Bence bunun tek sorumlus AİLELER aileler artık çocuklarını eğitemiyorlaranneler kızlarına babalar oğullarına mukayet olamıyor fark etmiyoruz ama bir nesil de böyle eriyip gidiyor
Cevabın nedir?
+1 yılaslını isterseniz bir neslin böyle eriyip gittiğini düşünmeniz biraz saçma bir yaklaşım olmuş.. şöyle düşünün müslüman bir kişinin allah korkusu vardır hristiyan bir kişi jesusdan korkar ve diğer dinler kendileirnden üstün tanrılarından korkarlar fakat ateist ve deist nesil belkide takım işlerini sevmeyen kendini yalnız başına güçlü bulmak isteyen nesildir hiç birşeyden korkmak istemeyen hiç birşeye vicdani olarak bağlı kalmak istemeyen bir nesildir ateist ve deistleri bu kadar kötülemeyin aslında ateistlikle müslümanlık arasındaki tek ve esas fark müslümanlık allah adı verilen tanrıya inanan tek tanrılı din tipidir tanrı olarak sadece allah kabul edilir ve diğer tanrılar mesela zeus , athena , ra ya da diğer dinlerin inandığı tanrı niteliğini taşıyan öğeleri yok sayar tek tanrı allahtır fakat ateistler allahıda yok sayarak tanrı olmadığını olayların ilme bilime tesadüf ve şansa dayandığını savunur. bilim din ile her zaman çakışır çünkü şu sorunun cevabını - evren nasıl oluştu kahinat nasıl geldi biz nasıl oluştuk - şu anki bilim ile veremezsiniz dini savunan kişi kendi tanrısısnın bunu yaptığını öne sürer ve her zaman şu çelişkide kalınır bilimsel konuşan adam derki dünya ölü bir yıldızın parçasından meydana gelmiştir dine inanan sorar peki o yıldız nasıl oluştu adam cevap verir ya da veremez sonunda cevap veremediği yere gelindiğinde dine inanan o şeyin tanrı tarafından yapıldığını söyler işte ülkemizdede bu çok olan bir durum heleki asla ve asla siyasete karıştırılmaması gereken vicdani bir oluşum olan din ne yazıkki ülkemizin şu anki durumunda karıştırılmıştır ve hükümete karşı olan gençler dinede karşı olmuşturlar ülkemizdeki ateist , deist nüfus artışı hükümetten memnun olmayan genç kitleyle orantılı olarak artmaktadır
04 Yorumla- +1 yıl
Kendince icinde celismeyen yanitlari veren bir sensin su ana kadar yalniz anlamadigim bazi konular var
1) Hukumete kizip ben dinsizim demek akilsizca olur (haymatlos ol daha kolay degil mi)
Bir ulkedeki herkes memur olamaz ki
3) İSLAM -BİLİM hic bir zaman catismaz cunku islamiyet yahudikik ve Hhiristiyanlik gibi genis kapsamli bir skolastik donem yasamamistir
5) BİLİM insanlari rastlanti diyor (bunu hangi dini rityele gore diyorlar) gerdekten rastlanti olabilir mi bir insan mekanizmasi rastlanti olabilir mi big bangdan bahsediyor eee tamam hadi orayi anladok diyorsun insan NASİL İNSAN OLDU diyorsun yok iste efendim soyle boyle deniliyor
UNUTMA -İSLAM DOGMATİK BİR KURAL iken BİLİM isini hala teorilerle yurutuyor,(yalnis anlama bilme saygim sonsuz dur ) ama biraz arastirmayla gorecegin oki hic bir dinsizden iyi bir bilim adami cikmamistir bak bu son dedigimiDİZSİZLERDEN İYİ BİLİM ADAMİ CİKMAZ ARASTİR tarihteki en onemli 15 npbilim adamina bak bakalim - +1 yıl
evet öncelikle uzun düşünce ve analizlerimi kapsayan yorumu okuduğun için teşekkür ederim şimdi sorularını anlayabildiğimce cevaplamaya çalışacağım
1) akilsizca olabilecek birşey ne yazık ki nesnelliği kapsamaz sana göre akıllıca olabilecekken başkasına göre çılgınca olabilir bunu çürütemezsin çünki öznellik herkese göre farklılık gösterir. - +1 yıl
3-5) islam ve bilim sana dediğim konularda ve tamda senin bahsettiğin noktalarda çok güzel bir şekilde çelişir ama bunu sana senin verdiğin örnekler üzerinden açıklayacağım konumuz deistlik ve ateistlik oranının artması sonuçta şöyle düşünelim bir ateistle muhabbet ediyorsun ve o adama şunu soruyorsun bir insan mekanizması rastlantı olabilir mi adam sana şu anki bilgi yetersizliği ile bunun rastlantısal bir evrim olabileceğini söyler sadece olasık ve rastlantısal veriler sunabilir çünkü insan mekanizmasının nasıl bu kadar düzgün çalıştığını bulabilecek bir dönemde ve bilimsel verilere sahip değiliz sende ona insan mekanizmasının mükemmeliğinin allah tarafından geldiğini söylersin ve o muhabbetin sonsuz döngüye gitmesine yol açarsın çünki sen rastlantısallığı kafanda o kadar küçültmüşsün ki yazı - turadaki dik gelme ihtimaline çevirmişsin halbuki rastlantısallık aslında bilimin temelinde bulunan birşeydir birisi rastlantısal olarak bir bilgiye ulaşır teori ortaya koyar hipotez olur...
- +1 yıl
ve ulaşılan o rastlantısal şey birden kanıtlanmış bir veriye dönüşür örnek verecek olursak adamın kafasına elma düşüyor çok rastlantısal bir olay ve adam bu elmanın yere düşmesinden elmayı yere çeken bir güç olduğunu teorisini ortaya atıyor bunu kanıtlıyo ve bilimsel veriye dönüştürüyor yani dostum eskiden o elmanın yere düşmesi tanrısal bir olay olabilecekken artık bilim bunu açıklıyor ve tanrının gücünden bir nebze daha uzaklaştırıyor insanı. ben böyle düşünen insanlardan değilim bunlar sadece benim kişisel görüş ve analizlerim böyle düşünmek zorunda değilsin fakat ateist ve deistlerin artma nedenleri bunlara çok yakın şeyler.. bilgili insan sayısı azken tanrıya olan inanç çoktu ve şu an bilgili insan en azından bildiğini sanan insan sayısı arttığı için tanrıya inanmayı bırakan insan sayısıda artıyor ben daha önce bir çok ateistle konuştum birisi bana bir teorem söledi tanrının mükemmelliğini yıkan bir teorem istersen söyle seninle paylaşalım bu konuyu
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirçok arkadaş söylemiş ama ben de söyleyeyim. Ailelerin eğitmesiyle ne alakası var? Okuyan, araştıran, sorgulayan insan gözünü açıp dünyada olduğunun farkına varmıştır zaten. Dini ve anlatılanları sorgulamış, bilimi öğrenmiş, Tanrı argümanı hakkında bir fikir sahibi olmuş insanın ailesiyle ya da bir başkasıyla zaten alakası yoktur. Bunu ne aile ne de okul eğitimine bağlayabiliriz. Ayrıca, nesil neden eriyip gitsin? Aksine, daha çok sorgulayan, okuyan, araştıran bir nesil geliyor diyebiliriz. Her ne kadar sizin zihniyetinizdeki insanlar zorla dini dayatsa da okuyan araştıran herkes masallara inanmayı bırakıyor zaten. Kur'an'ı, İslam'ı ve tabii diğer dinleri ve kutsal olarak anlatılan, okutturulan şeyleri sorgulayıcı ve eleştirel okuyunca zaten gerçeklerin ne olduğunu görüyor okuyan kişi. Ve bilimle kıyaslayınca, bilimi öğrenince de zaten gözü tamamen gerçeklere açılıyor ve zincirlerini kırıyor. Sonra da artık masallara ve doğaüstü şeylere inanmaktan vazgeçiyor ve inançsızlığı seçiyor. Zihnini arındırıyor bu sayede de. Tabii bir de özentilik ya da cool görünmek için Ateist olan veya inançsızlığı seçenler var. Onları kastetmiyorum.
