Görümce ile ev işi paylaşımı ya da yardımı nasıl öğretilir?

Arkadaşlar ben 4 senelik evliyim bu sene eşim yurt dışına gidecek kayınvalidem yanlız kalıcak müstakil evde korkar diye ben zaten yanında kalacaktım ev sahibi de kiraya çok zam koyunca biz evden çıktık kira fiyatları da malum eşyaları buraya getirdik burada kalacağım için boş eve kira ödemeyelim dedik neyse bi görümcem var benden 9 yaş küçük ama aşırı mıy mıy ve çok bilmiş kendi 18 yaşında ergen ve 10 aylık falan evli ! Kocasıyla sürekli tartışıp annesinin evine geliyordu biz buradayken yine geldi abileri gereksiz şeylere tartışıp durma diyip geri gönderdi bu kız sabahına geri geldi herkesi de gaza verdi babasını falan kattı döndü eve. Biz normalde çok iyi anlaşıyoruz kardeş gibiyiz ama beni o kadar kullanıyor ki Buda benim canımı sıkıyor. Ben buraya 2 kişi yaşayacağız diye geldim olduk mu diğer aile bireyleriyle birlikte 5 kişi !!! İnsan kendi evinde 2 öğün yemek bi çay hazırlıyor burada sürekli iş bitmiyor tamam bunun farkında olarak ve göze alarak geldim hiç zorlanmadan da yapıyordum ama bu görümce geldi evin altını üstüne getiriyor onu da geç ya yemek bulaşığına çaya herşeye bahane buluyor derken beni iyice sıktı dün kurban gelicek fırında yemek var annesi buna dedi ki fırına bak 3 kere sonra aradan zaman geçti bana seslendi yenge sen fırına bak kurban geliyor ben dışarıdayım. Bişe demedim gittim baktım sonra dışarı çıktım ki arkadaşıyla geziyo cinler tepeme geldi neyse akşam yemeği yendi bulaşık öyle duruyo makina dolu Buda hala sokakta saat 8 oldu toplayalım dedim dedim birazdan diyip durdu gitti gelmedi bende kalktım makinayı boşaltıyorum bu geldi yardım lazım mı dedi evet dedim ama şimdi yapamam dedi gitti anaaaa sinirler tepeme çıktı neyse topladım sonra geldi ellemem akşam bulaşığı sende dedim çünkü sabah bayram temizliği sonra çarşı gel evi topla yemek hazırla derken canım çıktı. Akşam oldu bizim ki aynı devam bi uyudum uyandım sabah o bulaşık öyle duruyo ve bayram günü kızdım en son hani yapacaktın diye yine birlikte yaptık bi daha böyle bişey yaparsan inatlaşırım bende sana yıkarım dedim özür falan diledi neyse dedim dün biz anneme bayramlaşmaya gittik akşam sofrası onda biraz da bilerek bıraktım ne yapacak diye dün bi geldim annesi nası övüyo mutfağı toplamış falan neyse bugün oldu 2 gün geçti bakın yemek hazırlanırken makinayı boşalttım ama bi baktım ki 2 gün önce benim dizdiği bulaşık? Neyse çıkanı dizdim yemekten sonra kaynanam düdüklünün içinde ne var dedi açtım bi baktım olduğu gibi bulaşık doldurulmuş kapağı kapatılmış töbeee dedim bizde bulaşık yıkadı diye seviniyoruz dedim neyse yemekten sonra makinayı yine dizdik birlikte bi elinde sigara bi elinde arkadaşı görüntülü konuşuyo bi yandan yalandan makina diziyo tam bulaşık bitti ordan bi tencere getirdi ocağın üstünden onun da içi bulaşık bu ne dedim sabahın bulaşığı dedi yalan söyleme bari dedim ta kaç gün öncesinin peynirli tabağı bu dedim öylece bıraktım çıktım mutfaktan aşırı sinirlendim dün akşamla bugün evde yoktum olanlara bak bu ne ya şaka mı bu ben bu kızla napcam?
Görümce ile ev işi paylaşımı ya da yardımı nasıl öğretilir?