik gibi durumlar insanların arasını yaptığı gibi bozabiliyorda.
çevirmem ama evde bişey yok derim
Çevirmem, gelsin beraber yaparız
Öyle arkadaşlarım yok Allah'a şükür
Hayır sevmem emrivaki olayını.
Gelirken simit pogca al oyle gel derim
geri çevirmem gel buyur derim :)
Açmam ki telefonunu ahsjs
Sen varya az değilsin🤭🤭
Gelme derim bu kadar basit...
Yok çevirmem, gelsin tabi başımla beraber 😃
Ani şeyleri sevmiyorum kesin akşama gel derdim.
Ne olucak. Gelsin birlikte yiyin zaman geçirin
müsait değilim derim geceden arasın o da
Kabul etmem
Belli olmaz
Geri çevirmem gelsin
Ekmek al gelirken diyorum genelde😊
Çevirmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?