34 Yorumla- +1 yıl
süper bir cevap olmuş
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim @elenamaria hanımefendi. (:
- +1 yıl
Ben sizin deistlik inancsizlik ruzgarinizin sadece genclik atesinden oldugunun farkindayim, Ne demek aileyle alakasi yok cocugu yetistiren aike degil mi bir tek siz mi okuyorsunuz zannediyorsunuz biz muslumanlar okumuyor muyuz masal deyip hakaret etme bu benim inancim ve sen saygili olmak zorundasin
Cevap sahibi+1 yılİnanç ya da inançsızlık gençlikle alakalı bir şey değildir. Çocuğu yetiştiren aile olabilir ama sonuçta çocuğun kendisi okuyor araştırıyor yani bunun aile ile ne alakası var? Siz Müslümanlar okumuyorsunuz demedim zaten yorumu anlamaya çalışırsanız. Ayrıca, sizin dininiz ve inancınıza saygılıyım. Hakaret etmedim. Dini masala benzettim. Benzetme ne zamandan beri hakaret olmuş ki?
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılVay be ne güzel hayat. Inanan iyi yetismis-zeki; inanmayan iyi yetişmemiş-aklını kullanmamış falan. Yahu çok merak ediyorum. Bunlara kendinizi nasıl ikna ediyorsunuz? Nasıl oluyor da herkesi aynı kefeye koyuyorsunuz?
Kuran kursuna gittim. Feme de gittim. Sohbetlere de katıldım. Bilirim yani. Sonra yetmedi la. Çoğunuzun yapmadığını yaptım. Hristiyan sohbetlere de katıldım. Başka dinleri de araştırdım. 3-4 yıl falan hem de. 1 yıl din felsefesi dersine de katıldım. Onlarcs makale okudum videolar belgesellet izledim. Iste o noktadan sonra beynin açılıyor. 2 milyon yıllık insan tarihinde yalnızca son 50 bin yıldır din olduğunu görüyorsun. Onbinlerce farkli din... Birkaç bin yıla ölüyorlar. Ve dinden çıkmış oluyorsun. .. kendiliğinden çok doğal bir süreçte. Ve kimse bana bunca şey üzerine bilmiyorsun diyemez. Din konusunda bana aşık atamazsınız. Bu konuda mütevazı değilim, aklınızı alırım. Herkes haddini bilsin.75 Yorumla- +1 yıl
Senin dinden anladigin feme gitmek ve kuran kursuna gitnek mi (pek inadirici degil) Ayrica elbetteki herkesin din konusunda bildikleri mevcuttur cok bilmek onemli degil bildiklerinin sana bir sey ifade etmesi onemlidir ayrica insanlik tarihi 2.000.000 yili bulmaz 130_150.000 bin yillik sure soz konusudur. Ayrica bastan sona insanlar uyarilmistir UYARİLMA HZ ADEM DEN BALAMİS ve HZ MUHAMMED (sav) ile on bulmustur.
Ve unutma sen ne kadar cok bilirsen bil bilgin sadece karsindakine aktarabildigin kadardir - +1 yıl
Bak işte lafa gel insanlık tarihi 150 binmismis. Homo sapiens tarihi bile 200 bin yılı geçer. Bilimsel verileri kabul etmeyip, kendi Laboratuvarınızı mi kurdunuz da böyle büyük iddialara bulunuyorsunuz onu da anlamış değilim.
Her neyse... canınız nasıl istiyorsa onu öğrenin ve öyle yorumlayın. Ama sağa sola sen bilmiyorsun demeyin. Fena alay edilirsiniz bir gün. Zira muhattaplarınızı bilmeden alelade bir genelleme yapmak hiç de saygın bir insan davranışı değildir.
Iyi aksamlar. - +1 yıl
hala evrım teorisinin teori oldunu sanan var :) cok iyi okumussunuzz gerçektenn :) :)
Ne yani şimdi Müslüman olmayan herkes cahil ve bilgisiz olduğundan mı başka inançlara yöneliyor? Bu kadar sığ düşünmeyin. Bir kesim ergen var cool ve farklı olacağını sanıp ateist, deist, agnostik falan olan ama.. ( bu durumda bile aileleri suçlayamazsın, herkesin aklı var kendi karar verebilir) Öte yandan çok bilgili, araştırmış ve akıllı insanlar da var farklı inanç ve dinlere sahip olan. Ne hakkınız var herkesi aynı kefeye koymaya? Kuranda bile en çok geçen kelimelerden biri '' oku '' yazdıklarınızı okuyun.. mantığa aykırı.
45 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
54
Cevap
92Cevap
+1 yılTürkiyedeki sistem & ekonomi o kadar kötü ki insanlar malesef dünyavi düşünüyor ahireti erteliye erteliye unutmuş durumdayız neredeyse. bir kaç ayakta kalan stunlar var onlarda düşecek neredeyse ki düşmez inşaallah. durumu biraz açacak olursak. anne baba çalışıyor çocuk kendi başına büyüyor. bir yandan mortgage zımbırtısı insanı faiz vermeye sürüklüyor Bir kaç Tv ye hoca çıkıyor bunlar islamı anlatıyorlar güya ama bunlarda veriyor gazı aşağıdan kader yok hristiyanlarda yahudilerde girecek cennete felan feslikan zırvalıklarla adamları biraz daha dünyalılaştırıyorlar sanki cenneti garantilemiş gibi devam ediyoruz dünyavi şeylerle uğraşmaya çalışanlar için yok şu konferans yok şu toplantı yok fazla mesai. ev hanımlarıda o günüydü bu düğündü alışverişti güzellikti derken artıyor tabi dünya ile muhabbet çocuklarda besmele çek desen yarım yamalak 1-2 kulakdan dolma sure tam değil. sonra yalnış eğitim ve arkadaş ortamı ile oluyor mu sana ateist? Alkolun helal olduğunu savunan arkadaşım var. Allah cennette de veriyor şarap ben cennete kendımı hazırlıyorum diyo bilmiyor ki Şarap= meşrubat demek neyse bazıları var birayı vodka yı kuranda geçmiyo diyo herkes olmuş islam profesörü yani. hocaya ilmihale bakan yok velhasıl ortada müslümanım diye geçinen ama ne fiilen nede maanen müslüman olan bir toplum yetişiyor sonra ateist deist artık gayri müslim biride çıkıyor diyor ki sizin dininiz söyle söyle oda bilmiyor ki ilmi yok. aa haklısın (haşa) tanrı diye bişey yok. görmüyoruz diyip kervana katılıyoor. Allah bizleri evlatlarımızı ve müslümanları korusun ehli sünnetin kalelerinden eylesin inşaallah hesabımız çok zor.
