Çift ülkenin ekonomik olarak yaşadığı zorlukları hatırlatarak kimseyi zor durumda bırakmak istemediklerini söyledi.

Çift ülkenin ekonomik olarak yaşadığı zorlukları hatırlatarak kimseyi zor durumda bırakmak istemediklerini söyledi.

Bu zamanda kızlar, takı isterse; evde kalır. Zengin ve çok aşık olmuş birisini denk getirirlerse; ancak öyle olur. Çünkü, mühendis ve Avukatların dahi asgari çalıştığı bir ülkede ; kim takı alacak? Tuik rakamlarına göre bile; %40 lık kesimde para var. %20 si erkek desek, bunlar da kendi çevresinden evlense ve bir de kızlar takı isterse, işleri yaş valla. Zaten son zamanlar, otuzlu yaşlarda çok bekar kız görmeye başladım. Hepsinin de beklentisi yüksek. Zenginler de bunları istememiş.. Yani Türkiye, Afrika ülkelerinden farksız. Gerek cds puanı ve gerekse uluslar arası kuruluşların değerlendirmeleri; Afrika ülkeleriyle eş değer fakirlikte olduğumuzu gösteriyor.. Akp gitse bile; atılması gereken tüm adımlar da atılsa dahi, 10 yıldan önden, kendimize yeter hale gelemeyiz.. Bu yüzden böyle yokluk ortamında, erkeklerden takı bekler iseniz ; evleneceği varsa da evlenmezler.
Selamlar,
Allah sayılarını arttırsın diye başka bir şey yok. İnsanlar nasılsa takı gelecek diye dünya kadar gereksiz masraf edip borca giriyorlar. Böylelikle kendi yağlarında kavrulup borcun altına giremezler. Bana göre aşırı gereksiz bir adet. Kardeşim siz evleneceksiniz diye ben niye yarım altın takıyorum.
Takı istemeyip sonra bunu tüm dünyaya ilan etmek de komik olmuş. Neyi ispatlamaya çalışıyorlar acaba. Maddi durumları yeterli ki isteme gereğinde bile bulunmuyorlar. Millet düğün masrafını takıyla karşılamaya çalışıyor.
Çok güzel hareket buna söyleyecek söz yok ama bu damat nasıl bir adam böyle, çok da uymuş değiller ama bu güzel düşünce için bir ömür mutlu olurlar İnşallah...
Cevap
43Cevap
Yahu zaten evlenen çiftlere borç takıldığından takisiz olmaz
Olur tabi ki
Buna ben çok rastldım kuzenim ve dayımın dügunundede boyle oldu sadece çekirdek aile takı takıyor davetliler misafirler takı takmıyor dedemde istemedi takı toreni yaptırmadı bencede boyle olması lazım zaten kimseyi zor durumda bırakmaya gerek yok
Altın fiyatları tavan yapıp asgari ücret yerlerde sürünürken bu kadar anlayışlı olmaları gerçekten takdire şayan =)) Gerçekçi olursak 5500 tl asgari ücret 1000 tl gram altın olunca zaten kimse altın takamıyor. Vatandaşı bu çift kadar düşünmeyen meclisteki tamahkarlara ders olur umarım.
Düğün istemedim eşim ve ailesi biz herkese altın taktık bize geri takacaklar düğünsüz olmaz dediler düğün yaptık düğünden sonra kayinvalidem bütün altınları aldı bunların gitcek yeri var bunları takanlara geri vericez dedi bende dedim altın günü mü bu diye bana saçma geliyor takana takmak falan karşılıklı takılıyorsa takılmasin ya
Bizim sulalemizde bu şekilde evlenen oldu daha önce. Haber yapılmadı o ayrı.😁 Takı töreni yapılmadan sade bir nikah mantıklı geliyor bana da artik.
Olur elbette fakat şöyle bir şey var. Artık düğün yapmak çok masraflı. Ufak bir düğün yapsan bile pahalıya patlıyor. O yüzden takılan takıların yeni evlenen çiftlere maddi olarak yardım ettiğini düşünüyorum. En azından düğün masraflarını kapatıyorlar. O yüzden takı takmanın olması gerektiğini düşünüyorum. Ama en sonunda kişinin tercihine kalkmış
Takısız düğün olur mu ya🙂. Takı, düğünün simgesidir. Özellikle Doğulular altın isterken bu çiftin takı istememesi tuhafıma geldi. Ben takılarımı isterdim. Anlayış da önemli evet. Ama 3 takı yerine 1 takı istenebilir. Hiç istememek olmaz.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
İnsan gibi insandırlar. Helal olsundur. Ben olsam davetiyeye 'Takı takacağınıza TEMA Vakfına fidan bağışı yapın, adam olun lan' dipnotunu da eklerdim.
