Gerçekten çok iğrenç bir durummuş ve ailemi dinlediğime pişman oldum. Mezun olalı üç yıl oldu hala bir işe girip çalışmama izin vermiyorlar evde beni köle gibi kullanıyorlar. Herşeyime karışıyorlar. İş görüşmesi için beni çağırdılar gitmeme izin vermediler. Asla kararlarıma saygı duymuyorlar ve sözümüzü dinlemezsen perişan olursun diyorlar. Her günüm cehennem gibi!
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Benim exte senin gibiydi ailesi herşeye karışıyor zor bir durum yakından tanık oldum insanın psikolojisini bozuyor
İş görüşmesi için çağrılınca ben baska sehre gidicem istiyorum dedim evde kıyamet koptu bizim izin vermediğimizi biseyi asla yapmayacaksın su an kalbimiz kırılıyor Allah seninde kalbini kırar falan dediler ve zorla reddettirdiler. Bu evden gidersen bir daha dönemezsin diye. Bir kafeye bile gidip cay icmeme ya da arkadaslarimla görüşmemeye izin vermiyorlar. İçeceğime ilac atarlarmış ya da cantama gizlice uyuşturucu koyarlarmış sonra aniden polis baskını olunca ben suçlu olurmuşum falan diyorlar. Sonra bende abartmayın dedim onlarda bu sefer başına birsey gelse tehlikede olsan gene anne baba dersin diyolar
Yuhh artık cantana uyuşturucu koyarlarmış troll mü bunlar, ne güzel senaryo yazıyorlar. Aileni dinleme, gerekirse evden çık git. Eski kafalıları hiçbir şekilde ikna edemezsin!
Burası küçük bir şehir ve verdikleri maas asgari ucret üstelik köle gibi çalıştırıyorlar. Yükselme imkani da yok. Ama başka sehirde maas çalışma kosullari çok iyi ve kariyer açısından kendimi daha kolay geliştirebilirim. Bunu nazikce defalarca kez soyluyorum anlamıyorlar. Zaten başka sehirde okumustum ve okudugum sehre geri dönmek istiyorum izin vermiyorlar. Onlar yüzünden korkak tavuk oldum :(
Neden iş görüşmenize izin vermiyorlar anlamadım. Sonucta eğitiminizi tamamlamışsınız.
İş görüşmesi için çağrılınca ben baska sehre gidicem istiyorum dedim evde kıyamet koptu bizim izin vermediğimizi biseyi asla yapmayacaksın su an kalbimiz kırılıyor Allah seninde kalbini kırar falan dediler ve zorla reddettirdiler. Bu evden gidersen bir daha dönemezsin diye. Bir kafeye bile gidip cay icmeme ya da arkadaslarimla görüşmemeye izin vermiyorlar. İçeceğime ilac atarlarmış ya da cantama gizlice uyuşturucu koyarlarmış sonra aniden polis baskını olunca ben suçlu olurmuşum falan diyorlar. Sonra bende abartmayın dedim onlarda bu sefer başına birsey gelse tehlikede olsan gene anne baba dersin diyolar. Burası küçük bir şehir ve verdijleri maas asgari ucret üstelik köle gibi çalıştırıyorlar. Yükselme imkaniniz da yok. Ama başka sehirde maas çalışma kosullari çok iyi ve kariyer açısından kendinizi daha kolay geliştirebiliyorsun. Bunu soyluyorum anlamıyorlar. Zaten başka sehirde okumustum okudugum sehre geri dönmek istiyorum izin vermiyorlar
Oneri isterseniz şunu verebilirim. Kendi şehrinizde aileniz çalışmanıza alısana kadar çalışın. En azindan tecrübeniz olsun. Calısma fikrinize de alışırlar. Eger sorun başka sehre gitmeniz ise, buna bir şey dememeleri gerekir.
Ancak çay içmeye gitmenize bile izin vermiyorlarsa ailenizin güvenini sarsacak bir olay mı yasattınız, çünkü normal bir düşunce değil bu söyledikleriniz.