10 YorumlaBunun cevabı çok basit aslında. Düşünen, sorgulayan bir nesil yetişiyor. Deistler tam arada kalmış grup oluyor ancak ateistler dinden tamamen vazgeçiyor. Ailelerin çoğu dini babadan gördükleri şekilde yaşatıyorlar. Onların zamanında internet ve özellikle sosyal medya bu kadar yaygın olmadığından dolayı kafalarını karıştıracak, sorgulamalarına neden olacak hiçbir uyaran ile karşılaşmadılar. Özellikle bizim nesil bunu yaşıyor ve çoğu insan dinden çıkmakta haklı. Allah'ı şu an bildiğim gibi değil de Hristiyanların Lord'u gibi tanısaydım eminim ki bende bu dinde 1 sn daha durmazdım. Bu insanları dinden soğutan yobazlardan başka kişiler değillerdir. Dinden çıkanların da tembelliği var tabii, doğruyu aramak, işin aslını öğrenmek yerine Müslümanlar böyle yapıyorsa İslam dini de böyledir deyip gidiyorlar büyük ailemizden. Bu halk şeyhlerle uğraşmaktan, sana bunu şeytan sorduruyor diyen Din Kültürü öğretmenlerinden, bilim yapmayı Allah'a hakaret sayan manyaklardan, bilimsel bir şey sorulduğunda Allah öyle yarattığı için diye dayılardan amcalardan sıkıldı-bıktı usandı.
20 Yorumla
+1 yılDaha gö*tünü yıkamayı bilmeyen bebelerin eline veriyolar telefonları tabletleri klavyeden evlenip boşanıyolar, evlenmeden boşalıyolar;dini, duyguları, örf ve adetleri silip atıyolar bir kalemde. İnternet öyle bir meret ki faydasından çok zararı var büyükten küçüğe herkesin elinde bir telefon ulan bir yüzüne bak insanı dinle sohbet et , sonra vay efendim neden eski bayramlar yok? neden insanlar değişmiş? bırak o telefonu bir insanın yüzüne bak pezevengin evladı seni ! Argo kullandığım için üzgünüm telefon kullanmıyorum bu nesil ve onlara kötü örnek olan abla ve abileri yüzünden..
22 Yorumla- +1 yıl
Sen olayı götünle anlamıssın be topal :(
''Artık sorguluyorlar çünkü'' diye cevap verenler var. İnsan sorgulamakla, araştırmakla Ateist veya Deist olmaz. Ateist olanların çoğu neye inanıp inanmadıklarını bile bilmiyorlar, gelmişler ''Sanane?, Sorguluyoruz?'' diye cevap veriyorlar. İnsan sorgulayarak Ateistliğe değil, İslam'a yönelir.
32 Yorumla- +1 yıl
İnsan sorgulayarak hristiyanlıga yönelir.
+1 yılSırf müslüman olmadığımız için şu takındığınız tavır ne kadar doğru? Sorsam eleştiri diceksiniz.
Yargılamak kimin ne haddine?
İnsanları kutuplaştırmaktan başka bir şey değil. Sizle doğruyu yanlışı tartışacak değilim.
Birde şöyle düşünün
Ben deistim ülkede bir çok kişi müslüman olduğunu söylüyor ama benden 3 5 farklı şeyler yaparak yaşıyor inanç anlamında. "Şimdi herkes ben ibadetimi yapıyorum diye diretecek" Beni ilgilendiren bir şey değil ama önce insanlar kendilerine baksınlar sonra bizle ilgilenirsiniz.32 Yorumla- +1 yıl
Sen nerden biliyorsun benim islamı iyi şekilde bilmediğimi?
ben ülkemizde gerçekten deist/ateist olduğunu sanmıyorum. Genelde zaten bu deist/ateist sayılarının büyük çoğunluğu ergenlerden oluşmakta. Gerçekten bu görüşe sahip olan insanlar varsa bile sayıları çok azdır ülkemizde. Popüler kültürün himayesi altında kalıyorlar ''ne yapsam da dikkat çeksem'' derdinde olan ergenlerimiz böyle saçma salak yollara başvuruyorlar. Bakın elbette ateist/deist olan vardır benim sözüm bu görüşleri farklı anlamlarda kullanan ergenlere. Zaten ben ateist/deist im diye ortalıkta dolaşan ergenlerimiz umduklarını bulamayınca ve belli bir olgunluğa ulaştıktan sonra imana geliyor. Gelip geçici şeyler bunlar.
Gerçekten ateist/deist olan varsa da benim dini görüşüme saygı duyduğu sürece bende onun görüşüne saygı duyarım bu kadar.11 YorumlaSorgulamayi ogreneli cok oldu ama ateist ya da deist olmadim. Aksine daha da baglandim. Bunlar yorum farkı hangi kritere gore sorguladigi onemli. Tek kaynaktan beslenmek de sikinti cikarabilir bu tarz sorgulamalarin yapildigi donemde. Yani tek bir ilmihal den bilgi almak tek birine danismak. Gunumuzde cogu ozentilikten dolayı. Cocuk internete giriyor. Bir sey okuyor sonra diyor ben artik dinsizim. Bu kadar kolay olmaz olmamali. Ailelere de is dusuyor. Taklidi imandan tahkiki imana gecis sureci kolay bir surec degil. Tabi ki bu donemde cocuklar sorgulayacak ama dini bir görüşü sorgulamak o anki bilgi birikimine gore şekillenecek. En agir kaynaktan baslamak da yanlis. Bazi insanlar da sozde muslumanim diyor fkat bazi insanlsri isinacakken sogutuyor. Boyle gider yazacaklarim :)
10 Yorumla
+1 yılçekirdekten yetişme Müslümanların iranda ırakta ne b*k yetiştikleri belli olaya ateist Müslüman gözüyle yaklasmıyacaksın din var veya yok. sen din olmasaydı çocuklarını ahlaksız mı yetiştirecektin. sizin ahlakınız dinden ibaret mi ben cocugumu hem dinsiz hemde ahlaklı yetiştirebilirim bu mümkün toplumun koyduğu ahlak yasaları vardır. bunlara uymak kafiidir. biz cocugumuzu akla ve bilime dayalı şekilde yetiştiriyoruz ha ilerde ne olur seninkinden imam veya din hocası bizimkinden avukat doktor mühendis fark bu
04 Yorumla- +1 yıl
vallahi biz istisna görmekten bıktık ortadogunda 15 yılı askın kan dökülüyor. ben din kötü birşeydir insanları kötüye yöneltir diye bir şey söylemedim ahlaklı yapar ama biz bunu din olmadan da beceriyoruz fark bu?