Durumu olan taksın olmayan da takamadığı için üzülmesin diye yapılmış bence ve çok güzel düşünmüşler helal olsun.
Vanlı kız bi arkadaşım var orada düğünlerde zaten damadı soyuyor gelin tarafı. Misafire gerek kalmıyor ki 😁
Takı şart yoksa nasıl çıkacak o masrafların parası 😂
Harika ve ince bir düşünce Allah mutlu etsin inşallah
çok kral hareket olmuş ama bundan bizimkiler nasibini alır mı? Sanmam
valla ben bu kadar ince düşünceli olamam taksınlar bir zahmet 😒
Yav olum takıları alıp bana verselerdi bari benim ihtiyacım var. Sevaba girerlerdi. Bunlara nasıl ulaşabilirim, tekrar düğün yapsınlar. Her şey bitmedi bitemez.
Kimsesi olmayan kişilerin ya da fakir kişilerin uyduracağı söylem. Hiç umurumda olmaz valla. Taktığım altınları çatır çatır taktırırım. Gitsinler bulsunlar benim problemim değil.
Ne güzel düşünmüşler bence tebrik ediyorum kendilerini halden anlayan insanlarmış helal olsun 👏🏻👏🏻
Daha önce ben ya da ailem birine altın taktıysak sadece onları kabul ederim kimseye altın hediye edecek değilim bu devirde
İyi yapmışlar. Hatta onların yerinde olsam düğün bile yapmaz düz nikah yapardım
Hayret. El alem ne der diye düşünmekten kafayı yemeyen birileri varmış demek ki
Bence en doğrusu bu
Demi o taktı diye sende takmak zorunda kalıyorsun ben düğün yapmayı bile saçma buluyorum ona vereceğim parayla tatile giderim
Kendilerini tebrik ediyorum. Çok güzel bir düşünce.
UMARIM BU AKIM TÜM ÜLKEMİZİ KAPSAR da insanlar altın alıp vermenin derdinden! kurtulurlar..
Olur neden olmasın kimsenin kendini zorlamasini istememişler bundan daha insancıl ne olabilir
Tebrik ederim. Kimseye güvenip de düğün yapmamışlar.
Zaten türkiyede geri dönüşümlü takarşar seni düşündüğünden hediye etmiyor en iyisini yapmışlar
Hiç takmamışlar ki, taktiklarindanda vazgecmisseler ne ala
zaten sacma bi durum taki. geri alcaklarsa neden takiyolar dimi
Altın kemeri gördükten sonra bencede gerek yok hgfds
Bugün alsalar yarın geri veremeyecekler mantıklı hareket kdhjdjf
Tebrikler, fikirleri gonullerj kadar guzel omurleri olsun.
Çok güzel bir davranış. Ben de takdir ediyorum. Lütfen herkes anlayışlı olsun. Gram altın 930 - 950 TL, Dolar 17,30 TL. Ne yapalım yani?
gız takısız düğün olur mu o kadar borcu nasıl ödeyecekler bence bunlar düğündenönce beyin amelliyatı geçirmişler ama amelliyat hataalı ıolmuş
En iyisi bence paraları olmadığı halde bir sürü borca girip üstüne evlenip elaleminde parasını boşa harcatıyorlar sırf kendi düğününün masraflarını karşılamak için. Parası olan düğün yapsın olmayanda sade nikah yapsın işte
kadın dönme gibi erkekte bi tuhaf yani bu nası erkek ya
Olur ileride evlenirsem ben bu aaksjsj
Vandan kız bulmam lazım
Hayalimdeki olanı yapmışlar helal olsun
Demekki milyonerler heralde. d
Niye her soruma cevap yazıyorsunuz
@zeynepaydas17 rahatsizmi ettim seni?
Her soruma yazarsan evet ediyorsun
@zeynepaydas17 tamam yavrum kızma
Örnek bir davranış tebrikler
İdealimdeki düğün
Onların yeterince vardır takısı merak etmeyin
Ekonomi söz konusu olur
Olur elbette, ben de böyle yapmak istiyorum.
çok erdemli bir davranış
Zengin tipi var bunlarda
Paraları çoktur ondandır bence yoksa neden istenmesin
olmaz boşuna mı millete takı taktık mk
Ne güzel, benim kafadan
Kız adama göre güzelmiş, yazık olmuş :)
Ben neden bunu duymadım :D
Ne güzel olur tabi anlayisli davranmislar
oluyirmus demek ki ahshaj
Takısız kesinlikle evlilik olmaz bence çok saçma
Farklı bir düşünce tebrikler kendilerine.
Vay be hemde doğuda nasıl olmuş ki
Van modern bir doğu Urfa gibi bir yer degil
Çok isabet olmuş
Ne güzel
takı takmadan olmaz. D
Olmaz😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?