Onların güvenini sarsacak bir şey asla yapmadım aslında 1 ay bulunduğum şehirde çalışma sürem oldu ama onda da zorla işimden çıkarttırdı ailem. İstifa edeceksin diye psikolojik baskı yaptılar. Zaten onda da asgari ücret almıştım mutsuz çalıştım ailemde iyce burnumdan getirdi. Ben artık çalışmak istiyorum kendi hayatımı kurmak istiyorum dediğimde oturacaksın evde bize bakacaksın biz artık yaşlandık sana ihtiyacımız var nankörlük yapma diyorlar. Lisans hemşirelik mezunuyum ve kpss denedim yıllarca çalıştım ama olmuyr. Özelde çalışmama da izin vermiyorlar. Başında annen baban var başıboş mu olcaksın kafana göre kararlar veremezsin diyorlar. Nereye kadar hastane lojmanında kalacaksın iyi maaşla gurbette nasıl çalışacaksın diyorlar. Biz senin aileniz bizi dinleyeceksin sen bize karşı gelemezsin diyorlar. Arkadaşlarımda iş bulup evden ayrıl hayatını kur diyor. Ettiği beddualarda tutmaz mrak etme diyorlar. Bi de şey diyo ailem çalıştığın yeri buluruz oraya telefn açıp kızımızın çalışmasını istemiyruz der işten attırırız diyolar. Başına bir şey gelse gene anne baba dersin sen safsın diyrlar.
İlginç gerçekten ama var böyle aileler. Bir tanıdığım kızını evlendirmemişti bize bakmakla mülellefsin yaşlandık diyerek. Ne desem bilemedim ailenizin eğer gerçekten böylelerse psikolojik yardıma ihtiyaçları var. Allah yardımcınız olsun.
Evet ve psikolojim bozuldu nabacagım bilmiyorum :(
Madem çalışmana karisacaklar o zaman neden univ okumana müsade ettiler ailen kendinle celisiyor
İş görüşmesi için çağrılınca ben baska sehre gidicem istiyorum dedim evde kıyamet koptu bizim izin vermediğimizi biseyi asla yapmayacaksın su an kalbimiz kırılıyor Allah seninde kalbini kırar falan dediler ve zorla reddettirdiler. Bu evden gidersen bir daha dönemezsin diye. Bir kafeye bile gidip cay icmeme ya da arkadaslarimla görüşmemeye izin vermiyorlar. İçeceğime ilac atarlarmış ya da cantama gizlice uyuşturucu koyarlarmış sonra aniden polis baskını olunca ben suçlu olurmuşum falan diyorlar. Sonra bende abartmayın dedim onlarda bu sefer başına birsey gelse tehlikede olsan gene anne baba dersin diyolar. Burası küçük bir şehir ve verdijleri maas asgari ucret üstelik köle gibi çalıştırıyorlar. Yükselme imkaniniz da yok. Ama başka sehirde maas çalışma kosullari çok iyi ve kariyer açısından kendinizi daha kolay geliştirebiliyorsun. Bunu soyluyorum anlamıyorlar. Zaten başka sehirde okumustum okudugum sehre geri dönmek istiyorum izin vermiyorlar
Ailenize hayır demeyi öğrenin ve kendi bildiğinizi yapın, çocuk değilsiniz artık.
İş görüşmesi için çağrılınca ben baska sehre gidicem istiyorum dedim evde kıyamet koptu bizim izin vermediğimizi biseyi asla yapmayacaksın su an kalbimiz kırılıyor Allah seninde kalbini kırar falan dediler ve zorla reddettirdiler. Bu evden gidersen bir daha dönemezsin diye. Bir kafeye bile gidip cay icmeme ya da arkadaslarimla görüşmemeye izin vermiyorlar. İçeceğime ilac atarlarmış ya da cantama gizlice uyuşturucu koyarlarmış sonra aniden polis baskını olunca ben suçlu olurmuşum falan diyorlar. Sonra bende abartmayın dedim onlarda bu sefer başına birsey gelse tehlikede olsan gene anne baba dersin diyolar
Allah yardımcınız olsun ya, zor valla. Peki ya kendi bulunduğunuz şehirde iş imkanı yok mu?
Burası küçük bir şehir ve verdijleri maas asgari ucret üstelik köle gibi çalıştırıyorlar. Yükselme imkaniniz da yok. Ama başka sehirde maas çalışma kosullari çok iyi ve kariyer açısından kendinizi daha kolay geliştirebiliyorsun. Bunu soyluyorum anlamıyorlar. Zaten başka sehirde okumustum okudugum sehre geri dönmek istiyorum izin vermiyorlar
Valla bilemedim, evlenin desem o işler de nasip kısmet olduğu için bir şey diyemiyorum.