- +1 yıl
benim ahlakımı nasıl bir ahlak anlayışına sahip olmadığımı bilmiyorsun yanıldığımı söyleyemezsin nereden biliyorsun ki konuşuyorsun
+1 yıl:D illa herkes dindar mı olmak zorunda. Yobazlık dediğimiz şey bu işte. Herkes senin gibi olmak zorunda değil. Sen gibi değiller diye onları suçlayamazsın. Herkesin seçimi farklıdır. Saygı göstermelisin.
117 Yorumla- +1 yıl
Saygı göstermezsen saygı da bekleme. Orada açık açık deist ve ateist olmayı eğitimsizliğe bağlamışsın. Yargısız infaz yapmamalısın.
- +1 yıl
Bir çok ateist bilim adamı var. Eğitim ile değil TERCİHLER ile alakalıdır bu.
- +1 yıl
Saçmalıyorsun şu an :D ben kaçar ciao
- +1 yıl
Ahahhaahahah :D
maymun gözünü actı dıyelımmı bız ona artık aıleler cocuklarına zorla muslumansın allah var ona ınanmak zorundasın kapan turban tak regl ol evlen herseyın bacak arasında kızım demıyor ınsana ınsanı duygularla yaklasmayı ogretıyor ama yobazlar bunu cok yanlıs goruyo yazık * azıcık gözünüzü açın
70 Yorumlaevet aileler çocuklarına eğitim vermiyor
aileler çocuklarına herkesin özgür bir birey olduğunu öğretemiyor, herkesin inancının kendi seçimi olduğunu idrak edecek düzeyde bir nesil yetiştiremiyor. İslamın zorlayıcı olduğunu öğretiyorlar. Sanki herkes müslüman olmak zorundaymış gibi. Sanki herkes sizin yaşam şartlarınıza uymak zorundaymış gibi. Eğer ateist ve deistler bu ülkenin geleceğini parlak yarınlara taşıyacaklarsa onları destekliyorum. Hİç değilse domatesin üzerinde leke görüp Allah yazıyor fesubanaalh diyen bir nesil değil. Kendi kararlarını kendi veren özgür bir nesil yetişiyor. Kadının da örtüler altına saklamayan onun yerine onunla eşit olduğunu düşünen bir nesil yetişiyor. Ve ben bir Müslüman olarak herkesin eşit hakları olduğuna inanan insanları savunuyorum10 YorumlaBen ateistim, muhtemelen ateist bir eşim olacak ve çocuklarım da ateist olacak. Istedikleri her şeye inanabilirler tabii ki ama öyle bir zorunluluğa asla sokmayacağım. Ve dört çocuk istiyorum. Yani evet giderek artacak sanırım. Ha benim kendi ailem de ateist. 50 yıl önce kolay mıydı böyle olması Türkiye'de?
44 Yorumla- +1 yıl
gelişme kaydediyoruz. Aynı şeyi bende yapacağım çocuğumun ne seçeceğini merak ediyorum hatta o anı kameraya kaydedicem söylediklerini fikirlerini saf ve temiz haliyle.
- +1 yıl
gümbür gümbür geliyoz :))
+1 yılAile müslümansa ve o dogrultuda çocuğunu eğitimiyor dini öğretmiyorsa haklısın sebep aile?
Ama bunların çoğunun ailesi zaten ya deist ya da ateist o yüzden kendi gibi yetiştiriyor bence normal sonuçta anne ve baba örnek alınıyor!. artık o çocuk ya büyüdüğünde kendisi bulacak soruşturup iman edecek ya da kendi gibi nesil yetiştirecek tersi pek azdır?
"Onlara; 'Allah'ın indirdiğine uyun' denildiği zaman onlar, 'Hayır! Biz atalarımızı üzerinde bulduğumuz yola uyarız' dediler...
(Bakara: 2/170)10 Yorumlacamiye göndermek bile zor geliyor baksana şimdi "dangalakın teki çıkar okuma yazma arttı insanlar sorguladı ateist oldu "diye kafirlerin bahaneside bu mu olmuş islam bazılarına zor geliyor kolaydan yoldan kaçıyorlar yeni nesilde hazırcılığa alışmış durumda sen böyle bir insana islamı anlatamazsın kapalı olur ya da olmaz namaz kılar ya da kılmaz ama insanlara Muhammed e inanıyorum Allah a inanıyorum dedirtmek bile zor birde bu insanlardan vatanını sevmeyi bekliceksin adam zor (bile değilde aslında) dan kaçıyor gelip bide cephedemi savaşçak darvin dedesiyle mutluluklar atesiltere onların kapleri mühürlüdür islam yozlaşma filan yaşamıyor insanlar yozlaşıyor islam 100 yıl öncede aynıydı şimdide aynı değişen tek şey insanlar bunun para ya da başka bişeyle ilgisi yok tamamen kolaycılık hazırcılık inanmak zor geliyor
00 Yorumla
+1 yılAllah'ı tanimamaktan geçiyor mesela bize Allah gören duyan bilen vs gibi anlatılıyor... Ve Allahın aslında kullarına olan merhameti şefkati sevgisi tam anlamıyla anlatilmiyor. bir dusunsenize Allah bize daha çocukken kotuleniyor bilinçsizce yapma Allah yakar yapmazsan Allah yakar her halukarde Allah sevdirilmiyor bilinçaltına Allah haşa öcü kotu gösteriliyor ve zamanla çocuk büyüdükçe Allahtan uzaklaşıyor çünkü bibdefa dini emirler baskıyla kafalarına kazinmaya çalışılıyor.. Nefse agir gelince de hurra dinden uzaklaş. Allah'ı sevdirmeden kurallarını sevdiremezsiniz...
02 Yorumla- +1 yıl
Her insan müslüman olarak doğar ebeveynleri hristiyan yahudi mecusi vs olarak yetiştirir... Hadis i Şerif
+1 yılSenin annen baban kisacasi ailen cok mu egitti? ya da egittigini mi dusunuyosun? sizene kardesim anlamiyorum kafayi takmissinz ateistlige deistlige. size ne!!! yeter artik biz size neden muslumansiniz ya da her soruda bir muslumanlikla ilgili bisey sormuyoruz etmiyoruz. sikildik artik. madem demokrat bir ulkedeyiz ve muslumanlar tabi gosterissiz muslumanlar dinde zorlama yoktur der o zaman rahat birakin insan neyi isterse onu tutsun. sizin gibiler adami dinden sogutur.
54 Yorumla- +1 yıl
Ben deisttim canim.
- +1 yıl
Sen neyin kafasindasin dostum anlamiyorum? soru sormussun insanlara adam gibi cevap vermeyi ogrende gel. sonra sorunu sor. sen kimsinde kendi dinini insanlara kabul ettirmeye calisiyosun?
Gizli Üye(30-35)+1 yılArtıp artmadığını hangi verilerden biliyoruz, kaynak? Totonuzdan tespitler çıkarmayın. Sadece sosyal medya sayesinde daha çok haberiniz oldu. İki kişi susarken bir kişi konuşsa arttı mı denir? Haberdar olduk denir. Tellam, şu zavallı soru içeriğine bu kadar yazı yazan bende sorun zaten.
45 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAyy:/ Gülünç seni.
- +1 yıl
artı artı ben saydım emeğe saygı hatta burada birde pagan var mason var bide İLLUMİNATİ VAR yani 1 mayıs 1776 kurulan latince den gelen aydınlanmışlar tarikatına üye biri Adam Weishaupt kurucusu olan bir tarikat üyesi de benim galiba bu kadar şey bildiğime göre yeni dünya düzeni hakkında
Cevap sahibi+1 yılNe diyon? Uçmuş kafalarla bizi baş başa bırakan yönetimin de kulakları çınlasın.
Cevap sahibi+1 yılSoran, Senin gibileri direkt engellemek en güzeli. Yoksa cidden nasıl başa çıkılır bunlarla? Muhatap oluyoruz bir de. Hakaret etmeye devam et. İtina ile yorumların kaldırılır.
+1 yılislamiyetin yanlış yansıtıldığından dolayı böyle olduğunu düşünüyorum. bir çok islam ülkesi baskıcı ve yobaz. insanlar bunları gördükçe soğumaya başlıyor haklı olaraktan. en basidinden türkiyede bile müslüman olmayanı müslüman yapmak için o kadar üzerlerine gidiyorlarki insanlar daha da uzaklaşıyor.
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBazı doğrusal orantılar var.
Mesela japonya ateist sayısının en fazla olduğu ülke.
Ama aynı zamanda swinger, cuckold, grup gibi cinsel münasebetlerin en fazla olduğu ülke.
Nedense bu yönüyle pek anılmaz ama bunu japonya da yaşayan herkes bilir.
Şimdi Türkiye deki ateizmin yükselişi ile swinger, cuckold, grup gibi alışkanlıkların artması da doğru orantılı.
Ahlaklı olmak için illa da "inançlı" olmaya gerek yok.12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHakkını verirsin...
Ailelerin tek önemsediği şey para ve okul. para. okul para okul. çocuğun başka hiçbirseyi önemli değil
42 YorumlaBunun tek nedeni özentiliktir bence nufus cuzdanında islam yazan ben ateistim sorsan sünnet bile olmuştur cool olma cabaları yok kurban katliam ot b*k ailesi duysa dayak manyağı yapar ya neyse işte bazı ateisler var cuma namazına gider din dersine girer sureleri bilir okur ama lafa gelince BON ATEOSTOM TOOM MOO oluyolar o yuzden BOŞVERİN
312 Yorumla- +1 yıl
Eğer bir ateisti ona sormadan sünnet ediyorlarsa, zorla namaza götürüp zorla sure ezberletiyorlarsa burada sorgulanması gereken toplumdur. Ayrıca sizin gibi düşünmeyen herkese özenti, ergen gözüyle bakamazsınız, bakarsanız eğer onlar da size "ailelerinin verdiğini düşünmeden kabul ediyorlar topluma uyuyorlar koyun gibi" diyebilirler, saygı karşılıklıdır. Parmaklarımı yordum ama bunu anlayabilcek beyin var mı bilemiyorum. (ateist değilim )
- +1 yıl
Anlatmaya çalıştığım ailesinin yanında iyi aile çocuğu namaz kılar dışarı çıkınca ben tanrıya inanmıyorum oluyor müslüman bir ülkede yaşıyoruz evet kendi dinini seçememiş olabilir ama işine gelince müslüman işine gelince ateist olamaz eğer dine inanmıyorsa ailesiyle konuşması gerekir ilk önce sorgulaması gerekir hiç bir b*k bilmeden ben ateistim diyemez kimse. nerden geldim diye sormalı insan bu cevapları bulduğunda ben ateistim demeli sorsan sözde ateistlere coğu ateist ne demek onu bile bilmez işte bunlar hep havalı, populer olmaya calısan kisiler
- +1 yıl
Senin gibi aşırı zeki birisi buralarda harcanıyor tübitak'a git. Haa pardon siz müslümandınız, uçan peygamberlere inanıyordunuz hala :)
- +1 yıl
Sorguladıklarını biliyor musun? Hayır. Bu yüzden böyle ön yargılı konuşamazsın... Belki özentilikten de bu şekilde davranan vardır ama burdan genelleme yapamazsın, nasıl ki müslümanlar kafa keser diyemezsek ateistler özentidir de diyemeyiz. Ayrıca çocuğunun ateist olduğunu öğrense evlatlıktan reddedecek, dövecek olan aileler var her şey senin dediğin gibi kolay olmuyor.
- +1 yıl
madem ailesine söylemekten bu kadar çekiniyorsa sosyal medyada da atı tutmayacak. neden ateistlere saygı duymuyosunuz diyosun ateistler bize saygu duyuyor mu? saygı duymak ayrı inanılan şeyle dalga geçmek ayrı şey madem saygı görmek istiyorlar onlar da saygı gösterecekler ateist arkadaşlarım var ama beraberken asla dinden konu açmıyoruz
- +1 yıl
Ailesinin yanında utanıyor diye dışarda da susmak zorunda değil, her hareketlerine hükmedemezsin.
İslama en büyük saygısızlık ateistlerden çok yine müslümanlar tarafından yapılıyor bence, malum bakara makara :) - +1 yıl
Düşündüm bir süre nüfus cüzdanından sildirip sildirmemeyi ama sonra fişlenmeye gerek yok dedim açıkçası ama bunu yapmadım diye müslüman olduğumu sanmıyorum. Domuz eti yedim mesela, gayet ne olduğunu bilerek. Babam din dersine girmememi söyledi istemiyorsam ama yol yine fişlenmekten geçtiği için istemedim. Yani sanmıyorum insanlar özentilik olsun diye inanmıyor.
- +1 yıl
Alevilikle ne alakası var? O. o Etrafımda dinine inanan insanlar da var, dedem oruç tutar mesela. Şöyle ki, benim ruhum tek tanrılı dinlere inanacak bir yapıda değil yani eğer inansaydım inanacağım ilk on dinde Islam olmazdı. O yüzden bana Hera yardım etsin boşver Allah'ı. :))
- +1 yıl
Tamam ama ALEVİ sin bu belli oyor
Her deistin kullandigi standart kelimeleri kullanarak cevap verdim
Bak sana bir kac orenk daha vereyim bunlarida cok diyorsun
-benim ailem tam bir musluman
Ailemde hepsi bes vakit namaz kilar bir ben boykeyim
Cok arastirdim
Bunlar sizin basit laf obekleriniz
Kokunu inkar etme yuzde yuz alevi kokenlisin
ülkemizde ateist veya deist sayısının artmasının tek sebebi islam dinini kötülemeleridir. herkes kıçından bişi uydurup kitapta yazmayan bişiyi söyleyip dururlar yok şu haram yok bu helal. kafa kesme bile helal olmuş artık herkes için baksana adam Allahu ekber diyerek kafa kesiyor. bu müslümanlık mı şimd?