Sevgilim yok evlilik bir çözümde değil
Okuduğun bölüm üzerine onlardan gizli işe başla. İşe giriş sağladığında ailene söylersin.(Yüksek kariyer hedeflerin olduğunu belirterek.)
Enayi hayatini boşa hqrciyon 13 yaşındaki cocuklar senden özgür ya
Niye okuttular o zaman
İş görüşmesi için çağrılınca ben baska sehre gidicem istiyorum dedim evde kıyamet koptu bizim izin vermediğimizi biseyi asla yapmayacaksın su an kalbimiz kırılıyor Allah seninde kalbini kırar falan dediler ve zorla reddettirdiler. Bu evden gidersen bir daha dönemezsin diye. Bir kafeye bile gidip cay icmeme ya da arkadaslarimla görüşmemeye izin vermiyorlar. İçeceğime ilac atarlarmış ya da cantama gizlice uyuşturucu koyarlarmış sonra aniden polis baskını olunca ben suçlu olurmuşum falan diyorlar. Sonra bende abartmayın dedim onlarda bu sefer başına birsey gelse tehlikede olsan gene anne baba dersin diyolar. Burası küçük bir şehir ve verdijleri maas asgari ucret üstelik köle gibi çalıştırıyorlar. Yükselme imkaniniz da yok. Ama başka sehirde maas çalışma kosullari çok iyi ve kariyer açısından kendinizi daha kolay geliştirebiliyorsun. Bunu soyluyorum anlamıyorlar. Zaten başka sehirde okumustum okudugum sehre geri dönmek istiyorum izin vermiyorlar. Biz artik yaşlandık sana ihtiyacımız var bize bakacaksin nankörlük yapma diyorlar
Fazla film izlemişler 😀 tamam endişelenebilirler ama bu kadarı fazla. Eğer kendini gecindirecek parayi kazanirsan kucuk bir ev tutarsin ailen de zaman zaman gelir bunu onlara anlatabilirsin.
Keşke para kazanabilsem ama izin vedmiyorlar biz senin anne babaniz bizim sozumuzu dinleyeceksin lafimizdan cikmayacaksin diylar
Şehir dışında üniversite okumak nasıl
Çok güzel bir duygu ve sakın mezun olunca aile evine dönme is bulup okudugun sehirde kal benim yaptığım hatayi yapma. Belli bi yastan sonra aileyle yasanmiyo maalesef
Yok ben aynı şehirde okuyorum şehir dışında okumaya cesaret edemedim
Keşke etseydin
Yok artık neden okuttular
Anlıyorum da okumana nasıl izin verdiler
Kpss ile kazanıp devlet memuru olursan okuyabilirsin dediler yıllardır kpss için çalışıyorum ama olmuyor. O yüzden ozelden de calısmama izin vermiyorlar. Lisans hemşirelik mezunuyum
İns kazanırsın
Olmuyor maalesef nabacagım
Saçmalık ötesi calismayip napicakmışsın sorsaydın
Ortam kötü diyorlar günümüz sartlarında kariyer sahibi olmak kolay degil diyo
Anladim ama evse oturarark hiç kariyer sahibi olunmuyo üstelik paranda olmuyo cebinde
Perişan olursun akıllı ol
Neden?
Kır belini otur evinde
İş bulup neden çalışmayın?
Ortalık çok kötü
Ortalık kotu diye evde mi orurayim bu ne sacma ya ailem ölünce ileride nabcam ben?