10 Yorumla
+1 yılSorunu gayet gündemde buldum ama soruya verdiğin cevap pek tatmin edici değil. Ailelerin tabii suç payı bu durumda fazla fakat bunun asıl nedeni sosyal medyayı kullanan bizleriz. Ateist derneği açıldı daha geçtiğimiz günlerde ve sosyal medya da büyük ilgi görüyor gençlerimiz merak ediyorlar bu nedir diye okudukça beyinleri yıkanıyor. Bu da bir beyin özgürlüğü deyip geçmek kalıyor herkes kendi ailesinden sorumlu diyenler var yapacak bir şey pek yok sanırım.
00 Yorumla
+1 yılHocaların yalanları, bilmeden dini farklı anlatmaları, insanların sorgulama ihtiyacı, Okadar din içinde hangisinin doğru olduğunu bilememek. Dini akıl yoluyla çözmek istemek.. Buna mukayet olamamak denmez kimseyi ne olduğundan dolayı suçlayamazsınız. İnsanlar dinlerini bilmeden cahil cahil gelecek nesillere çok yanlış aktarıyor bununda etkisi var
00 YorumlaAnnem benimle ilgilenmedi. Ben de ateist oldum. Şimdi her gün puding yapıyor.
110 YorumlaBir insanın sözde Müslüman olacağına dini emirleri yapmadan sadece sorulduğunda elhamdulillah Müslümanım (Daha Müslüman ne demek onun anlamını bilemez.) demesi yerine ateistim deisttim vb. demesi daha güzel bence. yine derim ki bu yine biraz araştırmış ve araştırıyor Arıyor Yaratıcıyı Arıyor bulduğunda inanacak ama diğeri atadan görmüş devam ediyor. ateist olan arıyorum 2-3 yıl sonra Yaratıcıyı öğrenip Müslüman olabilirker diğeri 40 yıl geçse de aynı kafada gider bence.
11 Yorumla
+1 yılOkuma oranı düştükçe ateizm yaygınlaşıyor komik olan bu :)) yani millet okudukça değil okumadıkça ateizmin yaygınlaşması bütün evrim asparagaslarını yalanlıyor. Türkiye de 26 kişi başına 1 kitap düşüyor cahil ateistler şimdi bunu da açıklasın hadi :)
11 Yorumla
+1 yılDin artık iğrençleşiyor, bağnazlaşıyor, yobazlaşıyor. Din itici geliyor.. Böylesine kirli bir inanışa nasıl mensup olabilirim diyorsunuz kendi kendinize.
Ha şunu da şöyle belirteyim, yeni nesillere din diye bir eğitim verilmesin ve dayatılmasın ilerleyen dönemlerde %50'den fazlası dinlere inanmaz. Siz de dininizi kendiniz seçmediniz. Almanya'da doğsaydınız şu an İsa'yı savunuyor olacaktınız. Bunun üzerine bahse girebilirdim ama tanrı buna müsade etmez tabi.. :))00 YorumlaEvet, artik kücük cocuklarin beyinlerini yikayip onlari Müslüman yapmiyorlar.
Siz Müslümanlar bosuna kicinizi yirtmiyorsunuz Din egitimi anaokulda bilem verilsin diye.
Kücüklükten beri bu Din masallari ile yetismezsen ilerde yetiskin halinde b*k inanirsin.
Dinsizlik tabiki articak. Beyni olan Dinin sacmaligini görüyor, beyinsizlerde ölüm korkusundan hala Cennete bakire hurileri sikeceklerini inanacak kadar cahil.02 Yorumla
+1 yılsorgulamaya başlamış demekmiş yorum anlayışınızı s. kiyim araştıran dinsiz olmaz hemde o ateis deist diye ortalıkta gezen itlern bir sikim araştırdığı hepsi götü başı dağıtmış tipler günün yarısında alyaşlıktan adını bilmeyenlerin çoğalmasına araştırmaya başlamı diye yorum yapılmaz
12 Yorumla- +1 yıl
Sen ne diyon a mk ya
- +1 yıl
asıl sen ne diyon *
Bir ülkede deistlerin ve ateistlerin sayısı artıyorsa o ülkede düşünen insanlar çoğalıyor demektir. Yalnız Türkiye'de bu oranın arttığı yanlış. Deistler ve ateistler görünür oldular, sizi endişelendiren bu. Size kalsa hep susmalılardı ama devir değişti.
10 Yorumlamoda bu galiba ateistler yok deistler İnsanlar kendi izinlerinde yaratır Tanrıları yani Tanrı insanları değil İnsanlar Tanrıyı veya Tanrıları yaratır. bide zaten gelecek o zamana kadar herkes istediğine tapsın veya onla yatsın kendi bilir zaman varken takılsın insanoğlu
04 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDin kültürü dersleri yoğunlaştırılmalı. Bir sürü din gösterilmeli. Allah'ın varlığı, peygamberin varlığı anlatıldı bizlere hep lisede. Hem İslam hem de diğer dinler için artık ayrıntılı bilgiler gösterilmeli din kültürü dersinde. Mesela benim hrıstiyan çok arkadaşım var evimde ağırlasam nelere dikkat ettiğini bilmiyorum. Araştırmam lazım internetten. Oysa bunu din dersinde öğrenmiş olmam gerekiyordu.
00 YorumlaTamamen bilinçsizlik ellerinde android telefonlar var halen doğru yolu bulmakta zorluk çekiyorlar. tamam din de zorlama yoktur kimseyi musluman olmasına zorlayamazsın ama bu kadar olağan şeyleri de inkar etmeleri onların çok cahil olduklarını gösterir. Topluluk psikolojisi var tabi 3 tane ataist 4 tane olur 5 10 derken arada da boşlukta olanlar kaynar.
00 YorumlaAhir zamandayiz canisi eşcinseller ateistler deistler arttikca artio ahir zamanda yani kiyametten bir önceki zamandayiz onun için bunlar
12 Yorumla- +1 yıl
Ahir zaman nasıl bir zamansa. Müslümanım diyen herkes de tecavüzcü, hırsız, sapık, abazan, katil olmaya baslıyor
+1 yılneyi anlatıyor söyliyeyim artık bilgi çağında olduğumuzu daha akıllı ve bilinçli bir jenerasyon yetiştiğini ve bu jenerasyonun masallara inanmayan ve ilerde ülkemize çağ atlatacak bir nesil olacağını anlatıyor gurur duyuyorum bravo size gençler
07 Yorumla- +1 yıl
Allaha sen dinin neresini masal olarak anliyorsun sen hic kurani okudun mu hayir, hadisi seriflerden ornekleri kontrol ettin mi hayir ne biliyorsun islamin icerigi hakkinda deist arkadaslarinla yapmis oldugun sohbetker sonucu bu kaniya vardin yalnis mi? Sen sirf yukumluluklerinden kacmaya calistigin icin abdest almiyayim namaz kikmayayim diye bu yolu sectin ama korkmayin bu kadar masal kitabi okayina gelince İNCİL ve TEVRAT aynen o duzlem de yazilmistir AMA KURANİNKERİM İN yazilisi da okunusuda anlatilan da farklidir
- +1 yıl
pekiiiiio halde sevgili soru sahibi sana çok basit bir soru soracağım soracağım soruyu ltfen evt ya d hayır olarak cevap la sana bir soru soracağım ama lütfen cevap ver
hindistanda 750 milyon insan yaşıyor ve hinduizm inancına mensup çoğu hindüzizm de kast sistemi die bir inanç var eğer kişi dnya da iyi bir insan olmuş ve çok hayır işlemişse öldüğünde yeniden dirilecek ve dünyaya geldiğinde çok iyi bir sosyal statye sahip olacak.
şayet kötüyse çok kötü bir sosyal statüye sahip olacak örneğin çimen olacak ve her gün çigneyecekler bunu sence bu mantıklı mı yoksa saçmamı? - +1 yıl
evt hala cevap bekliyorum
- +1 yıl
Benim dinimin hindistan da kast sistemiyle, irandaki zerdusluklede irak ta , suriye de katliam yaoan isidle de vatikandaki katolik inaclariykada kiyaslama BEN PEYGAMBERİMİN (s. a. v) sozunu soykerim -SİZİN DİNİNİZ SİZE BENİM KİSİ BANA-
Ayrica hindistandaki hinduzim din degildir (felsefe olarak dogmustur kadim dinlerin hic bir ozelligini tasimaz) daha zekice bir soru sor ordan devam edelim:-) - +1 yıl
yavvv kardeşim konuyu saptırma evet mi hayır mı? çok basit
- +1 yıl
Senin sordugun upuzun karsiligi evet mi hayir mi ile cevaolanabilir mi sen burada evet mi hayir mi oynuyorsun cevap gayet mantikli nasil anlarsan nasil okursan oku cvabim bu dinle alakali hic bir soruya evet ya da hayir diye bir cevap gitmez kafana yerlestir bunu sen bana sunu cevapla o zaman neden inanmiyorsun evet ya da hayir de
- +1 yıl
tipik bir yaradılışçı kıvırkan cevap ı peki o halde seni dadah fazla zorlamadan direkt olarak sorumu soraym sence kast sistemi saçma iken onun hemen hemen aynısı olan ahiret sistemi neden mantıklı oluyor özünde aynı şeyler değil mi bunlar bana sayfalarca yazma okumuyorum mantıklı 2 çift laf et ki tartışmamız sürsün
+1 yılEğitim seviyesi arttıkça oy oranımız düşüyor çünkü.
62 Yorumla- +1 yıl
ahahshstjffj. bu saatte bu ayar fazla gelir.
- +1 yıl
o eğitimi kafanızla değilde başka yerlerinizle aldığınızdan oluyodur.. ama gerçekten sistemde de çok büyük sorun var.. materyalist açıdan bakmaya zorluyo insanları size de fazla bişey demek istemiyorum o yüzden ama bu yine de doğru kılmaz söylediğin şeyi
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. inanç özgürlüğü. herkes istediği şeye inanabilir.
Yaradan dahi dini dayatmamış, herkesi kendisine inanan olarak yaratma kudretine sahipken yapmamış, serbest bırakmışken size ne oluyor onu da anlamış değilim.10 Yorumla
+1 yılYahu ailede tabi suç. Doğar doğmaz basiyorlar kimliğe dini! Çocuk bilincinde olmuyor ki ne olduğunun. Arastirmiyor sorgulamiyor sadece inanıyorum diyor ama inanç eksikliği var. E doğal olarak bir yerlerden patlak vuruyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılcahillik azalıyor işte körü körüne inanmıyorlar her duyduklarına okuyup araştırıyorlar
134 Yorumla- +1 yıl
Araştırdıktan sonra insan dinden soğur kesinlikle katılıyorum.
- +1 yıl
katılıyorum +1
- +1 yıl
Ne kadar doğru söylemişsin
Gizli Üye(30-35)+1 yılislamiyeti adam gbi yaşayamayan sapıkk yobaz adamlar ve msülümanlığı saçındaki bez parçasından ibaret sanıp kıçını başını gösteren onun bunun altına yatan türbanlılar yüzünden insanlar islamiyetten soğuyor. onlar yüzünden ateistler çoğaldı. e bişede denmiyor bir yandan haklılar. bir tane bile güzel örnek müslüman yokki çevremizde..!
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılzamanında aradılar ama bulamadılar
- +1 yıl
Bizim sorunumuz insanlarla değil ki kitap çelişki ve yanlışlarla dolu. Sadece okuyun daha çok ateiste ihtiyacımız var.
Cevap sahibi+1 yılpijamalı ben senin gbi düşünmüyorum
Onlar farklı ve cool görünmeye çalışan çoluk çocuk tayfası, zaten retricada instagramda çektikleri pozlardan ne mal oldukları belli değil mi?
Uçak düşmeye başlasın ilk onlar Allah'a yakarmaya başlar.10 YorumlaNe alakası var sen bir ateistin veya deistin ailesi ona karışmıyo diye onu eğitmemiş diyemessin herkesin kendi kararı Müslüman bir ulkedeyiz diye herkes inancak değil
32 Yorumladeğişmeyen tek şeyin değişimin olduğunu hatırlatıyor hiç bir siyasi dini vs düşünce sonsuza dek devamlılığını sürdürmez , değişi yerine yenisi gelebilen şeyler bunlar , moda gibi bir şey diyeyim , buna görede islam , hiristiyanlık , ateizm vs başlangıcı ve sonu olacak bir akımdır bence
ne tespit yaptım l*n ben bile anlamadım :D00 Yorumla
+1 yılUlkemizde Dindar diye gecinenler her turlu hirsizlik yolsuzluk yapip iftira yalan atarlarsa, yurtdisinda muslumanim diye gecinenler kafa kesip top diye oynarsa yeni nesil de muslumanlik buysa ben yokum diyor...
00 Yorumla
+1 yılInsanlarin artik sorgulamaya basladiklarinin gostergesi
54 Yorumla- +1 yıl
Deist ve ateistligin anlamini ogrendigin zaman neyi sorguladiklarini anlayacaksin
+1 yılBöyle bir sonuç var mı bilmiyorum. Fakat varsa dindar insanların ve din adamlarının suçu. İmama kızıp oruç bozan çok kişi var. Ki çoğuna hak veriyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
Kafasına sarık saranın hoca diye hürmet gördüğü bir toplumda anormal değil diyorum bu sonuçlar.
Öğretmenine kızıp kötü öğrencilik geçirenler de yok değil
Açıkçası ailem bana bu konuda yeterli eğitimi verdi ama sonra sorgulamaya başladım. şu an deistim ve bana saygı gösteriyorlar.