Evlenirsin kocan bakar
Yürü git sacma sapan konuşma
Peki
büyük hata etmişsin
bunlar seni zorlada evlendirebilir
Allah korusun evlilik bir çözüm degil
böyle baskıcı aile hâla kaldımı üzücü bi durum
evet değil ama o evde kalman yaşaman senin için riskli
Napacagım peki ben
var mı paran kaçıp gitsen gidebilirmiydin
sana güvenip seni anlamaları gerekirdi çalışıp paranı kazanman gerekirdi bu seninde hakkındı
Kenarda param vardı onu da zorla aldılar zaten iş teklif gelince istedim çalışmayı ama izin vermediler.
anladım
gerçekten zor durumdasın ama sabırlı ve güçlü olman gerek
Sabretmeye ve guclu durmaya çalışıyorum ama artık delirmek üzereyim. Lisans hemşirelik mezunuyum ailem yuzunden meslegimi yapamiyorum. Sen bize hala muhtacsın diyorlar ya :(
bunlar nekadarda afedersin gerikafalı böyle hemşirelik iyiydi maaşıda sana fazlasıyla yeterdi sen ailene muhtaç değilsin abin var mı evde hepsimi sana baskı yapıyor
sana evden gidersenmi geri gelemezsin dediler
Bi kardeşim var sadece ve annem babam çok baskı yapıyor bu evden gidersen bi daha dönemezsin diyorlar.
gidersen sende geri dönmezsin kendi hayatını düzenini yaşarsın
sağlığını bozma olur mu o evden gideceğin kesin ama doğru zaman olmalı
sen işe başlayıp ev kiralayana kadar seni misafir edecek okul arkadaşın akraban yokmu
Gitmek istiyorum hayatimi duzenimi kurmak istiyorum ama çalıştığın yeri bulur seni rezil ederiz diyorlar ya da oraya telefon acar kızımız bizden habersiz girdi çalışmasını istemiyoruz der işten attırırız diyorlar. Bi de baska sehirde alacagin yüksek maaşla nereye kadar çalışacaksın diyolar hep lojmanda mı jalacaksın diyolar
onlara ne lojmanda kalıp kalmaman yüksek maaşını bile kıskanıyorlar seni arayıp bulma imkanları var mı gercekten
Yani istese bulurlar sanırım tek tek hastaneleri arayıp sormaya kalkarlar bence nefes aldırmıyorlar ki bana :(
Arkadaslarımda bu hayata bi kere geliyorsun iş bulup git o evden diyor ailene bakarsan daha cok calısamazsın diyolar.
arkadaşlarında haklı seni düşünüyorlar biriyle anlaşmalı evlilik yapsan belki sana karışamazdılar
Evlenmek istemiyorum hayatımda birisi yok
evlen demedim yanlış anladın
Şu turkiyede ailesinden benim kadar baskı gören kimse yoktur
sende hiç şans yok
Simdi tekrar kavga ettik oturup bize bakacaksın diyorlar illa calısacaksan asgari ucrete çalış diyolar sana ihtiyacimiz bari diyolar
senle oyun oynuyorlar
O ne demek anlamadım
bi çare bulman gerek kavga ve tartışma çözüm değil
Haklısın :(
Allah sana sabır güç versin
keşke seni kurtarabilseydik
Teşekkür ederim ama bu gidişle intihar edeceğim...
intiharı aklından sil
oda günahtır
Haklisiniz ama nabacagim bilmiyorum delirmek uzereyimm
sakın delirme gidebileceğin bi yer mutlaka olmalı
Evet Bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesi
seni ordada bırakmazlar eve alırlar
O da dogru :(
seni kaçırıp çok iyi biyerde saklamak gerek
Yok ya
sen biraz daha sabret dayanabildiğin kadar
Umarım teşekkür ederim
güçlü ol pes etme
Şimdi tekrar kavga ettik bu evden gitmeyeceksin oturacaksın dizimizin dibinde eğer gidersen bizi bir daha arayıp sorma Ölürsek cenazemize bile gelme dediler
sende gelmezsin cenazelerine
üzülmene bile değmez
duygu sömürüsü yapıyorlar gitme diye
İleride kimse de seninle evlenmez bu kizin anası babası yoj diye gurbette sahipsiz olursun harcarlar seni diyorlar. Sürüden ayrılan koyunu kurtlar kapar diyolar
alakası yok sorarlarsa gittiğin yerde iş arkadaşlarına durumunu anlatırsın çalışıp yalnız yaşayan biçok insan var hiçbirini kurt kapmadı işin ve cevren düzgünse hiçbişey olmaz
Aynen ama anlamıyorlar ne yazık ki :(
iş işten geçtikten ve seni kaybettikten sonra anlayacaklar sen üzülme
Dönmedim iş buldum