70 Yorumla
+1 yılÜlkenin cahil kesminin akıllanmaya başladığını anlatıyor. Zorunlu din dersinin reşit olunduktan sonra verilmesi gerektiğini anlatıyor. Çünkü bundan öncesi zorlamaya giriyor. Bundan bir 10-15 sene sonra umarım sayımız daha çok artacak.
12 Yorumla- +1 yıl
Yazdigin yorumlarin ogunu okudum bence yalnis yerden geliyorsunnsurekli olarak
Ayrica gizli kullanicinin biri kufur etmis madalya takmissin sana ayni seyleeri yazsalar ben bayrak cekerdim yalnis
AİLEM tam bir musluman ben boyleyim demissin hadi ordan ailen tam bir musluman olsa sen boyle olur muydun
Tahminen matpras civarlarindan hatay da olabilir buralardan birisin ve tahminen yine ailende alevi kokenli yok oyle degil deme yutmazlar
Bastan soyliyeyim dediklerin hic tutarli degil ALLAH YOLUNU BAHTİNİ ACİK ETSİN
Aile & Toplum konusunda 748 cevap paylaştı. Bana göre popüler kültürün etkisi tamamen. Bir ülkenin gençleri, bilim, teknoloji ya da dünyada dönen olayları araştırmak yerine hadise ve murat bozun aşkına merak sarıyorsa iş bitmiştir zaten.
00 Yorumla
+1 yılAllah'ın olmadığını bilenlerin sayısının arttığını anlıyorum. Bilenler bilmeyenlere anlatsın...
67 Yorumla- +1 yıl
Sen sapkinsin ALLAH islah etsin? Eminim bazen gozune uyku girmiyor, aklin senle oyun oynuyor sende aramiza katilip bayram namazina, cuma namazin vakit ezanlarina katilmak istiyorsun ama bir tarafin sana yok diyor boyke degil-yalnis-yalnis diyor kaciyorsun-Kazanamayacagini bildigin bir yarisa girmis gibi hissetmiyor musun kendini cogu zaman (simdi itraf edemezsen bile uyuyamadigin bir gece kendine sor) korkma ALLAH AFFEDİCİDİRİslam kotu degildir, İSİD, TALİBAN bizden degildir onlar kotulerdir onlardan farkin olsun eminim zeki bir insansin lakin sunu unutma irakta kafa kesen bir İSİD liyle turkiye de TOY BİR cocipugun PAGAN DUSUNCEKERLE aklini karistirmak aynidir, hayati sadece bilim adamlarini (yada kendine bilim adami demis olanlarin zirvalariyla gecirme)
Emin gunun birincpde daha once yaptiklari gibi yine OZUR DİLEYECEKLER onlardan olma DOGRUDAN yana ol ki EMİN OL İSLAM hem arastirmayi (bilimsel felsefik neyse artik) yasaklamiyor hatta onlari destekliyor sadece arastir - +1 yıl
ahahha pskolojiye bak hayal ürünlerine bak kendi aklı ile karıstırıyo benmkini nelerde istiomusum öyle ;))) bikere isid napio bir bakalım müslüman olmayanları öldürüyo demi talibanda aynı şekil ;) pekiya idda ettigin allah ney apıcak? oda daha feci şekilde müslüman olmayanları öldürücek ;) tabi senin dediklerin bunlar çelişkiye bak (!) ;)) okadar cahilsin ki paganizmin doğaya tapma ve hala dünyada yaygın oldugu bilmeyerek eleştiriyosun ya onlar haklı sen yanlıs isen? ;)) daha neyi desteklediğini bilmden" bilimi felsefeyi neyse artık " diyerek çuvallamış durumdasın.;) bu arada kimse dediğin gibi düşünmüyor senin pskoojik rahatsız oldugunu gösterdiğinden eminim ama ;)
Aile & Toplum konusunda 649 cevap paylaştı. Bunun eğitimle alakası yok zaten din dediğin şey doğmatiktir bunun nedeni olsa olsa din adı altında her bokun yapılmasıdır...
04 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılokuyan arastiran dusunen insan seviyesi artiyor gayet iyi
95 Yorumla- +1 yıl
"deistler okumaz canım nedemek?" herşeyin kuranda yazdığını papağan gibi tekrarlayıp kuranı kullanıp bilimsel bir buluş yapamayan kim? hristiyanlar mı yahudiler mi l*n yoksa? :DD
Cevap sahibi+1 yılbence senin o soyledigin deistler icin degil muslumanlar icin gecerli her seyi biliyoruz, allah biliyor diye bir adim ileri gidemezler okumaz dusunmezler fikrini soyleyemezler cunku gunah :D
- +1 yıl
Haya duygulari, ahde vefalri yoktur
Cikarci olurlar
Sohbetleri eglenceli gecer
Her turlu ortama ayak uydururlar
Fakat deistlerle ayni yola cikilmaz
Merhamet duygulari ancak ve yalniz kendileri icin gecerlidir
Hep yalan yalnis seylere unanan genis bir cevreleri vardi
KLASİK LAFLARİ SİRASİYLA
-COK ARASTİRDİM
benim ailem siki bir musluman
Annem 5 vakit namaz kilar
takma böyle şeyleri kafana sonsuz cehennem var onlar için
10 YorumlaFarkındalık artıyor.. Sadece çoğu şeylere dinsel yaklaşım yapmak yerine (hayırlısı ne ise , işte lider, devlete zeval gelmesin, olmasın bitmesin) okuyup, öğrenip, belli bir fikir yapısına sahip bir toplum olması herkesin yararına olacaktır..
00 Yorumladostum tamam elhamdülillah müslümanız ama müslümanların hepsi! çok iyi eğitimli dinini okuyup öğrenmiş insanlar mı? eğer biri araştırıp ve kafasında kuşkular oluşup ateist deist oluyorsa ne diye bilirsin ki? bunun ana babayla ilgisi yok
00 Yorumla
+1 yılaileler çocuklarına her konuda yeterince eğitimi vermyorlar. dini konularda ise hiç sanki bir korku gibi yakınlaştırıp öğretmiyorlar.. gerçi anne babanında eğitimsizliklikleri hele çağdaş modern geçinen eğitimsizlerr.
00 YorumlaBir dine inanıp ibadet etmeyen kişilerle bir farkı yok bence. Biri dine inanıyor tık yok öteki inanmıyor tık yok.
00 YorumlaAtaist :) ne demekse artık :)
Ben sana bişi sorim. Hak din islam ise niye hristiyan nüfusu 3,5 kat falan daha fazla
Değiştirilmiş dediğiniz bir dine göre çok değil mi?10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılateistlerle deistlerle milletin inancı ile uğraşacağınıza Müslüman olup erkeklerin altına yatan Müslüman kızlarımızla uğraşın bunu yapan Müslüman erkekler ve Müslüman kızlar
madem toplumu bu kadar düşünüyosunuz alın size gerçek bir sorunn00 Yorumla- Devamını Gör (86)
Devamını Gör(131)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Ülkemi̇zdeki̇ deist ve ateist sayısının artması size neyi anlatıyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler